Boşanma kararı almalımıyım? Peki sonrasi?

ozlemsss381

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2019
93
36
8
29
Merhabalar. Aslinda eski uyeyim fakat unutkanligimdan dolayi defalarca yeniden uye olmak zorunda kaliyorum. 2 bucuk senelik evli 1bucuk yasinda oglu olan bir anneyim. Klasik olacak belki ama Cok severek evlendik. Cok uzun yillarca flortumuz oldu birlikte buyuduk diyebilirim. Ama evlilik bambaska birseymis. Ozet gecersem ailesinden dolayi cok yiprandik. Cicim aylarimiz kavga ile gecti. Sonunda ailesinin yalanlari gozuyle gorunce benim tarafima gecti. Ama ne kadar benim yanimda da olsa aramizdaki aile sorununu bir turlu asamadik astik sanip hep erteledik. Esimle sadece kendi sahsi olarak dunyaya binkere gelsem yine onunla evlenirim. Ama biriyle evlenmek ailesiylede evlenmek demekmis. Cok tahammulsuzlestim onceden mucadele ettigim yada gormezden geldigim seylerin ustesinden artik gelemiyorum. Esimin alkolu yok kumari yok disari hayati yok sorumluluk sahibi eviyle ilgilenir benimle birlikte ev isleri yapar allah razi olsun. Ama nasil desem elkide bazi seyleri basta hemen tukettigimiz icin simdi bu kadar tahammulsuzuz. Onceden kavga ettikten sonra kus olsakta ayni yatakta yatardik simdilerde yataklari ayiriyoruz. Ben onceden kafama taktigim bu kusleklerimizi simdilerde amaaaaaaaaagnnnn! Diyerek karsiliyorum. Seviyor muyum diyorum ne negatif ne pozitif bir cevap bulamiyorum. Yasam tarzimiz aileler yetistirilme tarzimiz cok farkliymis. Ailesi konusunda her ne kadar bana hak versede sonucta oranin oglu bilmiyorum anlatabildim mi. Onceden askin kapatmis oldugu bu farkliliklar belki simdi gun yuzune cikiyor. Beni sevdiginden suphem yok ama kusme huyu sinirlendiginde agzindan cikani duymamasi ve 20 yil ses etmesem 20 yil kusme potansiyeli var. Erkegin kuseni cok zor oluyor. Bunaldim yoruldum. Kalsam mutsuzum gitsem henuz 1 bucuk yasinda oglum var anne babaya ihtiyaci olan oyle bir arafta kaldim ki. Surekli kafamda bosanma dusunceleri dolasiyor ama bir karara baglayamiyorum. Belkide cesaret edemiyorumdur. Sizlerin fikirlerine destegine ihtiyacim var

Cok uzuldum durumunuza. Kac sene sevgili kaldiniz? Biz esimle 10 yil sevgili kaldik ve 4 senedir evliyiz. 20 yilda sevgili olsan evlenince baskaymis gercekten. Yasiniz kac bu arada

Cok uzuldum durumunuza. Kac sene sevgili kaldiniz? Biz esimle 10 yil sevgili kaldik ve 4 senedir evliyiz. 20 yilda sevgili olsan evlenince baskaymis gercekten. Yasiniz kac bu arada
24 yasindayim 6 yil sevgiliydik. Evet cok zor hatta Kabullenememek daha zor olani belkide.

24 yasindayim 6 yil sevgiliydik. Evet cok zor hatta Kabullenememek daha zor olani belkide.
Yasiniz daha cok genc daha onunuzde cok uzun bir hayat var. Esinizle konustunuzmu bosanma isteginizi? Benik gibi dayanip yillarinizi vermessiniz insallah. Evlendigim ilk sene bosanmaliydim ben aslinda..simdi dahada zor yada bana oyle geliyor. Insallah benim gibi olmassiniz ve dogru karar verirsiniz. Esinizle veya onsuz cok mutlu olursunuz insallah. Sizi cok iyi anliyorum..

