• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma hakkında?

PeRRieR

👶09.03.2020😍 06.12.2009😇
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
6.938
13.743
198
Merhaba kızlar. Konuyu doğru yeremi actım bilemedim yalnıs olduysa özur dilerim..

Boşanma konusunda bir kac bilgiye ihtiyacım var.
Davayı ilk acan taraf hicbir hak talep edemez diye bir soylentı var bu ne kadar dogru?
Ve dava ucreti ilk etapta tam anlamıyla nekadar tutuyor? 300-500 tl arası degısıyor diyen var dogru mu? Yani ben pazartesi davayı acarsam adliyeye odeyeceğim ucret ne kadar olur acaba?Ama nette cok cüzi bir rakam okudum.
Pandemi surecinde oldugumuz ıcın süreç ne kadar uzar?karsı tarafın pek itiraz edeceğini zannetmiyorum ama akside olsa cok uzar mı bu süreç?

Merhaba kızlar. Konuyu doğru yeremi actım bilemedim yalnıs olduysa özur dilerim..

Davayı ilk acan taraf hicbir hak talep edemez diye bir soylentı var bu ne kadar dogru?
Ve dava ucreti ilk etapta tam anlamıyla nekadar tutuyor? 300-500 tl arası degısıyor diyen var dogru mu? Yani ben pazartesi davayı acarsam adliyeye odeyeceğim ucret ne kadar olur acaba?Ama nette cok cüzi bir rakam okudum.
Pandemi surecinde oldugumuz ıcın süreç ne kadar uzar?karsı tarafın pek itiraz edeceğini zannetmiyorum ama akside olsa cok uzar mı bu süreç?
Davayı ilk açan taraf niye hak talep edemesin zaten genelde davayı açan taraf haklı oluyor.Karşı taraf itiraz etmeyecekse anlaşmalı olur ilk duruşmada hallolur.

Canım kararlı mısın? Yeni doğum yaptın, pandemi süreci insanın psikolojisini etkiliyor. Ani karar verme derim.
Manevi detaylar geride kaldı artık konusmanin bir anlamı kalmadi malesef. Şuan gercekten ihtiyacım olan açmış olduğum konunun içeriği hakkında bilgi canim benim... Diger detayları konusmak ıstemıyorum..

Ama cok cok tesekkur ederim destekleyici fikirlerin ıcın Allah razı olsun kuzum 🙂

Davayı ilk açan taraf niye hak talep edemesin zaten genelde davayı açan taraf haklı oluyor.Karşı taraf itiraz etmeyecekse anlaşmalı olur ilk duruşmada hallolur.
Çevreden hep boyle bır soylentı gelıyor.Davayı Sen acma sakın şeklinde. Ucret hakkında bilginiz var mı?

Boşanma 2 türlü gerçekleşebilir, anlaşmalı yada çekişmeli. Anlaşmalıda eşler mal paylaşımı, çocukların velayeti, nafaka, tazminat konularında anlaşıp bir protokol imzalar, ister avukat tatarsınız avukat hazırlar protokolü ister internetten bir örnek üzerinden kendiniz hazırlarsınız. Çekişmelide bir taraf davayı açar, iddiaları vardır işte şiddetli geçimsizlik, aldatma vs, buna dayanarak boşanma davası açar, belli talepleri olur karşı taraf da cevap verir, hakim karar verir kimin haksız olduğuna, ona göre tazminata karar verir. Anlaşmalı 1 hafta içinde sonuçlanabilir, tek celseyle biter. Çekişmeli 1,5-2 sene sürebilir. Dava masrafı da aşağı yukarı o civardadır.

Bırde karsı taraf bir 15 gun once davayı açtıgını soylemıs edevlete dusmemıs adliye de böyle bir dava yok dedi.
Bu mümkunmu sizce blöf yapıyor degılmı?

