Boşanma Kararım Hakkında Düşüncelerinize İhtiyacım Var Arkadaşlar!!!

simdi cevap vermissin ben yazarken hmmm demek ailesindende cekinmiyor. ee napicakmis sizsiz cok merak ediyorum bu erkekler hic demiyorlarmi ya evliligime sahip cikayim diye.
biliyorum seni cok iyi anliyorum simdi diyorsun ki niye güzel güzel gecinipte güzel evliligimiz olacagina böyle oluyor, biraz oda düsünse cabalasa mis gibi huzurlu gecinsek ne varda böyle yapiyor diyorsun - erkeklerin niye böyle yaptiginin cevabini hic alamayacagiz - huzur batiyor.
bisey desen bile ama sende ...... diye seni suclayacak belkide.
Önceden alkol aliyormuydu?

boşanmak için geç bile kalmışsın canım okurken sinirden kudurdum yani
sizinki evlilik filan değil bence
evli insanların birbirlerine karşı sorumlulukları olur. evli gibi davranmıyo ki kocan gece geç geliyo hiç gelmiyo doğru düzgün açıklama yok.
bu kadar alkolün alındığı ortamlarda aldatma da kaçınılmaz bence. kesin bu zamana kadar baya aldatılmışsındır. yani ben öyle düşündüm hatta sabaha kadar eğlendiği kişi arkadaşları değil sevgilisi bile olabilir. sürekli bu geç gelmeyi içmeyi alışkanlık haline getirdiği için senin anlamayacağını düşünüyodur. sonuçta nerdesin deseniz arkadaşlarla takılıyoruz diyip çıkıyo.
eşin kendini bekar sanıyo ve öyle davranıyo evi de otel niyetine kullanıyo
sen de kendini daha fazla kullandırma bence
güzelliğine yazık bu saygısız adam için hayatını maffetme sabretsen de düzelmez zaten

madem kızını bu kadar cok seviyor, peki karşılıklı oturup alkolsuzken konusabildiniz mi ? Yani bu yaptıklarının seni cok uzdugunu ve kızınıda cok uzdugunu. Bu arada bazı erkekler evliligi kaldıramaz ancak bunu evlendikden sonra anlar ama iş işden cokdan gecmiştir. hele birde cocuk işin icine girince hic işlerine gelmez. Onlara göre ev
oteldir ve gidip yemek yiyip yatacakları, kıyafetlerinin yıkancagı yerdir. Lisede tanıştınız dediniz o donemde insanlar daha cocukdur, hayat ve zorluklarından bihaberdir
ve bence o yaşayamadıgı özgürlüğü yaşamaya calısıyor. Bi erkek bence 25 yaşından once asla evlenmemeli. Enazından universite hayatı boyunca herseyi tatmalı
icmeli, cıkmalı, sevişmeli ki evlendiginde icinde dökmedik kurdu kalmasın. Askerlik ilede hayatı duzene girer ve sonrasında işe girer, evlenir ve yuvasını kurar.
Seninkisi sanırsam, yanlış anlamadıysam bunları yaşayamadan evlendiniz. Bu yuzden de icinde tum bunlar ukte olarak kaldı. Bu durumda oda ikilemde. Yaşamadıkları
+ hayat sorumlulugunu genc yasta ustlenmek onu yiyip bitiriyor kanatimce. Buda onu ickiye ve dışarı itiyor. Bu sadece bir tahmin olabilirde olmayabilirde.
Eger imkanın varsa icmedigi bir gece mumkunse eger yalnız bir ortamda sakince konusmaya calısman, ama asla parlamadan, daima anne gibi alttan alarak.
Eger haklıysam sebepleri bu, yok değilse ortaya cıkar. Soyliyebileceklerim bu kadar.

Okuduklarımı yanlış yorumlamıyorsam eşinizi hala seviyorsunuz ve belki de boşanmak aslında istediğiniz son şey.
Birde merakım.. Yemeğe geleyim mi? sorusuna o cevap yerine farklı bir cevap verseydiniz acaba nasıl bir gece olacaktı...