Aile terapistine gittiniz mi?
Kus kalma olayinin sizi rahatsiz ettigini esinizle konustunuz mu?
Ailesi ile ilgili problemleri asmissiniz sanirim. En azindan bazi seyleri anlamis. Ailesi ile gorusmezsiniz ama esinizle iletisimi gi
Uclendirmelidiniz, tabi bunu o da istemeli.

Çok büyük sorunlar yoksa konuşarak çözmeye çalışın. Yaşınız çok küçük bunun vermiş olduğu şeyler olabilir. İyice ölçün tartın. Evlilik bitirmek çok kolay bir şry değil çünkü. Allah sabırlar versin

Hayir konusmadim. Daha once ki hicbir tartismamizda bu konu olmadi. Bosanmak istiyorum diyip ya pisman olup vazgecersem basitlesir bir daha ciddiye alinmaz bu konu diye dusunuyorum. Kafam cok karisik. Kime anlatsam kocan sana iyi kapini kapat otur. Tamam evet iyi ne istersem en iyisini almaya calisir imkani oldukca kendine almaz bana alir. Ama bazi sorunlar oluyor ki yada oyle iletisim kopuklugu oluyor ki bunlar yetmiyor. Keske bunlari yapmasada sunu yapsa diyorum. Sizin durumunuz nedir niye bosanma karari almadiniz zamaninda neden sonra bosanmadiginiza pisman oldunuz. Belki kendime bir pay cikarabilirim sayenizde

Hayir
Terapiste gitmedik. Kus kalma huyundan rahatsiz oldugumu soyledigimde bende kafama cok takiyorum mutlu gibi goruyorsun ama mutsuzum aslinda ama huyum bu engel olamiyorum diyor. Guclendirmek adina defalarca adimlar attik sozler verdik ama bir noktada yine ayni oluyoruz ayni oldugumuz konu yine ailesi oluyor. Tahammul edemiyorum artik. Herseyin farkindayim diyip o tarafa hic birsey olmamis gibi davranmasi bende takinti haline geldi soyledim iste daha ne yapayim cumlesi beni delirtiyor artik. Ona gorede bu hallerimden dolayi gecimsiz olan benim..

Ailesi ile yakin mi oturuyorsunuz? Ailesi uzakta ise ve cok sık gelip gitmiyorlarsa bunu evinize yansitmayin. O tatafla da ileyisimi minimuma indirin. Esinizle olan iletisim sorununa cozum bulmalisiniz ama onun da caba sarfetmesi lazim. Eger cabalayan sadece siz iseniz o zaman daha fazla katlanmayin derim ama once herseyi deneyin derim ben.

Canım benim söylediyse bence öp başına koy erkekler ailelerine evlenince düşkünleşiyolar bi anda noluyosa bir de anne baba yani en fazla söylebiliyosun başka napsın ki bence boşanmayı aklından çıkar ama başka çocuk yapma .Ailesinin olmadığını varsay

Çözülmeyecek sorunlar değil bunlar.
Aile terapisi almanızı tavsiye ederim.

Hep duzelir zanettim ve cesaret edemedim. Pisman olmaktan hep korktum. Guzel gunleri unutamadim hep sabrettim. Kin hic tutmadim ve bu yuzden cok cabuk devam edebildim ama icten ice cokmusum bunu farkettim sonradan. Tamam bunuda yaparsa bosanacam dedim durdum kac senedir ama hala bosanmadim. Bosansam mutsuz olucam bosanmasam eskisi gibi olamiycam. Esimin agzi cok kotu cok agir laflar kufurler etti bana ve cok kustu aylarca ve aileme rezil etti bi cok kez. Saygisiz kufurbaz ve surekli bosanalim diyen birisiydi ilk zamanlar ve daha sonra kumar yalan ve en son aldattigini dusunuyorum ama o yapmadim diyor ve elime kanitim yok. Inanmak istiyorum bazen yapmadigina ama sonra emin olamiyorum.

