Bosanma asamasındayım terapistimin yorumunu sizlerle paylasmak istedim

"Bence' kelimesini kullanan, konunuz hakkında yorum yapan bir psikolog olabilir mi?? Terapinin olayina çok ters degil mi bu durum??? Bilen biri aydınlatsın lütfen
Bence bu adam psikolog degil, birkac sertifika alip terapi vermeye başlayan biri.
Söyledikleri de deli saçmasi. Hakkini almayacakmişsin da ne yapacakmissin?
Cocugun icin nafaka al kendin için isteme ve baska bir sey isteme dik dur demek istedi. Takılar eşimde kaldı onları almak istiyordum ben de. Dik durup kalsın desem ilerde pişman olma ihtimalim var

Canım ben de aynı sebeplerle boşandım. Ben de psikolojik şiddet vardı. Adamın öfke kontrolü yoktu. Durduk yere huzursuzluk cikarir di. Mesela pazar sabahi kahvaltı edeceğiz elinde tlf. Ben tlf nu bırak deyince çok büyük kavga sebebi. Aman boşan kurtul. Ayrıca ben çocuğ um olmasına rağmen tek bir şey talep etmedim çok pişmanım. Yeni evlendi karısıyla tatilde yurt dışında. Hakkını ara çok pişman olursun.

Öyle mi neden talep etmediniz? Ben ediyorum dönüp ‘bir sey istemeye utanmıyor musun’ diyor. Boyle laflar edip gurur yaptiriyorlar galiba, taktik heralde:/

Öyle mi neden talep etmediniz? Ben ediyorum dönüp ‘bir sey istemeye utanmıyor musun’ diyor. Boyle laflar edip gurur yaptiriyorlar galiba, taktik heralde:/
Kardeşimi kaybettim üç ay önce. Kanser tedavisi görüyordu kuzum. O kadar kotuydum ki sadece boşanmak istedim. Hataymis hakkını ara ne derse desin umursama.

Günaydın canım. Ben de hmn hmn aynı sebeplerden boşandım. Psikolog um ne fiziksel nede psikolojik şiddete hiç te normal bakmadı. Psikolog şöle yap böle yap demez dedi. Ama aydınlattı beni ya sen de şöle düşün el kaldırmanın affı olur mu psikolojik şiddet fazlaca gördüğümüz için doğrumuz yanlısımız şaştı normalleştirmeye başladık. Ben mesele her evlilikte olur mu böle ama belki diğer kadınlar kaldırıyor olabilir ama ben kaldıramıyorum diyordum. Psikolog ta bana sen normal Bi insansın her normal insan bunları kaldıramaz zaten dedi. Benim adıma da çok sinirlendi malum eski eşe. Sakın kendini sorgulama hemen başka bir psikologa git sabret canım bnm sabret gecicek de kendine

Gunaydın.bana da ‘ her evlilikte kavga dövüs var, erkekler zamanla duzeliyor, bundan sonra seni kim alır, ya cocuklu olur ya bir sorunu vardır, yuvanı yıkmasaydın’ diyenler oldu. Gercekten cogu kadın bunları kabul ediyor. Ve yorumları beni cok üzüyor. Şimdi yazarken yine hatırladım ve üzüldüm. Doğru- yanlıs algım mahvolmuş durumda

Bence terapistinizin ilk söylediği doğru ama ikinci söylediğinde haksız. Eğer her iki tarafta da evliliği kurtarmaya yönelik bir istek varsa o zaman çift terapisi işe yarayabilir. Benim içimden de olsa "Hemen boşanmaya kalmadan önce çift terapisine gitseydiniz, iyi olabilirdi" dediğim çiftler oldu. Hatta bunu eşim ve boşandığı eski eşi için bile dedim :) (eşimin anlattıklarından yola çıkarak). Çift terapisi sonrasında boşanan çiftler de oluyor ama bu karar içlerine daha çok siniyor ve genelde anlaşmalı boşanıyorlar. Ne var ki terapistinizin size "anlaşın, haklarınızdan vazgeçin" demeye hiç hakkı yok. Terapide bunun yeri de yok. Terapist diyelim ki haklı bile olsa sizi veya herhangi bir danışanını böyle yönlendiremez.

Günaydın canım. Ben de hmn hmn aynı sebeplerden boşandım. Psikolog um ne fiziksel nede psikolojik şiddete hiç te normal bakmadı. Psikolog şöle yap böle yap demez dedi. Ama aydınlattı beni ya sen de şöle düşün el kaldırmanın affı olur mu psikolojik şiddet fazlaca gördüğümüz için doğrumuz yanlısımız şaştı normalleştirmeye başladık. Ben mesele her evlilikte olur mu böle ama belki diğer kadınlar kaldırıyor olabilir ama ben kaldıramıyorum diyordum. Psikolog ta bana sen normal Bi insansın her normal insan bunları kaldıramaz zaten dedi. Benim adıma da çok sinirlendi malum eski eşe. Sakın kendini sorgulama hemen başka bir psikologa git sabret canım bnm sabret gecicek de kendine

Senin psikolog ta normal ve düzgün değilmiş...Psikologların danışan anlattıkça sinirlenme, üzülme vs gibi şeyleri olamaz...

