Boşanma Kararım Hakkında Düşüncelerinize İhtiyacım Var Arkadaşlar!!!

cansusahin

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
35
0
16
Diğer
Arkadaşlar merhaba,
Uzun süredir sizleri takip ediyorum.Çoğunuzu tanıyorum ve konularını biliyorum:)Şimdi yazma sırası bende artık.Nerden başlıycamıda bilmiyorumki...
Sizi yormadan kısaca özetlemeye çalışıcam.27 yaşındayım ben.Erken evlilik mağduruyum sanırım.Yaklaşık 10 yıllık evliyim.8 yaşındada bi kızım var.Ailemden uzak bi şehirde yaşıyorum.Ve kızıma hamileyken annemi kaybettim.Ağlayacak bi omzum yok yani.
Çooook sorunlar yaşadım eşimle.Ama hep sabırla umutla düzelmesini bekledim.Bi insan iki olmuyomuş,geçte olsa anladım.
Buarada unutmadan;eşimin aillesiyle o kadar iyiki aram.Bana taparlar resmen.Bende onlara asla bi saygısızlık etmedim on yıldır.Hani burda hep konuşulur ya.Sorunsuz gelin kaynana ilişkisi varmıdır diye.Bizde var.7 yıl aynı evde yaşadık.Eşim askerden gelince ayrı eve çıktık.Her zaman derler senin bize yaptığın iyiliği evlatlığı insanın öz çocukları yapmıyo diye.Hiç bir sorunumuz yok ama malesef kaynana kayınpederle yürümüyormuş evlilikler.
Sorunlara gelince;
Eşimde bende turizm mezunuyuz.Evlendiğimizden beri eşim hep bu yönde işlerde çalıştı.Askerden geldikten sonrada bi cafe-bar açtı kendine.(anlayacağınız üzere birde asker yolu bekledik kızımla)3 yıldır orayı işletiyo.Ama alkol yüzünden sorunlu olan hayatımız dahada berbat duruma geldi.Gece eve geç gelmeyi geçtim hiç gelmemek,devamlı alkol almak,evin hiçbir sorunuyla ilgilenmemek.En küçük kavgada çekip gitmek.Ağzına geleni söylemek.bana hiç vurmadı ama bikaç kez evi dağıtmışlığı eşya kırmışlığı vardır.Alkollü ortamdaki beni kadınlığımdan utandıran kadınlardan hiç bahsetmiyoum bile
Diceksiniz hiçmi güzel günün olmadı.Oldu.hemde çok oldu.Onun bana bi bakışı bi gülüşü dünyamı değiştirmeye yeterdi.Çok sevdim çünkü.Sadece yanımda olsun,evde bi bardak çayı birlikte içelim istedim ama olmadı.Buzdolabından yiyecekleriniz taşsada,eğer sevdiğiniz adam sizinle olmayı tercih etmiyosa,boğazınızdan geçmiyo o yiyecekler malesef...
En son 4 ay kadar önce işyerime bi mektup geldi.Sahte isimlerle yazılmış.Kocanı x bayanla x mekanda çok samimi bi şekilde gördüm.Uzun süredir ilişkileri var.Eğer aklın varsa boşanırsın diye.Ama hiçbişey ispat edemedim.İnkar etti ve konu kapandı gitti.Bunu bile sineye çektim.Düzelicek dedim.Küçük yaşta evlendim ama babamın başını önüne eğmicem dedim.Çabalıycam dedim.Ama sanırım yolun sonuna geldim.
Geceler boyu camda bekledim onu gözümde yaşlarla.Geldiğinde sordum nerden geliyosun.Arkadaşlarla gezdik eğlendik derdi hep.
Buarada bende kendine güveni olan,ayakları üstünde durabilen,arkasında ailesi olan,(güzellik kısmına girmiyorum ama herkes çok güzel olduğumu söyler)bi kadınım.
En son 2 gece önce sabah 7de geldi eve.Nerdeydin dedim.Arkadaşlarla takıldm dedi.Zil zurna sarhoş tabi.Hiç bişey demedim.Ben evden işe çıktım.O yattı.Hayata bakarmısınız ben evden çıkıyorum o eve yeni geliyo.Gündüzde hiç aramadım.Oda aramadı.Taki akşam iş çıkışı zamanı aradı.Geleyim almaya dedi.Gerek yok ben giderim dedim.Eve gittim haber verdim geldim diye.Yemeğe geleyimmi dedi.Biz ne zamandır aynı sofrada oturuyoruzki ne önemi var dedim.Sabahlara kadar kimleysen onlarla mutlu ol dedim kapattım.Gece yine gelmedi.Saat gece 2de aradım gelmiyomusun dedim.Hayır dün sabah 7ye kadar takıldığım arkadaşlarlayım.Bekleme beni dedi yüzüme kapattı.Sonra telide ulaşılamaz oldu.Bende k.validemleri aradım.Anlattım herşeyi.Napsın kadıncağızda ağladı benimle.Elinden ne gelirki.Onu üzdüğümede üzüldüm bide.
Saat sabaha karşı 5 te geldi.Kapıyı açıp hiçbişey demeden yatak odasına gittim.Arkamdan geldi gayet sakin bi şekilde.Sana bişey sorucam dedi.Beni azönce köpek ısırdı.Bişey olurmu dedi.:)))Ahh dedim allahım sen büyüksün.benim gözyaşlarımı nasılda çıkardın.Ormanlık alanda içerken köpek saldırmış.Kaba etinden bayağıda ısırmış:)Krem verdim sürdü.Sonra yattım ben.Uyu uyuyabilirsen tabi.
Bütün hayatımı gözüme getirdim.Artık yapamıycama karar verdim.Kızımda büyüdü.Bana Çok destek oluyo canım benim.Kızıma hiçbi sorunu aksettirmiyoruz.Eşiminde bu konuda hakkını yemiyeyim.
Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın.10 yılın özeti işte.Sabah kalktım ağlamaktan şişmiş yüzümü yıkadım.Makyajımı yaptım.Ve işimin başındayım.Boşanmanın altından kalkabilirmiyim bilmiyorum ama düşüncelerinize ihtiyacım var.
Okuduğunuz için ve fikrende olsa bana yardımcı olacağınız şimdiden teşekkür ederim...

