boşanma olayı korkutuyor

patsizcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
788
2
46
Diğer
Ne zaman bu siteye girsem bir boşanma, ayrılık haberleri konularıyla karşılaşıyorum..Çevremdeki insanlardan son zamanlarda ayrılık boşanma haberleri alıyorum hep..
Düğünüm henüz olmadı ama resmiyette yeni evli birisi olarak korkuyorum açıkçası..
Özellikle boşanan bacılara soruyorum erkekler ya da biz evlenince mi değişiyoruz yoksa evlilik öncesinde aslında bazı sinyaller veriliyor da biz görmezden mi geliyoruz?
Ya da artık genel olarak insanlara karşı tahammülümüz mü kalmadı? Maddi bağımsızlığımız bu kararları almamızda daha mı baskın oluyor?
Babannem der ki "karı koca boşanacağı zaman yer gök titrer" gerçekten de çok zor olsa gerek...
Korkuyorum ben açıkçası sürekli ya benim de başıma gelirse korkusu ((

erkekler değişiyor öncelikle. birde kadınlarda bir aydınlanma oluyor evlenince :) görmediğimiz herşeyi görüyoruz. haliyle tahammülde zor oluyor. bir kere sorunlar başladı mı çözmek de zor bence.

hanı derler ya kac yıldır evlıyım hep yenı huyu cıkıo kocamın/karımın dıye, ınsanlar hergun degısıo. hergun bıseyler daha kendıne katmıs uyanıosun, hergun bıseyler daha ogrenıosun. o yuzden kımse aynı kalmıo, kalamıyor.
kadında erkek de degısıo illaki. ama kadınların evlılık oncesınde gercekten cogu seye goz yumdugu bı gercek, gormezden gelıoruz cok seyı, duygusallıgımızdan kaynaklanıo..
mantıgı bıraz daha one cıkarıp oyle karar almak lazım evlılıkte.
arızalı bı tıp degılsen ya da esın degılse mıs gıı gecınırsın, ama arıza varsa bı tarafta o evlılık oncesı zaten kendını az bucuk gosterır.. duygularını bastırıp gozunu kor etmezsen goruosun bı cogunu..

Çok şükür düğün daha olmadı ama 6 aydır aynı evdeyiz ve sorunumuz yok ama ne bileyim zaman zaman oluyor illa ki ufak tartışmalar
Acaba diyorum evlenince daha büyür mü aşk sevgi saygı biter mi (

Ben böyle örnekleri az görüyorum.Herkes evli mutlu çocuklu.Kadın sabrederse çoğu evlilik bitmez gibime geliyor.Bennnnn dedikçe,karşıdakini anlamaya çalışmak lazım.Birde öfke anında onu yönetmeyi bilmek.Herkesin hayatı kendine özel şartlarda kimseyi örnek almamak lazım.Ayrılmak kolay sürdürmek bir beceri zeka istiyor.Ayrılmanında sonuçları hesaplanmalı.ya yazık onca masrafa.bir düzen kuruyorsun.Gerçekten herkesin bir huyu var.Başkasınında başka huyu çıkacak.En iyisi ilk yakaladığımız heyecanı yeşertip büyütelim.Sorunlar olacaktır ama onları sağduyu ile yönetmek gerekir.Bir iki iyi arkadaşınız olursa böyle günde zor günleri kolay aşarsınız.Dinlemeleri yetiyor.

şartlar geliştikçe boşanmalar artıyor faceydi ,msnydi ,bilmemneydi bilgisayar çağında yaşıyoruz, yuvalarımızın düşmanı bilgisayar bence hepsinin olmasada büyük bi bölümünün boşanma sebebi

bence erkekler değişmiyor.hatta evlilik öncesi ne tipte bir insan olduğuyla ilgili ipuçları veriyorlar.yeter ki uyanık olalım.babam bana hep ayrıntılarına takıl der karşındaki kişinin.anasına babasına karşı nasıl, küfürbaz mı vs...kimisi resmen ben bela olacağım diye bağıra bağıra geliyor gerçi

aşkın gözü kördür derler ya o bilimsel ispatlanmış kızlar:)insan aşıkken karşısındaki kişinin olumsuz yanlarını beyin süzgecinden geçirmeyip hep olumlu yanlarını görür hep iyiye yorarmış..