Merhaba herkese. Yoğun psikolojik baskı, ara ara fiziksel siddet iceren, aynı zamanda sevilip korunduğumu da hissettiğim (nasıl oluyorsa anlamıyorum) bir evlilikten cıktım. Eşimin baskı ve hakaretlerine devam etmesi uzerine (uzlasmasını beklemistim) , hemen işlemlere başladım. O da bunu kaldıramadı ve tamamen bittik. Uzun zamandır kendimi sorguluyorum, hata mı ettim, erken mi davrandım, duzelir miydi... artık bunları dusunmekten yuzum gulmez oldu. Sanki hayatım kararmış bitmiş gibi. Toplum baskısı da var tabi ki, karsı taraf alttan almayınca ben sorunluymusum gibi bakıyorlar. Ya da ben öyle hissediyorumdur bilmiyorum. Yakınımın tavsiyesiyle terapiye başladım her seyi anlattım. Terapistim ‘evet ayrılık kararı almadan önce bir danışmana gorunseniz iyi olabilirdi, olumlu sonuclanabilirdi’ dedi. Ben zaten kafamdaki sorularla artık yasayamadığım için terapiye gittim, boyle bir cevap alınca da cok uzuldum. Bir de ‘ artık gecmisi bırakalım ve kolaylastırıcı ol, anlasmaya bakıp bir sey talep etmeden bosanma sürecini bitir bence’ dedi. Terapistimin dedikleri sizce doğru mu? Evet cekismeli bosanma olayından cok rahatsızım, hakkımı talep etmiş olmak bile beni rahatsız ediyor. Zaten karsı taraf da ‘ne yuzle istiyorsun, sana şöyle şöyle iyilik yaptım, hicbir hakkın yok, bırakıp giden sensin’ diye bir yandan bastırıyor. Almazsam ilerde pişman olur muyum sizce? Onu danısmana götürmeyerek hata mı yaptım? Huzura kavusmak için ben ne yapacağım😔

Ben anlaşamayıp boşanma aşamasına gelmiş iki insanın arasını bir terpistin düzelteceğine asla inanmıyorum, bazen çaresiz kalıp bu tavsiyeyi veriyoruz ama işe yarayan bir çift çevremde hiç görmedim. Çok okurum, yıllarca özel ilgi alanım olarak psikoloji okudum ama şunu söyleyeyim psikolojinin de mokunu çıkardılar artık. Forumda ne zaman terapi alan bir üye yazsa bakıyorum terapist kocasından daha fazla kafasını karıştırmış o yüzden her söylediklerine takılmayın

Evliliğinizde şiddet görmüşsünüz , anlaşamamışsınız bitmiş, bir şans daha olsa yine aynısı olacaktı insanlar değişmiyor çünkü. Haklarından asla vazgeçme bak adı üzerinde hakkın ,senin yani. Seni manipüle etmelerine izin verme, sen çekip gitmiş değilsin karşında sana yaşayamayacağın bir hayat veren kocan var,o çok iyi oldu da sen keyfinden mi boşanma aşamasına geldin, hiç kafanı takma bunlara, hakkını al sonra çok pişman olursun

Bence terapistinizin ilk söylediği doğru ama ikinci söylediğinde haksız. Eğer her iki tarafta da evliliği kurtarmaya yönelik bir istek varsa o zaman çift terapisi işe yarayabilir. Benim içimden de olsa "Hemen boşanmaya kalmadan önce çift terapisine gitseydiniz, iyi olabilirdi" dediğim çiftler oldu. Hatta bunu eşim ve boşandığı eski eşi için bile dedim :) (eşimin anlattıklarından yola çıkarak). Çift terapisi sonrasında boşanan çiftler de oluyor ama bu karar içlerine daha çok siniyor ve genelde anlaşmalı boşanıyorlar. Ne var ki terapistinizin size "anlaşın, haklarınızdan vazgeçin" demeye hiç hakkı yok. Terapide bunun yeri de yok. Terapist diyelim ki haklı bile olsa sizi veya herhangi bir danışanını böyle yönlendiremez.
Bizim iliskimizde terapi ikimizin de aklına gelmedi, ben evden ayrıldıktan sonra fevri davrandı hakaretler tehditler... ben de zaten dolup taşıp evden ayrılmışım, bir de bu baskıyı cekemedim ben de fevri davrandım bitirdim. Oyle birden bire bitti

Senin psikolog ta normal ve düzgün değilmiş...Psikologların danışan anlattıkça sinirlenme, üzülme vs gibi şeyleri olamaz...
Benim psikolog um bir bucuk senelik psikolog um. Seansa gidemediğim zaman (maddi durumum cok kötü oldugu zaman) onu telefonla aramamı söylerdi, ben telefonda bnmle Bi seans kadar konustugunu cok bilirim.

Ben anlaşamayıp boşanma aşamasına gelmiş iki insanın arasını bir terpistin düzelteceğine asla inanmıyorum, bazen çaresiz kalıp bu tavsiyeyi veriyoruz ama işe yarayan bir çift çevremde hiç görmedim. Çok okurum, yıllarca özel ilgi alanım olarak psikoloji okudum ama şunu söyleyeyim psikolojinin de mokunu çıkardılar artık. Forumda ne zaman terapi alan bir üye yazsa bakıyorum terapist kocasından daha fazla kafasını karıştırmış o yüzden her söylediklerine takılmayın

Evliliğinizde şiddet görmüşsünüz , anlaşamamışsınız bitmiş, bir şans daha olsa yine aynısı olacaktı insanlar değişmiyor çünkü. Haklarından asla vazgeçme bak adı üzerinde hakkın ,senin yani. Seni manipüle etmelerine izin verme, sen çekip gitmiş değilsin karşında sana yaşayamayacağın bir hayat veren kocan var,o çok iyi oldu da sen keyfinden mi boşanma aşamasına geldin, hiç kafanı takma bunlara, hakkını al sonra çok pişman olursun
Cevabınız için teşekkür ederim terapiste tekrar gitmeyeceğim. Bir sure kabuğuma cekilip konu üzerine kitaplar okurum, düşünürüm. Haklarımı da alacagım, eger vereyim anlaşalım derse o şekilde tazminattan filan vazgeçip anlaşırım

Back
X