arkadaşım hakkında hayırlısı olsn...kararı verecek olan tabiki sensin... aslında anlattığın herşey gidişatın nereye gitmesi gerektiğini gösteriyor... işin varmış,ailen arkandaymış ,zaten kızında büyümüş... bunca zaman fedakarlık yapmışsın hayatından...3 seçeneğin var önünde .. ya böyle bir hayatı kabulleneceksin ya kabullenmeyip boşanacaksın yada zor bir yoldaha var...kocanla çok ama çok ciddi bir konuşma yapacaksın... böyle devam ederse boşanacağını herşeyi bitireceğini söyleyeceksin...her kararda kendi içinde ço zorluklar barındırıyor... umarım doğru kararı verirsin...

Boşanma deil ama ufak bi ayrılık belki burnunun sürtmesine neden olabilir.bu durumda aslında ne yapılması gerektiğni en iyi siz bilirsiniz.çünkü o sizin eşiniz yapıcağınız şeylere vereceği tepkiyi siz daha iyi bilirsiniz

Burdan boşan demek kolay,bir çok arkadaş da boşan diyecek.Bu kadar yaşanana rağmen çok zor bir karar olduğu kesin.Ama konunu baştan sona okuduğumda benim aklımdan geçen de maalesef bu adamla ömür geçmeyeceği oldu.Kendi gelirin var anladığım kadarıyla kızında büyümüş, boşanmanın altından tabiki kalkabilirsin...Sana bol şans diliyorum canım

Sorumsuz bir koca.

İşiniz var, hayatınızı zaten tek başınıza idame ettiriyorsunuz, kızınız da durumu anlayacak kadar büyümüş tabi ki altından kalkarsınız. Babanız sizin mutsuz olmanızdansa ayrı olmanızı tercih eder eminim.

Birşey merak ettim, aldatılma olayının altını karıştırmadınız mı hiç?