Çok erken yaşta evlenmişsiniz ve 10 sene iyi bir süre. Belli ki birtakım bıkkınlıklar da söz konusu. (iki taraflı)
Ben olsam öncelikle bir danışmanla görüşür ve uzman görüşü alırdım. Belki sizde bilmeden bir yerlerde bazı hatalar yapıyorsunuz. Bu geri dönüşlerde bundan kaynaklı olabilir. Tamamıyla farazi konuşuyorum yani sesli düşünüyorum da diyebiliriz. Ciddi bir emeğiniz söz konusu bu evlilikte. Bence uzman görüşü almadan bu işe kalkışmayın. Çok daha fazla yıpranabilirsiniz. Bazı şeylerden emin olduktan sonra tek çözümün bu olduğuna karar verirseniz boşanırsınız...

Uzman görüşü almayıda teklif ettim.Ama yaşadığımız yer küçük biyer ve herkes birbirini tanır.Oyüzden bunada yanaşmadı.
Dediğiniz gibi yemeğe geleyimmi sorusuna uysallıkla gel deseydim bişey olmazdı sanırım.Ama her zamanki gibi yaptığı yanına kar kalırdı.Ona karşı her zaman sakinliğimi korumaya çalışsamda bazen kadınlık duygum beni geçiyo.Sinirlerime hakim olamıyorum.:(

Annem hep der ki; bir sorun mutlaka olur insanın hayatında..

Kayınvalidenler iyi olmaz ama eşin iyi olur, bir taraftan problem mutlaka çıkıyormuş, bir kez daha anladım :50:

Şuan tamamen sizinle aynı fikirdeyim.Ama nasıl ve nezaman adım atmalıyım onu bilmiyorum.Akıl alacak kimsemde yokki çevremde.Annem sağolaydı böyle olmazdı ama :(

oyle duşunme canım ya. gıdecek yerın var dımı. babanın yanı mesela. ondan sonra ac davaını bekleme. hukukı sorularına cvp verebılırım

canim cok üzüldüm durumuna. peki ailesi onunla hic konustumu yani annesi babasi hic kizdimi esine. esin ne tepki verdi düzelmiyormu? yaptiginin farkindami? sen oturup konustugunda ne diyor senimi sucluyor?
ya gercekten su evlilik denen sey cok zor biliyorum...

Konuştuğumda ne diyo biliyomusunuz?
Ben hep böyleydim.Sen beni sevdiğindede böyleydim.Sen bana göre fazla iyisin.Ama ben senin için çok fedakarlık yaptım diyorum.Yapmasaydın.Karşılığı olmadığını biliyodun diyo.
İşte benim canımı en çokta bunlar yakıyo...

bişey sorabilirmiyim size 5 sene sonra geriye baktığında ben herseyi yaptım evliliğimi kurtarmak için son careydi boşanmak dermisin peki yani bittimi bütün çözümler saygınıda kaybetmeden sevginle çözemezmisin kızında var tamam ii değil evliliğin sorunlar var ama çözün bulmayacağından eminmisin boşanmak bir çözüm gibi görünebilir amalar kalmasın içinde

10 yıl çok uzun bi süre.O kadar çok yöntem denedimki onu eve çekebilmek için.Kayınvalidemle birlik olup hocalara bile gittik :)Ama olmadımı olmuyo işte.K.validemde diyo kızım sen elinden geleni yaptın ama benim eşek oğlum anlamıyo diye.Boşanmak sadece beni kurtarıcak biliyorum.Kızımda açacağı yaralar elimde kalan sevgim olucak geriye kalan.

Cansucum baska sehirden bakamazmısınız , yani 1-2 gun izin icin sehir dışına cıksanız, soranada karı-koca gezdik derdiniz. Biliyorum cok sacma gibi geldi ama
Yani cevre illerde birileri olabilir. İnternet de bakıp bulabilirsin belki birilerini.

