- 16 Mayıs 2018
- 284
- 112
- 53
- 30
- Konu Sahibi melekanesii
Kızlar anneme anlattım. İnanmıyorum dedi. Ailesi sorarsa anlat oğullarını bilsinler dedi. Instagramina baktım. Resimlerimizi silmiş. Kendi resimlerini koymuş.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayirlisi olsun sizin için insallah...
Aynen valla alır çöpe atarım yinede bırakmamBoşanın elbette. adam çoktan haketmiş.
ama ben sizin yerinizde olsaydım tüm eşyalarımı alırdım.
anahtarı da ondan sonra bırakırdım.
alyansı bırakmazdım. satar parasını da çatır çatır yerdim.
ben yemiyim sen ye. oldu canım.
evliliği için senin için kılını kıpırdatmayan bir adama kurulu düzen
bırakıp evden çıkmakta neyin nesi.
bende boşanmış bir kadınım.
tek bir zerremi bırakmam o evde.
benim eşyalarımla benim olanlarla neden devam etsin.
biraz aklınız varsa gidin neyiniz var neyiniz yok her bir şeyi alın. eşyalardan tutun, şahsi vs.. ne varsa bırakmam.
zaten onları hakediyor olsaydı evinin karısının kıymetini bilirdi.
ben sizin gibi eli boş, herşeyi arkada bırakarak çekip giden
kadınlara çok kızıyorum.
hee şunu düşünebilirsiniz. evliliğe dair hiçbir eşya vs.. istemiyorum
hatırlatır falan....
eşyaya anlam yüklemeyin. eşya eşyadır. maksat pahası ederi değil. maksat senin olanı hakettiğini ciğeri beş para etmezlere meze olarak sunman.
inşallah ne demek istediğimi anlamışsındır.
boşanacak olmaktan sakın korkma ve üzülme.
inan çok daha mutlu günlerin var önünde.
Aynen valla alır çöpe atarım yinede bırakmam
Cekismeli davaya giderse evi terk ettiginiz icin suclu taraf siz olursunuz. Anlasmali bosanmayacaksaniz eve geri donun ve bir sekilde o ciksin evden. Kadinlarin bilmedigi ve en cok yaptigi hata. Bu durum yuzunden tazminat talepleriniz karsilanmayabilir mesela. Evlilik birligini yikan sizmissiniz gibi oluyor hukuka gore.
1 yil beklemenize de gerek yok. Dava acabilirsiniz.
Hakkinizda hayirlisi olsun.
Amaaan iki takım mobilya peşinde kendini sürükleme . Arabanı al gerisini salla kurtulmaya bak bir an önce . O blöf yaptığını sanıyordur o yüzden rahat bence . Mahkeme kağıdını bir an önce tutuşturuver önüne . Valla bende sevgilimden ayrıldım die çok üzdüm kendimi ama baktım ki o beni haketmeyen bi insan benim gibi bi kızı kaybettiği için gün gelip o kafasını taşlara vuracaktır. Evet yaşanmışlıklar söylenen sözler güzel hayaller var ama bırak ya kendine kahır almışsın sen yük olmuş yoldaş değil sana bekarlık sultanlık :))Kızlar dün arkadasimla konuştum eşi onunla konuşmuş. Birşey söylemedi herşey yolunda demiş. Dün mesaj attım eşyalarımı almaya geleceğim banka kartımı bırak diye. O da öğlene kadar gel demiş. Dün de akşam onda kayınvalidem aramış geri aradım meşguldü. Anlamadım. Kendini bir boşlukta hissediyorum ne üzülebiliyorum nede gülebiliyorum.
1 gün evli kalınsa bile anlaşmalı olarak bosanabiliniyor . 1 yıl bekleme şartı yok . O bekleme şartı kadınlar için boşandıktan sonra başlıyor , o da olası bir hamilelik olur , babalık olayları için .
Hakkımızda hayırlısı , dik durun . Dünyada tek boşanan kadın siz değilsiniz , mutsuz bir evlilikten çok daha iyi bir seçenek ayrılmış bir kadın olmak .
