boşanıyoruz

Bazen insan sabredemiyo artık son raddeye geliyo..
5 yıllık evlilikden sonra boşanman yakın bi tanıdığım var pdikolog şöyle demiş..
Beynin hafızan o 5 seneyi silmiş ne yaşadın sen böyle demiş..
Nefes alabiliyorum artık demişti hatta 1 tane kızı var..

Bazen evlilik çok boğuyo ben bile zaman zaman ben kime naptım da cezalandırıldım diyorum..
kendimi cezalandırılmış görüyorum özgürlüğüm kısıtlanmış hissediyorum..
Hakkınızda hayırlısı olsun mutluluklar..

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah bundan sonra mutlu olursunuz bu evliliğinizden ders alırsınız

mümkünse evini geçindiremeyecek anne evinde yaşayacak adamlar evlenmesin kadınlarda göz göre göre kabul etmesin

kaçınılmaz son bu oluyor işte siz değerinizi bilmezseniz başkası hiç bilmez sonra hep başkalarını suçlarsınız

şuan aynı senin yazdığın sebeplerden dolayı bizde boşanma aşamasındayız tam 4 aydır ailemin yanındayım.malesef bu insanlar yuva bedir aile nedir bilemiğckler hiç bir zaman çünkü sorummluluk alabilcek yapıda değiller önce seviyorum falan die evlenirler sonra anaları bir doldurur onu ağızından burundan gelir bunlarlamı uğraşıcam deyip kolayı seçerler mücadele etmezler ben de az çok biliodum ailesine düşkünlüğünü ama bu kadarda körü körüne savunulmaz bunların ki bağlılık değil korku başka açıklaması yok

eşimingerçek düşüncelerini neden benle paylaşamadığını düşünüyorum oysa ben konuskan ve anlayılı biriyimdir.o ise benimle konusmayı sevmezdi, hep annesiyle ya da arkadaşlarının yanında konuşkan ve neşeli olurdu adam en başından beri mutsuzmuş aslında ama anlayamamışım.Onun sorumsuzlukları ve gereksşz harcamalar, alışveriş delisi oluşu yüzünden giyim kuşamayatırırıdı maaşını ve ben tum bunlara rağmen onun düzeleceğine inanırdım.Oysa kimse kendisinden ödün vermezken ben kişiliğimden ödün vermeye herşeye doğalmış gibi görmeye başlamışım da farkında diilmişim.İnsanlar için elbette anne babanın yeri farklıdır ama eğer evleniyorsan eşini de kimseye ezdirmemeyi bilmek gerekmez mi?

Söylediklerini anladığımı düşünüyorum çünkü ewli olmasamda bende birinin düzelmesini 3 sene boyunca bekledim we hep benden gitti...Şunu anlamalıyız ki;Huylu huyundan wazgeçmek we düzelmesini beklemek kendimize yapıcağımız en büyük hata olur...Hakkında hayırlısı olsun..üzüldüm...İnş bundan sonra seni mutlu eden biri karşına çıkar we çok şükür ki ailen arkanda durmuş yalnız bırakmamış ne mutlu sana...

geçmiş konularına baktığımda bi arkadaşta boşanmak istediğini yazmış onunda seninde tarihlere bakarsak hep sorunlar ta evlendiğiiniz gün başlamış , kaynana hep hayatınzda olacağının sinyalini vermiş. benimde açtığım konularda hep öleydi ... düzelir düzelir diye sabrettim ama 7 sinde neyse 70 inde aynı oluyolar bir seçim şansı gibi görüp evliliği annelerini seçip sünger çekiolar bütün yaşanmışlıklara :50::50::50:

