2. Evlilik ve kızım…

Fiziki kosullariniz cocuga hak ettigi bakimi veremeyecegi icin, babasi daha iyi kosullarda yasatacagi için, COCUGUN IYILIGINI GOZETEREK babasina vermekte sorun gormuyorum. Biri anneyse biri de baba, önemli olan cocugun menfaati.

Ama evlenmek icin vermeyi aklim almiyor.

Sizin sorununuz cocugun buz gibi odada yatmasi, aç kalmasi, itilip kakilmasi degil cunku. Yeni evlilikte engel olmasi.

Buraya "maddi manevi sartlarim yetmiyor, babasi cok daha iyi kosullarda yasatacak" deseniz bambaska yorumlar alirdiniz ama mesele bu degil.

Herkesin yorumlarını tek tek okudum hanımlar. Çoğu kişi yeniden hayat kur ev tut vs bırakma demiş benim aldığım asgari ücret 22 bin tl ev kiraları 1+1 15 bin tl sizce ben nasıl ayrı eve çıkabilirim? Ben 2 yıldır çalışıyorum ama iş saatleri uymuyor 9 da eve geliyorum kızımın ödevlerine zaman ayıramadığım için ilk okul hiç güzel geçmedi. Ben işte olduğum zamanlar annem kızıma bir çikolata ekmek bile sürüp eline vermiyor, eve alınan herşey kendi odalarına koyuluyor, sus istemiş ben hastayım git dayından iste demiş. Bizim ev sobalı, bir onların odasında var birde bizim. Bir ay kömür alacak param yoktu alamadım diye benim kızım parfüm kokuyor diye odalarına almamışlar. Bizim odanın sobasını da yakmamışlar çünkü kömür yok. Bir gün geldim buz gibi odada oyun oynuyor. Babasına dedim sen anne olsan o çocuğu o duruma sokmazsın bana verirdin dedi. Ben şuan çalışıyorum ama çalışmasam ikimizde aç kalırız. Allah korusun başıma bir şey gelse 1 ay yatsam bir bardak su getirmezler. Sürekli babama bu evden ya kızın gidecek ya ben diye doldurup beni hırsızlıkla suçlayan birisi yetmiyor bunu herkese anlatıyor. Ben boşanacağım zaman ben istemem gitsin kocasının evine diye polis çağıran mahalleye beni rezil etmiş kişi annem buna razı olanda babam. Bana sahip çıkacak anne babam yok benim çocuğuma bile bakmazlar. Ben evlenip çocuğumu bırakmak istemiyorum zaten ama babası ben güvenemem veremem diyor artı şuan ki görüştüğüm kişi de ben çocuğunu istemiyorum demiyor. Bunu da bana onay verin diye sormadım. Hemen neden evlilik düşünüyorsun hayatını yaşa kızına tek başına baksaydın demenize istinaden yazıyorum. Hayat öyle çalış, aile evinde yaşa, olmazsa ev tut yaşa. Şeklinde ilerlemiyor. Öyle olsa ben zaten bunu baştan yapar ailem muhtaç olmazdım. Şuan bu durumu anneme babama anlatırdım ama buraya yazıyorum ben.
Ya ne konuşuyorsun sen be?
Annem çikolatalı ekmek bile vermiyor o yüzden elin suratsız rezil herifine gidip evladımı başımdan atıyorum çünkü bu daha mantıklı diyorsun dimi.
Sus bari ya sus.
Koca meraklısıyım de sus.
Adamsız yapamıyorum de sus.
Annem babama katlanamıyorum bıdı bıdı elin herifi tatlı geliyor de sus.
Azıcık omurganız olsun sizin gibilerin de dürüst olun be. Hala bahane.

