• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma kararında neden kadına baskı yapılır??😭 Üstelik boşanma sebebim !Aldatılmak! olmasına rağmen..

golldkahveemm

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2024
502
600
23
36
Herkese iyi geceler.
Benim durumda olan varmı diye biraz içimi dökmek istedim buraya yine.
Aldatılma nedeniyle boşanıyorum , zaten yaşadığım olay beni yıktı küle çevirdi hayatım berbat olmuş bir şekilde.
Çevre baskısı, iki çocukla boşanınca ne yapacaksın, perişan olacaksın, çocukların için sabret sen çabalarsan herşey düzelir döngüsü bitmiyor.
İki çocuğum var biri iki buçuk yaşında diğeri 8 yaşında.
Ben onlar için herşeye katlanırım katlandım ama. Kendisine sevgili bulmuş benim gözümün içine utanmadan bakmış bir adamdan tek derdim kurtulmak.. kadın beni arayıp söylediği gün sevgilisi olduğunu..
Keşke ölseydi dedim ya nefret ediyorum ondan..
Tek kendimi toparlama sebebim onun soyadından kurtulup yoluma bakmak.
Boşanıyoruz diye neden bu kadar eleştiri alıyorum anlamıyorum ya eleştiri yapanlar da kadınlar erkeği elinde tutarsın tekrar düzelir mantığı 😥
Şimdi korkularım bir yandan sonrası n'olacak bir yandan çok kötü durumdayım. İlerde birşey olursa kendimle alakalı çocuklar la alakalı bu defa biz sana demiştik bak boşandın şimdi katlan durumunda olursam diye çok korkuyorum.
Kimse elalem için yaşamıyor evet ama genel olarak çevremde düşüncesi cahil insanlar çok var ve onlar haklı çıkarsa huzurum olmayacak.
Şu anda taşınma gibi bir durum mümkün değil.
Çevresinde boşanan Çocuğu olup ta boşanmış güçlü anneler yazacağınız iki kelime tecrübe bile çok önemli benim için. Biliyorum zor olacak kolay değil ama ihanetin zorluğu kadar hiçbir şey zor yıkıcı değil. Ya Devam edip gururu olmayan kendinden nefret eden bir kadın olarak kalacaktım.
Yada kendine güvenip, saygı duyup yeni bir sayfa açıp zorluklar la çaba gösterecektim. Bende kendimi seçtim zoru seçtim kendime inanarak.
Ama korkuyorum fikirleriniz için yazmak istedim bunları.

Bu hayata bir kere geliyorsun. Kocandır yapar zihniyetinde kişileri dinlesen her günün sabır çekmekle, sinirle geçecekti daha mı iyi. Hele yaşlanınca bu sefer birbirinize hepten tahammül edemezdiniz her şey çok daha kötü olurdu. Siz doğru yoldasınız. Yuva kolay kurulmuyor kocam başımda dursun diyenlerin de kendi bileceği iş

Neyden korkuyorsun tam olarak?
Kocam zaten eve gelmiyordu, iki çocukla tek başına ilgileniyordun.
Ev ve çocukların sorumlulukları tamamen sendeydi.
Yani sen boşanınca kocanla ilgili bir boşluk olmayacak hayatınızda.
Çevre dediğin kim ayrıca ileride bir sorun yaşayınca huzurun olmayacakmış. Gereksiz ciddiye alıyorsun söylenenleri.

Neresinden tutacakmis kadın onuda yazsınlar bilelim sevgisizligindenmi saygisizligindanmi neresinden.Onlar kadın değil erkek yancilari yani kadın olmaktan memnun olmayıp kendilerini 2 sınıf gören hizmetli takımı.Bunda anlaşalım para kalacak yer sorununuz varmı siz biraz gerçek şeylere odak yapın ekonominiz ne durumda .Ayrılmak kadife ile çok afedersiniz boynuz parlatmaktan iyidir o yancilara selamimla söyleyin lazımsa yollayayim elimde iyi kadife var görünmez yapmaz kisaltmaz ama parlatır.