kiymet bilmiyor esiniz ve sanirimda bilmeyecek ayrica evladiniz yasi itibariyle suan anlamasa bile ilerde gorecek ve analizini yapacak babasinin emin olun dahasi bu onun ilerki yasantisinda es seciminde bile etkili olacak belki kisacasi sadece siz degil kiziniz da etkilenecek bunlarida dusunun derim rabbim hakkinizda hayirlisini versin ve yardimciniz olsun amin

simdi cevap vermissin ben yazarken hmmm demek ailesindende cekinmiyor. ee napicakmis sizsiz cok merak ediyorum bu erkekler hic demiyorlarmi ya evliligime sahip cikayim diye.
biliyorum seni cok iyi anliyorum simdi diyorsun ki niye güzel güzel gecinipte güzel evliligimiz olacagina böyle oluyor, biraz oda düsünse cabalasa mis gibi huzurlu gecinsek ne varda böyle yapiyor diyorsun - erkeklerin niye böyle yaptiginin cevabini hic alamayacagiz - huzur batiyor.
bisey desen bile ama sende ...... diye seni suclayacak belkide.
Önceden alkol aliyormuydu?

Önceden de alkol alırdı ama hep derdim askere gitsin gelsin düzelicek.Ama buişyerini açtıktan sonra iyice zıvanadan çıktı.Evet dediğin gibi huzur batıyo sanırım.Herkese çok sıradan gelebilir ama ben bi yılbaşı gecesi eşimle mandalina soyup tv izlemedim.Her özel gün yanlız geçti.Ömürde böyle geçsn istemiyorummm :(

boşanmak için geç bile kalmışsın canım okurken sinirden kudurdum yani
sizinki evlilik filan değil bence
evli insanların birbirlerine karşı sorumlulukları olur. evli gibi davranmıyo ki kocan gece geç geliyo hiç gelmiyo doğru düzgün açıklama yok.
bu kadar alkolün alındığı ortamlarda aldatma da kaçınılmaz bence. kesin bu zamana kadar baya aldatılmışsındır. yani ben öyle düşündüm hatta sabaha kadar eğlendiği kişi arkadaşları değil sevgilisi bile olabilir. sürekli bu geç gelmeyi içmeyi alışkanlık haline getirdiği için senin anlamayacağını düşünüyodur. sonuçta nerdesin deseniz arkadaşlarla takılıyoruz diyip çıkıyo.
eşin kendini bekar sanıyo ve öyle davranıyo evi de otel niyetine kullanıyo
sen de kendini daha fazla kullandırma bence
güzelliğine yazık bu saygısız adam için hayatını maffetme sabretsen de düzelmez zaten

Söylediklerinize kendime acıyarak katlıyorum.Her kavgada söylediği söz evlilik adamı değilmişim ben.Çok karıya kıza düşkün bi adam değildir sanki ama.Belkide ben konduramıyorum.Ama dediğiniz gibi her aradığımda o arkadaşlarla olmadığı aşikar :( evi ote olarak kullanıyo doğru.Ütüsü yapılıyo,çorabı ayağına veriliyo,çayı önüne geliyo.Ama ahh işte suç bende farkındayım.Tepeme çıkardım adamı...

10 yıl çok uzun bi süre.O kadar çok yöntem denedimki onu eve çekebilmek için.Kayınvalidemle birlik olup hocalara bile gittik :)Ama olmadımı olmuyo işte.K.validemde diyo kızım sen elinden geleni yaptın ama benim eşek oğlum anlamıyo diye.Boşanmak sadece beni kurtarıcak biliyorum.Kızımda açacağı yaralar elimde kalan sevgim olucak geriye kalan.

hakkında hayırlısı neyse o olsun canım karar verdinse umarım bundan sonra kızınla huzurlu bi hayat sürersiniz :)

nedense okurken soyle bısey hayal ettım
ahsap bır ev ıkı katlı
ıkıyan tarafta kayınvalıde oturuyor

esının dukkanı merkezde..

kafamada boyle goruntulerle hayal ettım cok sık yasamam bunu amaa..

dıyecek bısey bulamıyorum

sız zaten yeterınde dusunup tasınmıssınızdır ınsallah hersey guzel olsun sızın ıcın ve kızınız ıcın.