merhaba hanımlar. Ben 28 yaşındayım eşimden 2 yıl önce ayrıldım eşim başka şehirde ve ben aile evinde yaşıyorum 7 yaşında kızım var. Ve şuan hayatımda daha önce evlenmemiş birisi var beni çok seviyor değer veriyor. 1 yıldır beraberiz. Aileside beni sevdi istemeye gelelim evlenin artık diyorlar. Ben bu ay aileme açıklamak istiyorum ama kafam çok karışık sebepleri ise şu. Ben evlenirsem eski eşim kızımı yanına alacakmış evlendiğim kişi kim olursa olsun güvenemem dedi. Yanına alırsa zaten uzak bir şehirde her zaman göremem ayrıyetten, şuan ki görüştüğüm kişi teğmen olucak ve uzak şehire gidicem evlenirsek. Şuan kızım babasının yanında tatil olduğu için orda da gayet iyi mutlu ama ben onu özlüyorum çok iyi giden bir ilişkim var evet ama ona eğer hep bizimle yaşamak isterse tepkin ne olur dediğim de suratı değişti hoşuna da gitmedi sanki ama oda bir eşya değil bende vicdansız değilim dedi sadece alışamadım hala biraz değişik geliyor onuda zamanla aşarım ben dedi.. çok korkuyorum ya eski bir eşim hiç görüştürmezse diye veya şuan ki kişi ilerde değişirse diye. Bir yanım ayrıl diyor ama aile evindede öyle mutlu değilim annem çok sıkıntılı birisi evde herşeyi saklar kızımla ben yemeyim diye babama sürekli ya bu kızın evden gidecek ben diyor 2 gün önce de eşyasını çalmakla suçladı beni. Evlensem çocuğumu bırakan vicdansız gibi hissediyorum ama ben yavrumu da çok seviyorum. Ama ya babasında mutsuz olursa ve ben almak istediğimde şuan ki kişi sorun yaratırsa diye Şuan çok kararsızım ne yapmalıyım ;(
Şu an yazacaklarım için muhtemelen tepki alacağım ama yazmazsam da içim içimi yer. Üvey babayla büyümüş biri olarak söylemeliyim ki kız çocuğu nolursa olsun, ne kadar iyi olursa olsun üvey babayla, üvey kardeşlerle büyümemeli. Şimdi siz evlendiniz ve kızınızı da yanınıza aldınız diyelim, çocuğunuzun babasından evlenir evlenmez çocuk yaptığınıza göre bu adamdan da çocuğunuz olacak ve istediğiniz kadar şartları eşit tutmaya çalışın kendi kızınıza, yeni evlendiğini adamın çocuğuna yaptığınız anneliği yapamıycaksınız. Siz ayrım yapmadığınızı düşünseniz bile o adam kendi çocuğuna 3 se kızınıza 1 yapacak ve sizde gidecek bir yerim yok diye buna göz yumacaksınız ya da babasına gönderip üvey anneyle büyümesine, iki türlü de travma yaşamasına sebep olacaksınız. O yüzden anneniz babanız ne kadar kötü olursa olsun onların yanında durun ve yeterli birikiminiz olduğunda yada daha iyi bi iş bulduğunuzda kendi evinize çıkın. Gerekirse eski eşinizle konuşup destek isteyin bu konu için. Eğer anne iseniz önce çocuğunuzun rahatı ve psikolojisini düşünün kendiniz sonra. 30 yaşında hala değersizlik ve anksiyete yle uğraşıp terapilere gidip hiç bi çözüm bulamamış biri olarak söylüyorum bunu. Üvey baba ve üvey kardeşlerle büyümek tahmin ettiğinden daha travmatik ve zor.

Evlenmeyin aile evinde kalın birikim yapın deniyor annem kötü olmaz diyorsunuz, ok.
Evlenip yanınıza alın çocuk annesiz büyümez deniyor, babası vermez sevgilim de tam olarak istemiyor'a getiriyorsunuz, ok.
Babaya verin deniyor, özlerim cart curt diyorsunuz, ok. Tam olarak ne olsun istiyorsunuz çocuğun yok olmasını mı?
Asıl vicdan sizde yok bence, ayrıca kararınızı da vermişsiniz günah çıkarmaya gelmişsiniz buraya ama yanlış yer üzgünüm,
verin çocuğu babasına ne yapıyorsanız yapın bu kafayla 3 5 seneye oradan da bir çocukla dönersiniz zaten beğenmediğiniz baba evine.
Ayrıca eşinizle boşanma sebeplerini yazmışsınız söylediklerinizi yaşayan kadınlar hasta olup erkeklerin suratına dönüp tükürmüyor bile senelerce korkudan
Siz maşallah koştur koştur 1 sene sonra koca bulmuşsunuz hemen, kusura bakmayın sayfalarca dil dökülmüş ona yok buna yok ne var yani çocuk var işte ortada, siz yapmışsınız biz yapıp vermedik kucağınıza.
Hayatınızı dünyaya getirdiğiniz sabilere göre yaşamayacaksanız yapmayacaksınız bu kadar basit, ondan sonra yargılamayın lütfen nolur, oldu.
alkışlamak istedim de olmadı burdan alkışlayayım :KK9::KK9::KK9:

Evet benim içinin rahat etmediği kısım bu zaten birbirimizi seviyoruz kendisi de çok vicdanlı merhametli biri ama sanırım çocuğumu henüz içinde sindiremedi ve kızım benim yanımda fazlalılık gibi yada istenmeyen gibi hissetsin de istemiyorum
Kızından laf açınca yüzü düşen birinde ne merhamet vardır ne vicdan, kendini kandırma.

