Boşanıyorumm :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi fthtc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fthtc

O benim DünyaM :)))
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2010
39
0
96
Denizli
Merhaba arkadaşlar ;

Daha 2 yıllık evliyim. Eşimle ilk aydan itibaren çok sıkıntlar yaşadık.çok şeyler atlattık bir süre sonra kavgalara aileler dahil oldu iş daha

çıkmaza bindi ve en sonunda benim gösteremediğim cesareti eşim gösterdi ve bosanma davasını açtı ay sonu durusmamız var ama ben onca şeye ragmen

eşimi hala çok seviyorum seviyormusum ayrı kalınca anladım annemlere döndüm 1 haftadır onlardayım esyam falan geldi aslında ama yine de döndüremez

miyim sizce eşimi ya da nasıl kazanmalıyım bir daha yoksa aynı sıkıntıları yasamamak adına gercekten bitmeli mi fikirlerinizi bekliyorum ne olur yardım

çok çaresizim

kültürel farklılık anlaşmazlık , hayata farklı açılardan bakma , inatlaşma v.s

Fthtc ciğim Konunu üzülerek okudum bende eşinden ayrılmış biriyim.Sana tavsiye edebileceğim duygusal olarak düşünme sevgi herzaman kurtarıcı olmuyor malesef. Öncelikle etraflıca ve mantıklı olarak düşün herşeyi eğerki kurtarılacak bi şey bulabiliyorsan son kez eşinle konuş güzel güzel anlat...içindekileri kafandakilerini. Ama evlilik iki taraflı bişey tek taraflı kurtarılmaz bunu senin kadar eşin de istemeli beraber ce mücadele vermelisiniz.Eğerki o mücadele eşinde yoksa ki durum onu gösteriyor bu iş olmaz canım. Boşanma sancılı bi süreç ve aşama aşama ilerliyorsun. Üzülme dünyanın sonu değil zaman herşeyi çözüyor ama geç ama erken......İnşallah herşey gönlünce olsun.. sevgiyle kal...:16:

kültürel farklılık anlaşmazlık , hayata farklı açılardan bakma , inatlaşma v.s

Hım hoşgörüsüzlük yani özetle :( hayata farklı pencerelerden bakmak.
evlenmeden önce böyle çatışmalar yok muydu? sonradan mı ortaya çıktı?
Eğer hala seviyorsanız biraz daha hoşgörülü olabilirsiniz belki bir süre sonra onunda size karşı davranışları değişebilir.
Oda sizin gibi tüm olanlara rağmen ben onu hala seviyorum diyebiliyorsa bence bu evliliğin bir şansı var gibi ama onun sevgisi bitmişse hiç bişey tek taraflı olmaz bu durumda ayrılmak en hayırlısı olurdu.

bahsettiğin sorunlar hemen hemen bütün evliliklerde var.ortada bir yuva var ve en önemlisi sen eşini hala seviyorsun.ben diyorum ki acaba son kez oturulup konuşulsa...eğer adımı atan olursan sana yapıcı olmak daha çok düşecek.biz kadınlar bişeyi istemeyince hemen hayır diyoruz.o yüzden sorunlar büyüyor.hemen hayır demek yerine bakarız falan dense.dolaylama yapılsa ne biliyim en azından büyük kavgalar çıkmaz sanırım.bizde de inatlaşmalar kültürel farklılıklar var.ama aşılıyor zamanla.görmezden gelme başlıyor.sen dinle beni.iyice düşün ve eşini karşına al konuş.seni seviyorum hala.ben bunları istemiyorum de.o da kendi isteyip istemediklerini söylesin.bi orta yol bulunur mutlaka.

sanırım gercekten bitti bizimkisi....çok tesekür ederm fikirlerinz için herkese az önce bir kez daha görüşmek için aradım telefonlarıma dahi cevap vermiyooo :(

Merhaba arkadaşlar ;

Daha 2 yıllık evliyim. Eşimle ilk aydan itibaren çok sıkıntlar yaşadık.çok şeyler atlattık bir süre sonra kavgalara aileler dahil oldu iş daha

çıkmaza bindi ve en sonunda benim gösteremediğim cesareti eşim gösterdi ve bosanma davasını açtı ay sonu durusmamız var ama ben onca şeye ragmen

eşimi hala çok seviyorum seviyormusum ayrı kalınca anladım annemlere döndüm 1 haftadır onlardayım esyam falan geldi aslında ama yine de döndüremez

miyim sizce eşimi ya da nasıl kazanmalıyım bir daha yoksa aynı sıkıntıları yasamamak adına gercekten bitmeli mi fikirlerinizi bekliyorum ne olur yardım

