Boşanma metnimi hazırlayacağım.

İddia ettiğiniz herşeyin bir kanıtı veya şahidi olması, taznimatı almanızı kolaylaştıracaktır.Eğer ödemek zorunda kalacağı tazminat ve deliller gözünü korkutursa adamın, anlaşmalı boşanmayı öylelikle kabul eder.Uğradığınız şiddet ve tecavüz olayları bu konuda çok belirleyici olacak. Ayrıca ceza alabileceği hususlar olduğundan anlaşmaya razı gelip, şartlarınızı kabul edecektir diye düşünüyorum. Olaylar nasıl gerçekleşti ise, delille şahitle destekleyerek, dilekçeyi sağlam döşemelisiniz.

Evet bu siteye yıllardır tecevüzden, şiddete, hakaretten, sinir krizine kadar maruz kaldığım herşeyi yazdım. Şimdi ise kendi davam için tüm bunları yazıp avukata vermem gerekiyor. Bu yollardan geçen boşanmış arkadaşlardan ya da insanları bu yollardan geçiren avukatlardan tüyolar rica ediyorum. Hani bir cümle, bir nokta, bir detay olur da hakimler özellikle dikkat ediyordur, yasada özel yeri vardır vs. Böyle ayrıntılar varsa paylaşır mısınız? Herşeyi yazarsam 2 cilt kitap olur o yüzden boşanma aşamasında en işe yarar, en fazla nafaka ve tazminat getirecek şekilde hazırlamak istiyorum. 2 çocuğum var ve her kuruşa ihtiyacım var.

Not: avukatım çocuklar için 1000er, benim için 2000 TL nafaka, şiddet tazminatı olarak da 150 bin TL isteyeceğini ama nafakayı ortalama 2000, tazminatın da 30-50 bin arası geleceğini söyledi. Eminim iyi bir savunma bu konuda katkı sağlayacaktır.
Burada konu sadece sizin beyanınız değil. Karşı tarafın delilleri .savunması ve hakimin takdiri etkili olur. Bazı hakimler kadına pozitif ayrımcı yaklaşır bazısı erkeğe .bu da tamamen şans ve iddiaları kim daha güçlü kanıtlarsa ibre ondan yöne döner. Bu işler böyledir. Çok para hesabı yerine çok huzur hesabı yapın bence...

Burada konu sadece sizin beyanınız değil. Karşı tarafın delilleri .savunması ve hakimin takdiri etkili olur. Bazı hakimler kadına pozitif ayrımcı yaklaşır bazısı erkeğe .bu da tamamen şans ve iddiaları kim daha güçlü kanıtlarsa ibre ondan yöne döner. Bu işler böyledir. Çok para hesabı yerine çok huzur hesabı yapın bence...
Onun elle tutulur bir delili yok. Gitmiş çöpü falan çekmiş, sözde çöpe yemek atıyormuşum.

Ne yapıyorsam çok huzur için yapıyorum. Bu uğurda herkese karşı durarak ve bir bilinmeze yelken açarak boşanma yolunu seçtim. Ama iki çocuk var ve onların mutlu olabilmesi için karşılanması gereken ihtiyaçları var. Bunları yok sayıp parasının canı cehenneme diyemiyorum.

Ben direkt günlüğümü verdim avukata, üstüne de yaşadıklarımı anlattım. O gerekenleri not aldı. Davada kanıtlanabilir ve evliliği bitirme sebeplerine girenleri ayıklayıp yazdı dilekçeyi.
Bir de dava çekişmeli olacaksa birinci dilekçeyi sağlam yazın, ikinci dilekçe genelde birincinin aynısı oluyormuş.
Tazminat konusunda benim avukatım bana bu miktarları vermezler, nafakayı 1000 istedi(benim çocuğum yok) mesela ona da çok yüksek bekleme dedi.

Benim avukat da en az 1.500 TL nafaka alırız çocuk için demişti . 2 yıl önceden bahsediyorum ki çok ünlü bir avukat . 350 TL bağlandı , o da dava açıldıktan 1 yıl sonra ..

Eğer çocuklar için iyi nafaka ödeyeceğini söylüyorsa yıllarca çekişmeli uğraşmayın direk anlaşmalı bitirin .

Bizim düşündüğümüz hakkaniyet kısmı işlemiyor ne yazık ki .