madem kızını bu kadar cok seviyor, peki karşılıklı oturup alkolsuzken konusabildiniz mi ? Yani bu yaptıklarının seni cok uzdugunu ve kızınıda cok uzdugunu. Bu arada bazı erkekler evliligi kaldıramaz ancak bunu evlendikden sonra anlar ama iş işden cokdan gecmiştir. hele birde cocuk işin icine girince hic işlerine gelmez. Onlara göre ev
oteldir ve gidip yemek yiyip yatacakları, kıyafetlerinin yıkancagı yerdir. Lisede tanıştınız dediniz o donemde insanlar daha cocukdur, hayat ve zorluklarından bihaberdir
ve bence o yaşayamadıgı özgürlüğü yaşamaya calısıyor. Bi erkek bence 25 yaşından once asla evlenmemeli. Enazından universite hayatı boyunca herseyi tatmalı
icmeli, cıkmalı, sevişmeli ki evlendiginde icinde dökmedik kurdu kalmasın. Askerlik ilede hayatı duzene girer ve sonrasında işe girer, evlenir ve yuvasını kurar.
Seninkisi sanırsam, yanlış anlamadıysam bunları yaşayamadan evlendiniz. Bu yuzden de icinde tum bunlar ukte olarak kaldı. Bu durumda oda ikilemde. Yaşamadıkları
+ hayat sorumlulugunu genc yasta ustlenmek onu yiyip bitiriyor kanatimce. Buda onu ickiye ve dışarı itiyor. Bu sadece bir tahmin olabilirde olmayabilirde.
Eger imkanın varsa icmedigi bir gece mumkunse eger yalnız bir ortamda sakince konusmaya calısman, ama asla parlamadan, daima anne gibi alttan alarak.
Eger haklıysam sebepleri bu, yok değilse ortaya cıkar. Soyliyebileceklerim bu kadar.

Evet ikimizde bişeyleri yaşayamadan yanlış bi karar alarak evlendik.Bende çok farkındayım bunun.Ama artık yapılacak bişey yok görüşünde oldum hep.Madem bu yolu birlikte seçtik.Sonuçlarınada birlikte katlanalım.Kötüyü iyiye çevirelim istedim.ve inanın yaptığı küçük çocuklukları hep görmezden geldim.Erkekler geç olgunlaşır diyerek.Ama bende aynı yaşta evlendim ve ağır geliyo artık omzuma bu yük.
İçmediği gece konuşmayı çok denedik.Alkolsüzken kendisi çok iyi bi dinleyicidir.Sen haklısın.Ben eşeklik ediyorum.Affet sen beni der ve gider.Konu kapandı baiha yapmıcak sanarsınız ama gece daha yeni başlamıştır onun için ....

27 yaşında 10 yıllık evlisiniz, çok erken evlenmiş olmanın getirdiği sıkıntılar bunlar bence. Erkeklerin gözü dışarıda kalıyor maalesef, hiç bir şey yaşamadan evlenmek bir erkek için çok büyük bir eksi. Beyninde evliliği yaşamasına engel bir pranga olarak görüyor sanırım.

Çok emek vermişsiniz bir de evladınız var, erkeklerin sapıtma zamanları bir zaman sonra geçebiliyor ama tabi büyük sabır lazım. Düzeltecek her yolun bittiğine inanıyorsanız boşanma kararı verin, anladığım kadarıyla ayaklarınızın üzerinde duracak güce sahipsiniz şu durumda önemli olan buna ruhen hazır olmanız. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sizde artık bıkkınlık, vazgeçmişlik durumundasınız. Haklısınız da böyle bir ilişkiyi yürütmek çok zor. Hakkınızda hayırlısı olsun

oyle duşunme canım ya. gıdecek yerın var dımı. babanın yanı mesela. ondan sonra ac davaını bekleme. hukukı sorularına cvp verebılırım

Gidecek yerim var şükür.Babam var abim var.Ama işimi bırakamam.Ve kızımın okuluda burda.Eşimle aynı şehirde yaşamak durumundayız.Ama annem olmadığı için babam gelip benimle yaşayabilir.Başımda durur yani.Ama eminim boşandıktan sonrada rahat bırkmıycak beni.Benden başka kimse çekmezki onu...

nedense okurken soyle bısey hayal ettım
ahsap bır ev ıkı katlı
ıkıyan tarafta kayınvalıde oturuyor

esının dukkanı merkezde..

kafamada boyle goruntulerle hayal ettım cok sık yasamam bunu amaa..

dıyecek bısey bulamıyorum

sız zaten yeterınde dusunup tasınmıssınızdır ınsallah hersey guzel olsun sızın ıcın ve kızınız ıcın.

