- 23 Kasım 2022
- 11.874
- 53.004
- 528
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Evlenmek bi dert boşanmak daha bi dertŞimdi gördüm tam bakayım dedim.Ocak ayına gün vermişler.
Arzuhalci yoktu.Buyuk adliye eski o yüzden adliyede ek binalar oluşturmuşlar.Sadece orada ceza mahkemesi kalmış.Aile çocuk ve ticaret mahkemelerini bir bölgeye toplamışlar.Bir yıl dolduysa ikisi de taraf olur, biri davalı biri davacı olmaz ki. Ve o durumda zaten ya hazır şablon bir protokol kullanılır ya da ortak fikirle bir arzuhalciye yazdırılır ve eşlerin ikisi de imzalar. Tek celsede de biter. Ne saçma bir boşanma davası bu?
Hakim sormuyor mu ? Davada neden ayrılmak istiyorsunuz diye ?Anlaşmalı ise sadece evlilik birliği temelinden sarsılmıştır, taraflar için çekilmez hale gelmiştir deyip, anlaştığınız noktaları yazmanız imzalamanız yeterli. 1 yıl doldu değil mi?
Çekişmeli ise sebeplerin tabi ki detaylı olarak yazılması lazım. Siz nasıl bu kadar bihabersiniz kendi davanızdan?
Bu kadar vurdumduymazlık aslında ben boşanmak istemiyorum içimden bişey yapmak gelmiyor sen ne yaparsan kabulüm anlamına geliyor. Boşanmayalım dese beraber dönerdiniz.Büro ya gittik.Masalarda dilekçe örnekleri yazıyordu.Yazarken bende okudum.Sikayetlerimizi yazmiyor muyuz dedim.Burada bu sekilde yaziyor dedi ? Bende vardım yanında.Okuyarak imza attım ama yinede soruyum dedim.Davaci olacak misin dedi.Farketmez dedim.Davaci ya kendi adını yazdı.
Hayır sormuyor, emin misiniz diye soruyor sadeceHa
Hakim sormuyor mu ? Davada neden ayrılmak istiyorsunuz diye ?
Şikayetler ne kızBüro ya gittik.Masalarda dilekçe örnekleri yazıyordu.Yazarken bende okudum.Sikayetlerimizi yazmiyor muyuz dedim.Burada bu sekilde yaziyor dedi ? Bende vardım yanında.Okuyarak imza attım ama yinede soruyum dedim.Davaci olacak misin dedi.Farketmez dedim.Davaci ya kendi adını yazdı.
Saçmalamayın.Benim tahminimce arzuhalciye gidip doldurtup şikayetlerimizi neden boşanmak istediğimizi yazıp imza atıp çıkacağımi düşündüm.4 5 tane kişi boşanmaya gelmiş oraya.Kendileri yazdılar.Hatta bir karı kocanın dilekçesini erkeğin babası yazdı.Kiz.tarafi sonra okudular.Masalara dilekçe örneği koymuşlar bunları yazın diye.Biri baya şikayet yazmış kabul edilmemis.Eski eşim olacak kişide orada kağıtlarda ne yazıyorsa aynısını yazdı.İncelediler.Para yatırdık.Ciktik.Bu kadar vurdumduymazlık aslında ben boşanmak istemiyorum içimden bişey yapmak gelmiyor sen ne yaparsan kabulüm anlamına geliyor. Boşanmayalım dese beraber dönerdiniz.
Çocuğumuz yok.canım çocuk var mı? hakknızda yhayırlısın olsun
Sormaz anlaşmalıysa. Protokolü onaylıyorum, boşanmamıza karar verilsin dersin.Ha
Siz bu davanın anlaşmalı olduğuna emin misiniz sanki çekişmeli açılmış gibi duruyor,anlaşmalı da şikayet değilde daha çok talep olur eğer birbirinizden talepleriniz var ise.Saçmalamayın.Benim tahminimce arzuhalciye gidip doldurtup şikayetlerimizi neden boşanmak istediğimizi yazıp imza atıp çıkacağımi düşündüm.4 5 tane kişi boşanmaya gelmiş oraya.Kendileri yazdılar.Hatta bir karı kocanın dilekçesini erkeğin babası yazdı.Kiz.tarafi sonra okudular.Masalara dilekçe örneği koymuşlar bunları yazın diye.Biri baya şikayet yazmış kabul edilmemis.Eski eşim olacak kişide orada kağıtlarda ne yazıyorsa aynısını yazdı.İncelediler.Para yatırdık.Ciktik.
Biz geçen gün dava açtık.Evlilik birliğinin temelinden sarsılması olarak daha doğrusu birlikte gittik.Protokolu o doldurdu.Farketmez dedim davalı olan benim.Anlasmali boşananlar aklıma takıldı.Bosanma nedenlerini dilekçeye yazabildiniz mi ?
Bizim dilekçemizde evlilik çekilmez hal aldı.Yaziyor sadece ?
Ha
Davalı olan o.Yazmiyor.Sormaz anlaşmalıysa. Protokolü onaylıyorum, boşanmamıza karar verilsin dersin.
Ama davalı olarak senin adın yazıldıysa dikkat et, protokolde mahkeme masrafları kimin üzerine bırakıldı yazıyor mu?
Ben maddi olarak birşey gönüllü olarak talep etmedim etmicemde.Ama hani mahkemede dile getirmek istedim.Yasadiklarimi.Si
Siz bu davanın anlaşmalı olduğuna emin misiniz sanki çekişmeli açılmış gibi duruyor,anlaşmalı da şikayet değilde daha çok talep olur eğer birbirinizden talepleriniz var ise.
Böyle bir şey yaparsanız mahkemede boşanma davaniz uzar bilginiz olsun.Ben maddi olarak birşey gönüllü olarak talep etmedim etmicemde.Ama hani mahkemede dile getirmek istedim.Yasadiklarimi.
Boşver ya kendilerini bi halt sanacaklarBen maddi olarak birşey gönüllü olarak talep etmedim etmicemde.Ama hani mahkemede dile getirmek istedim.Yasadiklarimi.
İşte dil herşeyi dökmek istiyor.Boşver ya kendilerini bi halt sanacaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?