boşanma kararı

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
kızlar merhaba

eşimle problemlerimiz vardı uzun süredir olan. ama artık ben dayanamayacak noktaya geldim. kendim çalışıyorum iyi bir işim var. 2 kızım var biri 3 yaşında biri 4 aylık. bir kaç kere eşime dilekçe doldurup imzalattım ama bir türlü gidip dava açamadım. ama son dönemlerde iyice çirkinleşmeye başladı ilişkimiz.
şimdi sormak istediğim tek taraflı açabiliyormuyum davayı.. boşanma konusunda sorun çıkaracağını sanmam. kızlarımı benden almazlar değilmi. birde maliyeti nedir mahkeme açmanın. bunların cevabını alabilirsem eğer öğleden sonra gidip davayı açacağım.

çok üzücü rabbim bu verdiğiniz kararı hakkınızda hayırlı kılsın.dava konusunda bir bilgim yok,boşanma nedeniniz neydi

maliyetini bilmiorum eşiniz sizin ruhsal bir sıkıntınızın olduğunu ispat etmezse bebkleri alamaz onlar ve sizin için nafaka verir ... sakın gurur yapıp nafaka istemiorum yapmayın o çocukların sorumluluğunu almalı... sizin için hayırlı olan neyse o olsun

[
çok üzücü rabbim bu verdiğiniz kararı hakkınızda hayırlı kılsın.dava konusunda bir bilgim yok,boşanma nedeniniz neydi
eşim çok sorumsuz bencil sadece kendini düşünen bir adam birde çok pis.. bugüne kadar aklın neredeydi diyeceksiniz adaın bu huyları son 4 aydır çıktı yada hep vardı ben son 4 aydır görüyorum.

nafaka istemiyorum falan asla demem ben 4 yıl boyunca çocuğumun yemesinden içmesinden giyinmesinden kısıp bekarlıkta yaptığı borçları ödedim. verecek nafakasını mecbur.

[

eşim çok sorumsuz bencil sadece kendini düşünen bir adam birde çok pis.. bugüne kadar aklın neredeydi diyeceksiniz adaın bu huyları son 4 aydır çıktı yada hep vardı ben son 4 aydır görüyorum.
kaç yıllık evlisiniz.

Cirkinlesti diyorsanız siz daha iyi bilirsiniz tabi.ama çocuklar da küçükmus.tek taraflı da açılabilir tabi.ama eşinizde razıysa anlaşmalı yapın isteklerinizi yazın çocuklar nafaka evde oturma hakkı vb.neyse artık. Gidin bir avukata yardım ederler.hem masrafiniz da tek tarafli olmaz.

5 yıl olacak bu kasımda

yani sorumsuz derken çalışmaz mı bu adam ? birde çok pis demişsiniz ortak kullanım alanları ve kendine önem vermiyo anladığım kadarı ile nebilim bişeyler için hiçmi çaba sarfetmez bu adam ?

emin ol olun masrafım tek taraflı olur yine o yüzden bitsin bir an öne istiyorum ailemde arkamda. evimiz kira zaten aynı evde oturmaya devam edeceğim ben...

Madem kararini vermissin , dilekceni hazirla kmzalasin yine bosanma davasini ac
Esinde bosanmak istiyor anladigim kadariyla ozaman anlasmali bosanin

Ailende yanindaysa ne mutlu sana ..

Cocuklarini senden zaten kimse alamaz..

Açabilirsiniz dava tabii ki..
Ancak biraz uzun sürer çekişmeli davalar..
Çocuklarınızı da sizin bir kabahatiniz yoksa alamaz korkmayın..
Nafakınızı da alacaksınız elbette gelirine bağlı..
Ama gerçekten bu kez kararınız kesin mi..
Eğer dönerseniz çok daha arsız bir kocayla karşılaşacaksınız..

bu sefer kararım kesin. daha döneceğimi düşünmüyorum. huzursuz bir evde çocuklarda huzursuz büyüyor.

bu sefer kararım kesin. daha döneceğimi düşünmüyorum. huzursuz bir evde çocuklarda huzursuz büyüyor.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bu konuda çok konuşmuştuk..
Kesinlikle öyle.. Ben de bu kararı alıp uygulamakla çocuklarım ve kendim için en iyisini yapmışım diyorum..

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bu konuda çok konuşmuştuk..
Kesinlikle öyle.. Ben de bu kararı alıp uygulamakla çocuklarım ve kendim için en iyisini yapmışım diyorum..
umarım bende öyle düşünürüm bu konu hakkında

pis derken?
sorumsuz derken ?
çalışmıyor , kişisel temizliğine önem vermiyor sanırım. Ben bunları anladım
çocuklarınız çok küçük iyi düşünün

Ya bari yarına kadar bekle, adamın haberi olsun. İkinizin ortak kararı gibi gözüksün ki, çirkefleşip sorun çıkarmasın.

pis derken?
sorumsuz derken ?
çalışmıyor , kişisel temizliğine önem vermiyor sanırım. Ben bunları anladım
çocuklarınız çok küçük iyi düşünün
çocuklar konusunda sorumsuz yoksa çalışır çok çalışır. ama temizlik sıfır.. çıkardığı herşey orta yerdedir. yediğini içtiğini kaldırmaz bende çalışıyorum akşam eve gidince inanın hiç oturamıyorum.

Geçmiş olsun aldığınız karar da hayırlı olsun.
Tek tarflı başnma davası tabiki açabilirsinizi ama açtığınız zaman anlaşmalı değil çekişmeli dava olur. Yani eşler birlikte karar vererek gidince çok yakın bir tarihe duruşma günü alarak boşanmayı gerçekleştirebilirler. Ancak her konuda anlaşmış olmak gerekir. Nafaka velayet tazminta vs. Maddi durumum iyi dediniz bu yüzden baro size avukat görevlendirmez resen olarak, Çünkü o durum fakirlik durumunu belgeleyebilen vatandaşlar için vardır. Masrafınızı tabiki olacaktır. yanlış hatırlamıyorsam 350 TL civarı bi dava açma bedeli var dava açma harcı, posta masrafları , tanık masrafları vs. bunun içinde. İlk önce inceleme aşamasına alınır davanız hemen duruşma günü gelmez, Eşinize dava dilekçeniz gider onun cevap vermesi beklenir. Gelen cevap size gönderilir bunun akabinde de de duruşma günü verilir. Ortalama 1 aya kadar duruşma gününüz belirlenmiş olur. Eşiniz boşanmak istemezse mahkeme tanık isteyebilir. Tanıklarınızı hazır etmenizde yarar var. Eşinizin ve sizin sosya ekonomik durum araştırmanız yapıldığında mahkeme en uygun nafakayı çocuklarınıza balayacaktır. Çocuklarınız çok küçük olduğu için şuan anne bakımına muhtaç sizin aleyhinizde çok çok önemli vakalar olmadığı takdirde (ahlaksız yaşam, uyuşturucu esarar alkol vs.) gelir durumunuza ve sizin çocukları isteyip istememenize bağlı olarak genellikle çocukların velayetleri anneye veriliyor.Yardımcı olmak istedim hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…