Boşanma aşamasında ortak konut

Atlantistebiranka

Thank you mario but princess is in another castle.
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2019
2.724
9.219
158
Günaydın kızlar.
Boşanma aşamasındayım malum.
Bir kaç soru soracağım müsaadenizle; boşanma davası açılmadan evin anahtarı değiştirilmiş karşı taraf tarafından. Bunu arayıp hakaretleri arasında söylemlerine rağmen inkar etmişler dilekçede tabi ki. Bende eski anahtar var, bir işe yarar mı?
Kişisel eşyalarımı almak için ayrı dava mı açmalıydım? Avukatım eşya davasının parasıyla kendine sıfırdan dizersin masrafına değmez falan dedi ama aklınıza gelebilecek her şeyim o evde kaldı. Resmen bir kot bir tişört misali çıkmak zorunda kaldım.
Bilen birileri, tecrübeli olanlar, mantıklı olanlar ve avukatlardan cevap bekliyorum.
Teşekkür ederim.

Bi arkadaşımın başına gelmişti avukat aynı şeyi demiş konuş eşyalarını öyle al davayla iş uzar boşuna filan diye. Evi terkeden sen olduğun için şuan onun sayılıyor sen gizli girsen suçlu sayılırsın diye biliyorum ben. Arkadaşım da konuşup öyle almıştı eşyalarını. Kilit işinden de bşy çıkmaz diye tahmin ediyorum.

Evi terketmedim, üstüme yürüyerek darp etmeye kalktı ve kovdu. Mecbur bırakıldım yani.

Onun da aynı şekilde darp vardı evden kaçtı resmen. İnşallah karakola gitmişsindir o zaman.
Hayır bana vuramadı, yanımda kız kardeşim falan vardı. Diyorum ya, bağışları arasında çıktım. Üzerime yürüyüp, elini kaldırdı ama indiremedi vatandaş.

Hayır bana vuramadı, yanımda kız kardeşim falan vardı. Diyorum ya, bağışları arasında çıktım. Üzerime yürüyüp, elini kaldırdı ama indiremedi vatandaş.
Onların ilk değil çok fazla rapor var elinde. Hepsini kullanıcak. Psikolojik olarak hala çökük durumda pandemiden baya ertelendi davalar da. Ama en azından artık tamamen bittiğini anladı yoksa bi kaç kere geri dönmüştü. Net oldu diyeyim. O yüzden biraz daha iyi

Anladım. Allah yardımcısı olsun onun da.

1. Bosanma bitmeden kilidin gobegini degistirmek suctur. Bunu mahkemeye bildirin. Avukatiniz daha iyi bilir ama gerekirse anahtari delil olarak verin.
2. Kisisel esyalari almak icin mahkemeye talepte bulunabilirsiniz, bu sizin hakkiniz. Ona neden birakacaksiniz? Mahkeme karari ile bir polis esliginde sonra gidip esyalarinizi alabiliuorsunuz. Sanirim polis esliginde cilingirle esyalarinizi almak icin kapiyi actirabiliyorsunuz ama hakim karari olmadan yapmayin. Bir de polis aldiginiz esyalatin titanagini tutsun ki eski esiniz esyalarimi çaldı demesin sonra.
3. O evde yasam hakkini hakim size vermedi mi? Avukatinizin boyle bir talebi olmadi mi? Size verirse eski esiniz tipis tipis o evden cikmak zorunda. O evden cikinca da anahtar gobegini degistirirsiniz sonra.

Ben de suç diye biliyorum mesela kapı kilidini değiştirmeyi. Üstelik dava bile açılmamıştı ve ben baba evindeydim bunu yaptıklarında. Yani konuta girme hakkımı engellediler resmen. Eski anahtar var bende.

Dilekçede yazdı avukatım kişisel eşyalarımı. Hakim ilk duruşmada karar verir mi acaba alabileceğime dair yoksa mahkemenin sonuna kadar beklemek zorunda mı kalacağım?

Evi terketmedim, üstüme yürüyerek darp etmeye kalktı ve kovdu. Mecbur bırakıldım yani.
Avukatiniz dava bitene kadar evin size ve cocugunaza ozgulenmesi için mahkemeden karar cikarttirabilir yani ev sizin kullanimiznida olacak.bende bosandim.avukatim bu şekilde yapmisti.

Evet siz o evden belki canınızı kurtarmak için çıkmak zorunda kaldınız.ne demek siz suclusunuz o ev karar verilinceye kadar ortak konutunuz anahtarı değiştirmesi suç.InşaAllah darp rapurunuz vardır.eğer çocuğunuz varsa avukatiniz çocuğun düzeninin değişmesi cocuk açısından olumsuz olacak diyerek mahkeme bitene kadar evin size ve cocugunuza ozgulenmesini talep edebilir.Allah yardimciniz olsun.güçlü olun.Ayrica nafaka talebinde bulunun.mahkeme devam ederken baglanabiliyor

Baba evinde kalıyorum artık, o şehir baya uzak buraya ve tamamen yalnızdım. Beni orada barındırmazlardı.
Çocuğum yok benim şükür.
Darp etmediği için, rapor da almadım. Üzerime yürüdü elini kaldırdı ama vurmadı. Nasıl kaçtım hatırlamıyorum bile o anın şokuyla. Arkamdan hala böğürüyordu karaktersiz.

Daha bosanma gerceklesmeden, bosanma karari cikmadan, hakimin o evde yasam hakkini kime verdigi belli olmadan kilidin gobegini degistirmek suc.
Bizde de ikinci durusmada sanirim evde yasam hakkini hakim bana ve ogluma vermisti. Talepte bulundunuz umarim.Yanlis hatirlamiyorsam ilk durusmada dosyadaki eksiklere bakiliyor. Ikinci durusmada tedbir nafakasi ( gecici nafaka) belirleniyor, evde kimin kalacagi belirleniyor. Ucuncu durusmada sahitler dinleniyor. Son durusmada karar veriliyor. Sonra temyiz sureci var. Avukatiniz durusma gununu brklemeden kidisel esyalarin alimi icin hakim karari cikartabilir. Ben esya dacasi acmamistim. Esya davasi ile ilgili birsey diyemeyecegim. Bizde kisisel esyalar icin hakim kararina gerek kalmamisti. Babam onu aradi. Su gun esyalarimizi alacagiz kapiyi ac diye. O gun gidip ceyizimi, ustumu basimi, oglumun esyalarini ve evlenirken bizim tarafimizdan alinanlari aldik. O anahtari apartman gorevlisine birakmisti. Annemin komsulari da vardi yardim icin.

Uzerine yurumek, ittirip kaktirmak da siddet bu arada.

Benim annem babamda boşanma aşamasında dava açıldı. Bizde annemin kazanacağı net. Ondan galiba avukat dedi ki evden direkt o gidecek. Çekişmeli dava bu arada

Sonuna kadar beklemezsiniz bence. Çünkü bizim avukat dava açıldıktan sonra bitmesini beklemenize gerek yok siz boşanmış gibi onsuz hayatınıza devam edeceksiniz dedi. Yani babam evden dava bitmeden gidecek.

Avukatım direkt dilekçeye yazdı. Özellikle bir talepte bulunmadı. Çok zorlanıyorum şu an kıyafet konusunda. Ailem elinden geldiğince yardım ediyor ama pandemi olaylarından iş falan da bulamadığımdan maddi olarak baya yıprandım.
Bari kıyafetlerimi alayım derdindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…