Boşanma aşamasındayım ama korkuyorum:(

boşanmak zor değil burdan da giderim ama 21 yaşın da dul olarak nasıl yaşayacam di korkuorum kendime güveniorum ama dul bi kadın olarak nlrle karşılaşacam ((

Hiç öyle düşünme bence. Hem daha çocugun da yok. Belki de ilerde çok güzel bir hayatın olacak.

Ama iyi düşün çok zor bir karar...Allah yardımcın olsun

boşanmak zor değil burdan da giderim ama 21 yaşın da dul olarak nasıl yaşayacam di korkuorum kendime güveniorum ama dul bi kadın olarak nlrle karşılaşacam ((

canım ilk yorumumda olumlu şeyler yazmaya çalıştım ama daha önce açtığın başlığı okuyunca durumunuzun düzelebileceğini sanmıyorum.
olumsuz şeyler söylemeyi sevmem ama bence yol yakınken hayatına nasıl devam etmek istediğine karar ver:
21 yaşında dul kalmaktan korkuyorsun ama bence asıl korkman gereken şey ilerde sinir hastası olman.içine ata ata dert sahibi olursun,herşeyden önce kendini düşün.
Dul kalmak en son düşüneceğin şey olsun,Sen hayata karşı nasıl durursan hayat sana öyle karşılık verir,insan çoğu zorlukları önce kendi beyninde yaratırmış,sen kafanda dul olmayı çok büyütüyorsun ama şu an içinde bulunduğun durumdan daha kötü olamazsın canım.umarım herşey güzel olur...

ne minnet borcu ya tammm bakmiş buyutmus ama evlenmiş bıraksinda sizde mutlu olun işte boyle olunca deli oluyorum ya arkaddas sanki bıtek erkekdogurmakla pasa olduklair,ni zannedyolar allah hayirlı evlat versin herkeze derlerki elinde meslegi yok onun cekecek hayat boyu kayinvalide ne derse o am ne guzel meslegi olan kısının agız tadiyla yedirmeyi bile cok goruyolar otur oturdugun yerde be kadin yazik ya evinde bile ondan izin alacaksin odana gircek cok zor canım işin bi adap bı usul vardir demi odaya gırmek demek ne demk ya bastan koyacaksin mesefeni işte ama olmuyo elinde guzel meslegin var iste tayınını hemen git cekme boyle yazik sana llah onlari islah etsin sende oyle de baska dıycek bısey yok onlari eşini tabı cok seviyorsundur ama boyle devam edermi onu dusun önce siz nereye giderseniz onlarda gelir herhalde ii dusun kararnini öyle ver bosanma ama tyınını iste öyle git dıyelimki bosandın inlslah olmaz duzelirde oyle sey dul kalcam dıye neden oyle dusunuyorsun yasin kucuk hayat ne gosteriri bılınmez aynı yastayiz seninle bende 2 senelik evliyim

İçine ata ata dert sahibi olursun' çok doğru. ben 17 yaşındayım.. Size şöylesöyleyeyim ben bile nişanlıam bazen susuyorum çok kötü şeyler yaşasak biel ama öyl bir kalıyorki içimde bazen çamarışları asarken yan iş yaparken birden aklıma gekiyor kasvet basıyor sinir basıyor. Ağlıyorum çok çaresiz ama bir okadarda bağıralası bir durum. Bencede bir an önce yön ver hayatına. hiç sıkma tatlı canını ne insanlar ansıl yaşıyor. Biraz eğri oturup doğru düşün.

Esini seviyorsan biraz daha gayret et derim. Bir iki sene. Cunku evlilikler basta hep zor gelir yavas yavas duzelebilir.
Ama bir yolunu bulup ayri oturmaya bak. Belki biraz cilve isine yarar.
Ve isin var galiba o kadar caresiz degilsin. Bence bir hesap ac esinin haberi olmadan maasinin bir miktarini oraya koy ki onu kullanmasandan sana guven duygusu versin. Allah yardimcin olsun!

ailen yokmu,yada eşini ikna edip kaynananın yakınlarında ev tutun,yada birkaç sene sonra tayinin çıkar belki,durumun zor allah yardımcın olsun

canım eger tek sorun kayınvalıden ıse ,hemen bosanmak yerıne

esınle bırlıkte cozum uretın derım

burada esıne de ıs dusuyor ,esının sana karsı tutumu nasıl ?

kayınvalıden olmadıgın da esınle ıletısımız nasıl ?

genel olarak sorayım esınle sorununuz var mı kayınvalıden dısın da?

ama esın cok fazla annecı bırıyse bırsey dıyemem canım ,

halıyle lafın sozun de onemsenmedıgı cıkar ortaya .

eger esınle cozum uretemıyorsanız ,ayrılmakdan baska caren yok

Senin hatan baştan beraber yaşamayı kabul etmek olmuş madem konuşuldu ama olaylar öyle gelişmedi seninle bu konuda böyle anlaşmamıştık deyip o an bitirmeliydin hayatını etkileyecek bi konuda sözünü tutmayan adamla neden evlendinki? Nişanlıydım evlenmek üzereydim dönemedim diceksin...
Ee şimdi daha mı iyi oldu dün evlilik üstü ayrılamam dedin şimdi dul olcam ayrılamam diyosun yarında çocuğum var ayrılamam diceksin ama bu arada sorunlar hiç düzelmicek...
Ben yerinde olsam yol yakınken dönerim kayınvaliden yalnızda değilmiş başka çocuğuda varmış sakat değil muhtaç değil neden bi arada yaşansınki? Onlar birbirlerinden kolay kolay ayrılmazlar olan sana olur zaten evlenirken çok çok çok incelemek gerekiyo herkes kaldırabileceği ailelerin çocuklarıyla evlenmeli ama işte aileleri tanıma faslına geçene kadar ciddi bi ilişki başlamış oluyo ayrılamıyoruz... Çokta erken evlenmişsin işin gücün varmış paran varmış ne diye atlamışsın evliliğe hemde körü körüne bilemedim ben lise mezunuyum babam çalışmamada izin vermiyodu 5 sene evde boş boş oturdum 22'de evlendim ama cansız atladım kocama diyebilirim çünkü kafama göre dışarı bile çıkamıyodum senin herşeyin güzelmiş ne acelen vardı yol yakınken kurtul derim daha çok küçüksün...

