Boşanma İşlemleri

Hanımlar bu boşanma işlemleri nasıl ilerliyor. Hiçbir bilgim yok danışmak istedim size. Aslında içerik çoook fazla ama eşimi ikna edebilirsem anlaşmalı boşanma yolunda gitmek istiyorum çünkü diğer türlü çok uzuyormuş ve herşeyi ispat etmek gerekiyormus. 10 aylık bebeğim var ilk ne yapmak gerekiyor nafaka tazminat olayı nedir bilen var mı
Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun daha 1 ay önce anlaşmalı boşanma davası açmış biri olarak bildiklerimi söyleyeyim;

Anlaşmalı boşanma da protokol düzenlemeniz gerekli, aylık minimum 300 tl nafaka talep edebiliyorsunuz, çalışamayacağınız için kendiniz için de nafaka isteyebilirsiniz. Kanunen çocuk 12 yaşına kadar siz aksine karar vermediğiniz sürece velayeti siz de oluyor.

Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun daha 1 ay önce anlaşmalı boşanma davası açmış biri olarak bildiklerimi söyleyeyim;

Anlaşmalı boşanma da protokol düzenlemeniz gerekli, aylık minimum 300 tl nafaka talep edebiliyorsunuz, çalışamayacağınız için kendiniz için de nafaka isteyebilirsiniz. Kanunen çocuk 12 yaşına kadar siz aksine karar vermediğiniz sürece velayeti siz de oluyor.
Cevabınız için teşekkürler inşallah herkesin hakkında hayırlısı olsun. Ne kadar sürede mahkemeye çağırılıyor acaba çok uzasın istemiyorum artık inceldiği yerden kopsun siz duruşmaya çıktınız mı

Cevabınız için teşekkürler inşallah herkesin hakkında hayırlısı olsun. Ne kadar sürede mahkemeye çağırılıyor acaba çok uzasın istemiyorum artık inceldiği yerden kopsun siz duruşmaya çıktınız mı
Benim bir arkadaşım 1 hafta sonraya gün verdiler tek celsede boşandı ama benimkini ta 5 ay sonraya attılar, ama muhtemelen benim eski eşim araya birilerini koyarak uzak tarihe attırdı vazgeçersem diye.. Yani duyduğum kadarıyla ortalam 2 ay gibi bir süreye duruşma tarihi veriyorlar. Bizim ilk duruşmamıza daha 4,5 ay var.. Tabi adliyenin yoğunluğuyla da ilgisi var.

Benim bir arkadaşım 1 hafta sonraya gün verdiler tek celsede boşandı ama benimkini ta 5 ay sonraya attılar, ama muhtemelen benim eski eşim araya birilerini koyarak uzak tarihe attırdı vazgeçersem diye.. Yani duyduğum kadarıyla ortalam 2 ay gibi bir süreye duruşma tarihi veriyorlar. Bizim ilk duruşmamıza daha 4,5 ay var.. Tabi adliyenin yoğunluğuyla da ilgisi var.
Peki şu an aynı evdemi yaşıyorsunuz. Allah yardımcımız olsun sizin yaşantınızı bilmiyorum ama benim hiç blr dayanağım yok çok üzülüyorum keşke oğluma iyi bir hayat sunabilsem baba evine gidemem daha önce bir kez evden gitmiştim insanın annesi de olsa koca evinden gidince herşey göze batıyor malesef bu sefer nafaka bağlanırsa kendime yeni bir hayat kurmayı düşünüyorum ama nasıl yaparım inanın bilmiyorum kimseye de anlatamıyorum

Peki şu an aynı evdemi yaşıyorsunuz. Allah yardımcımız olsun sizin yaşantınızı bilmiyorum ama benim hiç blr dayanağım yok çok üzülüyorum keşke oğluma iyi bir hayat sunabilsem baba evine gidemem daha önce bir kez evden gitmiştim insanın annesi de olsa koca evinden gidince herşey göze batıyor malesef bu sefer nafaka bağlanırsa kendime yeni bir hayat kurmayı düşünüyorum ama nasıl yaparım inanın bilmiyorum kimseye de anlatamıyorum
Ben 2 hafta önce ayrıldım evden, çalışıyorum bir tane 2,5 yaşında kızım var, yalnızım kimsem yok arkadaşlarımdan başka, insan istedikten sonra yapamayacağı şey yoktur.
Evet vereceği nafaka sizi geçindirecek kadar olsun, talebiniz bu yönde olsun yani çocuğun nafakası ayrı sizinki ayrı olsun.
Eşinizin boşanmaya bakışı nasıl?

