• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma kararı ve uğradığım psikolojik şiddet

Merhaba evet geçen sene de hamilelik geçirdim onu da zorla aldırtmıştı
Siz gerçekten yeni mi evlisiniz yoksa birkaç yıllık mı anlayamadım açıkçası. Biri geçen sene olmak üzere iki gebelik yaşamışsınız ve uzun süredir de gebelik için çaba harciyormussunuz.
İkinci evliliğiniz mi diye düşündüm ama ilk demişsiniz. Evlenmeden önce de mi hamile kalmaya çalışıyordunuz? Eğer öyleyse boşanacağınızı düşünmüyorum. Sadece kocanızı eski sevgilisine bırakmamaya çalışıyorsunuz gibi.
2 yıldır birlikteyiz evliliğimiz üç ay oluyor

Merhaba buraya bu hafta 3. Konu açışım aslında birazda teşekkür mahiyetinde olacak bir cok kişi gözümü açtı ben de daha sağlıklı düşünebiliyorum şuanda. Tekrar özet geçmek gerekirse 3 aylık evliyim daha yeni kürtaj olmak zorunda kaldım, bu süreçte hiç bir şekilde eşim destek olmadı normal hayatına devam etti çok üzüldüm çok yıprandım ve ağzımdan kürtajın ertesi günü "ayrılalım o zaman" lafı çıktı, bunu duyunca küplere bindi daha sonrasında özür dilememe rağmen uzattıkça uzattı günlerce tripler vs. Ardından bir sabah telefonuma mesaj geldi eski sevgilisinden, bana yazıyor ediyor benimle konusmaya calısıyor sahip çık sevgiline dedi. Ben de evlendiğimizi söyledim bana inanmadı uydurma vs dedi fotoğraf gönderdim o da bana konusmalarını gönderdi. eşim kıza 4 yıl önceki fotoğraflarını atmış ve drama çizmiş işte bildiğin flört cümleleri iki taraftan. Sanırım kız akşam aramış eşimi, eşim açmamış telefonu. açmayınca benim yanımda oldugunu düşünüp bana mesaj attı büyük ihtimal. Ben de evli oldugumuzu söyleyince bir cok hakaret etti telefonda saatlerce konustuk dedi ekran atıp engelledi beni.
Bunları eşimin yüzüne vurdum ve bosanmak istiyorum zaten olmuyordu günlerce beni suçlu hissettirip arkamdan bunları yapmışsın zaten her şey bunun içinmiş kendine yol yapıyormuşsun falan dedim. Sonuna kadar inkar. Ekran görüntüsü fotomontaj ( tabii ben de 5 yasındayım inandım ya) aynı gün kız esime uzaklaştırma kararı çıkarmış evime iş yerime geliyor beni tehdit ediyor diye.
Vay efendim sen bana inanmadın yine ayrılalım dedin, evin içinde ağlıyor. Sürekli psikolojim bozuk diyor, mahfoldum diyor, susuyor, uyuyor. Bunları o kadar abartılı yapıyor ki ben bile kendime lan acaba dedim. Kendimi sorguladım ama bunyasadıgım resmen manipülasyon. Bosanmaya kararlıydım zaten, bunlar üstüne tuz biber oldu benim için. Avukat diyor 1 yıldan önce anlasmalı bosanamazsınız, karsı tarafta kabul ederse çekişmeli açarız 2-3 ayda biter fakat temmuzda da adli tatil baslıyormus ona denk gelip eylülü bulma ihtimali var. Calısmıyorum suan annemden aldıgım maas da kesildi. Napacagımı sasırdım aklım durdu artık kendimle ilgilenemiyorum aklımdan saçma sapan düşünceler geçiyor hiç iyi değilim. Lütfen yardım bi yol haritası çizmem gerekiyor yoksa kendim cok yıpranacağım..
Bi an önce bi iş bulun ekonomik güvence çok önemli bu süreçte.elinizdeki delilleri sakın kaybetmeyin saklayın avukatınıza teslim edin olmadı aldatıldığınıza dair boşanma aşamasında çok lazım olacak çünkü maalesef boşanma aşamasında insanlar çok çirkinleşebiliyor kendinizi sağlama alın.

