boşanıyorum..

Bu insanlar siz evlendikten sonra mezhep değişikliği yapmadılar dimi yani bile bile evlendiniz.

Siz aklınızca bunları yola getiririm sevap point kazanırım diye düşünmüşsünüz ama yememişler.
Bu bahsettiğiniz olaylarıda tamamen karşı tarafın inanış şekillerini karalamak için yazdığınızı düşünüyorum zira azcık kitap okusaydınız böyle birşeyin olmadığını görürdünüz.

Biran önce boşanın da insanlar rahat etsin.

Madem bu kadar farklisiniz en başından kumar oynar gibi ya iyi olursak deyip evlenmeyecektiniz... hadi riski göze aldiniz evlendiniz baktiniz her şey kötü gidiyor boşanmak en mantiklisi. sanirim cocuk yok yaşınız da genc, daha fazla uzatmaya gerek yok. Müslümanız ya evlenmek kadar boşanmak da haktır, boşanmak günah ya da ayip değil. Boşanmanın ustesinden elbet de zamanla gelirsiniz. Mesajlariniza bakinca bence sizinde ciddi anlamda psikolojiniz bozulmuş, psikolojik destek de almanizi tavsiye ederim...

Sunu da suraya birakayim https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/kaynanam-ve-esim.952445/page-8! Bu da bu arkadasin konusu ve esi de hesap acip butun iddialarina yanit vermis. Once ilk sayfayi sonra da munenin alintiladigi son sayfayi okuyun esi teker teker bu arkadasin tavirlarini, kendisi gibi inanmayanlara bakisini ve davranislarini aciklamis. Her hikayenin iki tarafi vardir derler! dedigim gibi siz de bir gariplik var, ote tarafi kotulemek icin elinizden geleni yapiyorsunuz. Lutfen bosanin insanlara yazik!

valla tahmin etmiştim ben yukarda da yazdım kötülemek için yazılmış baştan sevmemiş, kin beslemiş boşanmasına kılıf uyduruyor. boşanın konu sahibi kesinlikle.

daha önce defalarca eşimle olan sorunları anlatıp yardım istedim.. Ama sona geldik işte..Boşanıyoruz.
Eşimle biz farklı kültürlerden geliyorduk.. Aşarız diye düşündüm. Normalde aşılamayacak bir şey de yok. Eğer karşınızdaki aile düzgün insanlarsa her türlü aşılırdı. Ben orada yanılmışım..
Çoğu insanın ayıp günah diye karşılayacağı durumları meşrulaştırmaya çalışmaları son noktam oldu. Yine de kıyamadım bitirmeye.. Tek istediğim ailesinden beni korumasıydı. Ama her defasında ailesinin yaptıklarını hafife aldı. Beni suçladı.
Babası dini değerler hakkında iğrenç bir şeymiş gibi konuştu. Kumar oynadı oğluna kredi çektirdi. Kumar parasını benim evime sokmaya çalıştılar. Benim inançlarıma aykırı olarak ailem geldiğinde domuz eti yediklerinden babası övünerek bahsetti. Ardından o ortamda bir şey yemeyeceğimi söyleyince beni suçladılar. Eşimin annesi yemeklerin içine olur olmadık et tarzı sakat at ne olduğunu bilmediğim şeyler koyan biri doğal olarak öyle konuşunca şüphelendim.
İçkili ortama girmek istemedimi söyleyince suçlu ilan edildim..
Oysaki tüm bu ortamın içinde kalmadan önce eşim bana ben de Müslümanım, ailemden pek bir şey görmedim.. Seninle okuyup öğrenirim demişti. Bir söze inanmanın bedeli bu kadar ağır olmamalıydı. Çevresinde hiç boşanan insan olmayan ben nasıl atlatırım.. Tekrar yeni bir hayat kurabilir miyim bilmiyorum. Çok mutsuzum..
birbirinizin hayatlarına karşılıklı saygılı olsaydınız bunlar olmazdı. ama bizim insanımız birbirine saygılı olmayı bilmiyor, bir insan çok dindar veya ateist olabilir; tuhaf şeyler yiyor olabilir, herkes kendi hayatını yaşayıp karşısındakine çamur atmadan yürümeli... ancak nedense herkes kendini doğru görüyor, kendi gibi olmayan diğerlerini aşağılıyor, saygı yok saygı!