Sizin sorunlariniz kusmesiyse eger, birdaha boyle bisey yaptiginda oturup konussaniz veya terapiye gitmeyi teklif etseniz ise yarar belki.

Yaşın çok geç aile farklılıkları hem yaşının gençliğinden hemde aşktan görmemişsin. Boşanmak istemiyorsan Ama hareketleri batıyorsa bırakın 10 sene küs kalsın üstüne gidip bir yerlerini kaldırmayın
Ayrı yatsın gerine gerine yatın hatta çocuğunuzla yatın
Bırakın ailesinin tarafını tutsun eninde sonunda görecek tekrar kim haklı
Umursamamayı seçin ama cidden umursamayın.
Benimde eşim küsünce barışmayan yatağı ayıran aileci biri ama bu hareketleri görmeyerek eve geldiğinde yok davranarak yavaş yavaş toparlıyor.

Sadece küsme huyu yeter başa dönseydim asla onunla evlenmezdim demeye..
Ne güzel seviyor bazı kadınlar..

Ben genelde olmuyorsa bitirin derim ama sizin evliliğiniz kurtarılabilir gibime geldi
Araştırdığınız düzgün bir terapisti deneyin
Yazık bir çocuğunuz var sırf eş ailesi için babasız büyümesin
Sevgisizlikten daha çok yıpranmışsınız gibime geldi

Terapist filan bilemem sizin bileceğiniz iş ama adam atamaz ya ailesini ? Ne yapsın ? Evet biliyorum bazen çok zor ama sen de biraz görmezden gelmeyi öğreneceksin kuzum .. başka türlü yürümüyor bu kervan .
Onun ailesi değişmez , bir yerde bizler el-iz , seni bırakıp başkasıyla evlense onlar yine aile olarak kalır , sen dışarda kalırsın . Demem o ki , sana hak verip, onlara birşey olmamış gibi davranıyorsa sen de görmeyeceksin . Mümkün olduğu kadar mesafe koyacaksın arana . Tek bir sebepten dolayı yuva yıkmaya değmez . Ha sevmiyorum , mutsuzum , şu huyu -bu huyu kötü dersen o ayrı ama ailesi şöyle yaptı böyle yaptı gibi sebeplerle bitirilmez evlilik . Yani bitirilmemeli..
Hakkında hayırlısı olsun ❤

öncelikle boşanma fikrini tamamen kafandan sil, o düşünce oldukça huzura eremessin...boşanınca güllük gülistanlık bir hayat seni beklemiyor, tam tersine daha büyük sorunlarla uğraşacaksın...ayrıca eski yaşananları hatırlayıp durma, onlarıda bir kalemde sil ve yepyeni bir sayfa aç...ayrıca hatalar karşılıklıdır, seninde bu evlilikte hataların olmuştur...erkekler çocuk gibidir aslında, tatlı sözle, güler yüzle her istediğini yaptırabilirsin...hep karşıdan bekliyoruz ya bazı şeyleri, birde dönüp kendimize bakmamız lazım...örneğin eşiniz sizin nasıl bir eş olmanızı isterdi...
erkekler dırdırı, ailesini kötülemeyi, surat asılmalarını sevmezler mesela...onların istediği işten geldiklerinde güleryüz, tatlı dildir...ağzınızı kötüye açacağınıza, iyiye açın...bir lafı söylemek var, söylemek var...aslında herşey okadar basitki, bizler zorlaştırıyoruz....dediklerimi uygulayın, sonuçlarını kısa sürede almaya başlayacaksınız...yavrunuza nasıl şefkat gösteriyorsanız, eşinizede gösterin...unutmayın oda bir insan....

B arkadasımda oyle soylerdi erkegin kuseni cok zor ben barısırım hep dıye ne denirki

Ba
Umursamamayi nasil basardiniz ? Bende benimle konusmasi icin caba gostermiyorum ama kafamin ici hep huzursuz. Benimle konussun huzursuzlugu degil. Ofke belkide. Ne olacaksa olsun bu ne boyle susarar diye yine ben patliyorum sabredemiyorum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…