Merhaba arkadaşlar.Konuşacak kimsem yok ve bir yönlendirmeye,objektif bir fikre çok ihtiyacım var.Ben öğretmenim,eşim de polis.Eşimin 24 günlük iznin de memleketine(aynı ilde bizim de yazlığımız var) gittik.Biraz yazlıkta,biraz onun ailesinde;biraz da benim memleketim de kaldık.3 yıllık evliyiz ve eşim hep anlayışlı,söylediklerimi yapmaya çalışan biriydi.Ama bu yaz çok farklı bir yaz oldu 24 gün boyunca hergün 2-3 bira içmek istedi,ailesinin yanında pek değil ama onun dışında kalan zamanlarda.Ben de karıştım hergün içme dedim ama o devam etti beni dinlemedi.Bana tatilde karışma dedi.İnanamadım bu inatlaşmasına kendimi sıktım ve dönüşte artık patladım.
Sen benimle neden inatlaşıyorsun diye kavga ettik ama yaptığımız en kötü kavga ben ona tokat vurdum.Bir an kendimi kaybettim o da bana çok bağırdı falan.Eve geldik şimdi ayrı yerlerde yatıyoruz ve ben boşanmayı ciddi bir şekilde düşünüyorum.
Babam alkolik ve çocukluğum bu içki yüzünden berbat oldu hep kavga evde.Şimdi ben de aynı şeyleri yaşayacağımı düşünüyor ve çok korkuyorum.Ve beni dinlemediğine göre bunu yapabileceğini düşünüyorum.Sizce fevri mi davranıyorum isteği normal mi ?Ben mi abartmışım?yoksa haklı mıyım?Lütfen yardımcı olun.
canım seni anlıyorum benim babamda alkolikti çok zor bir hayatım oldu
babam hep ilgisiz huzursuz bir ortamda yaşattı bizi
bu sebeple bende eşimin içki içmesini istemiyorum
eşimde tatilde birkça gün üstüste bira içti bende çok kızdım ama şakayla karışık kızdım tatlı dille söyledim hatta elinden birayı alıp döktüm
Allahtan benle inatlaşmadı tatildeyim diye içtim dedi
belki sen geçmişteki izlerin etkisiyle farkında olmadan eşinin üzerine çok gitmişsindir o sebeple eşinde senle inatlaşmış olabilir
evliliğini bu kadar kolay bitirmeyi düşünme , eşinle daha sakin bir şekilde konuş içmesini istemediğini söyle , sebeplerini anlat belki herşey düzelicek
ama yine de ben fevri davrandığını düşünüyorum,
tokat atacak kadar değildi herhalde
kiimse eşinin içki içmesini istemez, ben de asla istemem
ama mesela tatile gitsek falan fazla içme diye uyarırdım alışkanlık haline gelmesinden korkuyorum derdim
canım sen anlatırken yasamıs kadar oldum benımde babam cok ıckı ıcer evde dısarda alkolık denırmı bılmıyorum ama bızde annem ablam cok sıkıntı cektık annemı aldatmıslıgı dahı var azda olsa dayagınıda terdık haksızlıklara cok ugradık=( cok günler geceler gecırdık sıkntyla.babamızn evde olmadıgı günler bıze bayram gıbı gelırdı.bende kocamın ıckı ıcmeyen bı adam olmasını cok ıstedım allahım nasıp ettı namazında abdesnde bı esım var cok şükür.senın bu konuya korkarak bakman cok normal anı kararlar verme sakın bı sekılde bıraz uzaktan seyret eşinin hal ve hareketlerını.evlılık kolay sonladırılır ama kolay kurulmaz.işin ıcnde alkol olunca işler cok degısıyor cok iyi takıp etmen gerekıyor yasadıklarınızı iyi analız etmen gerekıyor.allah yardımcın olsun keske daha fazlasını yapabılsem suan hersey senın elınde
Benim babam içki hayatı yüzünden btük malvarlığını batırdı. Şiddet uyguladı. Ama eşimin tatillerde ne kadar içtiğine hiç karışmadım. Tatili o onun ne istiyorsa onu yapsın. bence birazcık abartmışssınız. eşimle aramızda çok haklı olduğum bir tartışmada, eşim kendi yatakodamızdan kucağımda bebek varken çık odamdan giyinicem die bağırıp, üstüme yürüyüp kolumdan tutarak dışarı çıkarmaya çalıştı. çok sinirlendim kucağımda çocuk varken eski eşimi ittim. bana öyle bir tokat vurdu ki 5 parmağının izi çıktı. komşuları şahit yapmak istedim dairenin dışına çıkarmadı.