Son 3 yıldır k.validemlerle oturmuyoruz.Ama eşimin dükkanının merkezde olduğunu bildin:)
Güzel dileklerin için tşk ederim...

Arkadaşlar merhaba,
Uzun süredir sizleri takip ediyorum.Çoğunuzu tanıyorum ve konularını biliyorum:)Şimdi yazma sırası bende artık.Nerden başlıycamıda bilmiyorumki...
Sizi yormadan kısaca özetlemeye çalışıcam.27 yaşındayım ben.Erken evlilik mağduruyum sanırım.Yaklaşık 10 yıllık evliyim.8 yaşındada bi kızım var.Ailemden uzak bi şehirde yaşıyorum.Ve kızıma hamileyken annemi kaybettim.Ağlayacak bi omzum yok yani.
Çooook sorunlar yaşadım eşimle.Ama hep sabırla umutla düzelmesini bekledim.Bi insan iki olmuyomuş,geçte olsa anladım.
Buarada unutmadan;eşimin aillesiyle o kadar iyiki aram.Bana taparlar resmen.Bende onlara asla bi saygısızlık etmedim on yıldır.Hani burda hep konuşulur ya.Sorunsuz gelin kaynana ilişkisi varmıdır diye.Bizde var.7 yıl aynı evde yaşadık.Eşim askerden gelince ayrı eve çıktık.Her zaman derler senin bize yaptığın iyiliği evlatlığı insanın öz çocukları yapmıyo diye.Hiç bir sorunumuz yok ama malesef kaynana kayınpederle yürümüyormuş evlilikler.:(
Sorunlara gelince;
Eşimde bende turizm mezunuyuz.Evlendiğimizden beri eşim hep bu yönde işlerde çalıştı.Askerden geldikten sonrada bi cafe-bar açtı kendine.(anlayacağınız üzere birde asker yolu bekledik kızımla)3 yıldır orayı işletiyo.Ama alkol yüzünden sorunlu olan hayatımız dahada berbat duruma geldi.Gece eve geç gelmeyi geçtim hiç gelmemek,devamlı alkol almak,evin hiçbir sorunuyla ilgilenmemek.En küçük kavgada çekip gitmek.Ağzına geleni söylemek.bana hiç vurmadı ama bikaç kez evi dağıtmışlığı eşya kırmışlığı vardır.Alkollü ortamdaki beni kadınlığımdan utandıran kadınlardan hiç bahsetmiyoum bile:(
Diceksiniz hiçmi güzel günün olmadı.Oldu.hemde çok oldu.Onun bana bi bakışı bi gülüşü dünyamı değiştirmeye yeterdi.Çok sevdim çünkü.Sadece yanımda olsun,evde bi bardak çayı birlikte içelim istedim ama olmadı.Buzdolabından yiyecekleriniz taşsada,eğer sevdiğiniz adam sizinle olmayı tercih etmiyosa,boğazınızdan geçmiyo o yiyecekler malesef...
En son 4 ay kadar önce işyerime bi mektup geldi.Sahte isimlerle yazılmış.Kocanı x bayanla x mekanda çok samimi bi şekilde gördüm.Uzun süredir ilişkileri var.Eğer aklın varsa boşanırsın diye.Ama hiçbişey ispat edemedim.İnkar etti ve konu kapandı gitti.Bunu bile sineye çektim.Düzelicek dedim.Küçük yaşta evlendim ama babamın başını önüne eğmicem dedim.Çabalıycam dedim.Ama sanırım yolun sonuna geldim.
Geceler boyu camda bekledim onu gözümde yaşlarla.Geldiğinde sordum nerden geliyosun.Arkadaşlarla gezdik eğlendik derdi hep.
Buarada bende kendine güveni olan,ayakları üstünde durabilen,arkasında ailesi olan,(güzellik kısmına girmiyorum ama herkes çok güzel olduğumu söyler)bi kadınım.
En son 2 gece önce sabah 7de geldi eve.Nerdeydin dedim.Arkadaşlarla takıldm dedi.Zil zurna sarhoş tabi.Hiç bişey demedim.Ben evden işe çıktım.O yattı.Hayata bakarmısınız ben evden çıkıyorum o eve yeni geliyo.Gündüzde hiç aramadım.Oda aramadı.Taki akşam iş çıkışı zamanı aradı.Geleyim almaya dedi.Gerek yok ben giderim dedim.Eve gittim haber verdim geldim diye.Yemeğe geleyimmi dedi.Biz ne zamandır aynı sofrada oturuyoruzki ne önemi var dedim.Sabahlara kadar kimleysen onlarla mutlu ol dedim kapattım.Gece yine gelmedi.Saat gece 2de aradım gelmiyomusun dedim.Hayır dün sabah 7ye kadar takıldığım arkadaşlarlayım.Bekleme beni dedi yüzüme kapattı.Sonra telide ulaşılamaz oldu.Bende k.validemleri aradım.Anlattım herşeyi.Napsın kadıncağızda ağladı benimle.Elinden ne gelirki.Onu üzdüğümede üzüldüm bide.
Saat sabaha karşı 5 te geldi.Kapıyı açıp hiçbişey demeden yatak odasına gittim.Arkamdan geldi gayet sakin bi şekilde.Sana bişey sorucam dedi.Beni azönce köpek ısırdı.Bişey olurmu dedi.:)))Ahh dedim allahım sen büyüksün.benim gözyaşlarımı nasılda çıkardın.Ormanlık alanda içerken köpek saldırmış.Kaba etinden bayağıda ısırmış:)Krem verdim sürdü.Sonra yattım ben.Uyu uyuyabilirsen tabi.
Bütün hayatımı gözüme getirdim.Artık yapamıycama karar verdim.Kızımda büyüdü.Bana Çok destek oluyo canım benim.Kızıma hiçbi sorunu aksettirmiyoruz.Eşiminde bu konuda hakkını yemiyeyim.
Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın.10 yılın özeti işte.Sabah kalktım ağlamaktan şişmiş yüzümü yıkadım.Makyajımı yaptım.Ve işimin başındayım.Boşanmanın altından kalkabilirmiyim bilmiyorum ama düşüncelerinize ihtiyacım var.
Okuduğunuz için ve fikrende olsa bana yardımcı olacağınız şimdiden teşekkür ederim...

