Boşanma asamasındayım

Kız ailesinden neden çekiniyorsun?
Hayatım bu senin hayatın.
Ortalama kaç sene yaşayacağız?
70-80?
Hayat çok kısa.
Kimseden çekinme bu senin kararın.
Ağzı olan konuşur.
Bırak konuşsunlar
Şu pandemide onu anladım ortalama kaç sene bu şekilde yaşayabilirim diye? Çocuk olsaydı halim ne olurdu Allah'tan uğraştık da olmadı diyorum ama çocuk olunca değişeceğine inanıyor bu adamın

Şu pandemide onu anladım ortalama kaç sene bu şekilde yaşayabilirim diye? Çocuk olsaydı halim ne olurdu Allah'tan uğraştık da olmadı diyorum ama çocuk olunca değişeceğine inanıyor bu adamın
Her şerde bir hayır vardır. İyiki çocuğun olmamış bak.
Sen bu yönden şanslısın
Çocuk olsa işin zorlaşırdı ama önüne çok rahat bakabilirsin artık

Her şerde bir hayır vardır. İyiki çocuğun olmamış bak.
Sen bu yönden şanslısın
Çocuk olsa işin zorlaşırdı ama önüne çok rahat bakabilirsin artık
Normalde de çocuk isteyen biri değilim zaten eşimin sorumluluğunu da alır hem anne hem baba olmaya kalkarım psikolojim iyice bozulur diye korktum hep ama denedik bir yıl o ise çevre baskısından mı bilmiyorum ama sadece istiyorum diyor dillendirmez kendimce o kadar test yapar günü denk getirmeye çalışırım onu da sormaz etmez yani özetle istemek için istiyor koca olmayandan baba da olur mu bilemedim

Normalde de çocuk isteyen biri değilim zaten eşimin sorumluluğunu da alır hem anne hem baba olmaya kalkarım psikolojim iyice bozulur diye korktum hep ama denedik bir yıl o ise çevre baskısından mı bilmiyorum ama sadece istiyorum diyor dillendirmez kendimce o kadar test yapar günü denk getirmeye çalışırım onu da sormaz etmez yani özetle istemek için istiyor koca olmayandan baba da olur mu bilemedim
Olmaz bacım olmaz.

Bütün arkadaşlara gerek verdikleri tavsiye olsun gerek ise yorumları olsun. Çok teşekkür ederim. "bosanırsan çok mutsuz olursun,daha iyisini bulabilecek misin, görmezden gel "diyen arkadaşlarımın yorumlarından sıkıldım. Kimse bu psikolojiyle ne kadar yaşar nasıl yaşar diye bakmıyor olaya. Tek ihtiyacım olan şey sevmek,sevip küçük şeyleri görmezden gelmek,en çok istediğin şey ise konuşabilmek bağırmadan çağırmadan empati kurarak konuşabilmek. Bunlar evlilikle biten şeyler değil bundan eminim karakter ile alakalı.acımı sevincimi dinlemeyen bir insanla ne paylaşabilirim ki hep konuşurken duvara konusuyormusum gibi hissediyorum abartmıyorum bir kelimelik tepki bile yok anlatırken.Ben bütün günümü zamanını bana ayırsın benle yatsın benle kalksın diyen bir kadın değilim aşırı ilgiden kendim huzursuz olan biriyim aksine kocam da bundan şikayetçi zaten ben geliyorum sen itiyorsun diyor hep.Evliliklerde meğersem iletişim ve saygı herşeyden önemliymiş geç de olsa farkettim.