Aile faktörü yandsınamıyor maalesef.
Evet evlenince evli evine köylü köyüne de olsa, aile faktörü hep önemli bir unsur olarak kalıyor.
Bu tarz çok hassas konularda böylesine zıt düşmek gerçekten zor olmalı. İnsanlar aynı düşünmek zorunda değil, ama saygı duymak zorunda. Siz karşılıklı saygı duyacağınıza inanarak çıkmışsınız bu yola zaten. Siz gerekli fedakarlığı hem evlenerek, hemde sürekli alttan alarak göstermişsiniz. Ama karşı taraf bu konuda gerekli özeni göstermekte yetersiz kalmış. Anlattıklarınıza bakarsak özen göstermeye dahi çalışmamış. Burada eşinizin taraf tutmasa, sırf sizi koruyup onlara cephe almasa bile ortayı bulması gerekirdi diye düşünüyorum. Köprü görevini, bağlayıcı rolü kendisinin oynaması gerekiyordu kısacası. Siz üstünüze düşenden fazlasını yaparak buraya kadar getirmişsiniz bu evliliği. Çocuğunuz var mı bilmiyorum, ama yine de yuva kurmak kolay olmadığı gibi yıkması da kolay değil. Bu noktada bir süre sıkıntılı geçecek günleriniz, ama bir şeyleri geride bıraktığınızda omuzlarınızdan kalkan yükü siz de fark edeceksiniz. O andan sonra güzel günler sizindir zaten, gerisini kıymet bilmekten acizler düşünsün!
Mutlu kalın.
ancak anladığım kadarıyla aile kendi doğruları çerçevesinde kendi hayatını yaşamış.. kıza sen neden dindarsın, neden namaz kılıyorsun, neden domuz eti yemiyorsun, gel sen de içki iç neden içmiyorsun vs dememiş. evliliğe sıcak bakarak kızı olduğu gibi kabul etmişler. bu yüzden inançlara saldırı söz konusu değil. kız onları kabul etmemiş, onlar kızı eğil. ama kumar falan yanlış şeyler tabi, o konuda haksızlar

ancak anladığım kadarıyla aile kendi doğruları çerçevesinde kendi hayatını yaşamış.. kıza sen neden dindarsın, neden namaz kılıyorsun, neden domuz eti yemiyorsun, gel sen de içki iç neden içmiyorsun vs dememiş. evliliğe sıcak bakarak kızı olduğu gibi kabul etmişler. bu yüzden inançlara saldırı söz konusu değil. kız onları kabul etmemiş, onlar kızı eğil. ama kumar falan yanlış şeyler tabi, o konuda haksızlar
Niye saldırı olmasın ?
Karşı tarafın inanışı inanç değil mi ?

Tek taraflı bakmamak lazım hiçbir zaman gerçekten.Kocanın yazdıklarını,sana cevaplarını hayretle okudum.Siz baştan biraraya gelmemeliymişsiniz zaten.
Ben sünniyim eşim alevi.Asla bir sorun yaşamadık.Ne ben onu kendi kalıbıma sokmaya çalıştım ne de o beni kendi gibi biri yapmaya çalıştı.Aramızda konu bile etmedik bunu.Sen kocanı oyun hamuru gibi şekle sokmaya çalışmışsın.Hiç kendisine saygı duymamış, ama onun ve ailesinin sana saygı duymasını beklemişsin.Çok yanlış çok.
Bu arada onların yaptığını söylediğin hakaretlerin,domuz eti falan filan muhabbetlerinin de hiç inandırıcı gelmediğini söylemeliyim.Dünyanın en iyi niyetli en insancıl en saygılı insanlarındandır aleviler.Asla böyle saçma şeyler yaptıklarına inanmam.
Umarım bundan sonra daha kendine benzeyen,zihniyet ve tavırlarınızın daha uyuştuğu biriyle olursun.Hakkınızda hayırlısı.

Bu sizin fikriniz, burda dikkat ederseniz bir erdirme, karşı koyma durumu var. Ben bunu tasvip etmiyorum. Yoksa kimsenin hayatını yaşayış biçimi kimseyi ilgilendirmez. Ne konu sahibi eşini kalıba sokabilir nede karşı taraf onu. Konu sahibinde de eşine karşı bir tahammülsüzlük kabul etmeme durumu var. Oda eşi ve ailesini bilerek evlendi. Sakatat domuz eti için boşanıyorsa buda onun ayıbıdır zaten.

Adam haklı bu kadarıda şımarıklık oluyo lütfen taşıyamacaksanız evlenmeyin

Konu fazlasıyla din ve mezhep içerikli olduğundan yorumlara kapatılmıştır.

Back
X