Boşanma da Düğünde takılan altinlar

Suayla

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2022
176
219
23
28
Eski konumu bilen bilir.Bosanma aşamasındayim.dugunde takılan altinlari eşim benden zorla almıştı.evde huzursuzluk olmasın diye vermiştim.satti Kredi borcuna yatırdı.onlari ger alma şansım var mı?

Bilgisi olan yok mu hiç

Satti,,paraya cevirdi ve borcunu odedi.
Sizce alabilirmisiniz ?
Ben mi yanlis anliyorum?

Altınlar elinizden zorla mı alındı yoksa kendi isteğinizle mi verdiniz? Zorla alındıysa kanıtlayabiliyor musunuz?

Zorla alındığını kanıtlamanız lazım. Yoksa kendi payınızı karşılıksız olarak bağışlamış sayılırsınız. Kanıt derken mesela herhangi birine daha önceden anlattınız mı bu olayı? Zorla aldı geri vermedi şeklinde anlattınız mı?

Kaynak 1

Burayı bir inceleyin dilerseniz Bekarlığına ait borçları ödemek için sizden altınları baskı kurmak yoluyla aldıysa bununla alakalı bir Yargıtay kararı vardı ama bulamadım . Damat bekarlık borçlarını düğün takılarıyla ödeyemez diyordu.

Pek mümkün görünmüyor.

Yandı gülüm keten helva

Boşanma davası açmak için mahkemeye sunduğunuz dava dilekçenizde bu hususlar yazıyor mu? Bu hususları kanıtlar nitelikte neler yazdınız/dilekçeye eklediniz?

Eski konumu bilen bilir.Bosanma aşamasındayim.dugunde takılan altinlari eşim benden zorla almıştı.evde huzursuzluk olmasın diye vermiştim.satti Kredi borcuna yatırdı.onlari ger alma şansım var mı?
Yok. Zaten artık yargıtay bu konuda takılabilecekler kadına geri kalanı erkeğin diye bomba bir karar vermiş

Altinlari bana takıldı eşime hiç altın takılmadı zaten

Fark yok Yargıtay kararında yazan düğünde takılan takılar olarak geçiyor. Bir damada takılan veya geline takılan olarak görmedim. Ziynet kadınındır değince bir üye düzeltti benide . Yargıtay kararı var değişti dedi. Baktım erkek takılamayacak olanları, kadın takı olarak olanları alabilir diye ayırmışlar.

Ben verdim sattı kredi borcunu ödedi hak talep edebilir miyim yinede

Alma şansım yok mu
Zorla alınanı kanıtlama şansınız bile olsa ortak ihtiyaca kullanılmıştır der geçer adam .Hukiuki danışmanlık almak daha doğru olur ama zor . Sanmıyorum alınabileceğini. Boşanma davasında çirkiflişmeyenide pek görülmez zaten. Yani ..

Ben verdim sattı kredi borcunu ödedi hak talep edebilir miyim yinede
Yani tespiti zor bence , zorla alındığı nasıl kanıtlancak polis şikayeti var mı ortada? Birebir gören aileden olmayan şahit varmı. Hadi diyelim altın miktar tespit edildi bir şekilde düğün kaset vesair ile. Kredi aile yararına deme şansı yok mu. Ve büyük ihtimal zorla olan kısmı kabul etmez adam sanmıyorum . Hukukçu değilim hukukçu daha iyi bilir danışmanlık almanız daha yararlı olur size.

bi arkadaşım boşanmada düğün videosundaki yakın plan çekilen gelin damat üstündeki takıları delil olarak kullanmıştı sanki bilir kişi eder biçmişti galiba. Ama emin değilim araştırın bi. Eşinizin toplu kredi kapama banka işleminide kullanabilirmisiniz bi bakın. Bankadan hareketler hukuki yolla talep edilebilir.tarihler, ödeme meblağ hepsi çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…