boşanıyorum. yardımcı olursanız sevinirim

htczhr

Veni, Vidi, Vici...
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
3.884
33
158
39
Eşimle 2008de evlendik 4 aydır ayrı yaşıyoruz eşimden evliliğimiz süresince şiddet gördüm. ama 1,5 yaşında kızım olduğu ve babasız büyümesini istemediğim için boşanmadım. şiddetin dozunu abarttığında babamın evine gittim ama utandım kimseye bi şey söyemedim ispatı yok yani. evlendikten 1 yıl sonra eşimin memleketine taşındık ailesinin yanına gelince çok değişti. her şeye kızmaya başladı. kendi ailesinden başka hiç kimse yoktu görüştüğümüz ailesi akşam nereye gidiyorsa beraber gidiyorduk. ben veya kızım hasta bile olsa... şubatta dava açtım.(çekişmeli)ama o davadan önce evi başkasının üzerine geçirmiş arabayı satmış altınlarda onda bu durumda ben her şeyi kaybetmiş mi oluyorum? en son evden ayrıldığımda babamlara beni almaları için telefon açtım. ondan önce oda ailesine beni tımar edeceğini söylemişti. ve beni yine dövdü. babamlar gelince babamında üzerine yürüdü. komşular zor ayırdı.arkamızdan da kendini haklı çıkarmak için bana saldırdılar diye bağırdı komşular onların kiracıları. yani yalancı şahitlik yaparlarsa ne olur? kafam çok karışık ne yapmalıyım? yardımcı olursanız sevinirim.

Eşimle 2008de evlendik 4 aydır ayrı yaşıyoruz eşimden evliliğimiz süresince şiddet gördüm. ama 1,5 yaşında kızım olduğu ve babasız büyümesini istemediğim için boşanmadım. şiddetin dozunu abarttığında babamın evine gittim ama utandım kimseye bi şey söyemedim ispatı yok yani. evlendikten 1 yıl sonra eşimin memleketine taşındık ailesinin yanına gelince çok değişti. her şeye kızmaya başladı. kendi ailesinden başka hiç kimse yoktu görüştüğümüz ailesi akşam nereye gidiyorsa beraber gidiyorduk. ben veya kızım hasta bile olsa... şubatta dava açtım.(çekişmeli)ama o davadan önce evi başkasının üzerine geçirmiş arabayı satmış altınlarda onda bu durumda ben her şeyi kaybetmiş mi oluyorum? en son evden ayrıldığımda babamlara beni almaları için telefon açtım. ondan önce oda ailesine beni tımar edeceğini söylemişti. ve beni yine dövdü. babamlar gelince babamında üzerine yürüdü. komşular zor ayırdı.arkamızdan da kendini haklı çıkarmak için bana saldırdılar diye bağırdı komşular onların kiracıları. yani yalancı şahitlik yaparlarsa ne olur? kafam çok karışık ne yapmalıyım? yardımcı olursanız sevinirim.

allah yardımcın olsun cnmm.keşke seni dövdüğünü ıspatlayacak bi kanıtın olsa.eğer devlet memuru değilse iş yeride kendinin üzerine değilseee biraz uğraşman gerek cnm.evi başkasına yaptıysa boşanma aşamasında devretti die ıspatlayabilirsin.kızına bakmaz zorunda zaten.bende çok şiddet gördüm.benim annem görkü naptında dövdü seni dedi.ailemden nefret ettiğim için eşimi seçtim.şimdi duruldu yaklaşık 3aydır elini kaldırmadıı.ama benim tek şanslı olduğum taraf eşimin ailesi oğullarını haklıda görseler şiddet uyguladığı için beni haklı buluolarr.bende 2008de evlendim

teşekkür ederim eşim devlet memuru bu nasıl etkiler?

bir de eşimin ailesi maalesef bubu normal görüyo olabilirmiş ne varmış bunda erkek sinirliyse kadın sabredermiş zaten onların gaza getirdiğini düşünüyorum kimsenin günahını almayayım

