• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma hüznü

Aynen öyle eşim gelse diye bekler oldum artık. İlk zamanlar çok karalıydım şimdi üstüne garip bir hüzün çöktü. Bitti deyince acaba onda da bitti mi. Benim içim huzursuz kabuslar bitmiyor. Zamanla kendimi Haksız suçlu görmeye başladım. İstiyorum dönsün düzeltsin her şeyi. Ama eşim hep beni kötülemiştir aileye huyunu biliyorum. Hepsi bu sefer benle uğraşacak dönersem elim de arka çıkmayacak. Ama ayrı iken de huzurlu değilim. Zaten ailem benim arkamda değil beni suçlu görüyorlar. Günden güne bende o psikolojide oldum. Bir şey olduğunda eşim sahip çıkardı sadece ailesine karşı Arkamda durmadı. Şimdi her şeyi tek başıma yapacam. Hayatta kendimi çok yalnız hissetmeye başladım. Bir tek Allah var arkamda. Geri kalan boşanma sonrası ev taşıma yeni ev bulma her şeyi tek başıma yapacam. Sonrası da bu yüzden gözümü korkutuyor.
Ailen neden arkanda değil hatalı değilsin ki eşinin ailesi o adamın arkasında dururken ailenin yaptığı hoş değil evladına sahip çıksınlar ne olursa olsun ve bir destek al bir uzmandan kendini de suçlama hayat neler neler gösteriyor önemli olan dik durabilmek ezilmemek kimsenin karşısında hadi şimdi silkelen ve ayağa kalk 😊

Evet affederken 40 kere düşünün . Ama gün gelir çok pişman olur affederseniz de kesinlikle eskisi gibi olmayın. Zorla barışmış gibi, ben hayatımı idame ettiriyordum havasında, ailem sonuna kadar arkamdaydı imajı vermeliisniz. Yüzüne vurmalısınız onun ufak hatanda seni boşarım diyebilmelisiniz.. tabii bu çok çok pişman olup kapınızda yatarsa yalvarırsa için geçerli. Ki galiba çok kararlı duruyor boşanmaya. Ne denir ki hem suçlu hem güçlü... Kabuslar da geçer bilinçaltı çok normal.

Boşanmış biri olarak söylüyorum; yaşadığınız süreç geçici emin olun. Lütfen dayanın. Şu asamada geri dönseydiniz; bu problemler katlanarak artacakti. Çok daha güçlü olarak, sizi ezmeye devam edecekti. "Ne yaparsam yapayım beni bırakamaz, ailesi de arkasinda degil" mantığı ile eli daha da güçlenecekti. Eşiniz rengini beli etmiş, bunu defalarca da tescil etmiş. Yeniden baristiginizda farklı biri olmayacak karşınızda. Af dilese bile ; affetmeyi 40 kere düşünün derim. Ailenizi de kafanıza takmayin. Çok sanslisiniz işiniz var. Ne eşinize nede ailenize muhtaç değilsiniz. İlk başta tepki verirler, sonra alışırlar emin olun. Kararınızin arkasında durun. Bu insanlarla mutlu olamazsınız. Şuan sizi güçsüz kılan; beyninizin size ürettiği senaryolar. Aklınıza geldikçe kovun o düşünceleri kafanızdan. Neredeyse kendi kendinizi suçlayacak duruma getirmiş sizi. Kendi beyninizin kurdugu tuzağa düşmeyin. Kaliteli bir hayatı hakediyorsunuz. Bunlardan kurtulun, kendinizi onarin. Yeni bir hayat icin kendinize bir firsat daha taniyin. Umarim değerinizi bilecek iyi insanlarla karşılaşirsiniz.
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. Çevrem bana suçlar gibi konuştuğu için benim de psikolojim bozuluyor. Çok kötü seneryolat geliyor aklıma ilerisi için. Aslında şu an rahatım ama sanki boşanma dan sona büyük pişmanlık yaşayacak gibi hissediyorum. Ama mantıklı düşününce olaylar aklıma geliyor ve diyorum ki eşim beni sevse arkamdan ailesine ve herkese beni kötülemezdi. Ve kötülediği şeyler saçma yemek ve temizlik yapmıyor ona yaptırıyormuşum. Hepsi yalan haftada bir evi süpürüyor onu sorun ediyor. Ben bu hayatı hak edecek ne yaptım diyorum. Eşim seviyor diye yeri geliyordu en ağır yemekleri yapıyordum. Hamur açmayı bilirim sabahları gözleme yapıyordum. Evde ilk zamanlar pasta börek eksik olmazdı ben de yapmayı severdim. Temizlik deseniz bir kıyafeti kıyafetinkorışssın sen iş bilmiyorsun kıyafetler hepsi kırış kırış derdi. Ne var olabilir makinede fazla kalmış kırışmış maddi surum da iyi dana yenisini alırım derdim. Her kıyafetimi batırdın derdi. Sen yıka dedim bir iki yıkarken beni kazağı yüksek dereceye atmış 1 kere giydiğim kazak sündü giymedim tekrar. Ben ona bana yaptığını yapmadım. Olabilir işlerde sorun çıkabilir ama hiç tahammülü yoktu. Pissin der dururdu. 10 kere iyi yemek yapardım 1 kere kötü yapınca bunun tuzu eksik tadı yok derdi eksik bir şey varsa ben de görüyorum tolete et ne olacak aceleye gelmiş. Hikayem çok uzun aslında...