11 sene önce sadece benim için 250 TL nafaka bağlanmıştı,hala da o parayı almaya devam ediyorum. Sizin ya avukatiniz beceriksizlik teki, ya da denk gelen hakim afedersiniz şerefsiz

Ben direkt günlüğümü verdim avukata, üstüne de yaşadıklarımı anlattım. O gerekenleri not aldı. Davada kanıtlanabilir ve evliliği bitirme sebeplerine girenleri ayıklayıp yazdı dilekçeyi.
Bir de dava çekişmeli olacaksa birinci dilekçeyi sağlam yazın, ikinci dilekçe genelde birincinin aynısı oluyormuş.
Tazminat konusunda benim avukatım bana bu miktarları vermezler, nafakayı 1000 istedi(benim çocuğum yok) mesela ona da çok yüksek bekleme dedi.

Siz ne yaptınız? Arayıp soruyo mu hasta pislik

11 sene önce sadece benim için 250 TL nafaka bağlanmıştı,hala da o parayı almaya devam ediyorum. Sizin ya avukatiniz beceriksizlik teki, ya da denk gelen hakim afedersiniz şerefsiz

Hakim çocuksuz bekar biri olduğu için çocuk masraflarından haberi yok sanırım .
Bir de ex maaşının benden az olduğunu söyledi , sadece söyleme bakıp bu karar alındı . Sonrasında avukatımı değiştirdim zaten . Ama hakimi değiştirme şansı yok zaten .

Siz neden 11 yıldır hiç nafaka arttırmadınız ?
Bir de 11 yıl önce maaşı ne kadardı , siz çalışmıyor muydunuz ?

Siz ne yaptınız? Arayıp soruyo mu hasta pislik
Yok ondan ses seda yok, araya ailesini koyuyor ama hakaret etmek için, iftira atmak için. Dilekçeye aradım konuştum, arayı bulmaya çalıştım beni reddetti yazmış, gerizekalının operatörlerden arama kaydı alabileceğim aklına gelmemiş heralde. Anca ailemi arayıp beni kötüleme derdinde şimdilerde.

Hakim çocuksuz bekar biri olduğu için çocuk masraflarından haberi yok sanırım .
Bir de ex maaşının benden az olduğunu söyledi , sadece söyleme bakıp bu karar alındı . Sonrasında avukatımı değiştirdim zaten . Ama hakimi değiştirme şansı yok zaten .

Siz neden 11 yıldır hiç nafaka arttırmadınız ?
Bir de 11 yıl önce maaşı ne kadardı , siz çalışmıyor muydunuz ?

Yok ben çocuk olarak, babamdan alıyorum nafakayı. O topa girmek istemedik açıkçası, o dönem 250 lira güzel paraydi şimdi de 18 yaşını geçtim okul da bitti binevi gönlünden koptuğu için veriyor artik

6 bin alan birine iki çocuk için buna mı hükmedilir yani? Çok mantıksız. Ama maaşın 3te biri hem hakkaniyetli hem daha mantıklı. Ne çocuklar zor duruma düşer, ne nafakayı ödeyen. Adalet sisteminin böyle bir haksızlığa hükmedeceğini düşünmek istemiyorum. Ya avukatıma güveniyorum doğrusu. Öyle gaz vereyim davayı kapayım diye düşünecek biri gibi gelmedi. Zaten piyasanın altında bir fiyat verdi bana. Yaşı ve boşanma avukatlığı konusundaki onca yıllık tecrübesi bana güven verdi.
Babamın emekli maaşı 3300 tl. Anneme 700 verdi hakim. 100.000 tazminat istedi ama 30.000 tazminat verdi. Şiddet aldatma vardı. Bizler şahittik mahkemede.

Babamın emekli maaşı 3300 tl. Anneme 700 verdi hakim. 100.000 tazminat istedi ama 30.000 tazminat verdi. Şiddet aldatma vardı. Bizler şahittik mahkemede.
Gayet güzel bir miktar. Ben de 700e okeyim:) tabii çocukların hakkı ayrı. Hakime göre değişiyor demek ki. Kadın düşmanı, işini zorla yapan, hayattan bezmiş bir amcaya denk gelmezsem kiramı çıkarırım gibi duruyor. Bakalım ne olacak bu işin sonu. Bu arada bana da annem babam şahitlik yapıcak. Yakın akrabayı ciddiye alıyorlar yani?

