- 13 Ağustos 2022
- 8.841
- 4.468
- 123
- 32
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Bir araya gelmediğiniz evlilik mi çekilmez hâlâ aldı?Biz geçen gün dava açtık.Evlilik birliğinin temelinden sarsılması olarak daha doğrusu birlikte gittik.Protokolu o doldurdu.Farketmez dedim davalı olan benim.Anlasmali boşananlar aklıma takıldı.Bosanma nedenlerini dilekçeye yazabildiniz mi ?
Bizim dilekçemizde evlilik çekilmez hal aldı.Yaziyor sadece ?
Aynen bir üye e devlette eşinin boşanma gerekçeleri okudu..adam size iftiralarını yazdirirsa e devletinde görünürİleride evlendiğinizde bir vesileyle karşınıza çıksa bu dilekçe ne diyeceksiniz?
Nikah sonrası fiilen kuramadığımız evliliğimizde çeşitli sıkıntılar sebebiyle nikahımızı sürdürmemek noktasında karşılıklı görüş birliği içindeyiz gibi bir şey yazmanız uygun olan sanki. Tabi hukuki olarak nasıl bilmiyorum ama.
Anlaşmalı boşanma mümkün değil sizin için sanırım bir yıl dolmadı henüz. Birçok protokolde böyle yazar zaten, evlilik birliğinin temelinden sarsılması.
Ne yazacaktı, eltimgile yaptıkları altını bana yapmadılar, kaynanam zırt pırt evime geldi, kocam varımı yoğumu kumarda yedi mi yazsınlar:)
Resmi dilekçe sonuçta.
Ama içeriğini okuyun mutlaka. Sizi dava eden tarafın şartlarını görmeden hiçbir şeye imza atmayın. Belki sizi bir yükümlülük altına alacak bir madde var? Zaten çekişmeli dava, uzar da uzar sonra.
Bir yıl dolduysa ikisi de taraf olur, biri davalı biri davacı olmaz ki. Ve o durumda zaten ya hazır şablon bir protokol kullanılır ya da ortak fikirle bir arzuhalciye yazdırılır ve eşlerin ikisi de imzalar. Tek celsede de biter. Ne saçma bir boşanma davası bu?Bir yıl doldu. O sebeple bu vakte kadar beklediler. En fazla 2 celsede voşanırdı çekişmeli olsa da.
YokBir yıl dolduysa ikisi de taraf olur, biri davalı biri davacı olmaz ki. Ve o durumda zaten ya hazır şablon bir protokol kullanılır ya da ortak fikirle bir arzuhalciye yazdırılır ve eşlerin ikisi de imzalar. Tek celsede de biter. Ne saçma bir boşanma davası bu?
Çok zaman geçmiş hatırlamıyorum bile, ama birlikte adliyeye gidip, evde kendi hazırladığım protokolü verip imzalamıştık onu anımsıyorum. Ve hakim emin misiniz falan dedi, evet dedim. Bitti.YokMavi Mucize usulen de olsa bir taraf davacı diğeri davalı sıfatını alır.
Bir yıl dolduysa ikisi de taraf olur, biri davalı biri davacı olmaz ki. Ve o durumda zaten ya hazır şablon bir protokol kullanılır ya da ortak fikirle bir arzuhalciye yazdırılır ve eşlerin ikisi de imzalar. Tek celsede de biter. Ne saçma bir boşanma davası bu?
Yok anlaşmalı boşanmada da galiba gene bir taraf davalı, bir taraf davacı oluyormuş. Ama tabii protokolden bu kadar bihaber durması şaşırtıcı.Demek istediğim şu bunla taa ne zaman ayrıldılar. Defalarca aç davayı bitsin çekişmeli bile olsa diye... Israrla 1 yılı bekledi anlaşmalı olsun diye. E yine gitmişler saçma sapan çekişmeli gibi dava açmışlar.
Anlaşmalı boşanmada çok fazla sey yazılmaz, evlilik birliğinin temelden sarsılması falan yeterli. Durusma günü de verilmistir muhtemelen, tek celsede biterBiz geçen gün dava açtık.Evlilik birliğinin temelinden sarsılması olarak daha doğrusu birlikte gittik.Protokolu o doldurdu.Farketmez dedim davalı olan benim.Anlasmali boşananlar aklıma takıldı.Bosanma nedenlerini dilekçeye yazabildiniz mi ?
Bizim dilekçemizde evlilik çekilmez hal aldı.Yaziyor sadece ?
Ocak ayında mahkeme.Tensip zaptı hazırlandı yazıyor.Anlaşmalı boşanmada çok fazla sey yazılmaz, evlilik birliğinin temelden sarsılması falan yeterli. Durusma günü de verilmistir muhtemelen, tek celsede biter
Büro ya gittik.Masalarda dilekçe örnekleri yazıyordu.Yazarken bende okudum.Sikayetlerimizi yazmiyor muyuz dedim.Burada bu sekilde yaziyor dedi ? Bende vardım yanında.Okuyarak imza attım ama yinede soruyum dedim.Davaci olacak misin dedi.Farketmez dedim.Davaci ya kendi adını yazdı.Yok anlaşmalı boşanmada da galiba gene bir taraf davalı, bir taraf davacı oluyormuş. Ama tabii protokolden bu kadar bihaber durması şaşırtıcı.
O doldurdu ben imzaladım ne demek yahu? İnşallah gene de sorunsuz, tek celsede biter.
Şimdi gördüm tam bakayım dedim.Ocak ayına gün vermişler.Ohooo Ocak ayında mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?