Ailen neden arkanda değil hatalı değilsin ki eşinin ailesi o adamın arkasında dururken ailenin yaptığı hoş değil evladına sahip çıksınlar ne olursa olsun ve bir destek al bir uzmandan kendini de suçlama hayat neler neler gösteriyor önemli olan dik durabilmek ezilmemek kimsenin karşısında hadi şimdi silkelen ve ayağa kalk 😊
Aileme göre dövüyor aldatmıyorsa evlilik bitmez. Ben idare edemiyormuşum. Erkek sinirli iken kızabilirmiş hakarette çıkabilir ağzından bu normal ben alttan alacam. Ailesini de ben alttan alacam. Sıra bana gelince ne iyi günde ne kötü günde yanımda pek olmazlar ama ben onların her anında yanında olmalıymış. Boyun eğmiyor dik başlıymışım. Aslında her şeye boyun eğdim diye böyle oldu. Daha neleri var... Babam bizi sevmez eşim de bunu görüyor. İstemiyor eve geri dönelim başına yük olalım 18 yaşımdan beri beni evlendirmek ister. Ama ben direndim okudum ve iş sahibi oldum. Eşimi sevdim evlendim nişanlı iken de bu sorunlar vardı babama ayrılacak dedim. Ayrılma adın çıkar dedi baskıladı ayrılamadım. O zamanlar işim de yoktu babama karşı gelemedim döneceğim yer belli çünkü. Evlendim babam eşime çok yüz verdi sen niye iş yapacan kızım yapr dedi kaç kere önünde. Bu kadınlar para kazandı mı zapt edemen param benim param der durur dedi. Önceden de ayrılmak istedim babam eşimle iş çevirdi beni bir oyuna getirip geri gönderdi. Gitmeyi istedim çünkü eşimi hep sevdim. Ama yine değişmeyen şeyler olduğunu gördüm. Çabalıyordu eşim ama arada yine hakaret ediyordu. Ablası yönetmeyi bırakmadı hep eşime arkamdan şunu böyle yap dedi. Aslında evliliğinizi ablası yönetti. Benim lafımın pek önemi yoktu. Çalışıyordum ama kendime bir şeyler almak istedim ben kötü paragöz oldum. Bunları babam hiç bir zaman anlamadı beni geçimsiz ilan etti.

Evet affederken 40 kere düşünün . Ama gün gelir çok pişman olur affederseniz de kesinlikle eskisi gibi olmayın. Zorla barışmış gibi, ben hayatımı idame ettiriyordum havasında, ailem sonuna kadar arkamdaydı imajı vermeliisniz. Yüzüne vurmalısınız onun ufak hatanda seni boşarım diyebilmelisiniz.. tabii bu çok çok pişman olup kapınızda yatarsa yalvarırsa için geçerli. Ki galiba çok kararlı duruyor boşanmaya. Ne denir ki hem suçlu hem güçlü... Kabuslar da geçer bilinçaltı çok normal.
Önceki barışmamızda öyle oldu. Tek yanlışında seni de silecem dedim sakın bir daha bu evden çıkıp gitme yeter dedi. Sen de yapma o zaman durduk yere gitmiyorum dedim. Eskisi gibi her şeyi alttan almadım. Yine olmadı. Bir gün tekrar çekip gittim. Ondan sona bana benim için bittin dedi. Ben sadece hakaretlerine latlanamadığım ve beni değil ailesini önemsediği için çekip gittim. Bunu hiç anlamadı. Lafta önemli olan bendim öncelik bendim ama gerçekte ailesine laf kondurmazken ben bşr laf deyince demediği hakaret kalmazdı. Sürekli ablası üstüme oyunlar oynadı sonunda başardı ben de soğudum eşim de. Zaten bence eşim beni hiç sevmedi sevmiş gibi yaptı. Neden sevmedi onu da bilmiyorum.