Çocuğun için ayrılmamazlık yabmamalısın. Olan zaten çocuklara oluyor. Aile içinde huzursuzluk varsa bunu çocuk hisseder ve istemesede etkilenir. Benmde anne babam ufakken ayrıldılar. Sora ergen çağımda ayrıldılar. Bunun acısını en iyi çocuklar bilir. Yaşamayan bilemez. Keşke diorum ben küçükken ayrı kalsalarda bi iki gün ağlardım belki ama alışırdım. Ewde sürekli huzursuzluk göreceğime keşke ayrı kalsalardıda görmeseydim. ben babamı senelrdir görmediğimde oldu. Geri birleştiklernde bi yabancı gibi geldi. Kavgalrında yabancıyla kavga ediomus gibi korktm. O yüzden hiç anlaşamıosanız şmdiden ayrılın. Çocuk ufakta olsa anlar hisseder. Sevginizi eksik etmeyin. Babasından da ayırmayın.. Benm bu yönden bi tarafım kırık olduğu için en iyi ben bilirm.... :50::59:

babasıyla görüşmesini engellemiyorum zaten haftada 2 gün 4ten 10a kadar alıyo. kızıma bu kötülüğü yapamam zaten ama sadece parayı düşünmesi deli ediyo beni evlilik bitmiş o hala mal pesinde...

Eğer eşin sosyal güvencesi var ise nafaka alımı kolaylaşır.Bunun nedeni sabit bir iş adresi ve işveren kuruma kolay ulaşılmasıdır.Böyle bir durumda bağlanan nafakayı ödemese bile haciz yolu ile maaşına el konur. O elini bile süremeden sgk nafaka kesintisini gerçekleştirir.
İkinci konu ev ,eğer evi siz boşanma davası açtıktan sonra devretti ise davada mal kaçırma beyanında bulunursunuz.Ama keşke daha önce eve şerh koydursaydınız ciddi bir hata yapmışsınız.
Tavsiyem hemen nafaka davası açın,ya da mahkemede bu isteğinizi belirtin. (hem çocuğunuz hem kendiniz için ayrı ayrı isteyin)
Ve son konu son olayda sizi döverken aileniz yanınızdaymış (yanlış anlamadıysam) anne,babanızı şahit gösterin sizi dövdüğüne dair. Unutmadan Altınların onda olduğunu da mahkemede belirtin

arkadaşım bende aynı dertten muzdaribim...2007 de evlendim ve ikibuçuk yaşında kızım var...kasımda dava açtı bende karşı dava açtım...şu an çekilmeli boşanma aşamasındayız...öncelikle çocuğun psikolojisini düşün...küçük anlamaz deme çünkü herşeyin farkın da ve bilincinde...çocuk olunca herşey farlı oluyor...o adamı ne olursa olsun görmek zorundasın...boşanma sürecinde ne olursa olsun çocuğu etkilememeye çalışın babayla görüştürün ve sakın yanında tartışmaya girmeyin...hukuki boyut bir şekilde çözülür merak etmeyin ve hakimler salak değil...mahkeme süreci uzun oluyor bu süreçte de çok olaylar değişir...ayakta durmak zorundasınız çocuğunuz için güçlü olun...

allah yardımcınn olsun cnmmm gecer bgunler de inş.çocugunun saglıgını ve gelecegını dşunn ona gre davrnn...tabikii boşancaksınnn ama sonuna kdr davanda haklı olll karşı tarafı utandırrr o bisüre snra vıcdanen mahvolcakkk zaten gnulsuz elde ettıgı malın hayrını kım grmüşkii seninn bencilll adamın grcekkk:19::20:

verdiğiniz bilgiler yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim. Şu aşamada çocuktan başka bir şey yok o zaman düşündüğüm. Ne yapalım kendi evladının geleceğini kaçırıyor. Allah bilsin.

şiddet gördüğüne dair doktor raporu olmadığı için tazminat almakta zorlanabilirsiniz ancak bu isteyemeceğiniz anlamına gelmiyor. maddi ve manevi tazminat talep edin. ayrıca düğün takılarını talep edebilirsiniz. (ev ve takıları boşanma davasnın kesinleşmesinden itibaren 1 yıl içinde dava açarak talep edebilirsiniz.) hem çocuğunuz hem kendiniz için nafaka talep edin. etmediyseniz nafaka ve tazminatı boşanma davasının her aşamasında isteyebilirsiniz. eşinizin sabit bir işinin olmaması dezavantaj ancak boşanma davasının kesinleşmesinden sonra nafakayı ödemezse hapis cezası var yani mutlaka ödemek zorunda kalacaktır.kolaylıklar diliyorum