çok çaresizim

canım zaten en büyük sorun ailelerin olaylara karışması
iyi yönde karışsalar hiç sorun değil
ama herkes haklı yerine, kendi çocuğuna
destek olunca
eşlerin ikiside kendini haklı görüyor

canım zaten en büyük sorun ailelerin olaylara karışması
iyi yönde karışsalar hiç sorun değil
ama herkes haklı yerine, kendi çocuğuna
destek olunca
eşlerin ikiside kendini haklı görüyor

çok doğru söylemişsin.hele kayınvalidem benim evliliğimde benim yüzüme karşı haklısın dediği konularda bile aileler işin içine girince hep beni suçladı.aynen katılıyorum aileler işin içine girince barıştırmak yerine kendi çocuğunu tutuyor ve olaylar büyüyor.

son kez aradım ama açmadı demişsin.dur bakalım bi...size aracı olabilecek biri var mı ?araya birini soksan da sizi görüştürse?

sanırım gercekten bitti bizimkisi....çok tesekür ederm fikirlerinz için herkese az önce bir kez daha görüşmek için aradım telefonlarıma dahi cevap vermiyooo :(

İşi vardır canım döner belki daha sonra karamsar olma bi arkadaş söylemiş araya birini soksan sizi görüştürebilecek hatrı sayılır birini ortak arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz. Ama eşinizin sevgisi bittiyse size karşı bu durumda yapılacak cok fazla şey yok.

çok doğru söylemişsin.hele kayınvalidem benim evliliğimde benim yüzüme karşı haklısın dediği konularda bile aileler işin içine girince hep beni suçladı.aynen katılıyorum aileler işin içine girince barıştırmak yerine kendi çocuğunu tutuyor ve olaylar büyüyor.

son kez aradım ama açmadı demişsin.dur bakalım bi...size aracı olabilecek biri var mı ?araya birini soksan da sizi görüştürse?

barışma olacaksa da iyi düşünülmeli
çevre tecrübelerden konuşuyorum
ne olursa olsun kadın zayıflık vermemeli
zayıflık sonucu dönen koca
haddini bilemesse
sorunlar daha da büyüuor

Bitirmiş kafasında yoksa böyle yapmazdı neden böyle oldu dedim dün akşam konustuk demez mi ben evlilik sorumluluğunu kaldıramıyorum aile olmanın verdiği yük bana ağır geldi seni de yıpratıyorum ( bekarken özgür biriymiş eşim okumak için ailesinden ortaokuldan sonra çıkmıs lise üniversite dısarda okumus yanlız kalmıs sonrasında devlete atanınca devlet memuru eşim 2 yılda öle sonrasında ben girdim hayatına evliliğimz 2.yılındayız ama evlilik öncesi 3 yıllık geçmişim var. çocuk ta yok şimdi ayrılmazsak çocuk ta olunca daha sıkıntı olacak diyor bana ne denir ki bu insana psikolga gitmesini önerdm onuda kabul etmiyor bir hiç uğruna biticek evlilğmz şimdiden alıstırmıs sanırım kendini ayrı ev kiralamıs falan çıkmazdayım hemde çok aile de destek vermiş ona zaten gelin gibi değildi göremiyorduk hiç die ben evimi zor görüyordum kocamı kayınvalidem orda dursun çalıştıgım için bende

Bitirmiş kafasında yoksa böyle yapmazdı neden böyle oldu dedim dün akşam konustuk demez mi ben evlilik sorumluluğunu kaldıramıyorum aile olmanın verdiği yük bana ağır geldi seni de yıpratıyorum ( bekarken özgür biriymiş eşim okumak için ailesinden ortaokuldan sonra çıkmıs lise üniversite dısarda okumus yanlız kalmıs sonrasında devlete atanınca devlet memuru eşim 2 yılda öle sonrasında ben girdim hayatına evliliğimz 2.yılındayız ama evlilik öncesi 3 yıllık geçmişim var. çocuk ta yok şimdi ayrılmazsak çocuk ta olunca daha sıkıntı olacak diyor bana ne denir ki bu insana psikolga gitmesini önerdm onuda kabul etmiyor bir hiç uğruna biticek evlilğmz şimdiden alıstırmıs sanırım kendini ayrı ev kiralamıs falan çıkmazdayım hemde çok aile de destek vermiş ona zaten gelin gibi değildi göremiyorduk hiç die ben evimi zor görüyordum kocamı kayınvalidem orda dursun çalıştıgım için bende

aileler nasıl böyle bişeye destek verir anlamıyorum ya.oğullarının yuvası yıkılıyor.üstelik ortada ciddi bir sorun da yok.inan ki çok üzüldüm.çok dua et.Allah'a sığın.arama sorma bakalım şimdilik.ya da birini bulsan aracı olsa?

Back
X