Herkese iyi geceler.
Benim durumda olan varmı diye biraz içimi dökmek istedim buraya yine.
Aldatılma nedeniyle boşanıyorum , zaten yaşadığım olay beni yıktı küle çevirdi hayatım berbat olmuş bir şekilde.
Çevre baskısı, iki çocukla boşanınca ne yapacaksın, perişan olacaksın, çocukların için sabret sen çabalarsan herşey düzelir döngüsü bitmiyor.
İki çocuğum var biri iki buçuk yaşında diğeri 8 yaşında.
Ben onlar için herşeye katlanırım katlandım ama. Kendisine sevgili bulmuş benim gözümün içine utanmadan bakmış bir adamdan tek derdim kurtulmak.. kadın beni arayıp söylediği gün sevgilisi olduğunu..
Keşke ölseydi dedim ya nefret ediyorum ondan..
Tek kendimi toparlama sebebim onun soyadından kurtulup yoluma bakmak.
Boşanıyoruz diye neden bu kadar eleştiri alıyorum anlamıyorum ya eleştiri yapanlar da kadınlar erkeği elinde tutarsın tekrar düzelir mantığı 😥
Şimdi korkularım bir yandan sonrası n'olacak bir yandan çok kötü durumdayım. İlerde birşey olursa kendimle alakalı çocuklar la alakalı bu defa biz sana demiştik bak boşandın şimdi katlan durumunda olursam diye çok korkuyorum.
Kimse elalem için yaşamıyor evet ama genel olarak çevremde düşüncesi cahil insanlar çok var ve onlar haklı çıkarsa huzurum olmayacak.
Şu anda taşınma gibi bir durum mümkün değil.
Çevresinde boşanan Çocuğu olup ta boşanmış güçlü anneler yazacağınız iki kelime tecrübe bile çok önemli benim için. Biliyorum zor olacak kolay değil ama ihanetin zorluğu kadar hiçbir şey zor yıkıcı değil. Ya Devam edip gururu olmayan kendinden nefret eden bir kadın olarak kalacaktım.
Yada kendine güvenip, saygı duyup yeni bir sayfa açıp zorluklar la çaba gösterecektim. Bende kendimi seçtim zoru seçtim kendime inanarak.
Ama korkuyorum fikirleriniz için yazmak istedim bunları.
Aklı başında bir kadınsın.Yapılması gerekeni yapıyorsun.Hiç yolundan dönme.Rabbim yardımcın olsun.Evlatlarınla mutlu huzurlu bir yaşam diliyorum.

Kadına yapılan baskı sadece evlilik ve boşanma aşamasında olmuyor ki. Kadının varlığı, nefes alması bile cahil biri için eleştiri, yargılama sebebi ve siz bunlar için canınızı sıkıp ileride haklı çıkarlar mı acaba diye kuşku duyuyorsunuz. Eğer bu baskılara boyun eğseydik Afganistan'dan farkımız kalmazdı emin olun. He diyip geçin ya da muhattap olmayın. Eski kafalar böyle yapacak bi şey yok.

Neyden korkuyorsun tam olarak?
Kocam zaten eve gelmiyordu, iki çocukla tek başına ilgileniyordun.
Ev ve çocukların sorumlulukları tamamen sendeydi.
Yani sen boşanınca kocanla ilgili bir boşluk olmayacak hayatınızda.
Çevre dediğin kim ayrıca ileride bir sorun yaşayınca huzurun olmayacakmış. Gereksiz ciddiye alıyorsun söylenenleri.
Korkum çocuklarım için maddi anlamda yetmezsem onlar için güzel bir hayat elde edemezsem. Yoksa evdeki tek işi uyumak yemek içmek olan bir adam umrumda değil.

Kadına yapılan baskı sadece evlilik ve boşanma aşamasında olmuyor ki. Kadının varlığı, nefes alması bile cahil biri için eleştiri, yargılama sebebi ve siz bunlar için canınızı sıkıp ileride haklı çıkarlar mı acaba diye kuşku duyuyorsunuz. Eğer bu baskılara boyun eğseydik Afganistandan farkımız kalmazdı emin olun. He diyip geçin ya da muhattap olmayın. Eski kafalar böyle yapacak bi şey yok.
3 defa aldatılmış kadın bana akıl veriyor du ben üç çocuğum için katlandım seninki sadece mesaj konuşma diye aklı yok fikri var ya.

İnşallah teşekkürler
Evet bir annesin ama her şeyden önce "kadınsın" önemsendiğin, sevildiğin yer değilse oradan gitmen gerekir. O katlan diyenlerin kendi hayatı, söylediklerine he de geç yani. Katlan katlan bi bakmışsın yaşlanmışsın tüm hayatın boş geçmiş. İkinci bir hayatımız yok

3 defa aldatılmış kadın bana akıl veriyor du ben üç çocuğum için katlandım seninki sadece mesaj konuşma diye aklı yok fikri var ya.
Bu hep böyledir ki. Mutsuz evliliği olan seni evliliğe zorlar, okul hayatında başarılı olamayan adam sana eğitim konusunda sürekli akıl verir, arkadaş çevresi olmayan biri sana nasıl davranman gerektiğini öğretir... vs. sinir bozucu bi durum ama doğru tektir.