kusura bakmayın ama bu adamın ne yaptıgı bıle bellı degıl bana kalırsa evden ıcerı almam onu ne halı varsa grsun açın davayıda kızınızda buyumus ayaklarınızda yere basıyormus daha neı beklıosunuz

27 yaşında 10 yıllık evlisiniz, çok erken evlenmiş olmanın getirdiği sıkıntılar bunlar bence. Erkeklerin gözü dışarıda kalıyor maalesef, hiç bir şey yaşamadan evlenmek bir erkek için çok büyük bir eksi. Beyninde evliliği yaşamasına engel bir pranga olarak görüyor sanırım.

Çok emek vermişsiniz bir de evladınız var, erkeklerin sapıtma zamanları bir zaman sonra geçebiliyor ama tabi büyük sabır lazım. Düzeltecek her yolun bittiğine inanıyorsanız boşanma kararı verin, anladığım kadarıyla ayaklarınızın üzerinde duracak güce sahipsiniz şu durumda önemli olan buna ruhen hazır olmanız. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sizde artık bıkkınlık, vazgeçmişlik durumundasınız. Haklısınız da böyle bir ilişkiyi yürütmek çok zor. Hakkınızda hayırlısı olsun

27 yaşındayım ama kendimi 47 yaşında hissediyorum inanın.benim eşimin sapıtma zamanı çoook uzun sürdü.Belkide adam hep sapıtıktı:)
gerçekten herşeyden bıktım artık.Artık eşiminde prangalarını çözmenin zamanı geldi sanırım.Herkes böyle daha mutlu olur inş...Hepimizin hakkında hayırlısı olsun...

Back
X