boşanma kararı yardıma ihtiyacım var....

Bir de borcunuz mu var

Çocuğa kim bakıyor

Haftada 50 tl temizliğe ayırmak lüks değil ama cidden çok rahatlatıyor

Yani aynı botu 2-3 yıl giyin ama günlük yaşantınızı kolaylaştırın

arkadaşların dediği gibi maaş kartını kayıp diye iptal edip yenisini işyerine iste.
ve asla eşine maaşını verme.
ondan sonra seyret. maaşını mı seviyor seni mi anlarsın, karar vermen kolay olur.
şimdi senden ayrılsa hem senin maaşından olacak, hem çocuk nafakası verecek, hizmetçisi cariyesi gidecek elden.
adam niye istesin boşanmayı?
seviyorum der, seni idare eder, keyfine bakar.

Herkes neler çekiyor diye evlilik sürdürmek de ayrı kafa, herkes çekebilir, herkesin beklentisi farklıdır, kimisi kendini çocuklarına adar kadınlığı atar kenara anne rolünden devam eder, kimisi de önce kadındır,sevilmek iltifat duymak ruhunu okşatmak ister, çocuk için katlanıyorum diyip nasıl yatılır ki o adamla,tavan izleniyor heralde, bitsede dönüp yatsak gibi, yapamam ben kendi adıma

sizin çoçugunuz var mı evlimisiniz

ben de çalışan bir anneyim..kocam kendine araba alsa,temizlikçi almama itiraz etse,bana da 100 tl harçlık verse,bir de üstüne yaptığım ev işini eleştirip,ilgi beklese (eşim titiz ve pimpirikli bir adamdır) şunları yaparım:

maaş kartını iptal ettirip,kendime yenisini çıkartırım
her ay maaşın yarısı kadar miktarı vereceğimi bundan sonra ev geçiminde bu parayı dikkate almasını söylerim
yarı maaşımdan her cts yarım gün devamlı temizlikçi tutarım
kocam eve gelip götünü deviriyorsa,ben de çocuğumla takılırım,ne de olsa para da var dışarda yerim mesela..kendi ne mok yerse yesin.
bunlar da kafasına dank etmiyorsa,eşiniz yontulamayacak bir odundur.

gerçekten aklım o kadar karışık ki bütün bunları deneyecegim daha başka yollar arayacagım ama olmazsa düzelmezse ki hiç sanmıyorum ayrılacagım Allah çoçugumunda benimde yardımcımız olsun bu hafta sonu insan gibi tekrardan konuşmayı deneyecegim

Herkesin düşündüğünün aksine AdAm_OLaCaK_KIZ a katılıyorum. Bir de konu sahibi neden hemen evlimisin diye yargılıyorsunki. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. Evli olmasaydı bekara boşanmak kolaydır mı diyecektin?

Evet çocuk için katlanılıyor bazı şeylere. Peki ya sen? Ruhsal dünyan, huzur, mutluluk, kadınsal beklentilerin, emeklerinin karşılığı.. Bunlar ne olacak...

Çocuğum yoktu ama sen sorunlarını yazarken ben çoğunda kendimi gördüm. Ayrılalım dediğinde herşeyi düzeltme çabasını ama hiç düzelmeyeceğini de..
Umarım herşey senin için iyi gider. Baskın karakter olmayı öğrenirsin inşallah. Yuvanda mutluluk huzur olur..
Herşeyin hayırlısı..

Anladigim kadariyla Esini birkez uyarmissin ve bir sans vermissin , ama malesef Esin hic caba göstermemis degismek icin

Ikinci bir sansi hak etmiyor

Cocuk icin katlanayim deme lütfen , cocuk huzursuz bir evde biebirine rahmmül edemeyen Anne ve Babanin yaninda yasamamali

Cocuk icin huzur mutluluk lazim
Cocuk icin bosanmiyorum cekiyorum diyenleri asla desteklemiyorum..

Tamam evlat icin hersey yapilir , ama sen mutsuz olduktan sonra cocuk icin evli kalmissin kalmamissin neye yarar ..
Cocugunu düsünüyorsan önce mutlu olmalisin...

yapmıyormuş sevmiyormuş iş yapmayı işten gelecek hemen bilgisayar başına oturacak ve yatıncaya kadar oradan kaklmayacak istedigi şey bu ardada canı isterse gece ihtiyacını giderecek
eee sen neden canının istedigini yapmıyosun ki allah askıan isten geldin söyle dısardan yemek cok yorgunum yapamam valla sen nasıl calısıyosna bende calısıyorum de bira xocukle ilgilen sonre yap kahevni cayını ac bi film yada dizi izle ne gömleginin ütüle ne pantolonuu be hizmetci degilim de bedenimi böyle isler icin yoramam de

oooh cnm ohh allah askına 2 nizde calısıyosunuz bırak alsın arabasını sen verme maasını nasıl veriyosun paranı hayret ediyorum yaa

