Boşanma karari verdim. Beni bu süreç için bilgilendirin lutfen..

glumsr

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2023
58
48
3
31
9 yillik evliliğimi bitirme karari aldim.ailemden uzakata bir sehre evlendim ve 9 yilim hicde beklemedigim seyleribyasayarak gecti artik katlanamıyorum...bosanma surecin de yaşayabileceğim ihtimalleri beni nelerin bekledigini bilmek en azindan fikir sahibi olmak istiyorum

Bilgilendirin lütfen ne ya, avukatlık bürosu mu bura Emredersiniz yazdığınız kısa metinden çıkarımlar yapıp hemen bilgilendirelim.Gidin TCK boşanma hukukunu okuyun.
Anladığım kadarıyla, hukuki olarak değil de manevi olarak neler yaşadınız demek istemiş.
Konu sahibi, ben hiç boşanmadım ama bu kararı aldıysanız demek ki mutlu değilsiniz. Mutlu olmadığınız bir evliliği sürdürmektense bitmesi çok daha iyidir. Çok kötü bir evlilik olsa bile,bittiğinde insanlar alışkanlıklardan dolayı acı çeker, üzülür bu çok normal ama bu süreç geçtikten sonra çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Bir de biraz daha ayrıntı verirseniz daha kolay yorum yapabiliriz. Mesela boşanma sebebiniz ne? Çocuk var mı? Maddi özgürlüğünüz var mı?

2 cocugum var 7 ve 2 yaşlarında uzn yillardir ayni evin icinde iki yabanci gibi yaşadık defalarca dayanamayacagimi soyleyio bitirmek istedigimde. Hakaretlerle karsilik gördüm.sirf cocuklarim icin anne babadan ayri yasamasinlar diye katlandim ama bi evin icinde iki yabanci gibi yasayip bi yandan da cocuklarinin yaninda asagilanan isi sadece evin duzeni ve cocuk bakimi olarak gorulen biri olmaya dayanamıyorum. Ailemden uzaktayim yasadigim yerde bu akrabam yada arkadasimda yok.. tamamen yalnizim sıkıntımı paylasacak destek olacak kimsem yok yanimda. Bir defa bu karari alip ailemin yanina gittim 7 ay ayri kaldik bu surede bile benimle iletisime gecmedi...sadece cocuklarla..sonra yine sirf cocuklar icin bir araya geldik ama sozler verdi beraber cift terepistine gidecektik karsilikli olarak sorunlari cozmek icin gayret edecektik ama yine olmadi tek bir soznu tutmadi.suan bosanma karari aldim avukat tuttum dilekcem hazir. Ailemin yanina gittigim zaman dilekçe tebligata cikacak. Senden boşanıyorum diyip evden cikamam cunku beni ailemve benim canimla tehdit ediyor korkuyorum

Esimin ikinci evliligiyim ayni ilcede bir cocugu var hakki olmasina ragmen onu bile görmüyor. Tamam cocuklarini seviyor vs. Ama sorumluluk yok ne ese ne çocuğa hersey para kazanio eve getirmekle bitmiyor..ona guvenip ailemden herseyimden uzakta binhayat kurdum ama beni bi evin icinde yapayalniz birakti. 1 hafta evden cikmasam hadi gel disari cikalim ailecek bisey yapalim demez..

Bisanma konusunda sıkıntı yasayacagimi düşünmüyorum. Sadece yasamis yada sahit olmuş birilerinden bu süreçte psikolojik olarak ne yasayacagim yada nasil davranmaliyim bi nebze icimi rahatlatacak seyleri bilmek istiyorum

İlk eşinden neden ayrılmış?

Oda siddetli geçimsizlik 2 yil bile sürmemiş. Onun icinde bana heo derdi delinin biriydi diye. Sindi de bana diyor deliler hep bana denk geldi diye.
Hayatına giren kadınları bir temiz delirtiyor belli ki... İnanın çok üzüldüm, her ayrılık kendi icinde kolay değil ama bir kere gerçekten karar verirseniz herşey zamanla hallolur diye düşünüyorum.

Oda siddetli geçimsizlik 2 yil bile sürmemiş. Onun icinde bana heo derdi delinin biriydi diye. Sindi de bana diyor deliler hep bana denk geldi diye.

Kızlarımıza boşanmış çocuklu erkekler evlenmiyin diyoruz ama dinlemiyorlar. Çünkü kadınlar kolay kolay bosanmıyor.

Kızlarımıza boşanmış çocuklu erkekler evlenmiyin diyoruz ama dinlemiyorlar. Çünkü kadınlar kolay kolay bosanmıyor.
burda okuduklarım ve hayat tecrübemle bu yoruma kesinlikle katılıyorum. bir erkek çocukla boşanmışsa yüzde 90 bi pisliği vardır kadının pislik olma ihtimali yüzde 10

İşte bu laflar, boşanma sebebi çok önemli. Aslında sana senin evliliğinin gelebileceği noktaları gösteriyor. Yüksek ihtimalle ilk eşine de sana davrandığı gibi davranmış. Keşke biraz daha araştırıp evlenseydin. Boşansan ailen arkanda durur mu?

Ben zaten bi kadin olarak defalarca elimden geleni yapıyordum.yanlismiydi dogrumuydu yine tartisilr ama fiziksel ayriligin duygusal ayriligi daha cok tetikledigini dusndugum icin hep esime yakin olmaya çalıştım denedim...cocuk olmasina engel olacak kadin hastaliklarindan dolayi ilac bile kullanıyordum ama bu surecte yine hamile kalmışım benin bekledigim bir sonucta değildi..
Disardan okuluma devam ediyorum. Ailem sureci zaten biliyor ve beklemedikleri bir sonuc degil bu.

haklisiniz. Ozman ki kafamla bende kendimce biseyleri yaşamış. Neyin ne oldugunu bilem biri olarak gormustum. Bu surecte malesef yasadiklarindan ders cikarmamis yasattiklari umurunda olmamis biriyle tanistim

Çok katılıyorum,evli ve çocuklu kadınların büyük çoğunluğu öyle hemen bırakmak istemez yuvasını. Bir süre katlanır vs ama görür ki onarilamayacak hatalar ve düzelemeyecek bir koca var o zaman vazgeçebilir ancak.

Dururlar tek sıkıntım cocuklarim yani farkli bi ortama farkli bi hayata başlayacaklar. Istemsizce benim disimda da herkesin kurallarina uymak zorunda kalacaklar kendi evleri gibi olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…