2 yıldır birlikteyiz evliliğimiz üç ay oluyor
2 yıldır birliktesiniz 3 aydır evlisiniz. Geçen sene de yani evlenmeden önce hamilelik yaşamışsınız ve zorla aldırttı diyorsunuz. Çocuk doğsa idi yasalar önünde çocuğun durumunu düşünebiliyor musunuz? Hiç mi vicdanınız yok, çocuğunuza bunu nasıl hak görüyorsunuz. Şu anlattıklarınızdan ve eski konularınızdan anlaşılan be biliyor musunuz? Bu adam sizinle evlensin diye herşeyi göze almışsınız, bu kadar mı çaresizsiniz, dünyadaki son erkek kaçırmayım aman filan mı diyorsunuz? Siz boşanmazsınız, çünkü evlenmek için resmen kendinizi paralayıp kırk takla atmışsınız. Kendinize yazık ediyorsunuz en azından çocuk yapmayın da onun da hayatını karartmayın.

Hazırdan yiyorsunuz yani. O da bitince kendi gider zaten az daha bekleyin.
Hayır bugune kadar altınıma dokunmadım bişey yemedim evin masrafları ondaydı kredi kartımı ödüyordu benim evimi kiraya verecektik gelirim ordan olacaktı sözde ama iyi ki böyle bir şey yapmamışım. Bundan sonrasında onun parasını harcamam zaten iş bulana kadar altınlarımla idare etmeyi planlıyorum zaten böyle günler için alınıyor o altın

Ben de bu 1 yıl olmadan anlaşmalı olmaması durumunu anlayamıyorum. Ben 4 aylık evliyken boşanma davası açtım vekaleten 1.5 ay sonra davam görüldü anlaşmalı olarak boşandım. Boşanmadan 1.5 ay sonra da karar kesinleşti kendi soyadıma geçtim. Avukatımdan mı kaynaklıydı bilmiyorum. Hem çok hızlı hem sorunsuz olmuştu çok şükür ki boşanmam. Karşı taraf istemiyorum demişti babası ikna etmişti tek korkutan o olmuştu beni.
Usul olarak çekişmeli açılıyor ama iki tarafta istiyorsa süreç anlaşmalı ilerliyor sanırım. Karşı tarafın avukatı da 2,3 ay demiş. Adli tatil gireceği için araya süreç uzayabilir diye bilgi vermiş

Hayır bugune kadar altınıma dokunmadım bişey yemedim evin masrafları ondaydı kredi kartımı ödüyordu benim evimi kiraya verecektik gelirim ordan olacaktı sözde ama iyi ki böyle bir şey yapmamışım. Bundan sonrasında onun parasını harcamam zaten iş bulana kadar altınlarımla idare etmeyi planlıyorum zaten böyle günler için alınıyor o altın
Peki tam olarak ne yapmayı planlıyorsunuz? Bu şekilde ne kadar dayanacaksınız, bu adam yapışmış size evden de gitmiyor, altınlarınız ile ne kadar besleyeceksiniz?

Peki tam olarak ne yapmayı planlıyorsunuz? Bu şekilde ne kadar dayanacaksınız, bu adam yapışmış size evden de gitmiyor, altınlarınız ile ne kadar besleyeceksiniz?
Bakın durum aslında şöyle onun bekarken kiraladıgı ev hala duruyor kirası falan 1 yıllık ödenmişti cunku biz oraya geçmeyi planlıyorduk orda dolap vs eksik oldugu icin henüz benim evdeydik bu olayları yasarken. Dolap siparis ettik 20 güne gelecekti sonra geçecektik burayı da ben kiraya verecektim. Ama suan gidecek yeri de var gitsin orda tek basına yasayabilir sokaga da atıyor değilim icim rahat bu noktada gider yani

