Bosanma kararini nasil ve ne zaman aldiniz?

Bir dergide okumustum,
kadin bosanma kararini aslinda evliligin en baslarinda aliyormus, ama uygulamasi seneler sürebiliyormus.

Buradan yola cikacak olursak eger, siz er yada gec bosanacaksiniz, ama ne zaman cesaretinizi toplarsaniz o zaman.

Beni anlatmis o yazi.. Daha ilk hafta anladim yurumeyecegini, yuruse de mutsuz edecegini.. Ama 1sene surdu avukata gitmem.. Icimdeki duzelir umudu sonene dek sabrettim..
Belki hemen bitse icimde aci kalabilirdi.. Cunku butun rezilligini gormemis olacaktim.. Kendimi suclayacaktim belki.. Her seyde var bi hayır..

Benim öyle hemen evliliğin ilk zamanlarında olmamıştı ama gerçekten de bu fikrin bir demlenme süresi oluyor, sanki bir meyvenin olgunlaşması gibi.

Ben de çok takıyordum kafaya nasıl alacağım bu kararı diye hatta konum da var ama sonradan düşündüm herkesin bir kopma noktası var sonuçta diye nitekim öyle de oldu.

Beni anlatmis o yazi.. Daha ilk hafta anladim yurumeyecegini, yuruse de mutsuz edecegini.. Ama 1sene surdu avukata gitmem.. Icimdeki duzelir umudu sonene dek sabrettim..
Belki hemen bitse icimde aci kalabilirdi.. Cunku butun rezilligini gormemis olacaktim.. Kendimi suclayacaktim belki.. Her seyde var bi hayır..
Bende ilk hafta cok net anlamistim isin raya oturmayacagini. Icimden esyalarimi dogru düzgün yerlestirmek bile gelmemisti. 2 sene sabrettim, pisman olurum, belki düzelir diye düsündüm.
Hic pisman olmadim. Tek pismanligim daha önce bosanmayisim. Allah hepimizin yoluna temiz insanlar cikarsin insallah bundan sonra :)

Bende ilk hafta cok net anlamistim isin raya oturmayacagini. Icimden esyalarimi dogru düzgün yerlestirmek bile gelmemisti. 2 sene sabrettim, pisman olurum, belki düzelir diye düsündüm.
Hic pisman olmadim. Tek pismanligim daha önce bosanmayisim. Allah hepimizin yoluna temiz insanlar cikarsin insallah bundan sonra :)
Amin.. InsaAllah..
Bende de tum hevesler kirilmisti, esyalari filan yerlestirirken mutlu olmadigimi hissediyordum.. Velhasili kurtulduk.. Allah o gunleri aratacak dert vermesin.. Bugünümuze hamdolsun.. Mutlulukla unutalim insaAllah hepsini..

O karar bir anda alinmiyor. Once icindekiler yavas yavas oluyor. Sonra cocuk icin erteleniyor. Sonra kucuk bir olay kucuk kivilcimi atesleyip buraya kadar dedirtiyor.
Hakikaten de kucucuk seyle patliyor genelde olay.. Gorunurdeki sebep basit duruyor yani.. Ama isin asli cok baska oluyor; birikmislik, bıkkınlık ve yılgınlık..

@miss-sunshine Cui Bono Cui Bono yaşlarımız yakın sanırım ve yakın süreler evli kalmışız.

Peki sizde güven duymamak ya da sevilmeme hissi oldu mu? Yani bu adam sevmiyor dediniz mi? Benim en ağırıma gidenlerden biri bu olmuştu.

@miss-sunshine Cui Bono Cui Bono yaşlarımız yakın sanırım ve yakın süreler evli kalmışız.

Peki sizde güven duymamak ya da sevilmeme hissi oldu mu? Yani bu adam sevmiyor dediniz mi? Benim en ağırıma gidenlerden biri bu olmuştu.
26 yasindayim, yaklasik 2 yil oldu bosanali ve 1 sene evli kaldim evlilik denirse..
Sevilmeme hissi degil de degersizlik hissi oldu bende.. Nasil anlatsam, adamin sevgi anlayisiyla benimki ayni değildi, ayni derinlikte degildik.. O seviyordu biliyordun ama 'kendince'.. O yuzden sevgisi de kendisi gibi kalitesizdi.. Değer vermekle sevmek ayni degildir gozumde..
Guvensizlik de şöyle olmustu.. Aldatacagini filan hic dusunmedim, hala da düşünmem.. Sadece, benim arkamda dağ gibi adam gibi duracagina inancim kalmamisti.. Güvenmiyordum bu yuzden de..

