Boşanma davası ve çocuklar

yagmurgozlum54

Büyük insɑn dinlemeyi bilendir
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
891
237
103
Merhaba boşanma davası açmak istiyorum ama eşim çocukları mahkeme bana verir diyor ben ev hanimiyim eşim devlet memuru çocuklarımdan biri 10 yaşında kızım birde 2 yaşında oğlum var boşandıktan sonra çalışmayı düşünüyorum size sorum şu mahkeme çocukları kime verir? Bana verirse çocuklarım için nafaka ne kadar alırım?Evlendikten sonra alınan ev ve arabada benimde hakkım varmıdır? Teşekkürler

Allah yardimciniz olsun oncelikle.
Bildigim kadariyla;
Anlasmali bosanamiyosunuz sanirim, (anlasmali kolay cekismeliye gore cunku )
Mahkeme esinizin maaşını ogrenir esiniz de giderlerini-giderlerin soyler onun ispati yapilir
Atıyorum aylik 1600 Tl fiks gideri var maasida 2 bin olsa geri kalani verebilir ama
Yani esinizin kazanci,giderler ve hakim takdirinde nafaka.
Sizin tanik sunmaniz.gerek
Aile mahkemesinde taniklik.cok onemlidir.
Cocuklarin sizin bakiminiza ihtiyacinin oldugu ve bunu esiniz veya esinizin ailesinden kimsenin geregi gibi yerine getiremeyecegi tanik anlatimiyla desteklenmesi gerekir.
Yani velayette esinizin cocuklara bakamayacagini ispatlamalisiniz.

Ev ve araba konusunda da dava dilekcesiyle tedbir koydurun tedbiren satis yapilmasin dava sonucunda da mallar paylastirilir
Durusmalara da katilmaniz gerekir.

Merhaba boşanma davası açmak istiyorum ama eşim çocukları mahkeme bana verir diyor ben ev hanimiyim eşim devlet memuru çocuklarımdan biri 10 yaşında kızım birde 2 yaşında oğlum var boşandıktan sonra çalışmayı düşünüyorum size sorum şu mahkeme çocukları kime verir? Bana verirse çocuklarım için nafaka ne kadar alırım?Evlendikten sonra alınan ev ve arabada benimde hakkım varmıdır? Teşekkürler
Öncelikle geçmiş olsun.
Boşanmak maalesef evlenmek kadar kolay bir süreç değil.
Bu nedenle öncelikle kararınızı tekrar değerlendirmenizi ve artık boşanma konusunda kararlı iseniz davanızı açmanızı öneririm.
Velayet konusuna gelince küçük çocukların velayetinin anneye verilmesi bizim hukukumuzda genel kabul gören bir uygulamadır. Çocukların yaşları ve ihtiyaçları bakımından anne ilgisi ve şevkatine ihtiyaç duymasından dolayı genelde velayet anneye verilir.
Tabi ki bunun istisnaları bulunmaktadır. Annenin kötü hayat sürmesi, akıl hastalığının olması gibi..
Nafaka ise eşin durumuna göre hakim tarafından belirlenen bir tutardır. Bu nedenle bununla ilgi şu kadar alırsınız demek doğru olmaz.
Evlilik birliği içinde alınan mallarda şartları oluşmuşsa hakkınız vardır.
Bu konuda bir avukata danışmanız maddi durumunuz buna elvermiyor ise bulunduğunuz ildeki Baro Başkanlğından size avukat atanmasını talep etmenizi tavsiye ederim.

Öncelikle geçmiş olsun.
Boşanmak maalesef evlenmek kadar kolay bir süreç değil.
Bu nedenle öncelikle kararınızı tekrar değerlendirmenizi ve artık boşanma konusunda kararlı iseniz davanızı açmanızı öneririm.
Velayet konusuna gelince küçük çocukların velayetinin anneye verilmesi bizim hukukumuzda genel kabul gören bir uygulamadır. Çocukların yaşları ve ihtiyaçları bakımından anne ilgisi ve şevkatine ihtiyaç duymasından dolayı genelde velayet anneye verilir.
Tabi ki bunun istisnaları bulunmaktadır. Annenin kötü hayat sürmesi, akıl hastalığının olması gibi..
Nafaka ise eşin durumuna göre hakim tarafından belirlenen bir tutardır. Bu nedenle bununla ilgi şu kadar alırsınız demek doğru olmaz.
Evlilik birliği içinde alınan mallarda şartları oluşmuşsa hakkınız vardır.
Bu konuda bir avukata danışmanız maddi durumunuz buna elvermiyor ise bulunduğunuz ildeki Baro Başkanlğından size avukat atanmasını talep etmenizi tavsiye ederim.

İlginiz ve verdıgınız bilgiler icin tesekkur ederim.

Back
X