Ben sokakta elin çocuğunu görsem " ayy ne tatlıymış" derim, içim ısınır. Ki sevdiğim adamın çocuğu olsa bağrıma basar, yarı analık yaparım.

Ömür boyu olsun mutluluğunuz.
Çocuğu öncelemek böyle bir şey işte, tek taraf değil iki taraf da öncelemeli.
Çok duygusal geldi hikayeniz, nazar değmesin.

Konu sahibi de kızımı seviyorum desin dursun.
Sevginin ne olduğunu bilmiyor dahakine çocuğu

Ömür boyu olsun mutluluğunuz.
Çocuğu öncelemek böyle bir şey işte, tek taraf değil iki taraf da öncelemeli.
Çok duygusal geldi hikayeniz, nazar değmesin.

Konu sahibi de kızımı seviyorum desin dursun.
Sevginin ne olduğunu bilmiyor daha.
Ben 22 yaşında çocuğumla mücadele verdım . Çalışma dedıler çalıştım 7 sene ayaklarımın uzerınde durdum . Evlenırken çalışmamamın daha doğru olduğunun kanaaatındeydık. Güçlü bır aıle bagımız olsun çocuğuma bundan sonra annem bakmak zorunda kalmasın aıle kavramını tam oturtalım dıye . Esıme isten çıkarken bile dedım ben. 7 sene devamlı olarak bım de çalıştım çok yoğun tempo da . Yarın bır gün çocuğumun harcaması sana sorun olursa benı yıkarsın . Kaldıramam ne kadar seversem seveyim çocuğumu 2. Plan yapamam dedım karekterınden her ne kadar emın de olsam sonra dan basıma bırsey çıkmasın dıye oturup herseyı konuştum . Çok şükür hersey yolunda . Benım oğlum bana benım kuzenım yok mu anne derdı . Benım babaannem yok mu derdı . İse görmesen olmaz mı anne derdı . 4 aylıkken çalışmaya başladığım ıcın emzıremesım bıle yavrumu zaten babasından gördüğüm sıddetle yavrumun sütü kesılmıstı ben çocuğuma sarılıp ağladım sonra göz yaşlarımı sıldım . Senı kavga sıddet dolu ortamda buyutmıcem sen benım yaşadıklarımı yaşamayacaksın dedım ona söz verdım o daha süt kokarken .. ben hıc baba sevgısı gormedım ve benım babam alkolıktı bızı bıçaklarla kovalardı . Doverdı . Oğlumun babası bana bıçak cektıgı gun gecmıs gözümde canlandı onun ıcın çok mücadele verdım . İş ararken otobüs param yoktu yolda su alacak param yoktu . Ordan oraya yazın sıcağında yürüyerek gıder ıs arardım. Ben çocuğumu sokakta bulmadım . 2. Çocuğu bıle hemen dusunmedık oğlum önce aılemıze alışsın ıstedık . Kıskanmasın sorun olmasın ıstedık . Ne zaman ki o kardesım olsa çok güzel olmaz mı anne demeye başladı bız de o zaman karar verdık oncesınde de çok ıstıyor olmamıza rağmen . Şu an malesef olmuyor çocuğumuz . Ama olursa yıne mükemmel bır aıle olacağımıza emınım . Allah esımden razı olsun o babam dıyıp çocuğumu sevdıkce onunla zaman gecırdıkce ben çok mutlu oluyorum . Sanırım hayattakı en buyun şansım oğlum ve esım . Çocuğum hasta olduğu zaman benım kadar panık oluyor gece başında beraber bekliyoruz hep beraber uyuyoruz ateslenır dıye korkudan . Esım hasta olduğu zamanda aynı merhametı oğlum gosterıyor . Yanı kendısıne verılen emegı farkında oda aynı sekılde davranıyor . Allah onları benden eksık etmesın . Ama dedıgım gıbı Sımdı oglumla ılgılı bır sorun olsa çok yıkılırım ama 1 dakıka bıle düşünmem .