Neresinden tutacakmis kadın onuda yazsınlar bilelim sevgisizligindenmi saygisizligindanmi neresinden.Onlar kadın değil erkek yancilari yani kadın olmaktan memnun olmayıp kendilerini 2 sınıf gören hizmetli takımı.Bunda anlaşalım para kalacak yer sorununuz varmı siz biraz gerçek şeylere odak yapın ekonominiz ne durumda .Ayrılmak kadife ile çok afedersiniz boynuz parlatmaktan iyidir o yancilara selamimla söyleyin lazımsa yollayayim elimde iyi kadife var görünmez yapmaz kisaltmaz ama parlatır.
Boşanma diyen kişiler aldatılıp affetmis kişiler. Kuzeni iki çocuğu var otelde videosu geldi başka kadınla hala evli.. böyle bir ortamda boşanmak ne kadar kolay olursa öyle bir durumdayımm ‍😔Ben şu an çalışmıyorum iş bakıyorum sürekli kreş olan yer olması lazım çünkü 2,5 yaşında miniğimi bırakacak yerim yok. Evden kendisi gidecek 7 bileziğimi satmıştık işi için onları verecek onun dışında şu anda gelirim yok. Korkum bu yüzden çalışıyor olsaydım hiç korktum olmazdı. Kreş olan yerler de az bekliyorum bir iyi haber gelsin diye..

Boşanma diyen kişiler aldatılıp affetmis kişiler. Kuzeni iki çocuğu var otelde videosu geldi başka kadınla hala evli.. böyle bir ortamda boşanmak ne kadar kolay olursa öyle bir durumdayımm ‍😔Ben şu an çalışmıyorum iş bakıyorum sürekli kreş olan yer olması lazım çünkü 2,5 yaşında miniğimi bırakacak yerim yok. Evden kendisi gidecek 7 bileziğimi satmıştık işi için onları verecek onun dışında şu anda gelirim yok. Korkum bu yüzden çalışıyor olsaydım hiç korktum olmazdı. Kreş olan yerler de az bekliyorum bir iyi haber gelsin diye..
Boşandıktan sonra nasıl geçinilir bununla ilgili bilen deneyimlemiş kişiler bilgi verir belki. Umarım sıkıntı yaşamazsınız

Evet bir annesin ama her şeyden önce "kadınsın" önemsendiğin, sevildiğin yer değilse oradan gitmen gerekir. O katlan diyenlerin kendi hayatı, söylediklerine he de geç yani. Katlan katlan bi bakmışsın yaşlanmışsın tüm hayatın boş geçmiş. İkinci bir hayatımız yok
İkinci bir şansım olmadığı için kendimi seçtim. Çok zor bir karar kimse istemez yuvası yıkılsın. Adam karısı dururken başka birini seciyor sa göze almıştır zaten. Oysa onun için ne kadar değiştim ne kadar önem verdim asla yapmaz dedim. Kimse inanmaz dı bunu yapacağına. Annesi bile yüzüne tükürmüş

Allah yolunuzu açsın hiç onlara papuc bırakmayın az bile yazdım kime ne sen aldatil boşan boşanma kime ne fakat kadınlara kadın olan kocayı elinde tutandir ne demek kuş mu bu tutacak kuş bekçisi miyiz biz .Bizi niye elinde tutmuyor adam gibi adam buna cevabı varmı o cokbilmislerin .Sizde kimsenin lafına değil ekonominize bakın .Affetmeye devam etsin onlar sanki kocaları onlardan af diliyor kendileri çalıyor oynuyor vasifsizlar hadi oradan

Boşandıktan sonra nasıl geçinilir bununla ilgili bilen deneyimlemiş kişiler bilgi verir belki. Umarım sıkıntı yaşamazsınız
Maddi açıdan korkum olacak yoksa bir kocam yoktu bile. Ben yine çalışırım çocuklarla nasıl olacak onu takıyorum kafaya.. evde çocuk bakma gibi şeyler de bakıyorum. Bulurum inşallah bir iş 🤲

Allah yolunuzu açsın hiç onlara papuc bırakmayın az bile yazdım kime ne sen aldatil boşan boşanma kime ne fakat kadınlara kadın olan kocayı elinde tutandir ne demek kuş mu bu tutacak kuş bekçisi miyiz biz .Bizi niye elinde tutmuyor adam gibi adam buna cevabı varmı o cokbilmislerin .Sizde kimsenin lafına değil ekonominize bakın .Affetmeye devam etsin onlar sanki kocaları onlardan af diliyor kendileri çalıyor oynuyor vasifsizlar hadi oradan
Amin inşallah. O beni ihmal ederken benim aklımdan geçmedi aldatmak vs kendime saygım olduğu için yapmam zaten daha neler diyorlar yazsam inanmaz kimse.

O adamla durabilecek miydın, bırak kim ne derse desin, herkes "koca ne yaparsa yapsın amenna" diyecek kadar gurursuz değil... Yeni hayatın sana güzellikler getirsin.

Back
X