26 yasindayim, yaklasik 2 yil oldu bosanali ve 1 sene evli kaldim evlilik denirse..
Sevilmeme hissi degil de degersizlik hissi oldu bende.. Nasil anlatsam, adamin sevgi anlayisiyla benimki ayni değildi, ayni derinlikte degildik.. O seviyordu biliyordun ama 'kendince'.. O yuzden sevgisi de kendisi gibi kalitesizdi.. Değer vermekle sevmek ayni degildir gozumde..
Guvensizlik de şöyle olmustu.. Aldatacagini filan hic dusunmedim, hala da düşünmem.. Sadece, benim arkamda dağ gibi adam gibi duracagina inancim kalmamisti.. Güvenmiyordum bu yuzden de..
Benim de 26 yeni bitti :KK73:

Eşime daha önce demiştim, bu evlilik biterse benim sebeplerim güvensizlik ve sevgisizlik diye. Benim de aldatılma şüphem yoktu da aynen dediğin gibi arkamda durmaz ortaya bırakır beni gibi hissediyordum. Aptal adam şimdi ben kimseyi senin gibi sevmedim pişmanım vicdan azabı çekiyorum hayatımın dersini aldım senden deyip duruyor :KK62: dağa taşa anlatasım geliyor içimdekileri neden yaptı neden paramparça etti beni böyle:KK11:

Benim de 26 yeni bitti :KK73:

Eşime daha önce demiştim, bu evlilik biterse benim sebeplerim güvensizlik ve sevgisizlik diye. Benim de aldatılma şüphem yoktu da aynen dediğin gibi arkamda durmaz ortaya bırakır beni gibi hissediyordum. Aptal adam şimdi ben kimseyi senin gibi sevmedim pişmanım vicdan azabı çekiyorum hayatımın dersini aldım senden deyip duruyor :KK62: dağa taşa anlatasım geliyor içimdekileri neden yaptı neden paramparça etti beni böyle:KK11:
Dava sonuclandi mi peki?
Zaten once degersiz hissettirirler, pes ettirirler, is ciddiye binip resti cekince de eline ayagina duserler askindan ölmüş gibi.. Barisirsan 3 gun gecmez ayni rezillige devam yalniz.. Kimse degismez..
Ben davayi son noktaya gelince acmistim.. O yuzden dönüş yoktu.. Her yuzunu gormustum bi de.. Iyilikle yaklastim olmadi, cildirdim olmadi, sustum olmadi.. Kendime kizacagim bi sey de yok yani bu yuzden..
Kurtuldum diyorum simdilerde.. Zor surec elbet ama o evlilik devam etse hep zor olacakti.. Simdi hic deglse kafam rahat..

Dava sonuclandi mi peki?
Zaten once degersiz hissettirirler, pes ettirirler, is ciddiye binip resti cekince de eline ayagina duserler askindan ölmüş gibi.. Barisirsan 3 gun gecmez ayni rezillige devam yalniz.. Kimse degismez..
Ben davayi son noktaya gelince acmistim.. O yuzden dönüş yoktu.. Her yuzunu gormustum bi de.. Iyilikle yaklastim olmadi, cildirdim olmadi, sustum olmadi.. Kendime kizacagim bi sey de yok yani bu yuzden..
Kurtuldum diyorum simdilerde.. Zor surec elbet ama o evlilik devam etse hep zor olacakti.. Simdi hic deglse kafam rahat..
Evet 1 ay önce sonuçlandı, 2 yıl evli kaldım, ben de her yolu deneyip tükendiğim anda evi terkettim üç hafta içinde de boşandık. Yani evden ayrılalı daha iki ay bile olmadı benim ama çabuk bitsin istedim o yüzden hemen dava açtım.

Dava açana kadar biterse bitsin modundaydı şimdi ben olmayacak şeyler yapmışım çok pişmanım deyip duruyor. Kimse değişmez ne ben ne o, keşke daha farklı olsaydı tüm o güzel şeyler onunla olsaydı ama yeter üzüldüğüm.