Eğer eşiniz ona vurmanıza rağmen tepkisiz kaldıysa ve sizi kırmıyorsa bence yapıcı olup düzeltin. BUndan boşanmayın. bence yanına gidip elini tutup konuşun. Ve babanıza saplanıp kalmayın bu konuda destek alın. bende de vardı herkesin babam gibi olacağını düşündüm. Hoş eski eşimin de babamdan kalır yanı yoktu. Ama bu baba sendromunun sizi ele geçirmesine izin vermeyin.
Bence biraz fazla takıntı yapmışsın. Eğer eşini gerçekten seviyorsan bu kavga nedeni olsa bile asla boşanma nedeni olmamalı. ÇÜnkü ortada bir alkoliklik, sana karşı bir şiddet yok. Bir kaç bira içmesi onun da baban gibi olduğunu ya da olacağını göstermez. Ama sen bu korkunla onun üstüne bu kadar gidersen olacağı yoksa da olur. Alkolikliğin bir çok nedeni var. Genetik olduğu bile söyleniyor. Öyle bir yatkınlığı var mıydı ki? bir kaç bira içince bu kadar çıldırdın.
Bence sen o tokadı eşine değil de babana attın ve o kendinden geçmişçesine öfkelenen de senin içindeki o küçük kız çocuğuydu. Şimdi çocukluk yapma da git eşine sarıl "eğer gerçekten seviyorsan" geçmişinle de vedalaş ve gününü yaşa, yoksa her zaman önüne çıkar. Babanı da affet ve ondan da özgürleş artık.
bu içki olayı acaba sosyallik olarak mı görülüyor yada arkadaş ortamının etkisi mi oluyor? eşimle yeni evlendiğimz yıllarda eşimin patronu çokca içen bir adamdı,eşim de onunla gezdiği için alkol almaya başladı sonrasında bunlar bize oturmaya geldiler patronu ve karısı inanamadım ellerinde içkilerinide almışlar karı koca içtiler üstelik benim evimde ve ilk defa tanıştıkları bir ortamda...eşime çok kızdım nasıl bir iş bu ya dedim ben böyle kişileri evime almam bir daha dedim..eşimde patronuyla her iş çıkışında buluşuyor eve ise mutlaka içkili geliyordu öyle arhoş gelmedi hiç ama tek kadehte olsun mutlaka içiyordu aynı sizin korkularınız ben de de başladı,alkolik olacak diye çok korkuyordum..üstelik patronu o kadar iyi niyetli anlayışlı bir adamdı tek kötülüğü alkolik olmasıydı bana göre...1 seneye yakın bu böyle sürdü sonra eşim daha iyi bir iş bulunca başka bir şehire taşındık ve hiç içme gereği dahi duymadı bu sürede..
bir pazar günü sabahın erken saatlerinde telefon geldi eşime eski patronu vefat etmiş alkollü olarak araba kullanmış ve trafik kazası gencecik yaşta öldü bu alkol belasından,geride gencecik bir eş ve 2 kız çocuğu bıraktı...eşimde o gün yemin etti zerresini dahi ağzıma koymam diye ve bu olay üzerinden 6 yıl geçti eşim hala yeminine sadıktır..Rabbim bu belayı evlerimizden uzak etin..ben öyle özel günlerde falan 1-2 kadeh içilebilir doğaldır düşüncesinde asla değilim...zerresi dahi haramdır..
Takıntı yaptığım doğru normal zamanlarda her cuma akşamı 2 bira alırdı.Sonra ben yine söyledim işte bundan rahatsızım falan diye onun içinde çok kavga ettik şimdi 2 haftada bir içiyor yani bu konunun aramızda ilk geçişi değil zaten ve bu beni rahatsız ediyor.
Düşünün ki;çocukluğunuz,genç kızlığınız içme-içerim inatlaşmasıyla hergün kavgayla geçmiş.
Ne güzel söylemişsiniz geçmişinle vedalaş,babanı affet diye ama çok zor çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?