- 31 Aralık 2008
- 1.459
- 1.622
- 658
- Konu Sahibi cataspatas
Merhabalar. 2010 aralık ayında boşanma kararım kesinleşti. boşanma sebeplerimiz evlilik birliğinin sarsılması, eski eşimin ailesine bakmaması, maddi manevi zor hallere düşürmesi. (gerçek sebepler arasında şiddet, alkol vs. var ama kararda yer almıyor bu terimler.) boşandığımız dönem oğlum 1 yaşında idi. mahkeme her yılın 1-20 temmuz aralığı ve dini bayramların 2 ve 3. günü görme hakkı verdi babasına. fakat 1 kez bile görme talebinde bulunmadı kendisi. eski eşimi asla görmeye tahammül edemememe rağmen boşanma akabinde ilk 1 yıl sürekli arayıp oğlunu gelip görebileceğini, gelmesi gerektiğini söyledim. gelmedi, beni rahatsız etmek beni görmek için kütahyadan izmire kadar geldi iş yerimi bulup karşıma çıktı fakat ona rağmen oğlunu yine görmedi. oğlum şu anda babasını tanımıyor. boşanma davası esnasında davanın çabuk neticelenmesi için nafaka talebimden vazgeçmiştim. (kararda da bu hakkımın saklı tutulduğu yazıyor.) oğlunu arayıp sormadığı gibi kuruş yardımı da olmamıştır. bu durumda:
1- ona tanınan senede 20 gün ve bayramlardaki görme hakkını iptal ettirme şansım var mıdır ya da gün sayısını azaltmaya da daha kısa periyodlara bölme? çünkü oğlum şu an 4 yaşını bitirdi. bunca zaman ne o ne de onun ailesi oğlumu görmedi aramadı. eski eşim bana saplantılı ve bu saplantısı beni bilinçli olarak da üzmesine yol açıyor. daha önce çok örneklerini yaşadım. bunca yıl görmeyip bir süre sonra pat diye karşısına dikilecek ve kesintisiz 20 gün alıp götürmek isteyecek. hiç tanımadığı bir ortama da bir çocuğu göndermek ne kadar sağlıklı? üstelik boşanmadan 1 yaşındaki çocuğa bile şiddet uygulayan birine? ben bu riskin kalkmasını istiyorum.
2-eski eşim şu an çalışıyor ve nafaka davası açmak istiyorum. ailemle yaşıyorum, çalışıyorum ve oğlumu kreşe gönderiyorum.(maaş bilgisine ihtiyaç varsa özelden cevaplarım) oğlumun benden başka desteği yok, oğlunu görmeyen arayıp sormayan bu biyolojik babanın hiç olmazsa oğlumun geleceğinde bir desteği olsun istiyorum. standart bir miktar var mıdır davayı açarken?
hukukçu arkadaşların yönlendirmelerini rica ediyorum.
sevgiler.
1- ona tanınan senede 20 gün ve bayramlardaki görme hakkını iptal ettirme şansım var mıdır ya da gün sayısını azaltmaya da daha kısa periyodlara bölme? çünkü oğlum şu an 4 yaşını bitirdi. bunca zaman ne o ne de onun ailesi oğlumu görmedi aramadı. eski eşim bana saplantılı ve bu saplantısı beni bilinçli olarak da üzmesine yol açıyor. daha önce çok örneklerini yaşadım. bunca yıl görmeyip bir süre sonra pat diye karşısına dikilecek ve kesintisiz 20 gün alıp götürmek isteyecek. hiç tanımadığı bir ortama da bir çocuğu göndermek ne kadar sağlıklı? üstelik boşanmadan 1 yaşındaki çocuğa bile şiddet uygulayan birine? ben bu riskin kalkmasını istiyorum.
2-eski eşim şu an çalışıyor ve nafaka davası açmak istiyorum. ailemle yaşıyorum, çalışıyorum ve oğlumu kreşe gönderiyorum.(maaş bilgisine ihtiyaç varsa özelden cevaplarım) oğlumun benden başka desteği yok, oğlunu görmeyen arayıp sormayan bu biyolojik babanın hiç olmazsa oğlumun geleceğinde bir desteği olsun istiyorum. standart bir miktar var mıdır davayı açarken?
hukukçu arkadaşların yönlendirmelerini rica ediyorum.
sevgiler.