Sanmam o kuyruğu dik tutar ölse dönmez zaten sevmemiş beni hiç uzaklaşınca daha iyi anladım. Ben ona hizmet etmezsem aşkı da sevgisi de evliliği de bitiyor. Ben iyi olduğum kadar iyi. Tek kötü olayda küser soğuk davranır. Ailesinin olayında da beni sildi. Ailesinin tırnağı değilmişim.
Şu an aynı durumdayız seninle. Çok üzüldüm. Sevmeyince ne yapsan olmuyor. Özel mesaj atqcaktım ama atılmıyor sana.

Ah canım ya baban da az değilmiş. Zaten böyle yanlıs evliliklerin ana sebebi aileden geliyor. Baskı aile evinde mutlu olamama, sevgisizlik maalesef mutsuz evliliklere sebep. Al karsına ciddi ciddi konus babanı dicem ama kafa yapısı belli ki .. Eşinde bunu gördüğğ ve bildiği için kafasına göre atıp tutuyor işte

Siz eşinizle mutlu olma hayallerini özlüyor sunuz ancak o odun sizin hayallerinizdeki adam değil.gercek hayata dönün bir insan değişmiyor ya.adam seni sevse o bir adım atardı emin ol gururunu ayaklar altına alma sonra üzülürsün

Ben de bosanma asamasindayim ve tum bu yazdiginiz sorunlar aklinizin yaniltmasi.
Sevgi,baglilik olgulari oyle kavramlardir ki allahtan baska kimse sarsamaz bu olgulari.Geri kalan hersey bahanedir.Sizin evlilik benimkisi gibi tam olgunlasamamis.Oturup gerekirse aylarca aylarca tartisilir konusulur cozum bulunur.Cozum bulunamayan noktada iki tarafta mutabik kalir ayrilmaya zaten.Ya da boyle olgunlasamamis evliliklerde tek taraf surekli kendini sorgular.
Deger gormediginiz yerde kendinize eziyet etmeyin.Tek kisilik yalnizlik cift kisilik yalnizliktan daha kalitelidir

Zaten ailemi bö
Ah canım ya baban da az değilmiş. Zaten böyle yanlıs evliliklerin ana sebebi aileden geliyor. Baskı aile evinde mutlu olamama, sevgisizlik maalesef mutsuz evliliklere sebep. Al karsına ciddi ciddi konus babanı dicem ama kafa yapısı belli ki .. Eşinde bunu gördüğğ ve bildiği için kafasına göre atıp tutuyor işte
Zaten ailemi bildiği için böyle rahat davranıyor. Babam hala eşimi savunuyor ne anlatsam. Babamın derdi zaten eve geri dönmemem. Babam hep eşimi ikna ediyor önceki ayrılıkta eşimle konuştu gelsin beni evden alsın diye. Önünde bu sorunlar var diyorum babam her şey olur diyor karına bir çiçek al af dile diyor. Bizim sorunlar çiçekle çözülmez dedim. Babamda aynı eşim gibi sürekli aşağılar annemi bizi ezer alay eder bizle millete hep bizi kötüler. Anlatsam gerçek mi bunlar dersiniz.

Siz eşinizle mutlu olma hayallerini özlüyor sunuz ancak o odun sizin hayallerinizdeki adam değil.gercek hayata dönün bir insan değişmiyor ya.adam seni sevse o bir adım atardı emin ol gururunu ayaklar altına alma sonra üzülürsün
Yok bu saatten sonra ben adım atmam. Çok zoruma gidiyor suçum yokken hep bu evlilikte suçlu oldum. Tek isteğim mutlu huzurlu bir evlilik ti. Babamdan görmediğim koruma savunmayı eşten görmekti ama o babamdan beter çıktı. Sürekli ezdi aşağıladı. Ama şu an kendini çok haklı görüyor tüm sorun bende diye düşünüyor. Bana ailen bile sorunu sende görüyor diyor. Ama böyle bir babaya ezilmiş bir anneye sahip olmak tek suçum biraz Arkamda dursalar böyle olmazdı.