sonunda başardılar ayrılıyoruz dıye konu açmıştım ama yazdıklarım nedense siliniyor sanırım.Yaklaşık 15-20 gündür eşimle ayrıyız.Ben kayınvalidemle oturmaktaydım ne yazikki zaten başımıza ne geldiyse bu yüzden geldi.Eşim evliliğimiz boyunca hep annesinin bana yaptıklarını haksız bulduğunu söylüyordu oysa ikimize de farklı konusuyormus ona gidip sen haklısın bana gelip sen haklısın diyormuş.Aslında daha nişanlıyken ayrılmamız gerektiğini anlamıştım ama susarım sabrederım herşey düzelir diye düşünmüştüm asla bir kayınvalidenin gelinini kuması gibi yada düşmenı gibi görebileceğini düşünmemiştim.Eşim işten ayrılmıştı ve evdeydi 2 hafta boyunca ikisi çok iyi anlaşırlar tabiki konustukça eşimde annesinden yana olmuş zaten asla beni annesinden ve akrabalarından korumadıŞimdi ayrıyız ben anne ve babamla oturacağım annemler memleketten benımle oturmak ıcın gelıcekler ev tuttuk.Eşyalar aldık şimdi cumartesi günü kayınvalidem ve eşimle yaşadığımız evden çeyizlerimi ve oradaki eşyalarımı alacağız.Arkamdan halen olmadık sözler söylendiğini duyuyorum.Artık dayanamaz oldum 1,5 yıllık evliliğimde pişman olduğum tek şey keşke2 aylık evliyken ayrılsaymışım.Çünkü şimdi göruyorum ki 1,5 yıl boşuna çabalamışım

geç olsunda güç olmasın canım hiç birşey için pişman olma allah hakkında hayırlısını versin

Olsun canim ya zararin neresinden donersen kar

Kirk yilini emek etmis insanlar var

Gencsin ailen yaninda toparlarsin insallah

Unutma sorunlari susarak, gormezden gelerek sadece kendini uzer ve uzdurursun.

Cazgir olmak lazim bu hayatta

Allah daha iyi bir yasam nasip etsin sana

bana doğru karar gibi geldi. Eşin annesiyle yapışık, şizoid, az gelişmiş, bağımlı hayatına devam etsin. Taktir ettim seni.

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. ben bir erkeğin bu derece annesine bağlı ve bu derece kendi başına sorumluluk alamayan biri olabileceğini hiç düşünmemiştim.Dün beni aradı ve ayrı eve cıkarlım diyor tamam dedim çıkalım ama sen kirayı ödeyip, evi geçindirebilecekmisin ben en başında da söledım sana cocuğum olunca çalışmam bide cocuk yapıp bakabılecek durumdaysanbuna maddi ve manevi anlamda sorumluluk alacak durumdaysan olur dedim.Bana dediki sen zaten çalışıp bu gune kadar herşeyi yapıyodun yıne çalışıp giderleri karşılayabilirsin dedi.bende işe girerim çalışırız dıyor ama anlıyorum kı o yıne çalışsa da aldığı maaşı gezip tozmaya ustune başına harcayacak asla sorumluluk alıyım ben 38 yaşıma geldim demiyor.Ben henuz 30 yaşındayım ve 38 yaşında olmasına rağmen cocuktan farklı yok.Tekistediğim bi an önce herşey güzellikle bitsin inanın1,5 yılda o kadar cokkötu şey duydumkı bazendüşünyorum da boşa uğraşmışım yurumeyecek bı evlılığı yurutmek ıcın.

Son düzenleme:
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. ben bir erkeğin bu derece annesine bağlı ve bu derece kendi başına sorumluluk alamayan biri olabileceğini hiç düşünmemiştim.Dün beni aradı ve ayrı eve cıkarlım diyor tamam dedim çıkalım ama sen kirayı ödeyip, evi geçindirebilecekmisin ben en başında da söledım sana cocuğum olunca çalışmam bide cocuk yapıp bakabılecek durumdaysanbuna maddi ve manevi anlamda sorumluluk alacak durumdaysan olur dedim.Bana dediki sen zaten çalışıp bu gune kadar herşeyi yapıyodun yıne çalışıp giderleri karşılayabilirsin dedi.bende işe girerim çalışırız dıyor ama anlıyorum kı o yıne çalışsa da aldığı maaşı gezip tozmaya ustune başına harcayacak asla sorumluluk alıyım ben 38 yaşıma geldim demiyor.Ben henuz 30 yaşındayım ve 38 yaşında olmasına rağmen cocuktan farklı yok.Tekistediğim bi an önce herşey güzellikle bitsin inanın1,5 yılda o kadar cokkötu şey duydumkı bazendüşünyorum da boşa uğraşmışım yurumeyecek bı evlılığı yurutmek ıcın.

