Boşanma Avukatımdan çok memnunum ama kafamda soru işareti kaldı

benayburan

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2020
2
0
Merhaba arkadaşlar izmirde yaşıyorum. Eşimin yaşattıkları yüzünden boşanma kararı aldım. 2018 yılında bir tavsiye üzerine yine izmirde avukatlık yapan bir avukatla boşanma davama bakması için görüştüm. boşanma davamı açtım. Bütün süreçte avukat çok iyidi. Benim tün sorularıma sakince yanıt verdi. Her aradığımda dosyayı takip ettiğini anladığım bilgiler verdi. Ücret konusunda yardımcı oldu. Ne söylüyorsam ciddiyetle dinleyip gereğini yaptı. Yol haritası çizeceğiz en baştan dava sonuna kadar uygulayacağız dedi. Ne dediyse yaptı. Sıkıntı yok. Sorsan herşey iyi yani. Davayı da kazandı. Tazminat nafakayı da aldık. Nafakamı davanın başından beri aldım. Hiç sıkıntı yaşatmadı bana. Benim burda aklıma takılan şey iki konu oldu. Birinci mahkeme kararında avukat ile çalıştığı için avukatlık ücreti ödenmesi falan yazıyo avukatım bu para kanunen avukatındır dedi. Diğer konı dava bitiminde 110.000 tl tazminat kazandım. Avukatım onu karşı taraftan tahsil etti. Bana bu paradan 100.000 e yakın bir ödeme yaptı. Ben bunu da sordum davanın başında konuştuğumuzu ve sözleşmeye yazdığımız şekilde söyledi. Evet doğru ama ben bu kadar tazminat alabileceğini hiç düşünmemiştim. Bir yanımla çok teşekkür ediyorum avukatıma ama bir yanımdan da fazla mı para aldı avukat diye düşünmeden edemiyorum. Bu konuda tecrübeli bi arkadaş varsa yardımcı olursa iyi olur. Çünkü halen ara ara arayıp birşeyler soruyorum. Halen bana yardımcı oluyor. Boşu boşunada laf söylemek istemiyorum.
 
Merhaba,

Mahkemece hükmedilen vekalet ücreti avukatındır bu doğru. Bu konuda bir sıkıntı yok.

Kazandığınız tazminattan avukat vekalet sözleşmesinde kararlaştırılmış olsa dahi en fazla yüzde 25'ini kendisine alabilir. 110.000tl'nin yüzde 25'i de 27.500 ediyor. Dolayısıyla 10.000tl'yi avukatın alabilmesi vekalet sözlesmesinde anlaştığınız takdirde mümkündür. Bu yönden de bir problem görünmüyor.
 
Bazı arkadaşlarda özelden yazmış hepinize çok teşekkür ederim. İnsan bilmediği bir durumla karşılaşınca hep sormak istiyor. İyi ki varsınız.

Avukatının ismini de yaz demişsiniz. Görülürse ayıp olur, özelden gönderdim. İhtiyacı olan yazabilir.
 
Son düzenleme:
Merhaba boşanma surecinizin lehinize sonuçlanmasına sevindim. Avukatınızın adını ve telefonunu benimle paylaşabilir misiniz ? Benimde ciddi sorunlarım var ama eşim ve ailesi bu konuda çok tecrübeliler tanıdık avukatları var haksizken haklı çıkabiliyorlar. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
X