Kendisine daha açmadım konuyu ama boşanma sebebim şiddet küfür hakaret bunlar daha dün yaşandı şuan konuşmuyoruz henüz

bence de anlaşmalı boşanın yoksa çekilmeli bir davaya döner ve çok yıpranırsınız
ama önce iyice düşünün bence
üstesinden gelinebilecek gibiyse bir kez daha deneyin
eğer kararlıysanız da dediğim gibi anlaşmalı boşanma en temizi
protokolü hazırlar ve anlaşırsnız on dakika sürmez

nafaka için minimum tutar diye bir şey yoktur
çocuğun giderlerini kalem kalem yazar ona göre istersiniz
çocuğun velayeti 12 yaşına kadar annededir diye bir kanun hükmü de yoktur
yanlış yonlendirmeyelim

konu sahibi eşinize bir avukata gidin bir protokol hazırlar size yine aynı aynı şekilde dilekceleri de hazırlar davayı açar ancak şu an adlı tatil olduğu için eylülden itibaren bir gün verilir
eğer avukat hakimle konuşursa ilk duruşma için daha erken bir tarihe gün verilebilir ilk duruşmada da iki taraf da anlaşmayı kabul ediyoruz derse bosanirsiniz

bence de anlaşmalı boşanın yoksa çekilmeli bir davaya döner ve çok yıpranırsınız
ama önce iyice düşünün bence
üstesinden gelinebilecek gibiyse bir kez daha deneyin
eğer kararlıysanız da dediğim gibi anlaşmalı boşanma en temizi
protokolü hazırlar ve anlaşırsnız on dakika sürmez
İnanın çocuğum için çok denedim baba evine gittim düzeldi sandım geri geldim pişmanım dedi affet bir daha üzmicem seni dedi ama sonuç aynı. Hangi anne ister çocuğu babasız büyüsün ama çok yıprandım. İyiyken melek gibi oluyor anlayamıyorsun bir anda sinirleniyor tanıyamıyor eşini insan

İnanın çocuğum için çok denedim baba evine gittim düzeldi sandım geri geldim pişmanım dedi affet bir daha üzmicem seni dedi ama sonuç aynı. Hangi anne ister çocuğu babasız büyüsün ama çok yıprandım. İyiyken melek gibi oluyor anlayamıyorsun bir anda sinirleniyor tanıyamıyor eşini insan

elbette sizin kararınız

denemeyi daha önce yapmışsınız

olmuyorsa zorlamaya gerek yok

hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

ben de boşandım anlaşmalı ve ikinci evliliğim Allaha şükür mutluyuz

nafaka için minimum tutar diye bir şey yoktur
çocuğun giderlerini kalem kalem yazar ona göre istersiniz
çocuğun velayeti 12 yaşına kadar annededir diye bir kanun hükmü de yoktur
yanlış yonlendirmeyelim

konu sahibi eşinize bir avukata gidin bir protokol hazırlar size yine aynı aynı şekilde dilekceleri de hazırlar davayı açar ancak şu an adlı tatil olduğu için eylülden itibaren bir gün verilir
eğer avukat hakimle konuşursa ilk duruşma için daha erken bir tarihe gün verilebilir ilk duruşmada da iki taraf da anlaşmayı kabul ediyoruz derse bosanirsiniz
Peki avukatsız olmaz mı bu işler

elbette sizin kararınız

denemeyi daha önce yapmışsınız

olmuyorsa zorlamaya gerek yok

hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

ben de boşandım anlaşmalı ve ikinci evliliğim Allaha şükür mutluyuz
Sizin adınıza sevindim mutluluğunuz daim olsun inşallah. Hayatımın en zor dönüm noktası olacak bu

olur ancak eşiniz kötü niyetli bir adamsa sizin haklarinizi suistimal edebilir
sizi engelleyebilir
bilen birinden yardım almak her zaman iyidir
Anladım daha önce eşimle ayrılma kararı verdiğimizde kendisi söylemiş annesine bir ev tutarım onlara orada kalır diye. Yani hakkımı yiyeceğini zannetmem. Zaten öfke kontrolü olmadığı için hep aklı başına sonradan gelir hatasını biliyor yani

Boşanmak sinirle alınabilecek bir karar değil,
Alması evet kolay ama uygulamak "yaparım bi şekilde" ile geçiştirilemez, hele ki ortada bi çocuk varsa.
Çok taze bi olay yaşamışsınız, heyecanınızı anlıyorum ama bi sakinleşin önce.
Zaten ortada hakaret şiddet vs. varsa o evlilik bitmeye mahkum burda okeyiz.
Bi de boşandıktan sonrasıyla alakalı planlama yapmanız şart,
"Bi hayat kurmayı düşünüyorum ama nasıl yaparım"la olmaz.
Çalışmıyorsanız önce bi iş bulun kendinize, çocuğunuzla kimin ilgileneceğini garantileyin.
Nerde yaşarsınız, ailenizle olur mu, yoksa ayrı bir ev açabilir misiniz?
Açarsanız nasıl olur, geçinebilir misiniz ya da nasıl geçinebilirsiniz?
Lütfen bunları iyi planlayın, denize düşüp yılana sarılmak zorunda kalmayın ki aldığınız karar sizi pişmanlığa itmesin.
Keşke ayrılmasaydım en azından bi düzenim vardı dedirtmesin.

Ben de davamı açtım, anlaşmalıya ikna edemedim, çekişmeli başladık.
Bu kararı almak iki yılıma maal oldu ama herşeyimi o kadar güzel planlamıştım ki şimdi tıkır tıkır işliyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun, boşanın tamam ama panikle değil, sakin sakin.

Back
X