Boşanma aşamasına geldik.Sizce önemli mi?

Ben eşime tokat atsam o da benden ayrı yatar ve özür dilemeden de asla konuşmazdı sanırım..
Eşin polismiş eminim tıpkı benim eşim gibi düşünüyordur.."Dışarıda zaten itiyle köpeğiyle uğraşıyorum bir de eve gelince huzursuzluk"...
Ben ortada boşanacak bir durum görmedim gidip eşinle konuşmalısın dikleşmek yerine...

cnm ben korkularını anladım ama kocana vurmak niye öcelikle fevri ve şiddet içerikli eylemlerine bir son ver. hayatının her aşamasında her zorlandığında insanları dövecekmisin bu alkolden daha tehlikeli ya o da sana vursaydı napıcaktın. nereye gidecekti evliliğin? kocan sana küsmüş ve o nedenle bugün barışamıyorsunuz çünkü genelde barışma girişimi ilk erkekten gelir sen yüzde yüz haklısın ya gitmezsin o da gelmez böyle saçma bir durumda boşanma kaçınılmaz. tam olarak neden boşandığını bilmeyen kaç çift var dışarda biliyor musun? boşanırsan daha 1 aya kalmadan sevdiğin adamı sırf şüpheler endişeler ve kızgınlığın yüzünden boşadığını aptallık yaptığını hemen anlayacaksın ama geç olmasın diyorum. git bu gece kocanın yattığı yatağa sarıl seni seviyorum çok seviyorum de. sana vurduğum için çok özür dilerim ne olursa olsun buna hakkım yoktu korkularım nedeniyle bile bunu yapmamalıydım beni affet de ardındanda seni korkutan endişelendiren şeyleri tekrar anlat ve bana söz ver de babam gibi olmayacaksın sen çocuklarını üzmeyeceksin de sarılın kucaklaşın barışın. e bi zahmet git kocanın yanına " doğru olanı doğru zamanda yapmazsan yanlışlar çorap söküğü gibi gelecektir" sen de yıldırım hızıyla dullar kervanına katılırsın. bunu istediğini sanmıyorum.. kolay gelsin. Allah ayırmasın siz birbiriizi seviyorsunuz öfkeyle kalkıp sararla oturmayın. bir inatla boşananlar kervanına katılmayın diyorum ben. artık seçim senin.

Zeki bir kadınsın arkadaşım güzel analiz etmişsin kişiliğimi.Doğru çok mükemmeliyetçi ve kontrolcüyümdür.Her şeyin kontrol altımda olmasına alıştım o da buna alıştırdı.Çünkü eşim sürekli yönlendirilmekten hoşlanan,her yaptığını soran,kendi başına pek bir iş yapmayan bir adamdır.Önerilerini önemsiyor ve yorumların için teşekkür ediyorum.Belki de bir güç savaşı benim ki özüne indiğine''ben söyledim yapmadı,her zaman yapan adam ,bu konuda dinlemiyorsa bu tehlike doğurur anlayışı''aslında bilinçaltında yatan sanırım.
Her şeye fazla kafa yoran biriyimdir umarım bunun üstesnden gelebiliriz.

Eşinizin sizin yaşadıklarınızdan , sizin geçmişten kalan izlerinden haberi var mı?
Bunları ,duygularınızı güzellikle anlattınız mı?
Eşiniz belki de sadece tatilde içmek istedi sadece.
Devamı gelecek mi emin misiniz?
Tokat atmanız kötü olmuş gerçekten, siz tokat attığınız halde,
size şiddet uygulamadığı için takdir ettim eşinizi.
Ortada duygulardan habersizlik var bence, boşanacak bir durum yok.

Doğru ona tokat vurdum çokta üzüldüm.O bana vursa bu evlilik hiç düşünmeden biterdi.Ama işin ilginç yanı ben hata yaptım doğru ama onun yaptığı hata sonucu maalesef ki doğdu bu durum.Önce güzellikle konuşuyorduk.Son 3 gün babamlardaydık,babam ne kadar içtiyse o da o kadar içti.Viski,rakı tabii bunlar babamla.Ondan önce bira olayı oldu zaten her gün ve ben babamın yanına gitmeden dedim hergün içme diye ama devam etti.Ya söyleyin çok mu abartıyorum?Eşim babamla içtikçe annem ''bak bu da baban gibi olacak dedi've ben eşimi savunmak zorunda kaldım.
Bunları yaşatmaya ne hakkı var ki?Zaten annemin hiç istemediği bir evlilik olmuş,onu haklı çıkarmak istemiyorum.

Daha öncede yazdım tabii ki anlattım,anlatmaz mıyım!Ama anlattığın karşıdakinin anladığı kadardır ya ...

