Boşanma aşamasına geldik.Sizce önemli mi?

ayrılmayı gerekitrecek bir durum değil bu, senin bu konuda hassas olduğunu eşinin anlaması lazım, sıknıtını karşılıklı konuşarak te halledeblirsiniz benim eşim de böylle davranasyadı ben de aynı tepkiyii gösterirdim, babam hayatında içki içmemiş insandır, alkoliklerden her zaman ürpermişimdir, tepkinde haklısın, ama boşanmaya değecek bir durum değil.

Alkolden bende cok cok nefret ediyorum,
insallah ilerde esim olacak insan alkol icmez, yani zerresini dahi..

Ancak hemen ayrilmayi düsünme canim, sonucta cokta büyük bir problem yok ortada,
esine tokat atmanda iyi olmamis, sonucta oda sana tokat atsa zoruna gider dimi ??
Bence git esinden özür dile,
sana vurmak istemedim kendimi kaybettim de,
ve ona babandan dolayi gecirdigin kötü günleri hatirlat
bu konuda cok hassasim cocuklugum böyle böyle gecti de, cok korkuyorum de,
ondanda biraz hassasiyet bekledigini söyle..
Barisin küs kalmayin arkadasim, öyle hemen yatakta ayirmayin..

İçki keyif işidir, eşinizde tatilde birkaç bira içerek kafasını dağıtmak istemiş. Ki birayı ben içki bile kabul etmem o ayrı.

Madem ayrılmayı düşünüyorsunuz, gelin şöyle yapın şimdi boşanmayın eğer eşiniz bira içmekle alkolik oluyorsa ozaman boşanın. Böylece eğer alkolik olmazsa kendinize şans vermiş olursunuz.

Ah!Bir yapabilsem hep düşünüyorum annem-babam gibi olursak diye.Bir de onun bu konuda zayıf olduğunu düşünüyorum.Ama çok haklısın bugünü yaşamak lazım.Ben hep bir sorgulama içerisindeyim.Güzel yorumların için teşekkür ederim.

Aslında beni düşündüren bu konuda benim korkularıma,geçmişte yaşadıklarımı bilmesine rağmen ısrarcı olup yine bildiğini okuması.Ben onun bir konuda bu kadar hassas olduğunu bilsem asla yapmam.
Çok kötü kavga ettik ayrı odalarda yaşıyoruz resmen ,eşim bu yüzden boşanırsak boşanalım dedi.
Ben eğer tamam dersem yine bildiğini okuyacak,bilmiyorum ama annemin yaşadıklarını yaşamak istemiyorum.Sanırım başka bir yol yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
alkol herşeyi berbat edebilecek kadar iğrenç bi alışkanlık....
eşimin alkolikliği yüzünden bende ayrılmayı çok düşündüm..
söz verdi 3 haftadır içmiyo bakalım artık...
ama alkol boşanma sebebi olabilir bence....
sarhoşken bana neler çektirdiğini ne rezillikler çıkardığını anlatsam aklın oynar....
izin verme sakın alkol almasına...

Çocukluğunuzdan gelen korkuları onunla paylaştınız mı? Yani mutlaka anlatmışsınızdır fakat "bu kadar bira icme!" yerine "hayatım yaşadıklarımı ve korkularımı biliyosun, bu kadar icmen beni gerçekten cok üzüyor ve korkutuyor" cümleleri durumu daha anlaşılabilir kılar.

Adama tokat atmışsınız, sonra da yatakları ayırmışsınız, kusura bakmayın ama konuşarak çözülebilecek bir konuyu cıkmaza sokmuşsunuz. Bir de boşanmakan bahsediyorsunuz.