Ben de bosanma asamasindayim ve tum bu yazdiginiz sorunlar aklinizin yaniltmasi.
Sevgi,baglilik olgulari oyle kavramlardir ki allahtan baska kimse sarsamaz bu olgulari.Geri kalan hersey bahanedir.Sizin evlilik benimkisi gibi tam olgunlasamamis.Oturup gerekirse aylarca aylarca tartisilir konusulur cozum bulunur.Cozum bulunamayan noktada iki tarafta mutabik kalir ayrilmaya zaten.Ya da boyle olgunlasamamis evliliklerde tek taraf surekli kendini sorgular.
Deger gormediginiz yerde kendinize eziyet etmeyin.Tek kisilik yalnizlik cift kisilik yalnizliktan daha kalitelidir
Çok doğru hep sorgulayan ben oldum. Eşim deseydi " sorunun asıl sebebi benim, kimsenin lafına gelmemeliyim" aslında her şey çözülürdü. O beni suçlamayı tercih etti.

Peki sen ayrı eve çıksan, sana karışırmı ailen? İzin verirmi baban? Genelde izin de vermezler

Yok bu saatten sonra ben adım atmam. Çok zoruma gidiyor suçum yokken hep bu evlilikte suçlu oldum. Tek isteğim mutlu huzurlu bir evlilik ti. Babamdan görmediğim koruma savunmayı eşten görmekti ama o babamdan beter çıktı. Sürekli ezdi aşağıladı. Ama şu an kendini çok haklı görüyor tüm sorun bende diye düşünüyor. Bana ailen bile sorunu sende görüyor diyor. Ama böyle bir babaya ezilmiş bir anneye sahip olmak tek suçum biraz Arkamda dursalar böyle olmazdı.
Özel olmazsa ezici aşağılayıcı kelimeler yazmışsın ne tarz söylemleri oluyordu

Siz eşinizi özlemiyorsunuz, onunla evlenirken düşlediğiniz hayatı özlüyorsunuz.
Eşinizle mutsuzsunuz, "mutlu olabilirdik" düşüncesini, bu ihtimali özlüyorsunuz.
Yepyeni bir hayat var önünüzde. Belki yeniden evleneceksiniz, çok güzel huzurlu bir aileniz olacak.
Neden kötü giden bir ilişkiyi belki düzelir ihtimaliyle alışkanlıkların buhranıyla zorla itekleyelim ki?
O kadar haklısınız ki bizi istemeyenleri özlerken belki de özlediğimiz onunla bağdaştırdığımz şeyler

Ben size daha önce yazdım ama bana cevap vermemiştiniz. Siz daha önce eşinizden ayrılıp, evi terkedip sonra da babanız sizi ikna etmesin diye arabada yaşamadiniz mi?

Ben size daha önce yazdım ama bana cevap vermemiştiniz. Siz daha önce eşinizden ayrılıp, evi terkedip sonra da babanız sizi ikna etmesin diye arabada yaşamadiniz mi?
Evet o benim de orada araba yazmışım yanlışlıkla o akraba olacak. Bir akrabada kaldım. Sona babam gel kendini savun dedi konuşmaya gelecekler bir şekilde kandım gittim. Orada bir şeyleri allem kullem edip beni geri götürdü eşim gel her şeyi düzeltecem dedi ama aşağılamaları devam etti en son yine aile olayına tartıştık evi terk ettim.

Evet o benim de orada araba yazmışım yanlışlıkla o akraba olacak. Bir akrabada kaldım. Sona babam gel kendini savun dedi konuşmaya gelecekler bir şekilde kandım gittim. Orada bir şeyleri allem kullem edip beni geri götürdü eşim gel her şeyi düzeltecem dedi ama aşağılamaları devam etti en son yine aile olayına tartıştık evi terk ettim.

E üzmeyin artık kendinizi, kangren olmuşsunuz artık siz. Bosanmazsaniz bu döngü böyle sürüp gidecek. Ailenizin tavrı nasıl şuan?

Peki sen ayrı eve çıksan, sana karışırmı ailen? İzin verirmi baban? Genelde izin de vermezler
Zaten çalıştığım şehirde ayrı evde yaşıcam. Ama orada kira öderken burada ayrı ev açamam yine aile yanında kalacam. Çalıştığım şehir ayrı memleket ayrı.

Back
X