Boşanma 2 türlü gerçekleşebilir, anlaşmalı yada çekişmeli. Anlaşmalıda eşler mal paylaşımı, çocukların velayeti, nafaka, tazminat konularında anlaşıp bir protokol imzalar, ister avukat tatarsınız avukat hazırlar protokolü ister internetten bir örnek üzerinden kendiniz hazırlarsınız. Çekişmelide bir taraf davayı açar, iddiaları vardır işte şiddetli geçimsizlik, aldatma vs, buna dayanarak boşanma davası açar, belli talepleri olur karşı taraf da cevap verir, hakim karar verir kimin haksız olduğuna, ona göre tazminata karar verir. Anlaşmalı 1 hafta içinde sonuçlanabilir, tek celseyle biter. Çekişmeli 1,5-2 sene sürebilir. Dava masrafı da aşağı yukarı o civardadır.
Anlaşmalı olabilmesi ıcın birlikte basvuru yapmak gerekmiş sanırım. Tek taraf actıgı zaman yanı basvuru tek olarak yapıldığında ucretin 1000 - 2000 TL olabılecgı yazıyor nette şimdi yeniden baktım. Nekadar dogru bılemıyorm

Çevreden hep boyle bır soylentı gelıyor.Davayı Sen acma sakın şeklinde. Ucret hakkında bilginiz var mı?
Canım şuan dava harcı ne kadar bilmiyorum senin dediğin civarlardan fazla değildir.Davayı ilk kimin actığının bir önemi yok senin davanın üzerine sana tekrar dava da açabilir.Avantajı da yok dezavantajı da yok.Sadece önemli olan boşanma sebebini belgelendirmen.Tazminat,nafaka gibi istemlerin olacaksa ve karşı taraf bunu kabul etmezse çekişmeli olur 1-1,5 seneni alır.Anlaşmalıda da mahkemenin iş yoğunluğuna bağlı 1-2 ay içinde duruşmada boşanırsınız.Öncelikle kişiyle nafaka vs vs konularda anlaşın sonra beraber dava dilekçenizi verin.

Canım şuan dava harcı ne kadar bilmiyorum senin dediğin civarlardan fazla değildir.Davayı ilk kimin actığının bir önemi yok senin davanın üzerine sana tekrar dava da açabilir.Avantajı da yok dezavantajı da yok.Sadece önemli olan boşanma sebebini belgelendirmen.Tazminat,nafaka gibi istemlerin olacaksa ve karşı taraf bunu kabul etmezse çekişmeli olur 1-1,5 seneni alır.Anlaşmalıda da mahkemenin iş yoğunluğuna bağlı 1-2 ay içinde duruşmada boşanırsınız.
Hımm nafaka talebim olursa dava uzayacak demekki bunu bilmiyordum.Dava ustune dava acbılırım Oylemi bunuda bilmiyordum. Tesekkur ederim 🙏

Hımm nafaka talebim olursa dava uzayacak demekki bunu bilmiyordum.Dava ustune dava acbılırım Oylemi bunuda bilmiyordum. Tesekkur ederim 🙏
Hayır nafaka talebin davayı uzatmaz eşin isteklerini yapmayı reddederse uzar çekişmeliye döner.Evet dava üzerine dava açılır.

Anlaşmalı olabilmesi ıcın birlikte basvuru yapmak gerekmiş sanırım. Tek taraf actıgı zaman yanı basvuru tek olarak yapıldığında ucretin 1000 - 2000 TL olabılecgı yazıyor nette şimdi yeniden baktım. Nekadar dogru bılemıyorm
Dava ücreti değişmez canım davayı açan öder, sonrasında ikiye bölünür anlaşılırsa.

Dava hak talep atmek icin acilir zaten. Siz actiginizda kendi haklarinizi talep edersiniz. O da gerekirse kendi haklari icin karsi dava acar. Anlasmali bosanirsaniz dosya masrafi daha az. Cekismeli bosanmalarda dosya masrafi mal paylasimi falan olacaksa daha da artiyor.

Back
X