Bakın durum aslında şöyle onun bekarken kiraladıgı ev hala duruyor kirası falan 1 yıllık ödenmişti cunku biz oraya geçmeyi planlıyorduk orda dolap vs eksik oldugu icin henüz benim evdeydik bu olayları yasarken. Dolap siparis ettik 20 güne gelecekti sonra geçecektik burayı da ben kiraya verecektim. Ama suan gidecek yeri de var gitsin orda tek basına yasayabilir sokaga da atıyor değilim icim rahat bu noktada gider yani
Siz bırakın onun planlarını, siz ne yapacaksınız onu deyin. Bu adamdan mal bile kaçırdınız icraları ile başım derde girer diye. Şimdi adam her şeye yeter oldu işe bak. Neyse mesele o değil, sizin planınız ne?

O kadar kişiliksiz, kompleksli, suç bastırıp üste çıkan manipülatif biri ki, gözümde canlandırınca nefret ettim eşinden. Çocuk gibi hareketler, küsmeler, buna saygı falan duyulmaz.
Aldatma olayı olmamış olsa da iğrenç biri bence, çocuk yokken kurtulman hayrına olur.
Mesleğin var mı?

Gayet avantajlı durumdasın. Evin araban var girip Bi işe asgari ücret alsan bile tek başına sana yeter. Şaşıracak bir şey yok yolun çok belli aslında hiç de çaresiz durumda değilsin. Zaten evleneli 3 ay olmuş daha konfor alanına girememişsin ki çıkamayasın. Bu adamı affedecek değilsindir heralde. Adam Bi kaç ay tek eşli kalmayı başaramamış.
Cidden ya, daha evlilik 3 aylık, öteki kadının işine evine kadar gidip dolanıyor, uzaklaştırma kararı alınacak kadar dadanmış. Bi de karısı pisliklerini öğrenip ayrılmak istiyo diye alınıp bozulup kendini yerlere atması? Hem suçlu hem güçlü insan kadar sevimsizi yok.

Son düzenleme:
Siz bırakın onun planlarını, siz ne yapacaksınız onu deyin. Bu adamdan mal bile kaçırdınız icraları ile başım derde girer diye. Şimdi adam her şeye yeter oldu işe bak. Neyse mesele o değil, sizin planınız ne?
Boşanmayacak. Planınız ne diye sorunca kendine ait bir planı bile yok her planı adama ait. 2 yıllık beraberlik 3 aylık evlilik, geçen sene zorla kürtaj yaptırdı diyor ki konun sahibinin söylediğine göre evlilik öncesi olan bir hamilelik oluyor, bu adamla evlenmek için herşeyi göze almış zaten. Neden boşansın? Bana cevap bile vermiyor konu sahibi o derece boşanmayacak düşünün

Ben bugün kendi evime geçeceğim pazartesi günü de dava acacagım avukatta zaten vekaletim her şeyim var gerisine de bakacağım tek basınayken kafamı toplayıp plan yapmak daha kolay olacak benim için

O kadar kişiliksiz, kompleksli, suç bastırıp üste çıkan manipülatif biri ki, gözümde canlandırınca nefret ettim eşinden. Çocuk gibi hareketler, küsmeler, buna saygı falan duyulmaz.
Aldatma olayı olmamış olsa da iğrenç biri bence, çocuk yokken kurtulman hayrına olur.
Mesleğin var mı?
Önlisans mezunuyum ama bi mesleğim yok iş deneyimim yok denecek kadar az

Boşanmayacak. Planınız ne diye sorunca kendine ait bir planı bile yok her planı adama ait. 2 yıllık beraberlik 3 aylık evlilik, geçen sene zorla kürtaj yaptırdı diyor ki konun sahibinin söylediğine göre evlilik öncesi olan bir hamilelik oluyor, bu adamla evlenmek için herşeyi göze almış zaten. Neden boşansın? Bana cevap bile vermiyor konu sahibi o derece boşanmayacak düşünün
Boşanacağım akıl tutulması yaşadım evlendim ama kesinlikle boşanacağım ben

Back
X