Sevgilimin ailesi de seneye evlilik düşünüyor sevgilimde öyle. Bu yüzden bu kadar geriliyorum aslında şöyle 2 3 yıl olsaydı. Haklı olarak atanacak ve evlenmesi gerekiyor yaşı da geçmeden.
Ben olsam kızımı bırakamam temelli olarak babasının yanına, evlat kırmızı cizgim, onun yarım kalmasına kalbim müsade etmez.

Mesleğim yok şuan özel bir yerde 9-9 çalışıyorum iş değiştirsem bile bulunduğum yerde heryer aynı.
Benimde sıze benzer annemle problemlerım vardı ama ben bırıkım yapmak yerıne evın gıderlerıne destek olmakta buldum çözümü mesela annem sadece pazar masrafını karşılıyordu ben elektrik su ınternet ve market alısverısını . Hıc bır zaman bırıkım yapamadım . Ama en azından daha az hırgur çıkıyordu çocuğum rahat oluyordu . Deger mı ? Bence deger .

10 erkek toplansın benim evladımın tırnak ucu etmez defolup gider alayı.
Bu şu demek değil ki ben kendimi kapatır baba evinde boyun eğerim.
Yer içer gezerim flört ederim aşk kadınıyımdır.
Evladımla benim hayatım ayrıdır. O dünyanın içine birinin girmesi için bir sürü testten sınavdan geçmesi gerekir ki en en en ufak yanlışında defolur gider bunu da iyi bilir.

Ben olsam kızımı bırakamam temelli olarak babasının yanına, evlat kırmızı cizgim, onun yarım kalmasına kalbim müsade etmez.
Valla bende bırakamazdım bırakmadım da 8 yasındakı oğlum bıle babasından ne ıcın boşandığımızı bılmesede bugüne kadar benı gormedı bende onu görmek ıstemıyorum o benım babam degıl dıyor

Allah esımden razı olsun o babam dıyıp çocuğumu sevdıkce onunla zaman gecırdıkce ben çok mutlu oluyorum .
Memleketin hayrı için keşke eşinizi klonlasalar. Ortalık hain sadist erkeklerle babalarla dolu. Konudaki adam daha bir kez görmediği çocuğun adı geçince yüzü düşmüş suratı asılmış. İnsan olan biz evleneceğiz, bu çocuğa yazık bilmesi alışması lazım der. Beraber bir şeyler yapalım çocuğunla bağ kurmak istiyorum der. Ama onun yerine evimize gelemez diyor, çocuğun anası da peki beyim yollarım onu babasına, sen ne dersen ailen ne isterse o diyor.

ondan babalık istemiyorum sadece kızımla aramdaki o ilişkiye karışmasın sınır koymasın.

ona eğer hep bizimle yaşamak isterse tepkin ne olur dediğim de suratı değişti hoşuna da gitmedi sanki ama oda bir eşya değil bende vicdansız değilim dedi sadece alışamadım hala biraz değişik geliyor onuda zamanla aşarım ben dedi..
Bu adam sizin bir çocuğunuz olduğunu bilerek bu ilişkiye baslamadi mı?
Neyine alışamamış?
Bu çocuk daha yeni gökten zembille inmedi ya!
Böyle ucu açık, belirsiz konuşan birine güvenemezdim.
Yarın birgün çocuğunu istemiyorum, alışamadım derse ne yapacaksınız?

Sorun etmiyor aslında sadece beni tam anlamıyla anlayamıyor başından bir evlilik geçmediği ve çocuğu olmadığı için.
O zaman sizle aynı durumda olan, daha önce evlilik yapmış biriyle evlenmeyi tercih edin. 2.evliliğinizi mantıklı düşünerek yapın. Lütfen kendinizi kandırmak için bahanelere sığınmayın ve burdaki insanların yorumlarını fikirlerini ciddiye alın.

Yorum yapanların dikkate almadığı şey anne evlenmek istiyor ve evlenecek. Bu yüzden çocuk babada kalmalı. Zaten konu sahibinin anneside ikisini evde istemiyor.

Çocuğuyla henüz tanışmamış varlığına alışamamış bir adamla evleniyor. Bence herkes bunu eleştiriyor. Bunu bir baba da yapsa eleştiririz.
Kimse kaldığında sorun yok. Okula nerede devam edecekse kim daha rahatsa müsaitse onunla kalsın. Ama tatillerde diğerine gidebilmeli.