eşiniz devam edelim derken, direnecek kadar sağlam durabilir misiniz?
duramayacaksanız, fazla zorlamayın hazır eşiniz adım atıp orta yol bulmaya çalışırken
çünkü bir noktada eşiniz kendisini çeker
bu sefer siz ona adım atmak durumunda kalırsınız
ki bu daha nahoş birşey olur

eğer çok dirayetli ve sağlam duramayacaksınız, fazla zorlamayın, ortak nokta bulmaya bakın derim

eşimle barışma gibi bi durumum olamaz çünkü asla bi evliliğin sorumluluğunu alabilecek b kişiliğe sahip diil.Ben ailesindeki ve akrabalarındaki tüm üyelerden haketmediğim sözler duyduğumda ona benı neden korumuyosun dediğimde ben kımseyle aramı bozamam söylesinler benı rahatsız etmıyor demiş biri.Ve suan bende o kıymetlı aılesı ve akrabaları ile onu mutlu mesut hayatına devam etmeye bırakıyorum.Olmuyosa bişey sonuna kadar böyle devam edıcektır. O yuzden çekılen bunca acıyı unutmayıp kendı yoluma tek başıma devam etmem lazım artık.

cumartesi günü abim yengem babam ve ben gittik evlerindeki eşyalarımı aldık.O anda bile kadın halen benimle uğraşmakta idi.Oğlumun canı saolsunkız mı yok başka dedi.Anlamıyorum ben gidiyorum halen ne diyor kadın.Çok sıkıntılı ve üzücü bi gundu şimdi yavaşyavaş yeni evime ve yeni hayatıma alışıyorum artık.yerleşme durumları.Artık her gün eve giderken bu gun ne laf işiticem kayınvalıdemden yıne eltılerım ne dıycek diye strese girmiycem en azından.İnanın o eve giderken işten cıkıpta akşamları ayakların geri geri gidiyordu

hakkında hayırlısı olsun canım..Güçlü dur..Onsun yapamayacağını anladığın anlarda bile telefona sarılma sakın..Ben çok yaptım bu hatayı ve her arayışımda biraz daha küçüldüm gözünde ve ona vazgeçilmez olduğunu hissettirdim ve tepeme çıkardım..
Bende ailemin yanına döndüm annem ve babamla yaşıyorum..Alıştığın düzenin değişmesi sebebiyle zor günler yaşayacaksın ama umarım en kısa zamanda tekrar ayak uydurabilirsin.Allah yardımcımız olsun..

3 gun sonra 2 ay oluyor o evden ayrılalı.evimi duzenımı kurdum aılemle yasıyorum işime devam edıyorum lakin bazen kendımı cok yalnız hıssedıyorum, o zamanlar o kadar üzüldüğüm seylere bakıyorum sımdı sacma gelıyor sanırım zaman gectıkce acılar unutuluyor cekılenler unutuluyor ve ınsan sankı hep mutluydu esıyle gıbı gelmeye başlıyor.aranızda böyle hıssedenler oldumu hıc bılmıyorum ama eşim bı kez bıle aramadı bu surede barısalım dıye.anlamaıyorum hem suclu hemde bu kadar guclu olmayı nasıl basarıyor ınsanlar.evet arasada barısmayız lakın hıc mı uzulmuyor, ben bazen cok yalnız hıssedıyorum.zaten henuz atlatamadım sureklı üzgün hıssedıyorum

Back
X