bunlar yetmiyormuş gibi birde meme kanseri şüphesi ile önümüzde ki hafta memem den biyopsi alırtacağımm(

eşini seviyorsan,annesine çok değer vermesi dışında çekilemeyecek bir huyu yoksa,,biraz daha sabret..ama bu arada sakın bebek falan yapayım deme ...

eşini ikna edip evini ayır başka çaren yok.eşine söz dinletemiyorsanda ömrünü heba etme çocuğun yokmuş mesleğinde varmış dul kalırım korkusu yaşaman yersiz hayatı kendin için yaşa.böyle huzursuz olacağına hayatına yeni bir yön ver

abo... benim aynen kaynanamda herseyini ilerde gelip bana tanisacaksin diyor... cok ilginc...:S
kocanizin bir erkek kardesi yokmuydu? bir ay sizde bir ay onlarda kalsa?

bunlar yetmiyormuş gibi birde meme kanseri şüphesi ile önümüzde ki hafta memem den biyopsi alırtacağımm(

eyer herseyi bukadar kafana takarsan sikinti ve sitressden olabilme sansinda var:$ canini sikma lutfen...gul gec her yapdigi seye zamanla bu oyun seninde hosuna gider belki..(demezsi kolay ama neyse)
eyer dedigim gibi baska bir kardesi varsa ve esinde ayri evi kezinlikle razi olmazsa esinle ozaman bir anlasma yap iste bir ay sizde bir ay diyerinde mesella.
Eyer Allah korusun bir rahatsizligin olursa bunu bahane et:$ en azindan onu kovmuyorsun zadece bir ay sizde biray baskasinda kalacak.. ozaman o kardeside gorur aynayi konyayi... insan birazda kendileri dusunceli olur boyle bir seyi teklif eder.

canım benım senı cok ıyı anlıyorum aslında beraber yasamanın ne demek oldugunu ben cok ıyı bılırım ustelık 21 yaşındasın...ama eşinle gerçekten ciddi anlamda konusmalısın olmaz böylee.. yada kayınvalıdeyle konuss ..hangısı saha anlayıslıysa.. üstelik 2 kardeşmiş eşin diğerinde kalsa kv azıcıkta olmazmı? konunun her sayfasını okuyamadım ama böyle bır dusunce belırdı aklımda ..Allah yardımcın olsun

canım bende seninle aynı sebepden boşanma aşamasındayım davalar açıldı aynı senin eşin gibi annesine minnet borcundan dolayı dul olduğu için aynı evde değildik ama sanki öle yaşıo gibiydim hergün çıkıp çıkıp geliodu ve laf sokuodu ozman daha bi kıymetli oluolar çocuk yokken çaresine bak bence böle hayat çekilmez seni anlıyorum bende senin gibi hergün düşünmekden kafayı yemek üzereyim ama olmayınca olmuyo inan daha fazla yıpratma kendini

Sabret arkadaşım çünkü yuva yapmak zor yıkmak çok kolay..Bende kaynanamlarla yaşıyorum ama hergün ya sabır çekiyorum yuvam yıkılmasın yeterki..Çok zor kazandım kaybetmeyi istemiyorum kimse istemez..

canım yuvana söz söylemek istemem ama çocuğun olursa işte ozaman dul olmaktan kork bence şimdi tek tabancasın bence iiyi düşün

Inaninki bir cocukla hayata yeniden baslama karari almak daha zor ve düsündürücü. Etrafinizdakile sanirim size bosanip dul kalmanin ne kadar kötü oldugunu asilamislar. Kendi hayatinizi düsünün. Eger esinizle bu cözülmeyecek´se o zaman ileride bir cocuk sahibi olup hem cocuk hem kaynana ile ugrasmak sizi daha zor duruma koyacak. Tamam bakmis büyütmüs, her anne bakip bütüymek zorunda ister dul olsun ister babasi yaninda olsun. Hepimiz cocuklarimizi büyütüyoruz kimseye güvenerek cocuk yapmiyoruz. Hadi diyelim kaynanaiz dul olmasaydi o zaman ne diyecekti esiniz ?
Esinize bosanmak istedignizi söyleyin belki o zaman aklina dank ederde tamam tasinailm der sizi kaybetme korkusundan. 'Ama eger ki o korku icinde yok ve halen annecim annecim diyorsa zaten hic düzelmeyecek sizi kaybedecegini bile bile halen annem diyorsa...
dul kalmaktanda korkmayin, evet ileride hayat ne getirri bilinmez. Evlenirkende bunlarin olacagini düsünmüyordunuz, hayatin karsiniza cikaracagi kisileri ve hayatinizda kabul edeceginiz kisileri daha dogru secer ve siz kabul edersiniz bundan sonra!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…