Yorumlarınız için tşk ederim arkadaşlar.
Evet 3 seçenek var.İlk ikisini daha önce denedim.Ciddi bi konuşma yaptım.Boşanıyoruz dedim.Baştan kabul etti.Ben değişmem dedi.Sonra ben sensiz olamam.Beni senden başkası çekmez düzelicem dedi.Sonra gidersen git.ben böyleyim dedi yine.O zaman bile dengeli olamamıştı yani.Sanırım boşanmaktan başka çare kalmadı.Kendime olan saygımıda yitirmeden en azından...

Son düzenleme:
eşinizin sorumsuzluıkları büyük , birde farkettim sizde artık bıkmıs bırakmışsınız sanki, diğer kadın olayını araştırma gereği bile duymamışsınız anladığım kadarıyla...

başa gelince altından kalkılmıyacak durum olmadığına inananlardanım ,hayırlısı olsun....

Aldatma olayının altını karıştırdım tabi.Kızıda buldum.İnkar ediyolar.Oyuna geldik diyolar.Üniversite öğrencisi bi kız.Postaneden atılmıştı mektup.Postaneye kadar gittim.Kamera kayıtları falan vardır diye.Ama sadece parmak izinden bulunur dediler.Kimlik ibraz edilmezmiş mektup atarken.Adli vaka olur dediler.İşyerimdekilerinde parmak izi alınması gerekliymiş.Mektuba kim dokunduysa artık.Oyüzden vazgeçtim.Ve hiçbişey ispet edemedim.Dükkanın kamera kayıtlarına bakayım dedim.Ne hikmetse bozulmuş kameralar :)

Araştırmaz mıyım arkadaşım.Ama yok elime bişey geçmedi.Ortalığı yıktım ama nafile.Bakma şimdi üzerinden zaman geçtide sakinim.

senin için üzüldüm keşke istediğin gibi olsaymış ben sade şunu sormak isterim eşin olmadan yataşam senin için nasıl olur maddi değil kastettiğim sanki herşeye rağmen içinde bitirmemiş gibisin senin hayatın bence onla ve onsuzu terazinin kefesine bi koy ve sonuç ne peki?

Son düzenleme:
boyle evlılık olmaz zaten cnm. ne munasebet gece gelmeyecek sabah gelecek. boyle adamı ben yanımda bır dakıka tutmam.nasıl sabretmışsın. ben ızın vermem benı yok saymasına. hiç düşünme hiç. çok gencsın onunde uzun yıllar var. pencere onunde kocamı bekleyerek mı heba edeceksın yıllarını.

Okuduklarımı yanlış yorumlamıyorsam eşinizi hala seviyorsunuz ve belki de boşanmak aslında istediğiniz son şey.
Birde merakım.. Yemeğe geleyim mi? sorusuna o cevap yerine farklı bir cevap verseydiniz acaba nasıl bir gece olacaktı...

Çok erken yaşta evlenmişsiniz ve 10 sene iyi bir süre. Belli ki birtakım bıkkınlıklar da söz konusu. (iki taraflı)
Ben olsam öncelikle bir danışmanla görüşür ve uzman görüşü alırdım. Belki sizde bilmeden bir yerlerde bazı hatalar yapıyorsunuz. Bu geri dönüşlerde bundan kaynaklı olabilir. Tamamıyla farazi konuşuyorum yani sesli düşünüyorum da diyebiliriz. Ciddi bir emeğiniz söz konusu bu evlilikte. Bence uzman görüşü almadan bu işe kalkışmayın. Çok daha fazla yıpranabilirsiniz. Bazı şeylerden emin olduktan sonra tek çözümün bu olduğuna karar verirseniz boşanırsınız...

Bence ayrılıkda buna care degil, ama oncelike sozune guvenecegin bir psikologa gitmen eger maddi imkanın ve olasılık varsa. Bu arada o kocan adam felan olmaz
alkol ve baska hatunlara alışan adam ve ustelik cocugu olmasına ragmen ASLA ADAM OLMAZ. Onu adam edecek kişi anca belki kendi anası ve babası olabilir
kulagını cekip , yazdıgına göre eşinin ailesi ile aran iyimiş, peki onlar kocanın bu sorumsuzluklarından haberdarmı ? Kocan goruldugu kadarıyla seninle konusma
taraftarı degil ve seni ve cocugunuzu ihmal ediyor. Eger onun ailesinin (babası mesela) konusabileceksen eger, onlardan yardım iste. Bir erkegi adam edebilecek
dizginleyebilecek tek kurum onun kendi anne ve babasıdır. Eger onlarıda sallamıyorsa hickimse onu duzeltemez. Bu arada kendin soylemişsin kucuk yasta evlendim
diye bu yuzden de bu adamın sana uygun olamadıgını dogal olarak gorememişsin. Ona naz yapmak küsmek sökmez . Bu arada o kac yaşında ?