Olmaz bacım olmaz.
Ben hep kendimi suçladım adam ilgili ben sorun buluyorum diye ama zamanla sabrım tükenince farkettim iyi dayanıyorum baskın ve aksi olmama rağmen adamda hiç bişey degiştirememişim aksine hep beni suçladı olduğum gibi kabul etmiyorsun diye o isterse bunu yapar zorlayınca olmuyor. Ki istemiyor zor geliyor demekki

En korktuğum şeyi dile getirmişmişsiniz😊hep onu düşünüyorum değil yetmiş yaşı on yıl sonra bile böyle devam ederse aynı şekilde sorun edecek miyim, birbirimize merhamet etmeyeceksek birlikte yaş almanın mantığı var mı? Ki küçük degiliz 32 yaşımdayım o ise 35
Hayır asla bir mantığı yok. Böyle bir evliliğe doğmuş, bunun içinde büyümüş biri olarak söylüyorum. Bahsettiğiniz zor bir karakter. Bence yeni bir hayata başlamak için en güzel yaştasınız.

Probleminin farkında ilk iki sene bunu dile getirdiğimde farkındayım değişmeye calısıyorum dedi hep o degişmeler iki haftadan öteye geçmedi hiç, şimdi ise ben de böyleyim beni değiştirme deyip internet bağımlılığı, tembellik bir karakteriymiş ben değiştirmeye çalışıp kötü bişey istiyormuşum gibi davranıyor
Dedim ya işte, farkındaysa da çözmek istemiyor. Çözmek istemeyen adama hiçbisey yapamazsiniz. Anca her zaman yaptığı gibi terketmeye meylettiginiz zaman ağzınıza bi parmak bal çalar, onla ne kadar idare edebilirse. Hiç çekmeyin derim, zamanınıza yazık, mutfağının ışıkları bozulmuş nolucak ya diyen adamdan tarlaya korkuluk bile olmaz

Dedim ya işte, farkındaysa da çözmek istemiyor. Çözmek istemeyen adama hiçbisey yapamazsiniz. Anca her zaman yaptığı gibi terketmeye meylettiginiz zaman ağzınıza bi parmak bal çalar, onla ne kadar idare edebilirse. Hiç çekmeyin derim, zamanınıza yazık, mutfağının ışıkları bozulmuş nolucak ya diyen adamdan tarlaya korkuluk bile olmaz

O kadar haklısınız ki. Sevgiliyken de bi terketme olayı oldu da az düzeldi bu düzelmiş hali, sanırım ben onun ilk tecrübesiym diye bu kadar yoruldum adam benden sonra kimi bulsa sorun yaşamaz, bununla yaşayacak kişi de sorun yaşamaz

Hayır asla bir mantığı yok. Böyle bir evliliğe doğmuş, bunun içinde büyümüş biri olarak söylüyorum. Bahsettiğiniz zor bir karakter. Bence yeni bir hayata başlamak için en güzel

Hayır asla bir mantığı yok. Böyle bir evliliğe doğmuş, bunun içinde büyümüş biri olarak söylüyorum. Bahsettiğiniz zor bir karakter. Bence yeni bir hayata başlamak için en güzel yaştasınız.
Değişmeye dirençli bir karakter ama ben değişmesini zaten istemiyorum sahip olduğu alışkanlıklar farklı karakter farklı bişey o alışkanlıklarla evlilik yürümüyor onlar değişecek sadece ama aşırı inatçı ve agresif ben sen dedikçe o da sen diyor kavgamızda bile yarışır gibi olduk

Düzelmiyor maalesef , çocuk oluyor senin üstüne daha çok iş yükü biniyor o yine aynı . Tek konuşma konunuz bebek oluyor o da bir kaç cümle sonra yine aynı sohbetsiz yanlızlık. Çocuk olmadan ayrılmanızı öneririm

Düzelmiyor maalesef , çocuk oluyor senin üstüne daha çok iş yükü biniyor o yine aynı . Tek konuşma konunuz bebek oluyor o da bir kaç cümle sonra yine aynı sohbetsiz yanlızlık. Çocuk olmadan ayrılmanızı öneririm
Çok korkuyorum o ihtimalden zaten muhabbet yok endişem ondan ziyade çocuğun her şeyine ben mi bakacağım bayılır çocuklara ama sadece oyun oynar,kedim var o da bir nevi bebek gibi yemeği tuvaleti suyu hep bende arada söylerim de bir tuvalet değiştirir ama sadece oyun oynar onunla, bayılır kediye ama işte sadece bayılır 😊