Dikkat et o zaman sessiz atın çiftesi ağır olur derler. Eşinin yapısı pasifse ve yönlendirilmekten hoşlanıyorsa, yönetilmesi gerekiyorsa ona bir şey diyemem o zaman son söylediğinde haklı olabilirsin bu konuda sana direnmesi neden. Ama yok bugüne kadar sadece seni çok sevdiği için dediklerini yapmaya çalıştıysa, sen üzülme diye uyum gösterdiyse o zaman sınıra dayanmış olabilir ve bu yüzden sana tavır gösteriyordur. Ki ikinci söyledğim daha ağır basıyor benim mantığımda. İşte o zaman eğer seviyorsan bir şeyler yap ve evliliğinin göz göre göre bitmesine izin verme.
Eğer seviyorsan, gerçekten seviyorsan diyorum bak her mesajımda çünkü önemli olan bu. Eğer pasifse ve sen hep yönetiyorsan belki de en derinlerde sen onun bu huyundan sıkıldın artık, belki de biraz babana mı benzeseydi

Bu arada yorumlarımı önesediğin için teşekkür ederim. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Burada bunun için bulunuyoruz zaten.

Babam hayatımdaki en önemli kişi.İçerdi doğru ama taşkınlık yapmazdı,annem karıştığı için kavga ederlerdi (bunu yazmak benim için biraz garip çünkü aynı şeyi yapıyorum)
Babam asla yönetilmez,çok baskındır ama çokta kültürlüdür.
Eşime gelince bence de 2.söylediğin daha ağır basıyor olabilir.Ve farkındayım yavaş yavaş çıkışlar yapmaya başladı zaten.Şu an yanımdaki koltukta oturuyor asla adım atasım yoktu açıkçası ama kendimi zorluyorum.Ya da biraz daha düşünmeliyim bilmiyorum...

Eşim polis diyorsun.
Sen daha iyi bilirsin ama son derece meşakkatli ve stresli bir meslek.
Sadece tatilde keyif amaçlı bir kaç bira içmesinde sıkınntı yok bence.
Eğer rutin olarak içmeye başlar ve hayatınızı etkilerse tabiki ayrılmayı düşünürsün.
Babam gibi olur, annemin çektiklerini çekerim diye korkuyorsun normal olarak ama
annelerimiz gibi değiliz.
Meslek sahibi , çalışan .kadınlarız.
Evliliğe mahkum değiliz çok şükür.
Ama abartı olmuş biraz tepkin, tokat falan.
Yuva yıkmak kolaydır.
Evlenirken verdiğin mücadeleyi devam etmek içinde göstermelisin

Hayat senin hayatın, evlilik senin evliliğin, mutlu olmak istiyorsan önce mutlu etmeye odaklanacaksın. İnsan en önemli şeyleri ilk önce bencilliği yüzünden kaybeder. Sonra da kaybettikleri için suçlular arar. Kendimize bakarsak suçlu orada. Sen yönetmeyi de kontrolü de korkuları da sana öğretenlerden aldın bu doğru ya baban gibi yöneten, baskın taraf olacaktın ya da annen gibi edilgen ve itaatkar. Sen babanın rolünü seçmişsin, şimdi öyle düşün o zaman babanın neyi yapmasını isterdin hep, neyi yaparsa ailece daha huzurlu olacaktınız. İşte bugün onu yapmak belki de senin görevin.
Evet dediğim gibi kocana gidip gitmemekte seçim senin. Ama o zaman senin olsun gerçekten içinde yaşattığın annenin ya da babanın değil.

İçki içtin al sana tokat şeklinde değil olay.Kavga ediyorduk o bana bağırdı bende kendimi kaybettim.Tabii ki haklı yanı yok.Ama şu çok doğru çok mücadele ettik evlenmek için bu olmamalıydı.Bizim ilişkimize böyle bir son yakışmaz.8 yıl bekledik birbirimizi dile kolay.

Biraz zaman verin birbirinize, soğutun olayı.
Biliyor musun şunuda gözlemledim bazı çiftler o kadar uzun ve çetin bir mücadele veriyorlar ki evlenene kadar,
yorgun başlıyorlar evliliğe.
Sonra sorunlarla mücadele edicek gücü bulamıyorlar.
İnatlaşmadan,birbirnizi anlamaya çalışın.
Baskın bir karaktersiniz belli ama iki cambaz bir ipte oynamaz.
Gerçekten vazgeçmeden sebeplerinizden ve kararınızdan emin olun derim.

Aslında kafamda öyle bir yere koydum ki bu konuyu konuşmak değil,bitirmeye çalışıyordum.Sizlerin özellikle ESİN RÜZGAR arkadaşımın önerileriyle biraz daha sağ duyulu düşünmeye çalıştım.Ve zorlayarak kendimi eşimle konuştum biraz önce.O abarttığımı söyledi,tatilde karışmamam gerektiğini söyledi ama orta yolu bulacağını bundan sonrası için söyledi.Ona inanmak istiyorum yavaş yavaş ,zaman alsa da düzeleteceğimizi umuyorum.Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Hepsini defalarca kez okudum ve uzun uzun düşündüm.İşe de yaradı sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bence abartmışsın, eğer sadece nedeni buysa ciddi ciddi boşanmayı düşündürecek bir neden göremedim ben. anladığım kadarıyla eşin normalde içmeyen bir insan, neden onun da tatilde biraz rahatlamak isteyebileceğini düşünmüyorsun? bence kaygılarını, alkolden korktuğunu paylaş eşinle ve mutlaka ona vurduğun için özür dile, çünkü bu normal bir şey gibi görülürse karşılığını çok geçmeden alırsın şiddet olarak.evlilik anlayış gerektirir,biraz hoşgörüyle aşabileceğinizi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…