Ayrıca boşanacam demişsin ama evini cevirecek parayı kazanıyorsundur umarım. Tamam hakim kocandan nafaka alır ama yinede duzenli bir ev ortamın
olmasını isteyebilir. Ayrıca unutma kocan cocugu kaybetmemek icin cirkeflikler yapabilir. Bu yuzden bilmedigin ve tanımadıgın insanlara karşı dikkatli ol
boşanma sürecinde (eger o noktaya gelirsen).

Kolay koay bitmiyo tabi ama.Saygımıda yitirmek istemiyorum ona karşı.Kızımın babası sonuçta.Boşanıp başkasıyla bile evlensem kızım için görüşmek zorundayım.Birde ailesine kıyamıyorum.Çok üzülüyolar durumumuza.Ama artık sabrımda kalmadı.Aynaya baktığımda o cıvıl cıvıl içi gülen beni özlüyorum ben...

Şuan tamamen sizinle aynı fikirdeyim.Ama nasıl ve nezaman adım atmalıyım onu bilmiyorum.Akıl alacak kimsemde yokki çevremde.Annem sağolaydı böyle olmazdı ama

boşanın yada boşanmayın diyemeyecegim size sadece şu noktada fikir verebilirim şayet boşanırsanız inanın ayaklarınızın üzerinde çokda iyi duruyosunuz şuan farkında değilsiniz ama evin yükü kızınız düzeni herşeyiyle siz ilgileniyosunuz eşiniz ortalarda yokki boşandığınızda tek fark eve geç gelen sürekli tartışan ve sizi ağlatan üzen biri olmayacak kzıınız ve siz olacaksınız..
bence yeni bir hayat kızınızla birlikte ki ekonomik özgürlüğünüz var mutlu olmak için yetiyor en önemlisi ailenizde arkanızda olacak boşanmanın üstesinden haydi haydi gelirsiniz....

Ailesi her şeyi biliyo.Son bir yıldr anlatıyorum artık.Önceden sırf üzülmesinle diye anlatmazdım ama bi umut diyip anlatıyorum.Ama yok onlardan da hiç çekinmiyo.Hatta onlara bile hakaret boyutuna taşıyo işi.Buarada eşimde 27 yaşında.Lisede tanışıp evlendik biz.
Kızı için sanırım herşeyi yapar ve onu benden ayırmaya gönlü razı gelmez.Daha öncede boşanma lafı açıldığında eğer bana kızımı gösterirsen senden kalması en doğrusu demişti.
Evi çevirecek kadar para kazanıyorum şükür.Zaten o ve aileside torunlarını mahrum etmezler asla.O konuda güvenim tam.Ama işte yürek razı olmuyo onca yıllık emeğin değmeyen biri uğruna heba olmasına

canim cok üzüldüm durumuna. peki ailesi onunla hic konustumu yani annesi babasi hic kizdimi esine. esin ne tepki verdi düzelmiyormu? yaptiginin farkindami? sen oturup konustugunda ne diyor senimi sucluyor?
ya gercekten su evlilik denen sey cok zor biliyorum...

Yorumunuz o kadar iyi geldiki.Çok teşekkür ederim.
Dediğiniz doğru aslında.Adam zaten eve gelmiyo.En azından gelmiceni bilirim de sarılır kızıma deliksiz bi uyku uyurum...

bişey sorabilirmiyim size 5 sene sonra geriye baktığında ben herseyi yaptım evliliğimi kurtarmak için son careydi boşanmak dermisin peki yani bittimi bütün çözümler saygınıda kaybetmeden sevginle çözemezmisin kızında var tamam ii değil evliliğin sorunlar var ama çözün bulmayacağından eminmisin boşanmak bir çözüm gibi görünebilir amalar kalmasın içinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…