Sorunuza cevap vereyim; evet hem fevri hem de hatalı davranıyorsunuz. Eğer siz benim eşim olsaydınız kredinizi bitirmiş olurdunuz.

merhaba cnm

sadece başta yazdıklarını okudum ve ona göre yorum yapıcam

eşinin hep anlayışlı olduğunu sölemişsin..sen ona vurduğun halde o sana vurmamış bunlar aslında iyi şeyler

eğer eşin içkiyi keyif için içiyo ve kontorolunu kaybetmiyosa bu arada bir olabilir..anladım geçmişten korkuların var ama eşin kontorollu içiyor ve tozunu kaçırmıyorsa arada bir buna musade et

ama yiene yaşadıklarını anlat korkularından kaygılarından mutlaka bahset ki bu iş inada binmesin anladığım kadrıyla anlayışsız biri değil bence seni anlar...

o zaman belki kendiside içmez ....ama dediğim gibi bence arada bir bir iki kadehinede bişey deme bence

Merhaba. İnsanın kendi çocukluğundan gelen korkuları ile kendi evliliğinde karşılaşması çok zor. Ancak önemli bir nokta var. Kendinize gerçekten şunu sorun lütfen: " eşiniz şu anda alkolik mi?". Siz alkolik kelimesinin ne olduğunu babanız dolayısıyla biliyorsunuz. Dolayısıyla bu soruma cevabınız, "şimdi değil ama böyle giderse ileride olacak"tır büyük ihtimalle. Yani bir ihtimal üzerine evliliğinizi yıkmayınız.
Önce şunu bilin lütfen, Alkol şu an için sizin rakibiniz. Ve rakibinizi tanımaya çalışın.
Alkol (insanına göre değişse bile), insanı uyuşturan, bir takım sıkıntılarını düşünmemesini sağlayan, kendini mutlu hissetmesini sağlayan bir şeydir. Yani çok içilmediği sürece (ki emin olun 3 bira çok çok bir alkol değil) içene kendini iyi ve güzel hissettiren birşey. Yani sizin rakibiniz eşinize kendini iyi hissettiririyor. Ancak siz ne yaptınız, eşinize kızdınız, onu sıktınız ve ona tokat attınız. (ki bu konuda hatalısınız. Şiddet kesinlikle anlaşılabilir birşey değildir! ve kabul edilemez. Emin olun bir tokat evliliğinize 3 biranın 100 katı zarar verir). Neyse.. rakibiniz ile mücadele etmek için siz onun verdiği mutluluktan daha fazlasını vermelisiniz bence. Onu yenmek için ondan daha iyi olmalısınız. Yoksa eşinizi farkında olmadan daha çok alkole yönlendirebilirsiniz. ve o sizden uzaklaştıkça alkole yönelebilir.
Alkol çok tehlikeli. Ancak daha kontrollü olup, mücadele etmelisiniz bence.

Defalarca kez söyledim ve ben alkolik olmam diyor.Ama bir inatlaşma olduğu ve işin tamamen çıkmaza girdiği doğru.
Oysa onunla evlenebilmek için nelere katlandım,aileme rest çektim çoğu zaman ama bunca fedakarlığın karşısında benim bu isteğimi korkularımı anlayıp o fedakarlıkta bulunamadı.

Yasak her zaman tatlıdır. Oysa biraz kendi haline bıraksanız onu kontrolü daha rahat elinize alabilirsiniz.

Çok haklısınız,çok güzel ifade etmişsiniz.Teşekkürederim yorumlarınız için

bu kadar kolay boşanmyı düşünebiliyosan bu olay neticesinde olmasan bile ilerde mutlaka boşannırsın

Karşınızdaki insan sizin eşiniz,çocuğunuz değil.
Ne demek dkleşip inatlaşınca çıldırdım.
Onunki bencillikse sizinki ne.

Normalde sürekli içen bir adam değilse, bence abartmışsınız biraz... tatillerde kafasını boşaltmak için 2-3 biraz içiyor olmak alkoliklik göstergesi değildir bence ki bira zaten en hafif içki sarhoş bile etmez insanı 2-3 tane ile. bence böyle şeyler için boşanmayı düşünmek abartıya kaçmış biraz... hem siz neden üzerinize alınıyorsunuz sizinle inatlaşmak olsa amacı başka konularda da yapardı bunu, belki de bu durumda sizin onunla inatlaştığınızı bile düşünmüş olabilir eşiniz de.
gözlemleyin, bu içki olayı 3-5 ay aynı şekilde devam ederse tavrınızı koyarsınız. tatilde 2-3 bira içti diye alkolik muamelesi de yapmayın derim...
ha baktınız devam ediyor oturun siz de onunla için, bi süre sonra o sizin içmenizden rahatsız olup siz içmeyin diye kendisi de eve sokmayacaktır ( tecrübeyle sabit :)