tamda benim suan ayri oldugum esimle yasadiklarimin aynisini yasiyorsunuz. bizde cocuk yok tek fark bu yoksa bütün mesajlarinizda yazanlari okudum birebir ayni diyebilirim. ben barismayi düsünüyordum ama gözüm korkuyor suan bilemiyorum. niye bu erkekler anlamazlar mutlu olmaktan bilmiyorumki. size sadece söyle bir uyarim olacak. eger cok duygusal bir insansaniz ayrildiktan sonra kendinizi kötü hissedebilirsiniz, yani ayrilinca insan rahatlamiyor hic bende öyle oldu mesela. cocuk olmadigi halde birde sizin cocugunuz var. bence bütün imkanlarinizi deneyin elinizden gelen ne varsa. terapi önerin esinize cünkü iletisim problemleriniz var belliki. benim esim hakarette ederdi kavga esnasinda böyle ufak seylerden problem yaratirdi beni en cokta bunlar yipratti sizinkinde de varmi bilmiyorum. bosanmayi en son care olarak görün lütfen bosaninca dertler bitmiyor hatta bu sefer güzel günler geliyor insanin aklina. bosanmak en son care olsun hatta bosanmadan önce ayni hatalara devam ederse bir süre ayri yasayin ozaman aklini basina alir belki

Çalışan kadın ezilmez ve kendini ezdirmez lafı her çalışan için geçerli değil , eşiniz haklarınızı gasp etmiş sizde buna göz yummuşsunuz , halende sizi ezmekte ısrarlı bence bir ders verin ve ona verdiğiniz haklarınızı geri alın , eşiniz çok sinsi ve zeki parmağında sizi oynatmış haberiniz olsun

yapmıyormuş sevmiyormuş iş yapmayı işten gelecek hemen bilgisayar başına oturacak ve yatıncaya kadar oradan kaklmayacak istedigi şey bu ardada canı isterse gece ihtiyacını giderecek
Tuh kalipsiza
Bosuna demiyorlar hic birseyi calismayanin cok afedersiniz bazi yerleri calisir diye
Maas kartinizi iptal ettirin yenisi sizegelsin sonra da ya temizlikci gelecek ya da bosanacaz pilini pirtini toplar defolur gidersin deyin
Merak etme cocugunun cok fazla bir kaybi olacagina inanmiyorum zira bu adamdan bisi olmaz ki baba olsun

cocuktan önce nasıldınız?

Senin yerinde olsam 2 is se çok isden baksin kocaysa cocugunu düşün boyle şeylere takılma

Üzerinizde tahakküm kurmuş.

Hakkınıza girdiğininin farkında değil.

Çift maaşın ve sizin hakkınızda düşündüğü "çocuk var, bana bağlı, düzeni de bozulsun istemez, zaten evlilikteki rolü de bu, arada arıza çıkarıp dir dir ediyor ama korkulacak kadar değil..." şeklindeki duyguların verdiği rahatlığını ve tadını çıkarıyor.
Aldatır da yarın öbür gün.

İnatlaşır, aksileşir ve hır çıkarırsanız kesin hizaya gelir.
Ama bu kez de sizden soğur.

Hem hizaya getirip hem sevgisinin bitmemesini istiyorsanız, merhamet etmesini ve vicdanlı davranmasını beklemek (ya da bunu sağlamak) zorundasınız.

Muhtemelen çalışmayan bir annesi vardı, farkında değil sizin harap oluşunuzun..

Öte yandan,
Siz çalışıp para kazanmıyor olsaydınız yine de boşanmaya düşünür müydünüz, hoş buna cevap vermek yaşamadan zor ama emin olun aklınızdan bile geçmezdi.

Sonuç olarak;
görünen kadarıyla boşanmaya gerektirecek bir husus yok, gaza gelip çalışmanın verdiği özgüven gemileri yakmanın alemi yok, çocuğun hakkına girmiş olursunuz.

Ayrıca, İçinizde biriktirmek daha kötü, bunu da unutmayın, çünkü boşanmasınız bile bir robota dönüşürsünüz.

Yapılacak olan nedir?
Bunu sizden başka kimse iyi bilemez.
Herkesin huyu suyu farklı, birinde tutam yöntem sizin eşinizde işe yaramayabilir.

Çok ipi eline vermişsiniz, sizi çok garanti görmüş; ani değişimve rest orta vadede işe yaramaz.

-Oturup sakince ciddi ciddi konuşabilirsiniz.
(Dir dir ederek, sürekli ufak ufak söylenerek, başkalarından örnek vererek, bem de çalışıyorum ve yoruluyorum diye genel geçer cümleler kurmadan; kendi yönteminizle ve onun anlayacağı dilden)

-Çok kısa bir ara verip ayrı yaşayarak (bir kaç hafta) kafasının dank etmesini sağlayabilirsiniz.

-Ailesi ise, annesine söyleyin sakince; onun sözünü dinler ve vicdan yapar.

-Hiç ses çıkarmadan katlanıp merhamet duygularının ortaya çıkmasını bekleyerek (sürekli katlanır demiyorum. Dir dir etmeyin, ama harap olduğunuzu sözlerinizden değil halinizden anlasın, anlamazsa bu sürecin sonunda yine etkili bir konuşma olabilir)

-Ücretsiz izin alacağınızı ya da istifa etmek istediğinizi söyleyin, ciddi ve kararlı şekilde. Sizin maaşınızla araba hayali kuran sorumsuz buna hayatta dayanamaz

Ama nolursa olsun, küçük, sürekli ve bıktırıcı dırdırlar etmeyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…