Boşanma işlemleri hakkında yardım

LoveLy_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2009
130
1
0
İstanbul
slm arkadaslar..
Gecen sene eşim tarafından aldatıldığımı öğrendim. Onun yalvarmaları, büyüklerin araya girmesi bir çocuğum olması vs. nedenlerle tekrar barıstık. Son bir şans vermiştim ama O aynı hatayı yine yaptı. Bu defa kesin kararlıyım. Boşanacağım fakat ne yapmam gerekiyor. nereye nasıl başvuracağımı bilmiyorum. Bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

slm arkadaslar..
Gecen sene eşim tarafından aldatıldığımı öğrendim. Onun yalvarmaları, büyüklerin araya girmesi bir çocuğum olması vs. nedenlerle tekrar barıstık. Son bir şans vermiştim ama O aynı hatayı yine yaptı. Bu defa kesin kararlıyım. Boşanacağım fakat ne yapmam gerekiyor. nereye nasıl başvuracağımı bilmiyorum. Bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Sevgili lovely;
Öncelikle çok üzüldüm durumuna ama doğru karar verdiğini düşünüyorum. Eğer bir avukatla birlikte yürütebilecek gücün varsa o yolu izle derim. yok,maddi imkansızlıkğın varsa İstanbul barosuna gidip (İstanbulda oturduğun için)adli yardım hizmetleri çerçevesinde ücretsiz avukat tayini talebinde bulunmalısın. Ancak orada maddi durumunun gerçekten avukat tutmaya elverişli olup olmadığı araştırılıyor. Yine bir sonuç alamazsan bana ulaş lütfen.. yardımcı olurum.

Hayatım ben sadece bir avukata gidip ona noterden vekalet çıkartmıştım (notere boşanma için deyince zaten matbu bi yazıları var, çıkartıp veriyorlar) geri kalan bütün işleri o halleti ben hiçbir şey yapmadım, sadece duruşmaya gidip imza attım o kadar.

Çok zor bir durum allah yardımcınız olsun.. Keşke hiç yaşanmasaydı tekrarlanmasaydı.. hayırlısı olsun sizin için

şimdilik avukata ihtiyacın yok.adliye ye git ver dilekçe yi.ilk duruşmada sen ve eşin mutlaka orada bulunmak zorundasınız.baktın boşanmak istemiyor bir avukat tutarsın.o senin adına takip eder dosya yı.seni de her türlü durumdan haberder eder.hakkında hayırlısı olsun.

arkadaşım internette boşanma ile ilgili birçok site var orada hazır dilekçeler var.. mutlaka biri sana uyar... kendine uyarlayarak yeniden yazabilirsin dilekçeyi.. sonra adliyeye gittiğinde oradakiler seni yönlendiriyorlar zaten.. harç parası yatırman lazım bu arada 50-60 tl olması gerekiordu.. dilekçeyi verdikten sonra hangi adresi verdiysen oraya tebilgatlar geliyor..
unutmadan elinde ne türlü belge varsa bunları da eklemeyi unutma dilekçene ... herşeyi ayrıntılarıyla yazarsan iyi olur...
umarım herşey yoluna girer ama aldatılmış biri olarak vereceğin en iyi kararın ayrılmak olduğuna inanıyorum... ayrılana kadar hep içimde şüphelerim vardı ama şu an iyiki böyleir karar vrmişim diyorum
unutma HERGÜN BİN KERE ÖLMEKTENSE BİRGÜN BİR KERE ÖLÜRSÜN hayatına devam edersin...

bulunduğun yerdeki adliyeye gidip eşinde boşanma davası açıyorsun 40 lıra gbi sanırım bir ücreti vardı,sonra onun ikamet ettiği adrese mahkeme kağıdı gidiyor gün ve tarih yazıo,,o tarıhte ılk mahkeme oldugu ıcın orda bulunmak zorundasınız
canını sakın sıkma ben de bosandım 4 ay oldu Allaha şükür o kadar rahatım kı anlatamam dünyanın sonu değil bosanmak ve kımse bosanmak için de evlenmıyor.Allah yardımcın olsun canım .

canım eğer maddi durumun yoksa, bulunduğun ilin barosundan sana bir avukat temin ediyorlar, eğer o evden ayrılmadıysan eşinin maddi durumunu ıspatlayacak, ya da seni aldattığına dair bir delilin varsa al, mahkeme aşamasında gerekli olur. Ve eğer evlendikten sonra edindiğiniz mallarınız varsa hemen git ve üzerlerine senden habersiz satmaması için tedbir kararı koydur.

arkadaşlar boşanma davasını kendi başına açmak internetten bakıp yazmak falan eğer işler yolundaysa mantıklı olabilir boşanma sonunda ne elde edebileceğiniz tamamen dava dilekçesinde ne yazdığına bağlıdır

bir avukat bulun eğer durumunuz yoksa İstanbul barosunun adli yardım kurulu size avukat bulur ücretsiz

Aldatma gerekçesiyle açılacak boşanma davaları zamanaşımına tabidir. Bu süre aldatmanın öğrenildiği tarihten itibaren 6 ay ve her halde aldatma olayından itibaren başlayarak 5 yıldır.Affeden tarafın dava hakkı yoktur.Sizin mesajınızdan eşinizin aldatmasını affettiğiniz anlaşılıyor.Bu durumda tabiki boşanma davası açabilirsiniz ancak boşanma nedeninizi eşinizin ihanetine dayandıramazsınız.Bu nedenle genel boşanma sebebi olan şiddetli geçimsizlik iddiasıyla dava açmanız mümkün olacaktır.

Back
X