Boşanma durumunda çocukların velayeti bilgili hanımlar yardımcı olur musunuz?

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.029
705
323
Kızkardeşim boşanmayı düşünüyor 7 buçuk yaşında ilkokul ikiye başlayacak bir erkek çocuğu 6 aylıkta bebeği var. Çalışıyor kamu personeli. Boşanma durumunda annemle birlike yaşayacaklar yani çocuklara bakacak biri ve güzel bir geliri var. Ancak evi yok sadece arabası var çocukları sırf can yakmak için baba alabilir mi? Büyük olana hakim sorar mı kimle kalmak istersin diye çünkü babasına aşırı düşkün bir erkek çocuğu. Aslında aralarında ciddi bir sıkıntı kötü bir olay yaşanmadı ama fikir olarak anlaşamıyorlar kardeşim kararlı ancak karşı taraf seviyorum istemiyor boşanmayı diyor. Durum bu bir yorumda bulunabilir misiniz? Kardeşim bu kararı korkuları sebebiyle çok zor verdi en yakın zamanda avukata da başvuracak

Çocuğa o yaşta değil 13 yada 15 de soruyorlar diye biliyorum.Ayrica babanın isteyeceğini de düşünmüyorum o sorumluluğu.Okul ders ilgi vs anlaminda sanmıyorum yani

Kardeşinizin geçerli hemde çok geçerli nedenleri vardır 6 aylık bebekle kim boşanır.Seviyorumla olmuyor zaten cekilemiyecek halde olan insan hep seviyor hep boşanmak istemiyor nedense .

Büyğk bir sıkıntı olmadığı sürece (fuhuş, madde kullanımı, çocuğun istismarı) çocuk anneye verilir.

Velayet onda kalır ikisinin de.. babanın da isteyeceğini sanmıyorum belki yıldırmak için başlarda alacağım derde okulu yemesi içmesi zor gelir..Anne istediği sürece velayet babaya verilmiyor

Boşanma davalarında bu velayet olayında babalar tamamen korkutmak ve üç kuruş vermemek için velayet ben de olacak alıcam çocukları diye sallıyolar.
Allah aşkına yemeyin şunların oyunlarını.Hatta siz diyin çocuklar sen de kalsın ben bakamam diye,bakın bakalım nasıl korkuyorlar sonra.Hiç bir babanın çocuğuna bakabileceğini düşünmüyorum rahatı bozulur,çocuğun bakımıydı,yemeğiydi,ilgilenmesiydi,gideriydi.Verin bakalım kaç gün dayanacak çocuğun sorumluluğunu almaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…