Arkadaşlar merhaba,
Canım hiç üşenmeden okudum. öncelikle hayırlısı olsun senin ve kızın için. görüyorum ki senin çabalarınla evlilik yürümüyor.
çok sorumsuz bir erkek. maşallahın var yine senin, bukadar çektiğin sıkıntıdan sonra hala çabalıyorsun, üstelik çalışan bir bayansın.
bir erkek evlide olsa tabikide arkadaşlarıyla eğlenebilir, içki içebilir değilmi. fakat bunu hergün veya her iki gün yapan bir insan zaten alkoliktir.
Arkadaş çevreside çok yanlış canım yaa. dinimizde bile, evini aileni yuvanı çocuklarını ihmal etmediğin süreçe yapabilirsin istediğini yazıyor.
fakat eşin bunu ters anlamış. haberi eğleneyim içki içeyim diye anlamış. allah yardımcın olsun.
sana arada bir tlf açıp, seni almaya geliğim veya akşam birlikte yemek yiyelim demesinin üzerine, aslında senin verdiğin tepki normale göre doğru, fakat onu doğru yola getirmek istiyorsan, lütfen öyle konuşma eşinle. biliyorum burada haklı olan sensin, haksız olan o. fakat sen öyle demeyipte, akşam yemeğini birlikte yiyebiliriz.
Kızında çok mutlu olur, o vakit akşam görüşmek üzere deyip kapatsaydın. Sen onun suratına tlf kapattığın için, o doğru yolda zaten değil, iyice onu yanlış yola sürükleme.
Bağri diyorum ki, ayrılmak istersen yine ayrıl, fakat kendine bir iyilik yap, bunlar allah görüyor ve bunun sevabını alacaksın inan bana.
o şuan yanlış yolda, alttan alarak her fırsatta yüzüne vurmazsan, politik davranırsan onu kendine çekersin zaten.
inan bana bu iyi olacaktır. sen onun üzerine düşersen, nasıl olsa bu cepte bir yere gidemez vs gibi şeyler düşünür. istediğini yapar.
Aramadığın zaman, allah allah bu kız bu saatte arardı, niye aramadı acaba diye meraklanabilir. arkadaş çevresinde artık belli bir yerde, artık onlardan sıyrılıp gelmesi biraz zaman alacak ve arkadaşların arasında adı çıkacak. halbuki buna izin vermese, kimse kimsenin hakkında konuşamayacak!!!
Doğru dürüst karı koca ilişki yaşamıyorsan bağri, saygıyı yitirme, sen saygısızlık yapıp tlf onu yüzüne kapatırsan, mesela akşamları zaten yemeğe hiç gelmiyorsun ki vs gibi deyip kapatırsan, oda senin yüzüne kapatmış işte.
sabah geliyorsa bile: Günaydın diyebilirsin. Hiç konuşmamazlık yapma. birde bunlar dene lütfen, kızın için. Sonrasında boşandıktan sonra ayrıldığınızda artık sizin için barışmak çok zor.
inançlımısın bilmiyorum ama, ayrıldığın eşinle tekrar bir araya gelebilmek için, bayanın başka bir erkekle evlenip, ilişkiye girmesi gerekiyor ki, eski eşiyle tekrar bir araya gelsin.
Allah (C.C) böyle sıkı kanun koymuşki, herkes evliliği çocuk oyuncağı gibi görmesin istediğim zaman boşarım istediğim zaman barışırım gibi.
Maalesef ki böyle canım, sana yardımcı olmayı okadar çok istiyorum ki. çünkü seni azda olsa anlıyorum. Allah öncelikle sana sabırlar versin, küçük bir yavrun var, onun sorumluluğu gibi diğer tüm sorumluluklar senin üzerine. Lütfen ağlama, o bunun farkında olsa zaten bunları yapmaz!!
Mağdem sabahları sen işe giderken o eve geliyor ve görüşüyorsunuz, onun inadına çooook güzel giyin. Hatta o yokken bir gününü öyle ayarlaki, saçını boya.
yada kestir, yani değişik şeyler yap. Akşamları uzun geçelik ve sabahlıklarınla dolaş. Bir kez baktığında, bu kes ikinci kes bakacaktır. yanına yaklaştırma, ona yüz verme, fakat alttan alttan bunları hissetsin, merak uyansın. Akşamları eve gelmek için arkadaşlarına bir bahane uyduracaktır. Belki monotonlaştığınızdan dolayı, oda artık sıkıldı.
Bilinmez arkadaşım. Bilemeyiz. Sen bunları bi dene.
Eve geldiğinde görsün ki, dışarda arkadaşlarla eğlenirken, oda evde gününe gün katıyor, çayını içiyor pastasını yiyor falan düşünsün.
Demekki benim için üzülmüyor desin kendince. Sen üzüldükce ağladıkca bunu biliyor ve bundan zevk duyuyor. Seni aciz olarak görebilir, bensiz birşey yapamıyor zaten gibi..
Erkeklerin çoğu böyledir. o yüzden lütfen kendini bırakma. Kızına babasını kötüleme. Kızıyla vakit geçirmesini sağla.
Bi akşam kızını alsın dışarı çıkarsın götürsün sınemaya mesela.
Senin iş yerine mektup gelmesi ve bazı şeylerin yazması falan dikkatimi çekti? nasıl olabilir böyle birşey? acaba kendisimi bilerek seni kızkandırmak için yaptı bunu. herşey olabilir.
seni huzursuz etmek istiyor belkide. Sen şimdiki halinden tam tersini yap!!! giyin, süslen, pişir, yemek yiyin, gezin. o seni arayınca da telefonu açma.
bir daha aradığında yine açma, sonra ona msj atarsın. Ben dışardayım, işlerim var eve geç geleceğim diye msj bırakabilirsin.
Bak ozaman deliriyor mu delirmiyor mu?? bu saatte dışarda ne işi varmış? kızım acaba nerde neyapıyor gibi vs???? jBak ozaman ona bu duyguyu verirsen, kendisi hemen eve gelmek isteyecek... Böyle taktikler bul mesela1!!!!!
lütfen sende cvp yaz. durumu merak ediyorum!