Eşiniz hileli olarak başkasının üzerine malvarlığını geçirdiyse bunun iptalini
bu mümkün değilse satış bedelinden size düşen payı talep edebilirsiniz
yanı sıra şiddet gördüğünüzü tanıkla ispatlayabilirsiniz
ailesi ile birlikte oturmanız da boşanma nedenidir
bunu da kullanabilirsiniz
hem kendiniz hem de eşiniz için nafaka ve şiddet gördüğünüz için de tazminat talep edebilirsiniz
altınlar kadına ait olduğundan örneğin düğün fotoğrafları gibi kanıtlarla bunları ispatlayıp iadesini talep edebilirsiniz
XXXXXXXXXXXXXXXXXX

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşiniz hileli olarak başkasının üzerine malvarlığını geçirdiyse bunun iptalini
bu mümkün değilse satış bedelinden size düşen payı talep edebilirsiniz
yanı sıra şiddet gördüğünüzü tanıkla ispatlayabilirsiniz
ailesi ile birlikte oturmanız da boşanma nedenidir
bunu da kullanabilirsiniz
hem kendiniz hem de eşiniz için nafaka ve şiddet gördüğünüz için de tazminat talep edebilirsiniz
altınlar kadına ait olduğundan örneğin düğün fotoğrafları gibi kanıtlarla bunları ispatlayıp iadesini talep edebilirsiniz
Av.Merve Gürcan
merve@mervegurcan.av.tr

gercekten cok sağolun kızım 1.5 yasında babası subat ve yaz tatillerinde yatılı kalmasını istiyor yası kücük diye 7 yasından önce yatılı alamaz diyorlar. doğru mu? bebeğim cok kücük zaten berbat olaylar yasadı ev degisti babasını haftada 2 gün 4er saat alıp babannesine bırakıyo yaz tatilinde nasıl olacak bilgilendirirseniz cok sevinirim.

çok üzüldüm dogrusu eşin ne bencilll bi insann bu yaptıgı çok ayıpp hem alalh katında hakısıszlık hem dünyada o malrıı ortak hayatınızda aldınız belki siz çalışmıyosunuz bilmeiyorum ama çok şeylerden feragat etmisinizidr ....

nafa ka baglıcaktır hakimm hem sana hem kızına ev konusunda onada satıgına dair vergi dairelerinde tapu müdürlüğünde mutlaka çıkarr ve ordanada haj-kınızı alırsınız...keşeke aile şerhi koydursaymıısn hayyırlsı olsun hakında

canım allah yardımcın olsun ınsallah dıledıgın gıbı olur.keske huyunu bılıyordunda altınları saklasaydın be guzelım.doktordan keske rapor alsaydın sımdı kanıtlaman zor gercekten

canım allah yardımcın olsun ınsallah dıledıgın gıbı olur.keske huyunu bılıyordunda altınları saklasaydın be guzelım.doktordan keske rapor alsaydın sımdı kanıtlaman zor gercekten

insan ne kadar ötü olursa ne yaparsa yapsın kötü göremiyor 2,5 yıllık evliliğim boyunca yediğim ilk dayak değildi o kadar ki aşkın gözü nasıl körse artık acaba benim sucum var da ben mi göremiyorum hak ediormuyum bile diyordum. tamamen sacmalıkmış. 5aydır ayrıyız artık yanımdada değil ya tamamen görüyorum nasıl bir yılan olduğunu... yaptığı bazı seyleri düsündükçe anlıyorum ardındaki kötü niyeti. insan delirior nasıl bu kadar kör olurum diyor

şiddet gördüğünüzde karakola veya bir sağlık kurumuna başvurdunuz mu?
babanız ve o sırada orada bulunanlar, komşular vs tanıklık edebilir
altınlarınızın iadesini nafaka(hem kendiniz hem çocuğunuz için) ve tazminat talep edebilirsiniz
daha önce satılan malların da bilgilerini mahkemeye sunup satışların mal kaçırma amaçlı yapıldığını beyan edin bedellerinin yarısını talep edin

ah işte rapor almadım hep iyi olacak düzelecek diyoruz. ailem ve komsular tanıklık ederler. bakalım artık değerli yorumlarınız için çok sağolun.

Back
X