- 12 Şubat 2015
- 34
- 5
- 3
- Konu Sahibi gulistanbul
-
ben de 12 yıldır evliyim son 10 yıldır boşanmayı düşünüyorum önce çocuk küçük dedim sonra ne olursa olsun mutlu olucam devam dedim hep bir bahane buldum şimdi 6 aydır ayrı yaşıyoruz hala boşanmadım yani bir sebep bulur ertelerseniz bu böle sürer gider sonra çocuk büyüdüğünde sizden başkası ile evlenmemeniz konusunda söz ister ben öle bir söz verdim bile.üç buçuk yıldır evliligim vede 3 yıllık evlilik öncesi geçmişim var üstüne 2 yaşında da oglum var . ve ben son bir yıldır sürekli kocamdan boşanmayı düşünüyorum . çoçugumuz oldugundan beri kocam çok degişti çok sorumsuz davranıyor . ikimizde çalışıyoruz ve bütün işleri bana yıkıyor üsütüne yetişemedigimdede yaptıgın iiki birşey onuda düzgün yap deyip azarlıyor. sırf çoçuk için dayanıyorum acaba çoçuk için bile olsa bu adamı çekmemelimiyim ne yapmalıyım kaç zamandır beynimi kemiriyor bu düşünceler
konu sadece temizlik degilki ayrıca temizlikçi konusunuda açtıgımda kabul etmiyor bende çalışıyorum çırpınıyorum ama bana ayda sadece yüz tl veriyor vede çok para vermiş gibi sürekli laf ediyor kendi paramızla rezil oluyoruz. bu arda madem önce neden verdiniz maaş kartını diyeceksiniz anlatayım üniversitede tanıştık evlenmeye karar verdik ve beraber kpss ye girdik o atanamadı ben atandım ve evlendik o ilk başlarda iş bulamadı bende kendine sıkıntı yapmasın diye vermiştim ama sonra atandı ve bu sefer bunu kendi problem yapmaya başladı sen bende fazla alıyorsun ben zaten senden aşagıdayım falan filan bu olaylar dahada fazla büyümesin diye bende almadım kartımı ama çok yoruluyorum yetişemiyorum vede temizlikçiyide söyledigimde gerne haksız olan ben oluyorum
Üzerinizde tahakküm kurmuş.
Hakkınıza girdiğininin farkında değil.
Çift maaşın ve sizin hakkınızda düşündüğü "çocuk var, bana bağlı, düzeni de bozulsun istemez, zaten evlilikteki rolü de bu, arada arıza çıkarıp dir dir ediyor ama korkulacak kadar değil..." şeklindeki duyguların verdiği rahatlığını ve tadını çıkarıyor.
Aldatır da yarın öbür gün.
İnatlaşır, aksileşir ve hır çıkarırsanız kesin hizaya gelir.
Ama bu kez de sizden soğur.
Hem hizaya getirip hem sevgisinin bitmemesini istiyorsanız, merhamet etmesini ve vicdanlı davranmasını beklemek (ya da bunu sağlamak) zorundasınız.
Muhtemelen çalışmayan bir annesi vardı, farkında değil sizin harap oluşunuzun..
Öte yandan,
Siz çalışıp para kazanmıyor olsaydınız yine de boşanmaya düşünür müydünüz, hoş buna cevap vermek yaşamadan zor ama emin olun aklınızdan bile geçmezdi.
Sonuç olarak;
görünen kadarıyla boşanmaya gerektirecek bir husus yok, gaza gelip çalışmanın verdiği özgüven gemileri yakmanın alemi yok, çocuğun hakkına girmiş olursunuz.
Ayrıca, İçinizde biriktirmek daha kötü, bunu da unutmayın, çünkü boşanmasınız bile bir robota dönüşürsünüz.
Yapılacak olan nedir?
Bunu sizden başka kimse iyi bilemez.
Herkesin huyu suyu farklı, birinde tutam yöntem sizin eşinizde işe yaramayabilir.
Çok ipi eline vermişsiniz, sizi çok garanti görmüş; ani değişimve rest orta vadede işe yaramaz.
-Oturup sakince ciddi ciddi konuşabilirsiniz.
(Dir dir ederek, sürekli ufak ufak söylenerek, başkalarından örnek vererek, bem de çalışıyorum ve yoruluyorum diye genel geçer cümleler kurmadan; kendi yönteminizle ve onun anlayacağı dilden)
-Çok kısa bir ara verip ayrı yaşayarak (bir kaç hafta) kafasının dank etmesini sağlayabilirsiniz.
-Ailesi ise, annesine söyleyin sakince; onun sözünü dinler ve vicdan yapar.
-Hiç ses çıkarmadan katlanıp merhamet duygularının ortaya çıkmasını bekleyerek (sürekli katlanır demiyorum. Dir dir etmeyin, ama harap olduğunuzu sözlerinizden değil halinizden anlasın, anlamazsa bu sürecin sonunda yine etkili bir konuşma olabilir)
-Ücretsiz izin alacağınızı ya da istifa etmek istediğinizi söyleyin, ciddi ve kararlı şekilde. Sizin maaşınızla araba hayali kuran sorumsuz buna hayatta dayanamaz
Ama nolursa olsun, küçük, sürekli ve bıktırıcı dırdırlar etmeyin...
oooh cnm ohh allah askına 2 nizde calısıyosunuz bırak alsın arabasını sen verme maasını nasıl veriyosun paranı hayret ediyorum yaa
ben de 12 yıldır evliyim son 10 yıldır boşanmayı düşünüyorum önce çocuk küçük dedim sonra ne olursa olsun mutlu olucam devam dedim hep bir bahane buldum şimdi 6 aydır ayrı yaşıyoruz hala boşanmadım yani bir sebep bulur ertelerseniz bu böle sürer gider sonra çocuk büyüdüğünde sizden başkası ile evlenmemeniz konusunda söz ister ben öle bir söz verdim bile.
şu anki aklımla 10 yıl öncesine gittim, bir çok engel çıktı evlenmememiz adına ben o engelleri illede aştım, şimdiki aklıma bu iş olmuyorsa zorlama vazgeç der çeker giderdim çok pişmanım ama yeni büyüdüm.ne yapamayı düşünüyorsunuz şimdi
birde şimdiki aklınız olsa geçmişte on yıl öncesinde ne yapardınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?