O zaman şöyle söyleyelim. Madem alkolik olup da babanın annene yaşattıklarını yaşatmasından korkuyorsun gelecekte, ve madem ki onca sıkıntıya katlandın onunla evlenmek için ona bir şans daha ver de bu yüzden boşanmayı aklından çıkar. Eğer ileride senin korktuğun gibi olursa o zaman gereğini yapar boşanırsın. Şimdi oratada olmayan bir şey için sırf öyle olabilir diye boşanmak çok mantıklı değil, çok paranoyakça. Bu aynı nasrettin hocanın fıkrasına benziyor:
"Hoca oğlunu suya gönderirken bir güzel dövmüş. Yoldan geçen biri hocam niye dövüyorsun çocuğu diye sormuş hoca da
"Suya gönderiyorum da gelirken testiyi kırarsa diye dövüyorum" demiş:))
seninkisi de biraz o hesap oluyor. Ama eğer ki kararlıysan demek ki sen onu gerçekten gönülden sevmiyorsun.

eşine korkularından bahset ama tartışmaya girme işi inada bindirmeyin.anladığım kadarıyla eşin sadece tatilde içmek istemiş keşke daha yumuşak bir dille onunla konuşsaydın ve çok fazla da bası yapma deriminatlaşmaktan elinize birşey geçmez tatlı dil her zaman daha çok işe yarar

Son zamanlarda bu konunun da etkisiyle çok gerildik.Aslında haklısınız benim ki paranoyakça belki.Annem ''hep ilk evlendiğimizde pek içmezdi baban''sonra sonra alıştı böyle oldu derdi.Bunların etkisi sanırım bu korkular.Ama gittikçe uzaklaşıyoruz sanki ve inanamıyorum bu duruma günlerdir ayrı yataklarda yatıyoruz,10 dakika küs duramazdık biz.Şimdi ne yapmam lazım bilemiyorum yani gidip konuşsam korkularımdan bahsetsem defalarca kez anlattım.
Bu benim için ciddi bir problem haline geldi,konuşmak bile geriyor.O zaman ne yapmak lazım?

Defalarca kez söyledim ama bence çokta umurunda değil.Maalesef ki inada bindi zaten tatilde.

Anladığım kadarıyla sen fevri olduğun kadar inatçısın da. İnsan kendisi dışındaki hiçbir şeyi değiştiremez. Yani ilişkini kurtarmak istiyorsan, hayatından memnun değilsen, değiştirmek istiyorsan kendinden başlayacaksın. Senin bakış açın, tepkilerin, kuruntuların değişmedikçe karşındakinin değişmesini bekleme. Senin olayın onunla değil kendinle. dediğim gibi madem aranızda aşk ve bağlılık vardı, bu öyle iki günde yok olacak basit bir şey değildir. Toparla kendini, bırak artık anneni babanı, bak evliliğin için zaten onlara rest çekmişsin. Şimdi içinde kopamadığın annenle babanın sorunlarına, korkularına rest çek. Sen kendi hayatından sorumlusun. Sizi kimseyle kıyaslama. Sen ve o, anen ve baban değilsiniz. İsteseniz de olamazsınız. Bu kadar üzerinde durma iki üç biranın. Bazen çok iyi gider, Sen de dene:))
Şimdi konuşmakla falan uğraşma otur düşün kocanı en iyi sen tanırsın, git sarıl sessizce, bu gece git yatıver yanına, hatta özür dile şaşırsın. Eminim hep kontrolcü taraf oldun, belki mükemmeliyetçilik de var sen de. Biraz rahat bırak kendini emin ol hayat bu kadar da üzerinde kafa yorulcak ir şey değil. Düşünme yaşa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…