Biz doğru dürüst aynı evde bile yaşamadık biliyor musun, ayrı şehirlerdeydik iş nedeniyle, o kısıtlı zamana bile bir sürü kavga, sevgisizlik, saygısızlık sığdırdık. Çocuk gibiydi keşke bu kadar sevmeseydim aptal adamı :KK11:

Bende 28 i yeni bitirdim :)
Yani benim bosanma sebebim cok farkli aslinda. Ev arkadasi gibiydik, kari koca iliskisi denmezdi. Artik erkeklere ilgisi olabilecegini düsünmeye baslamistim, ki bu akillara zarar bir düsünce gercekten. Ne bana ne de baska kizlara zerre ilgisi yoktu, ne biliyim caktirmadan bir bakis atmasi filanda yoktu.
Aldatiyor olabileceginden hic süphe duymadim ama, onun kadinlara karsi bir düsmanligi vardi sanki, ona cok iyi davranmama, asla kirmamama ragmen banada düsman gibiydi. O yüzden evet, beni sevmedigini düsündügüm oldu. Neyseki kurtuldum o evlilige az biraz benzeyen seyden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 28 i yeni bitirdim :)
Yani benim bosanma sebebim cok farkli aslinda. Ev arkadasi gibiydik, kari koca iliskisi denmezdi. Artik erkeklere ilgisi olabilecegini düsünmeye baslamistim, ki bu akillara zarar bir düsünce gercekten. Ne bana ne de baska kizlara zerre ilgisi yoktu, ne biliyim caktirmadan bir bakis atmasi filanda yoktu.
Aldatiyor olabileceginden hic süphe duymadim ama, onun kadinlara karsi bir düsmanligi vardi sanki, ona cok iyi davranmama, asla kirmamama ragmen banada düsman gibiydi. O yüzden evet, beni sevmedigini düsündügüm oldu. Neyseki kurtuldum o evlilige az biraz benzeyen seyden.
Hani bir çiçeği alırsınız toprağa ekersiniz ama toprak öyle kötüdür ki, üstüne bir de sulayan yoktur kurur kalırsınız. Duygusal açıdan bu hale geliyoruz işte. Bunu eski eşime de dedim, haklısın ben odunun tekiyim pişmanım bilmem ne dedi.

Bundan sonra güzel günlerimiz olur inşallah canım :KK200:

Benim ablamın eski eşi böyle çalışmazdı. Ama gerçekten insan olarak iyiydi. Hani kimseyi küçümsemez kibirli değildi son derece saygılıydı ama o çalışmaması e tabi çalışmayınca yalan dolan ondan bundan borç derken illallah dedirtti. Oh ablam çalışsın o yan gelsin yatsın nerdeyse bir sene işi iyiyse ikinci sene yoktu. Ablam dayanamadı ve kocaman iki çocuğu varken boşandı. Şuan gayettr rahat en azından kavga gürültü yok çocuklar huzurlu. Keşke olmasaydı ama adam gibi bir iş bulup çalışmadı. Bir de sizin eşinizin manevi yönden geçimsizliğide var hani gerçekten çok zor. Umarım hakkınızda hayırlısı olur. Bebeğinizi huzur ve mutlulukla büyütün inşallah..

Sorumlulugunu bilmemesi tamamen ayri bir dert zaten, üstüne bide baska huylari var.
Ablaniz kac yasinda bosandi? ne kadar dayandi? suan nasil peki durumu ve ne gibi zorluklar cekti?
Bir insanin sadece iyi olmasida yetmiyor demek.

Bir dergide okumustum,
kadin bosanma kararini aslinda evliligin en baslarinda aliyormus, ama uygulamasi seneler sürebiliyormus.

Buradan yola cikacak olursak eger, siz er yada gec bosanacaksiniz, ama ne zaman cesaretinizi toplarsaniz o zaman.
Cok dogru. Bende 1 sene icinde düsünmeye basladim hala düsünüyorum.

1sene sonunda aldim bosanma kararini.. Ama oncesinden icimde oturmustu.. Nasil oturdu dersen, sonucta 1 dakika icinde gelinmiyor o hale, adam yaptiklariyla duzelmeyecegini o kadar iyi gosteriyor ki, o karar git gide sekilleniyor ve oturuyor zihninde..
Degismeyecegine emin oldugum an gittim avukata.. Ki zaten kimse degismez..
Neden dayandim 1 sene? Ben de cok seviyordum ve bosanma pismanligi yasarim ozlerim diye korktum.. Zor surec elbet ama Allah' a sukurler olsun,tek bi gun pisman da olmadim ozlemedim de.. Nesini ozleyeyim; millet cicim aylari yillari yasarken ben hep onun ve ailesinin urettigi sıkıntılarla bogustum..
Ilk zamanlar elbet alisma zorlugu olabilir evlilige, veya ufak tefek tartismalar.. Ama karakterde sorun varsa ve agir rencideler varsa, o is hep daha kotuye gidiyor; duzelmek şöyle dursun..
gecmis olsun kurtulmussunuz siz cocukta yoksa daha rahatsinizdir

Evet 1 ay önce sonuçlandı, 2 yıl evli kaldım, ben de her yolu deneyip tükendiğim anda evi terkettim üç hafta içinde de boşandık. Yani evden ayrılalı daha iki ay bile olmadı benim ama çabuk bitsin istedim o yüzden hemen dava açtım.