yani bu durumda aşıkken evlenilmemeli mi acaba?
:44:
kendini gizleyen erkek yok sadece cicim ayı bitince gözü açılmış kadınlar var..

bence erkeklerin bir kısmı evlenince değişiyorlar eski ilgileri kalmıyor belkide biraz evliliğin monotonluğuna kapılıyorlar ama bir bölümü evlenmeden kendini belli ediyor aslında ama kadınlar aşkın heyecanından bunu anlamıyorlar yada düzelir evlenince yola getiririm diye düşünüyorlar ama yanılıyorlarartık insanların birbirine pek tahammülü de kalmadı böyle olunca sonuç olarak boşanmalar arttı

Aslında kimse değişmiyor ama beğenilmeyen hareketler o aşk sarhoşluğu geçtiği anda göze batmaya başlıyor.

Boşanan kadın psikolojisini annemden biliyorum, burada üzülen kadınların da üzüleceği en fazla altı ay, sonra vur patlasın çal oynasın. Olması gereken de o zaten, kimse keyfinden boşanmıyor.

Eşinle mutluluklar dilerim.

Teşekkürler ama çok zor atlatanlar da var bunları da görüyoruz maalesef.. Allah hiçbir yuvaya ayrılık acısı vermesin (

korktukların başına gelmez inşş diyelim o zaman .başklarının sevgililerinden ayrılmasını istemezsen seninde başına gelmez böyle birşey .allah kalbine göre verir canım benim .

genelde erkekler evlenmeden önce kendilerini belli ediyor. mutlaka etmeyenler de vardır. ama bence geneli ipuçlarını sana veriyor..

ama biz bunları ne kadar görebiliyoruz...işte orası biraz karışık.

bazılarımız görmüyor, aşktan gözü kör olmuş oluyor.
bazılarımız evlenince düzelir diyor.
bazılarımız ailesinden çevresinden etkileniyor şimdi, evlenince ben onu hale yola sokarım diyor.
bazılarımıza da o nişanlılık ya da flört döneminde yapılanlar batmıyor, ama evlenince batıyor.

Al benden de o kadar. Sen yine etraftan duyuyorsun ben içindeyim boşanmaların o kadar sabırsız davranıyorki insanlarımız bazen evleneceğim insandan bile soğuduğumu düşünüyorum Aldatma,cebir,şiddet,hakaret,küfür biri bin para Evlenirken yensin,içilsin,gezilsin,tozulsun ama boşanırken herkes değişiyor, herkes menfaatini düşünüyor. Nafakamı tazminatımı alırım yan gelir yatarım diyor kadın. Erkekte nafaka tazminatı ödememek için elinden geleni yapıyor. Öyle karışık, öyle korkulur durumlar ki akıla mantığa sığmaz. İki tarafta biraz sabırlı olsa evlilik devam edecek ama nerdeeeeee Eskiden annelerimiz hiçmi sıkıntı çekmedi ne yokluklar ne sıkıntılar gördüler ama bizler sabırsızız. Kayın valideyle oturmam, görümcemle konuşmam olur biter diyoruz ama farkında değiliz ki bütün öz değerlerimizi yavaş yavaş yitiriyoruz. Evlilikler artık öz değer olmaktan çıkmış. İnsanların birbirlerine olan güvenleri, saygıları bitmiş. Sanırım tek çare biraz daha anlayışlı ve sabırlı olmak Umarım ömrün boyunca mutlu olursun eşinle..

Ben evlenince erkeklerin degistigine inanmiyorum.

Evlilik oncesi herkes karakterini ortaya koyuyor bence ama karsi tarafin gozunu evlilik burudugu icin gormek istemiyorlar, gorseler de nasilsa degistiririm mantiginda olduklarini dusunuyorum.

Evlilikte 1 numarada saygi yer aliyor bana gore. Saygi olduktan sonra sevgi, ask, tutku, katlanarak artiyor.