Çok korkuyorum o ihtimalden zaten muhabbet yok endişem ondan ziyade çocuğun her şeyine ben mi bakacağım bayılır çocuklara ama sadece oyun oynar,kedim var o da bir nevi bebek gibi yemeği tuvaleti suyu hep bende arada söylerim de bir tuvalet değiştirir ama sadece oyun oynar onunla, bayılır kediye ama işte sadece bayılır 😊
Bebek belli bir yaşa gelene kadar oynamadı bile eşim benim zorlamamla oynar gibi yapar , beceremiyorum der telinin başına dönerdi. Şimdi çocuk 2 yaşını geçti yine bile zorla oynuyor yorgunum diyor ısrar edersem tartışıyoruz ben tartışmaktan yoruldum . Kendi haline bıraktım çocuğumla birlikte yaşıyorum boşanacağım zamanı umut ederek .

Bebek belli bir yaşa gelene kadar oynamadı bile eşim benim zorlamamla oynar gibi yapar , beceremiyorum der telinin başına dönerdi. Şimdi çocuk 2 yaşını geçti yine bile zorla oynuyor yorgunum diyor ısrar edersem tartışıyoruz ben tartışmaktan yoruldum . Kendi haline bıraktım çocuğumla birlikte yaşıyorum boşanacağım zamanı umut ederek .
Yani bir evlilik sürdürmek bu kadar zor olmasa gerek sadece biz kadınların uğraştığının çeyreği bit gayret bile karşıdakini en iyi koca en iyi baba yapabiliyor demekki, erkekler kadının her istediğini yaparsam daha çok ister mantığıyla bu kadar inatçı oluyor ve her zaman diyorum bi yaşa kadar öz anne bir yaştan sonra eşleri gibi cici anne istiyorlar, çok şanslılar aslında her daim hizmetini yapacak birileri var. Sizin de işiniz zor insan beklentiyi bıraktım deyince bile içinde biriktiriyor bazı şeyleri Rabbim size de kolaylık versin

Evet bu noktada haklısınız ben söyleyerek dert yanarak zaman kaybettim sabahladıgı ilk gece yatağımı ayırsaydım şimdi benle uyuyordu sanırım biraz pratikte bişeyleri göstermek lazım dediğiniz gibi tek kürekle yürümüyor demek göstermek lazım ben bunu yapmadım önce konuşarak yıprattım kendimi şimdi uygulama kısmını aksatınca bi sonuç elde edemiyorum o işi yapmayınca dırdıra başlıyor,böyle mi devam edecek falan filan diye, zaten o konuşmaya başlayınca ben susuyorum ki normalde asla öyle biri değilim arkadaşlar onu sakın beni agresif bilir sağolsun p yönümü de dırdır ederek törpüledi
Kesinlikle yatak ayırmaya karşıydım ama bakıyorum sorun mu var yastık battaniye salona götürüyorum kapımı kilitliyorum kendisi konuşup çözelim diye kapıma geliyor gidiyorum düzgünce konuşuyorum yatağa girmeden o an neyse problem çözüyor yoksa yine yanimda yatmasını istemiyorum

Kesinlikle yatak ayırmaya karşıydım ama bakıyorum sorun mu var yastık battaniye salona götürüyorum kapımı kilitliyorum kendisi konuşup çözelim diye kapıma geliyor gidiyorum düzgünce konuşuyorum yatağa girmeden o an neyse problem çözüyor yoksa yine yanimda yatmasını istemiyorum
Ben de yatak ayrılmaz diyenlere karşıyım görevimizi annelikten ayıran tek şey yatakonlara göre , anca dank ediyor anneleri olmadığımız

Back
X