Doğru, anlaşmalı boşanma böyleydi . Ama çekişmeli beklemeye gerek yoktu .Yanlış bilgi vermesek keşke...
Türk medeni kanunu
“Madde 166- Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.
Yukarıdaki fıkrada belirtilen hâllerde, davacının kusuru daha ağır ise, davalının açılan davaya itiraz hakkı vardır. Bununla beraber bu itiraz, hakkın kötüye kullanılması niteliğinde ise ve evlilik birliğinin devamında davalı ve çocuklar bakımından korunmaya değer bir yarar kalmamışsa boşanmaya karar verilebilir.
Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi hâlinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu hâlde boşanma kararı verilebilmesi için, hâkimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir.....”
Doğru, anlaşmalı boşanma böyleydi . Ama çekişmeli beklemeye gerek yoktu .
Kusura bakmayın , teşekkürler
Teşekkür ederim. Oturup karşılıklı konuştuk ve bu karara vardık. Tekrar o evde neden kalmaya devam edeyim. Bir anda çekip gitmedim ki? Hiç bir maddi tazminatta bulunmayacağım zaten. Sadece kendime ait olan eşyaları alacağım. Zaten hafyaya izne çıkıyorum o zaman davayı açacağım
Kızlar şimdi size birşey soracağım. Biz eşyaları alırken benim ailem yatak odasını falan yani kız tarafının alması gereken herşeyi aldı. Ama geri kalan eşyaları (ailesinin durumu yok ev verdiler) takıları satıp aldık. Yani benim takım yok. Ev ailesinin zaten araba benim üzerime(evlenmeden önce aldım kredi borcunu ödüyoruz) araba masrafları falan babası yaptırdı. (Bakımı tüp takımı). Annemlerin aldığı eşyaları alacağım zaten. Hakkım ne bilmiyorum. Zaten görüşeceğim avukata da bunları soracağım ama ne yapayım sizce? Hiç birşey bırakmak istemiyorum ona
Belli ki cekismeli bir dava olacak. Siz anlastik deseniz de esinizin avukatinin ilk kullanacagi sey "Evi terkeden karsi taraftir. Muvekkilim aile konutunu terketmemistir" diyecek. Akliniza yatsa da yatmasa da suclu konuma duseceksiniz. Esyalarin falan pesine duseceginize gore avukatiniz tazminat talebinde vs de bulunur. Bilgilendirme yapmak icin yaziyorum. Esim avukat. Yine de her dava kendine ozgudyr. Tatile cikmadan once bir avukatla gorusmelisiniz.
Aaaaaaa hemen acele karar vermeyin bir inceki konunuzu biliyorum. Ne oldu![]()
İlginiz için teşekkür ederim. Canım annem sabah aramış. Melek eve gelecek. Konuşun çözün demiş. Beyfendi de geleceğini biliyorum o yüzden gittim demiş. Annemde bak geri dönüşü olmaz konuşun demiş. Yok demiş. Duyunca direk mektubu yırttım. Kardeşimle gittim. Etkilenmemek için hemen toplayıp ayrıldım. Resimlerimizi duvardan çıkartmış. Bazıları duruyordu. Bende onları indirdim. Babamla konuştum. Herşeyi anlattım şaşırdı kızdı. Aileler bir araya gelseydi dedi. İstemedim. Senin hayatın üzülme yeter dedi. Çıkarken sadece geri kalan eşyaları sonra alacağım. Davayı da en kısa zamanda ben açacağım yazdim. Çok üzülüyorum çok canım yanıyor. Ama benim için hayırlısı bu. Hiç bir beklentim yok. Çabalayan adam evliyken çabalardı. Yada bu kadar kolay kabullenmezdi. Hayat işte. Bunu yaşamam gerekiyordu belki de. Ama gönlüm rahatKonu sahibi ne yaptin? Esyalarini almaya gidince karsilasip konustunuz mu? Bir sey dedi mi?
Umarim iyisindir, arada yaz, seni merak ediyorum..
Eğer bu adam gerçekten boşanma işinde böyle rahatsa, içi bir gram acımıyorsa gerçekten doğru karar vermişsin. Senin gibi naif birini haketmiyor ve seni ayni evin içinde deli ederdi bu.