Dava açana kadar biterse bitsin modundaydı şimdi ben olmayacak şeyler yapmışım çok pişmanım deyip duruyor. Kimse değişmez ne ben ne o, keşke daha farklı olsaydı tüm o güzel şeyler onunla olsaydı ama yeter üzüldüğüm.

Biz doğru dürüst aynı evde bile yaşamadık biliyor musun, ayrı şehirlerdeydik iş nedeniyle, o kısıtlı zamana bile bir sürü kavga, sevgisizlik, saygısızlık sığdırdık. Çocuk gibiydi keşke bu kadar sevmeseydim aptal adamı :KK11:
Aslinda biz kafamizda bi kisilik giydirip onu seviyoruz.. Karsimizdaki o kisi olmadigini gosterdikce de hayalkirikligi yasiyoruz..

Sorumlulugunu bilmemesi tamamen ayri bir dert zaten, üstüne bide baska huylari var.
Ablaniz kac yasinda bosandi? ne kadar dayandi? suan nasil peki durumu ve ne gibi zorluklar cekti?
Bir insanin sadece iyi olmasida yetmiyor demek.
Kesinlikle yetmiyor canım gerçekten bu huyu olmasaydı inan dört dörtlük bir adamdı diyebilirim. Ama bu tembellik de herşeyi bitiriyor işte. 13 sene evli kaldılar tam. Ilk evlendiklerinde böyle değildi nedense sonradan adama bir tembellik yanaştı :) 13 senenin neredeyse 10 senesi böyle geçmiştir inan. Ablam boşandığında 35 yaşındaydı.3 sene önce boşandılar. Tabiki zor oldu olmazmı iki tane çocuk yiğenimin biri 16 yaşında biri 13 yaşında şuanda. Ve bu adam hala işsiz ve hiç yardım etmiyor çocuklara. Ablam normal asgari ücretle çalışıyor birde. Sadece maddi sıkıntı çekti biraz ilk başlarda ve şuan gayet iyiler maşallah ucu ucuna da olsa bolluk içinde olmasalar bile mutlu ve huzurlular. Kafaları rahat.zaten kim maddi sıkıntı çekmiyorkş artık illa ki hepimizin maddi sıkıntısı oluyor. Ama babamlar hep arkasında ablamın bu çok önemli umarım senin ailende destek olurlar sana her anlamda. Hayırlısı olsun inşallah senin içinde.

Bende cok sabrettim... ilk ay anladım zaten yurumeyecegini ama ilerde pismanlik duyarim elimden gelen herşeyi yapim dedim. 1 yil 8 ay sürdü eski evliligim.
Surekli hakaret asagilama yalan dolan siddet kaynana belasi hepsi biraradaydi.
Kendi adima cikardigim ders
Olmuyorsa zorlamayacaksin...
Bende canima tak etti bir gunde gittim hallettim mahkeme islerini..
Tek pismanligim
Keske o kadar beklemeseydim...

Bende cok sabrettim... ilk ay anladım zaten yurumeyecegini ama ilerde pismanlik duyarim elimden gelen herşeyi yapim dedim. 1 yil 8 ay sürdü eski evliligim.
Surekli hakaret asagilama yalan dolan siddet kaynana belasi hepsi biraradaydi.
Kendi adima cikardigim ders
Olmuyorsa zorlamayacaksin...
Bende canima tak etti bir gunde gittim hallettim mahkeme islerini..
Tek pismanligim
Keske o kadar beklemeseydim...
Bundan sonra mutlu olun insallah. Benim aklima takilan bir husus var. Anlatirken bu kadar rahat, keske daha önce ayrilsaymisim diyor her kadin. Peki bitirirkende bu kadar rahatmi bitirdiniz? Hic aglamadinizmi hic üzülmedinizmi? özlemedinizmi?

Back
X