Gayet güzel bir miktar. Ben de 700e okeyim:) tabii çocukların hakkı ayrı. Hakime göre değişiyor demek ki. Kadın düşmanı, işini zorla yapan, hayattan bezmiş bir amcaya denk gelmezsem kiramı çıkarırım gibi duruyor. Bakalım ne olacak bu işin sonu. Bu arada bana da annem babam şahitlik yapıcak. Yakın akrabayı ciddiye alıyorlar yani?
Ben de bir ornek yazayim,adamla kadin 40 yillik evli. Dort yetiskin ,iki kucuk (9 ve 11 yas) cocuklari var. Davayi acan kadin. Darp,bosanma ve mal paylasimi adi altinda 3 dava acildi. Darptan cikan ceza 2800 lira,taksitle odenmesine karar verildi ama kadina odenmiyor devlet aliyor o parayi. Bosanma gerceklesti 2,5 yilda cekismeli olarak. Mal paylasiminda kadin nafaka istemisti hakim reddetti. Kadini kendi isyerinde sigortali calisan gostermisti adam,kendi kendini ihbar etti ve kadina baglanmis olan emekli maasi kesildi,bugune kadar aldigi emekli maaslarini devlet faiziyle geri istedi,adamin isyerine usulsuzlukten 90 bin ceza geldi, ortak olan ev ve araba ikiye bolundu. Kadin evin tamamini istemisti bu istegi de reddedildi. Adamin geliri aylik 7bindi. İki kucuk cocuga baglanan nafaka toplam 560 lira.

Ben de bir ornek yazayim,adamla kadin 40 yillik evli. Dort yetiskin ,iki kucuk (9 ve 11 yas) cocuklari var. Davayi acan kadin. Darp,bosanma ve mal paylasimi adi altinda 3 dava acildi. Darptan cikan ceza 2800 lira,taksitle odenmesine karar verildi ama kadina odenmiyor devlet aliyor o parayi. Bosanma gerceklesti 2,5 yilda cekismeli olarak. Mal paylasiminda kadin nafaka istemisti hakim reddetti. Kadini kendi isyerinde sigortali calisan gostermisti adam,kendi kendini ihbar etti ve kadina baglanmis olan emekli maasi kesildi,bugune kadar aldigi emekli maaslarini devlet faiziyle geri istedi,adamin isyerine usulsuzlukten 90 bin ceza geldi, ortak olan ev ve araba ikiye bolundu. Kadin evin tamamini istemisti bu istegi de reddedildi. Adamin geliri aylik 7bindi. İki kucuk cocuga baglanan nafaka toplam 560 lira.
Hırsı yüzünden kendi de 90 bininden olmuş en azından. O kadarı da sevindirici. Hakimlere böylesine önemli bir konuda bu büyük farklara sebep olacak kadar geniş bir takdir alanı tanınması feci bir yanlış. Halbuki nafaka, özellikle çocuk nafakası maaşa oranlansaydı herşey daha adil olurdu. Kadından boşanan çocuk sorumluluğundan da boşanıyor.

Bence çocuklar için normal bir rakam zaten babanın durumu varsa niye çocuklarından kessin ki ama size o kadar verir mi bilemem

Bence çocuklar için normal bir rakam zaten babanın durumu varsa niye çocuklarından kessin ki ama size o kadar verir mi bilemem
Kendisine bırakılsa ödemez. Onlar benim de çocuklarım diye bir düşünce yok. Boşandıysa baksın, gerekirse sürünsün zihniyeti hakim. Avukat bilerek fazla yazdı. biz fazla fazla yazalım, yarısını verse yeter dedi.

Hırsı yüzünden kendi de 90 bininden olmuş en azından. O kadarı da sevindirici. Hakimlere böylesine önemli bir konuda bu büyük farklara sebep olacak kadar geniş bir takdir alanı tanınması feci bir yanlış. Halbuki nafaka, özellikle çocuk nafakası maaşa oranlansaydı herşey daha adil olurdu. Kadından boşanan çocuk sorumluluğundan da boşanıyor.
Adam oylesine hirslanmis ki,emeklisini sayemde kazandi,madem oyle alamasin o maasi ben kendimi ihbar ederim demis ;) cok ilginc davalar duyuyorum ben bu sekilde,hakimlerin takdiridir iste, insallah size iyisi denk gelir

Evet dikkate aldılar, Sizi o yaşta evlendiren anne babanın şahitliği kabul etmesi de sevindirdi beni. Umarım bir şeyler dank etmiştir.

Adam olan çocuğuna verir de olmayan vermiyor .
Koskoca devletin hakiminin belirlediği 350 TL yi bile çocuğuna vermedi de icra ile alıyorum

Durumla alakası hiç yok . İnsaniyet ve vicdanla alakası var

Back
X