Boşanma davası temyiz süreci

misisnobadi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2015
59
165
93
arkadaslar merhaba daha onceden de yazmıstım 2015 tarıhınde bosanma davası acmıstım. 8 ay evlı kaldım cocugum yok ama o tarıhten bu yana bosanamıyorum. Karsı taraf yerel mahkeme de sonuclandıktan sonra davayı temyız etmıstı. Aynı sıkıntıyı yasayan var mı? Temyiz suresı daha ne kadar surecek?

arkadaslar merhaba daha onceden de yazmıstım 2015 tarıhınde bosanma davası acmıstım. 8 ay evlı kaldım cocugum yok ama o tarıhten bu yana bosanamıyorum. Karsı taraf yerel mahkeme de sonuclandıktan sonra davayı temyız etmıstı. Aynı sıkıntıyı yasayan var mı? Temyiz suresı daha ne kadar surecek?
Herhangi bir darp veya sahit eksikliği varsa uzuo malesef.

Darp yoktu.. ama mahkemeye annesı ve bı kardesı vazgecıp gelmemıstı o olabılır mı?
Hayır onunla ilgisi yok. Dosya temyize Yargıtaya gitmiş artık orada dava ne zaman görülürse o zaman sonuçlanır. Yani Yargıtayda dosyayı tekrar değerlendiriyorlar. Artık şansınıza kalmış sonucun ne zaman geleceği. Benim dosyam 19 ay sonra gelmişti mesela. Inşallah gelir sizinki de yakın zamanda

3 yıl olmuş allah kolaylık versin. Temyize giden tazminat kısmı mı boşanma kısmı mı? Temyiz en az 1 yıl sürüyor yoğunluğa göre en üst mahkeme değerlendirecek çünkü kararı. Eşinize allah akil fikir versin neden uğraşıyor anlamak imkansız...

Hayır onunla ilgisi yok. Dosya temyize Yargıtaya gitmiş artık orada dava ne zaman görülürse o zaman sonuçlanır. Yani Yargıtayda dosyayı tekrar değerlendiriyorlar. Artık şansınıza kalmış sonucun ne zaman geleceği. Benim dosyam 19 ay sonra gelmişti mesela. Inşallah gelir sizinki de yakın zamanda
Insallahhh çok teşekkür ederim.

3 yıl olmuş allah kolaylık versin. Temyize giden tazminat kısmı mı boşanma kısmı mı? Temyiz en az 1 yıl sürüyor yoğunluğa göre en üst mahkeme değerlendirecek çünkü kararı. Eşinize allah akil fikir versin neden uğraşıyor anlamak imkansız...
Bosanma ile tazmınat davası aynı anda acıldıgı ıcın her ıkı yonde de temyız edılmıs oluyor dedi avukat. Onlar tazmınat ıcın temyiz etmişlerdır cunku onlardan herseylerını al ama paraısnı alma yeter kı :(

Oysa şimdi yeni bir kanun cikti bir taraf isteyince bu kadar uzamiyor ne istyr 3 yildir ya

Konuyla ilgili fikrim yok merakımdan bişi sormak istiyorum eski konularınızada baktım. Bu 3 senede boşanamadığınız şahsın size karşı genel tavrı nasıl? İletişim vs. Kuruyor mu?
Çok sukur rahatsız edılmıyorum. Cunku ulasabılecegı no, sosyal hesaplar yok. Aynı sehırlerde de yasamıyoruz.

Benim x şahıs gibi geleceğimi gördüm evden gider gitmez kamyon dayayıp binbir emekle aldığım tüm eşyayı götürmüş bir de anlaşmalı bosanalım diyordu pislik ben de açtım dava uzayacak mecbur.
Rabbim kimseyi para için canını verecek konumdaki insanlarla karşılaştırmasın.
Tez vakitte boyle bir pislikten kurtulursunuz inş.
Simdi hayatiniz nasıl kafada bitirdiniz mi yoksa süreç çok mu yıprattı sizi

Temyiz çok yıpratıcı bir süreç Allah kolaylık versin benim 9 ay sürmüştü çok uzamış sizin süreciniz.

Benim x şahıs gibi geleceğimi gördüm evden gider gitmez kamyon dayayıp binbir emekle aldığım tüm eşyayı götürmüş bir de anlaşmalı bosanalım diyordu pislik ben de açtım dava uzayacak mecbur.
Rabbim kimseyi para için canını verecek konumdaki insanlarla karşılaştırmasın.
Tez vakitte boyle bir pislikten kurtulursunuz inş.
Simdi hayatiniz nasıl kafada bitirdiniz mi yoksa süreç çok mu yıprattı sizi
Bu yapılanları gorunce dgru bı karar almısım dıyorum. Kafamda bttı btmesıne de soyadım hala onunkı oldgundan kullanmak ıstemıyorm. Ama cevredekılerın ozellıkle ısyerındekıler sureklı sormaları benı yıpratıyor kapatıp yenı bır hayatı tam kuramamıs oluyorum :(

Back
X