Bu benim gorusum ve yasadiklarim.

Insanlarda saygı sadakat kalmadı. Herkes kendini haklı görüyo. Karşılıklı anlayış saygı olsa ilişkiler daha güzel olacak. Ben bekarım ama sadece evlilik için demiyorum normal hayatımızdada saygı kalmadı insanlarda.

hiç öyle değil,uzun vadeli bir iz,bir maraz bırakıyor.Eskisi gibi değilim..Bir daha evlensem,aşağı yukarı mutlu olsam bile eskisi gibi olmayacağım,sadece hafifleyecek..
Oyüzden evlenirken ya dikkat ya da evlilik olduysa sabır..

Son düzenleme:

Evlenince çözülür dediğimiz, görsek de geri plana attığımız şeyler oluyor mutlaka ve tabi bildik bir hikaye olarak evlenince falan hiçbir şey çözülmüyor. İşler çok daha ciddiye binmiş olduğu için de sorunlar daha büyük görünüyor, zaman içinde birikiyor ve kadının da maddi özgürlüğü varsa boşanma gerçekleşiyor.

Eskiler gibi düzelmesini (tabi şiddet ve aldatma haricinde) beklemek mi yoksa hayata bir kere geliyorum, dayanamam deyip boşanmak mı daha mantıklı inanın bilmiyorum.

Çok şükür düğün daha olmadı ama 6 aydır aynı evdeyiz ve sorunumuz yok ama ne bileyim zaman zaman oluyor illa ki ufak tartışmalar
Acaba diyorum evlenince daha büyür mü aşk sevgi saygı biter mi (

Düğün olmadı diye aynı evde olmanıza rağmen evli gibi değil misiniz yani?
Anlamadım ben.
Evlenince dediğiniz düğün olunca mı?

sinyaller önceden veriliyor sadece kadınlar duygusal olduğu için göremiyorlar... katlanamayacakları anda kadınlar mantığa sarılıyor ve bir bir gerçekleri görüyorlar... her şeyin hayırlısı olsun ... Allah herkese yardım etsin. ben boşanmadım ama söz attım. Evlilik önce saygı işi bir arada yaşamak büyük ustalık... Başarabilenlere helal olsun...

Bence erkek sinyal veriyor evlenmeden önce, şu ana kadar konuştuğum evli kadınların hepsi aynı şeyi söyledi, "sevgiliyken nişanlıyken anlamıştım ama değiştiririm sandım" , ya da " gözlerim kör müydü bilmem görememişim şimdi batar oldu"

bile bile lades diyen o kadar çok kadın var ki, arkadaşlarının sevgililerine bile bakınca görebilirsin.

Ben de yeni evliyim ve bu haberleri okuyunca ben de çok üzülüyorum ve korkuyorum ama sonra düşününce 3 yıllık birlikteliğimizde hiç bir değişme gözlemedim, sevgisi azalmadı aksine arttı derinleşti. Ve evlenmeden önce bütün ayrıntıları kurcaladım:)
İnsanlara nasıl davranıyor, ne sıklıkta arkadaşları ile birlikte, nasıl bir gelecek düşlüyor, ailesine davranışları nasıl, insanlara bakış açısı nasıl, dünya görüşü nedir, nelerden hoşlanır nelerden hoşlanmaz, sinirlendiğinde ne derece çirkinleşiyor (sınırlarını koruyor mu), beni ne kadar önemsiyor, aileme nasıl davranıyor, ailemi ne kadar önemsiyor, aile onun için ne ifade ediyor, kaç çocuk istiyor vs..................

Eşim bana doğru insan olduğuna dair, binlerce ip ucu verdi, elbette arada ufak tefek tartışmalar yaşanıyor ama önemli olan bu sorunları nasıl çözdüğünüzdür, şiddetle mi, çığlıklarla mı, seviyesizce mi, konuşarak mı?...

En önemlisi de saygı! Sevgiden önce gelmeli ben buna inanıyorum.

Saygı biterse zaten sevgi tükeniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…