Boşanma davası nasıl açılıyor masrafı nedir avukar şartmı

Avukat şart değil, dava dilekçeni yazıp adliyeye gidiyorsun harç vs ödeyip dava başlatmış oluyorsun. Harç 50-100 tl arasında birşeydir sanırım bilemedin 2 katı olur. Anlaşmalı ise anlaşmalı olduğuna dair dilekçe veriyorsun . Değil ise çekişmeli açılıyor dava. Savunma istediklerinde savunma yazıları veriyorsun.

Azıcık uğraşılırsa avukat tutmaya gerek olmayan konu.

İkametkah felan gerekiyormu nasil oluyor aile mahkemesine gidiyorum dilekceyi nasil yaziyoruz belirli kurallari varmi anlasmali bosanmada ciftlerin beraber gitmesine gerek varmi

Bana yardım edin
bulunduğunuz yerdeki adliye binasına gidin onlar sizi yönlendirir
avukat şart değil, ben avukatsız boşandım
ama taleplerin varsa bilemem, belki avukat daha etkili olur.

Hic birsey istemiyorum cocuk var bende kalicak bunlari nasil ifade edicem dilekceyemi aramak gitmek lazim herhalde ogrenmek icin

Evet ikametgah, nufus cuzdani fotokopisi ve dilekce lazim. Yerlesim yerinizdeki adliyeye gidin. Harc falan odersiniz. Avukat zorunlulugu yok.

Dilekce icin googleda ornek bosanma dilekceleri diye aratin yol gosterici olur

Bilgisayardami yazilacak bu dikekce el yazisi ilede oluyormu

Avukat şart değil ama dilekçen usulüne uygun olmalı yoksa kabul etmiyor bazen hakim. Dilekçeni yazıp getiriyorsun. 230 TL civarında masrafı var. Anlaşmalı olursa eşinle birlikte protokol hazırlıyorsunuz dilekçeye ek olarak. Hakime havale ettirirken eşininde yanında olması lazım anlaşmalıda. Çekişmelide eşinin yanında olmasına gerek yok.

Adam gelmez davayi acip defolup gitmek istiyorum tek tarafli cekismeli olucak buyuk ihtimal tesekkur ederm bakiyorum orneklrre

Back
X