Baba alamaz diye bir şey yok ki kadın zaten çocuğu istemiyor. Arada bir görmeye gelir diyor, o da yeni kocası izin verirse sınır koymazsa.

Evlendiğimiz zaman eski eşimde kalacaktı oda öyle biliyordu zaten. Ben dedim ki karşı taraf evlenirse ben kızımı alırım dedim oda sürekli mi dedi bende evet dedim
Maalesef bende sizin gibi düşünüyorum. Anne zaten çoktan vazgeçmiş çocuğundan. Babası doğulu, üvey babaya bırakmaz kısmı bana göre de bahane. Adam òyle bir niyette bile olsa mucadele edilir vermemek için. Kolundan tutup götüremez çocuğu sonuçta. Dava süreci olur. Alması da çok mümkün olmaz. Tabi bunlara gerek olmayacağı belli.Anne zaten karar vermiş. Çocuğu gönderip evlenecek. İnşallah bu yavrucak babasının yanında çok mutlu olur. İnşallah çok iyi bir babası vardır.

Ya ne konuşuyorsun sen be?
Annem çikolatalı ekmek bile vermiyor o yüzden elin suratsız rezil herifine gidip evladımı başımdan atıyorum çünkü bu daha mantıklı diyorsun dimi.
Sus bari ya sus.
Koca meraklısıyım de sus.
Adamsız yapamıyorum de sus.
Annem babama katlanamıyorum bıdı bıdı elin herifi tatlı geliyor de sus.
Azıcık omurganız olsun sizin gibilerin de dürüst olun be. Hala bahane.
Kizi icin o evden ayrildigini ima ediyor ama kizinida basindan atiyor

Kırmadan bir şeyler yazmaya çalışacağım bende.
Bir adam gelip köpeğim hakkında sizin evladınıza söylediklerini söylese direkt onu postalardım. Anne değilim ama köpeğimle bile empati yaptığımda bu adamı aklım almıyor. Ki buradaki anneler de ne kadar dayanılmaz olduğunu yazmış.
Bu adam vicdanlı, merhametli bir adam değil. Bu adam ve ailesi tamamen o adama muhtaç olduğunuzun çokça farkında. Bas bas bela ben geliyorum diyor. Şimdi bu adama muhtaç olduğunuz için sizi fazla fazla mutlaka ezecektir. Maddi manevi şiddet, evlilik içi tecavüz bas bas bağırıyor. Hele bu adamdan da bebek sahibi olduğunuzda kızınıza yapabileceklerini düşünmemek bile imkansız. İkisi de çocuk olduğu halde kızınız ufacık bebeğinize dokunsa kızınıza canavar gibi bu adamın bağırdığını hayal edin. Yürekler parçalanır resmen. Maddi olarak bile kızınıza destek olacağını kızınızın varlığından bile rahatsız bu adamın yapmayacağını dış gözle anladık.
Aile evinde de mutsuz olduğunuz aşikar. Ölene kadar da bekar kalmak istememeniz normal. Sizin bir erkeğe kendinizi ve kızınızı ezdirmeden maddi olarak ayakta kalıp, o şekilde sizi ve kızınızı kabul edecek biriyle evlilik düşünmeniz daha iyi olacak. Bu adamdan size kısa süreli koca olur ama çok uzun sürmeyeceği aşikar... Ama sevip sevileceğiniz, kızınızla beraber aile olabileceğiniz bir adam seçmek sizin elinizde. Ben olsam sizin yerinizde bu adama kapıyı gösterip, mantıken ve kalben kafama yatan adamı bulmaya çalışırım. Bu adamda mantık maalesef sizin adınıza bulamıyorum... İlk seçim moktan olmuş ama ikincisi de mantık evliliği yapıp kendinizden önce anne olduğunuzu bilerek kızınızı öncelikli tutarak evlilik yapmak zorundasınız. Bu adam sizin kızınıza baba olmayı geçtim abi olmak isteseydi çooooktan adım atıp onun gönlünü yapmaya çalışırdı. Eğer evlenirseniz babasının evladınızı alacağını söylediğinizde size vermesi gereken tepki : ne münasebet kızını alıp seni üzemez, biz ona kendi kızımız gibi kol kanat gereriz, kimsenin seni üzmesine izin vermiyorum... demesi lazımdı. Adam gibi adam bunu derdi. Dışarıda erkek çok inanın, sizi kızınızla kabul edecek mutlu edecek üzmeyecek adamı bulmaya çalışın.

Back
X