boşanma kararı yardıma ihtiyacım var....

ben de 12 yıldır evliyim son 10 yıldır boşanmayı düşünüyorum önce çocuk küçük dedim sonra ne olursa olsun mutlu olucam devam dedim hep bir bahane buldum şimdi 6 aydır ayrı yaşıyoruz hala boşanmadım yani bir sebep bulur ertelerseniz bu böle sürer gider sonra çocuk büyüdüğünde sizden başkası ile evlenmemeniz konusunda söz ister ben öle bir söz verdim bile.

işe maaş kartınızı almakla başlayın.
sonra kendi istediğiniz şekilde hayatınızı şekillendirin.
Beyefendi kabul ediyorsa eder, etmiyorsa boşanır.
Siz neden öncelik olarak boşanmayı düşündünüz, sanırım dertleriniz çok daha fazla.
Yine de çocuğunuz için, ya da ileride ona cevap verebilmek için boşanmadan önce biraz daha çabalayın derim.
Çabalayın derken, kendinizi hiç bir konuda ezdirmeyin elbette. Dediğim gibi sadece boşanma lafını kullanmayın, onun dışında hayatınızın kontrolünü elinize alın.
Beyefendi de işlerin bir köşesinden tutsun yoksa ona ayırdığınız işleri yapmayın.

sizin yorumlarınız dikkatimi çekiyor, çok ayrıntılı ve yardımcı olacak şekilde yorumlar yazıyorsunuz.

Ancak yukarıdaki altını çizdiğim kısma katılmadığımı belirtmeliyim. Benim hayatımda tanıdığım en dirayetli kadın annemdi. Çalıştığı dönemler oldu, çalışmadığı dönemler oldu. Ev hanımı iken de babamın onu ezmesine izin vermezdi. Ve evet 3 çocuğuyla boşanırdı da. Hiç şüphem yok.
Hatta babama kaç kez şöyle dediğini hatılıyorum, yarı şaka, yarı ciddi.
"İstersen boşanalım. Ben çocuklar ve kv (evet KVsini de bırakmaz kimseye) bu evde kalırız, sen git kendine nereden ev buluyorsan bul." Hani tapu mapu hikaye, kadın evden çıkmam diyor, ama seni boşarım diyor :)
Bazen BDVyi okurken karşılaştığım çalışan arkadaşların bu kadar kendilerini ezdirmeleri bana bu yüzden çok garip gelir.

oooh cnm ohh allah askına 2 nizde calısıyosunuz bırak alsın arabasını sen verme maasını nasıl veriyosun paranı hayret ediyorum yaa

yorumlarınızı okudum ve gerçekten insanları ne kadar rahat yargılıyorsunuz benim yaşadıklarımı yaşamadan benim yerime ahkam kesmek ne kadar kolay
bi üniversitede tanıştık birbirimizi sevdik ve evlendik beraber sınavlara girdik ben atandım o atanamadı .
atanamadı diye evliligi iki yıl erteledik bizim meslekde öyle heryıl atama yok özel sektördede çok iş yok ziraat mühendisligi
atanamadı ama birsürü başka işlerde çalıştı ve ben aramızda paranın lafı olmasını istemiyordum gerçektende yoktu kart onda durmuş bende durmuş pekde fark etmiyordu yani herşeyiyi gidiyordu çoçuktan öncede bana çok yardım ederdi ev işlerinde taki çoçuk oluncaya kadar çoçuk olunca adama bi haller oldu herşeyi tamamen degişti hani derler ya 180 derece dönsdü diye ve ben sabrettim sabrettim sabrettim ama artık çok agırm gelmeye başladı

ne yapamayı düşünüyorsunuz şimdi
birde şimdiki aklınız olsa geçmişte on yıl öncesinde ne yapardınız

ne yapamayı düşünüyorsunuz şimdi
birde şimdiki aklınız olsa geçmişte on yıl öncesinde ne yapardınız
şu anki aklımla 10 yıl öncesine gittim, bir çok engel çıktı evlenmememiz adına ben o engelleri illede aştım, şimdiki aklıma bu iş olmuyorsa zorlama vazgeç der çeker giderdim çok pişmanım ama yeni büyüdüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…