Bosanma davasindan dönen var mı

Boşandım. Boşanma aşamasından dönmedim ama boşandıktan üç yıl sonra gelip bizsiz yapamayacağını söyleyen eski eşim 4 ay sonra fabrika ayarlarına geri döndü ve gitti. Bu yardımcı olur mu?

Bu arada çocuk için demişsin de telafisi mümkün olmayan şeyler yapan birisiyle devam etmek çocuk için doğru mu? Çocuklar daha kolay adapte oluyorlar, onu söylemelim. Benim toparlanmam daha uzun sürdü. Çocuk çünkü huzur istiyor, mutlu yuva arıyor. Eğer siz o mutluluğu veriyorsanız çocuk huzurlu olduğu ortamdan asla vazgeçmek istemez, babanın da o evde olmasını aramaz. Hem çocuk babadan kopmuyor. Onlar görüşüyorlar. Çocuk da bunu zamanla anlıyor. Boşanan kişiler eşler, çocuklar değil.

Başımdan bu şekilde bir durum geçmedi fakat çevremde benzer durumlar yaşayanları biliyorum.
Kimin ne yaşadığını bilmek zor biraz, bana sorulsa "asla dönmem" derim şu an.
Fakat hayat şartları ve yaşananların insanların hayatını nasıl etkileyeceğini uzaktan bilmemiz mümkün değil malesef.

Eğer telafisi mümkün olamayacak şeyler yaşanmışsa, sadece çocuk için dönmenin doğru olmadığını düşünüyorum.
O çocuğa daha çok yazık...
Bir çocuk annesiz-babasız yaşar - zorunlu nedenler ile (ölüm, hastalık vs. gibi) anne babasını kaybeden çocuklar gayet sağlıklı hayatlar yaşayabiliyorlar.
Anne-babanın kendi aralarında yaşadıkları problemleri ele alaraktan bir çocuğun bu gerginlik ve güvensizlik içerisinde nasıl mutlu ve sağlıklı bir otamda yaşayacağı soru işaretidir...

Telafisi mümkün olmayan şeyler yapmış zaten,
bırakın çocuğu mocuğu bahane etmeyi ..

Evlilikte telafisi mumkun olmayan seyler yasayip bosanma davasi acip cocuk icin donen var mi ?
telefisi mümkün olan şeyler yaşamıştım ve davaya gitmeden eski eşimle barışmıştık.
çocugum da yoktu
ama değişen birşey olmadı
adam değişmedi yani, sonradan boşandık:)

bu yorumu çerçeveletip Kk nın girişine asalım
insan yaşarken bazı şeyleri göremiyor ama, o yüzden kimseyi kınamamak gerekli diye düşünüyorum.
ben o durumu yaşarken 26 yaşında idim
şuanda 38 yaşındayım

daha olgun mantıklı bakabiliyorum yaşananlara
bazen insanın hata da yapması gerekiyor ki aklında acaba kalmasın
o zaman yeniden denemeseydim belki de içimde kalırdı son bir şans verse miydim acaba diye
ama kalmadı yaşadım ve gördüm.
ve bunu tecrübe etmiş oldum.

insan yaşarken bazı şeyleri göremiyor ama, o yüzden kimseyi kınamamak gerekli diye düşünüyorum.
ben o durumu yaşarken 26 yaşında idim
şuanda 38 yaşındayım

daha olgun mantıklı bakabiliyorum yaşananlara
bazen insanın hata da yapması gerekiyor ki aklında acaba kalmasın
o zaman yeniden denemeseydim belki de içimde kalırdı son bir şans verse miydim acaba diye
ama kalmadı yaşadım ve gördüm.
ve bunu tecrübe etmiş oldum.
siz neden boşandınız bilmşyorum ama konu sahibi şiddet görmüş birden fazla :(

Tabii ki var.
Canının, hayatının ve çocuklarının bir değeri olmadığını düşünen her kadın böyle bir adamdan boşanmaktan geri dönüyor.
elalem ne der? Şimdi evden ayrılmak yaşam değiştirmek büyük iş, kim uğraşacak? Diye diye bu adamların kölesi oluyorlar :bicak:

Back
X