Boşanma Davasi

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.841
4.468
123
32
Biz geçen gün dava açtık.Evlilik birliğinin temelinden sarsılması olarak daha doğrusu birlikte gittik.Protokolu o doldurdu.Farketmez dedim davalı olan benim.Anlasmali boşananlar aklıma takıldı.Bosanma nedenlerini dilekçeye yazabildiniz mi ?
Bizim dilekçemizde evlilik çekilmez hal aldı.Yaziyor sadece ?

Bir araya gelmediğiniz evlilik mi çekilmez hâlâ aldı?

Anlaşmalı boşanmak için neden ısrarcı olmadınız?

Çekişmeli boşanmak için bi 2 yıl daha mı beklemek istiyorsunuz?

İleride evlendiğinizde bir vesileyle karşınıza çıksa bu dilekçe ne diyeceksiniz?

Nikah sonrası fiilen kuramadığımız evliliğimizde çeşitli sıkıntılar sebebiyle nikahımızı sürdürmemek noktasında karşılıklı görüş birliği içindeyiz gibi bir şey yazmanız uygun olan sanki. Tabi hukuki olarak nasıl bilmiyorum ama.

Anlaşmalı boşanma mümkün değil sizin için sanırım bir yıl dolmadı henüz. Birçok protokolde böyle yazar zaten, evlilik birliğinin temelinden sarsılması.
Ne yazacaktı, eltimgile yaptıkları altını bana yapmadılar, kaynanam zırt pırt evime geldi, kocam varımı yoğumu kumarda yedi mi yazsınlar:)
Resmi dilekçe sonuçta.
Ama içeriğini okuyun mutlaka. Sizi dava eden tarafın şartlarını görmeden hiçbir şeye imza atmayın. Belki sizi bir yükümlülük altına alacak bir madde var? Zaten çekişmeli dava, uzar da uzar sonra.

Aynen bir üye e devlette eşinin boşanma gerekçeleri okudu..adam size iftiralarını yazdirirsa e devletinde görünür

Bir yıl doldu. O sebeple bu vakte kadar beklediler. En fazla 2 celsede voşanırdı çekişmeli olsa da.

Anlaşmalı ise sadece evlilik birliği temelinden sarsılmıştır, taraflar için çekilmez hale gelmiştir deyip, anlaştığınız noktaları yazmanız imzalamanız yeterli. 1 yıl doldu değil mi?

Çekişmeli ise sebeplerin tabi ki detaylı olarak yazılması lazım. Siz nasıl bu kadar bihabersiniz kendi davanızdan?

Bir yıl doldu. O sebeple bu vakte kadar beklediler. En fazla 2 celsede voşanırdı çekişmeli olsa da.
Bir yıl dolduysa ikisi de taraf olur, biri davalı biri davacı olmaz ki. Ve o durumda zaten ya hazır şablon bir protokol kullanılır ya da ortak fikirle bir arzuhalciye yazdırılır ve eşlerin ikisi de imzalar. Tek celsede de biter. Ne saçma bir boşanma davası bu?

Yok Mavi Mucize usulen de olsa bir taraf davacı diğeri davalı sıfatını alır.

Yok Mavi Mucize usulen de olsa bir taraf davacı diğeri davalı sıfatını alır.
Çok zaman geçmiş hatırlamıyorum bile, ama birlikte adliyeye gidip, evde kendi hazırladığım protokolü verip imzalamıştık onu anımsıyorum. Ve hakim emin misiniz falan dedi, evet dedim. Bitti.

Demek istediğim şu bunla taa ne zaman ayrıldılar. Defalarca aç davayı bitsin çekişmeli bile olsa diye... Israrla 1 yılı bekledi anlaşmalı olsun diye. E yine gitmişler saçma sapan çekişmeli gibi dava açmışlar.

Yok anlaşmalı boşanmada da galiba gene bir taraf davalı, bir taraf davacı oluyormuş. Ama tabii protokolden bu kadar bihaber durması şaşırtıcı.
O doldurdu ben imzaladım ne demek yahu? İnşallah gene de sorunsuz, tek celsede biter.

Anlaşmalı boşanmada çok fazla sey yazılmaz, evlilik birliğinin temelden sarsılması falan yeterli. Durusma günü de verilmistir muhtemelen, tek celsede biter

Büro ya gittik.Masalarda dilekçe örnekleri yazıyordu.Yazarken bende okudum.Sikayetlerimizi yazmiyor muyuz dedim.Burada bu sekilde yaziyor dedi ? Bende vardım yanında.Okuyarak imza attım ama yinede soruyum dedim.Davaci olacak misin dedi.Farketmez dedim.Davaci ya kendi adını yazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…