Boşanma metnimi hazırlayacağım.

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Evet bu siteye yıllardır tecevüzden, şiddete, hakaretten, sinir krizine kadar maruz kaldığım herşeyi yazdım. Şimdi ise kendi davam için tüm bunları yazıp avukata vermem gerekiyor. Bu yollardan geçen boşanmış arkadaşlardan ya da insanları bu yollardan geçiren avukatlardan tüyolar rica ediyorum. Hani bir cümle, bir nokta, bir detay olur da hakimler özellikle dikkat ediyordur, yasada özel yeri vardır vs. Böyle ayrıntılar varsa paylaşır mısınız? Herşeyi yazarsam 2 cilt kitap olur o yüzden boşanma aşamasında en işe yarar, en fazla nafaka ve tazminat getirecek şekilde hazırlamak istiyorum. 2 çocuğum var ve her kuruşa ihtiyacım var.

Not: avukatım çocuklar için 1000er, benim için 2000 TL nafaka, şiddet tazminatı olarak da 150 bin TL isteyeceğini ama nafakayı ortalama 2000, tazminatın da 30-50 bin arası geleceğini söyledi. Eminim iyi bir savunma bu konuda katkı sağlayacaktır.

Adamın geliri ne ki 2000 verecek ?
Etrafimda bütün bosananlarin eski çakal kocaları gelirlerini asgariden gösterdi taş catlasin 500 aldılar .
Dilekçe için anlaşmazlık nedenlerini bence çok da dramatik olmayan net bir şekilde yazın ana başlıklar ve örnekleme şeklinde .
Arabesk bir anlatım olmasın , uzun laf kalabalıkları olmasın , anlaşılır dilde olsun yeterli .

Yıpratıcı bir süreç arada çocuklarınız da var avukatiniz delillerinizin oldugunu soylesin haklarinizi alarak mümkün olursa anlasmali bosanin...para onemli evet ama ne haberler okuyoruz fazla bulasmayin derim.benzer seyler yaşamış biri olarak

Devlet memuru, maaşını gizleyemez. Ayrıca 2 küçük okullu çocuk, bir çalışmayan eş için 2 bin sandığınız kadar çok değil. Avukat bu düzeyde maaş alanlardan ortalama bu kadar nafaka aldığını belirtti. Arabesk olmamalı evet ben elimde olmadan roman metni yazıyormuş gibi yazıyorum o yüzden gerçekliği havada kalıyor. Buna dikkat etmeliyim.

Ben de başta böyle düşünüyordum ama avukatım elimdeki delillerle çok rahat tazminat alabileceğimi söyledi. Açık seçik şiddet uyguladığı videolar var. 2 bin nafakaya razı olabilir ama 50 bin tazminat ödemeye razı olmaz. O yüzden çekişmeli olacak.

Yaşadığın şeyler arasinda iki cocugunuzun olması ve boşanmayı istiyor olmanın dışında belgelendirebildigin bir şey var mı?

Çok acayip deliller falan olmadığı sürece dosyaları okumuyorlar bile. Siz ne yazarsaniz yazin.

2000 lira nafaka almanızda zor. 5000 maaşı varsa 1500 en fazla. Avukatların gazına gelmeyin. Ben hiç alırım dediği miktarı alanı görmedim daha. Şiddet belgeli ise tazminata birşey diyemem. Belge yoksa oda zor.

şimdi gördüm sorumun cevabı şeklindeki açıklamanizi..inşallah herşey gönlünüzce gelişir

Videolar yeterli bence. Maaşı da 5 binin üzerinde. Eklerle beraber 6bini buluyor.

2000 Lira nafaka zor. Imkansiza yakin. Avukatlar hep oyle soyler de alacaklari en fazla 700-800 lira olur. Keske alabilseniz fazlasini. Bosanmak icin bize anlattiklarinizi belgeleyin yeterli. Darp raporu vs cok onemli bu noktada.

2000 Lira nafaka zor. Imkansiza yakin. Avukatlar hep oyle soyler de alacaklari en fazla 700-800 lira olur. Keske alabilseniz fazlasini. Bosanmak icin bize anlattiklarinizi belgeleyin yeterli. Darp raporu vs cok onemli bu noktada.
6 bin alan birine iki çocuk için buna mı hükmedilir yani? Çok mantıksız. Ama maaşın 3te biri hem hakkaniyetli hem daha mantıklı. Ne çocuklar zor duruma düşer, ne nafakayı ödeyen. Adalet sisteminin böyle bir haksızlığa hükmedeceğini düşünmek istemiyorum. Ya avukatıma güveniyorum doğrusu. Öyle gaz vereyim davayı kapayım diye düşünecek biri gibi gelmedi. Zaten piyasanın altında bir fiyat verdi bana. Yaşı ve boşanma avukatlığı konusundaki onca yıllık tecrübesi bana güven verdi.

Hakim manevi tazminata hükmederken; tarafların ekonomik ve sosyal durumlarına, talep edenin kişilik haklarının ne ölçüde zedelendiğine, duyduğu üzüntü ve acıya, karşı tarafın kusur oranına göre belirler.
Manevi tazminat isteminde, evlilik birliğinin sona ermesine sebep olan olaylar nedeni ile kişinin duyduğu elem, üzüntü, toplumsal baskı göz önünde tutulmaktadır.

Maddi tazminat miktarını hakim; hakkaniyet, menfaat kaybı ve kusur oranına göre belirler.

Bunları aktaran olayları öne çıkarın, delillendirin.
Kolay gelsin.

Bugun sabah kendi bosanma metnimi hazirladik Avukatimla beraber ekleme ve cikarma icin 3 gun süre verdi bana hala düsünüyorum

Avukatlar kendi ağzımızdan hikaye yazar gibi bir A4 e evliliğin en başından, neler yaşadığımızı yazmamızı istiyorlar ,sonra kendileri dediginiz gibi düzenliyor ,benim de bu perşembe karar çıkacak, bitecek artık, bende bekliyorum hakim neye karar vercek.

Adaletli degil belki ama hukuk sistemi bu sekilde gordugum kadariyla. Avukatiniza fazla guvenmeyin, hic o bahsettiginiz miktarlari alabileni gormedim. Adam devlet memuru diyorsunuz 6 bin geliri varsa en fazla 1000 lira alirsiniz tahminim.

Adaletli degil belki ama hukuk sistemi bu sekilde gordugum kadariyla. Avukatiniza fazla guvenmeyin, hic o bahsettiginiz miktarlari alabileni gormedim. Adam devlet memuru diyorsunuz 6 bin geliri varsa en fazla 1000 lira alirsiniz tahminim.
Üzüldüm ama en azından buna göre planlarımı baştan düzenleyeceğm. Nafaka kiramı karşılar diyordum. Bununla ilgili yarın bir konu açayım. Bu oranlarda maaşı olanlar ne kadar alıyor bir fikir edinmiş olurum.

Siz calisiyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…