Boşanma Olayı Manevi Açıdan Nasıl Atlatılır?

Daha çok yeni boşandım. 1 ay oldu. Bazen iyi bazen kötü hissediyorum. Tam olarak dengeli bir duygu durumuna kavuşabilmek için biraz daha zamana ihtiyacım var sanırım. Bol bol dua ediyorum. Manevi açıdan en iyi hissettiren şey dua etmek bir de kızım. Allahıma her gün şükrediyorum ki iyi bir işim ve destek veren bir annem var. Biliyorum senin, benim ya da bir başkası iiçin yaşanılan her kötü şey geçecek ve unutulacak ama bir vadesi var.

Allah sizinde yardımcınız olsun. Evladınızın gününü görün inşallah...

bende boşanmaya karar verenlerdenim yaklaşık 4 aydır ayrı yaşıyoruz, ikizlerim var benimde 6 aylık oldular çok şükür, babaları sadece 20 yada 25 gün yanlarında oldu doğduktan sonra, gerisi tek başıma ailemden bile uzaklarda üstelik doğuda bir yerde yaşamaya çalışıyorum, mutsuzmuyum, üzgünmüyüm, asla değil bebeklerim o kadar güç ve kuvvet veriyor ki bana işden eve döndüğümde onların beni beklediğini bilmek çok büyük mutluluk benim için.
şimdi hamilesiniz size ayrılın yada ayrılmayın diyemem bazen insanların doyum noktaları oluyor hiç kimse istemez ki bebeğiyle ayrılmayı ama şartlar onu gerektiriyosada bebeğiniz sorunlu bir evde büyüyecegine sizin yanınızda mutlu bir şekilde büyüsün..
Allahım hakkınızda hayırlısı ne ise onu versin...

Sizin adınıza da çok sevindim. Yalnız boşanmaya karar verdiniz, fakat ayrıldınız mı resmi olarak?
Haklısınız duygusallıkla bir yere varılmıyor birazda mantıklı olmak lazım.
Amin inşallah, cümlemizin...

Sizin adınıza da çok sevindim. Yalnız boşanmaya karar verdiniz, fakat ayrıldınız mı resmi olarak?
Haklısınız duygusallıkla bir yere varılmıyor birazda mantıklı olmak lazım.
Amin inşallah, cümlemizin...

ilk önce anlaşmalı boşanacaktık ben protokolü hazırlattım avukata sadece imzalar kaldı sonra vazgeçtim boşanmayacagım dedi, şimdi boşanma davasını açacagım ben avukatım il dışında gelmesini bekliyorum, sonrasında o kabul etmesede 2. celsede bitiyormuş sanırım ki ben açtığım an hakim neler yaşandığını anlayacagı için onun boşanmayacagım demesine bile gerek kalmaz diye düşünüyorum..
biz bayanlar çok duygusal düşünüyoruz çoğu şeyi inanki öyle değil sana eziyetmi ediyor sen daha fazlasını yapacaksın ki ona belki geçim öyle olur ancak erkekleri anlamak zor zanaat vallahii

boşanmayı kimse istemez ama bazen en iyi çözüm olabiliyor kesin kararlıysan korkma canım zaman en iyi ilaçtır zor da olsa atlatırsın

ilk önce anlaşmalı boşanacaktık ben protokolü hazırlattım avukata sadece imzalar kaldı sonra vazgeçtim boşanmayacagım dedi, şimdi boşanma davasını açacagım ben avukatım il dışında gelmesini bekliyorum, sonrasında o kabul etmesede 2. celsede bitiyormuş sanırım ki ben açtığım an hakim neler yaşandığını anlayacagı için onun boşanmayacagım demesine bile gerek kalmaz diye düşünüyorum..
biz bayanlar çok duygusal düşünüyoruz çoğu şeyi inanki öyle değil sana eziyetmi ediyor sen daha fazlasını yapacaksın ki ona belki geçim öyle olur ancak erkekleri anlamak zor zanaat vallahii

Bende boşanma aşamasındayım..karşı taraf istemesede 2.celsede bitme ihtimalini avukatınızmı söyledi
böyle birşey varsa( biz karşılılı boşanma davası açtık )benim davam 2.celsede sonuçlanır ama ben aldatmadan dolayı yüksek tazminat istemli dava açtım
karşı tarafta biran önce verdiği cüzii mikatrı kabul edip anlaşmalı boşanmak sitiyor yoksa çok uzayacağını benim hiçbirşey alamayacağımı söyleyip tehdit ediyor yada blöf yapıyor
tedirgindim bu açıdan onun için sordum
birde çok özel olmassa boşanma sebebi neydi sizin

konu sahibi arkadaşım
boşanmak çok zor bir süreç..dediğin gibi ne anne evine nede kendi evine sığamıyorsun
benim 11 yıllık evliliğim bitiyor 8 aydır ayrıyız
senin bakış açın hayattan beklentilerinde önemli
ben kendimden örnek verirsem,bir işim yok 30 yaşındayım hayatımı nasıl,neyle sürdürebilirim bilmiyorum
bir kızım var ben çalışırsam ona kim bakıcak
hayallerim,emeklerim hepsi gitti,başkaları benim emeklerim üstünde keyif yapıyor
aldatıldım aileside buna destek çıkmasına rağmen kadın olduğum için dışlanan ben oluyorum
boşanmış kadın!!!!!bunu insanların tavırlarından,söylemlerinden öyle güzel anlıyorsunki canın yanıyor
evlilik özgürlükmüş..eşim sorunluydu ama en azından bir kişiyle başa çıkmak daha kolaymış ve kızım babasıyla birlikteydi
şimdi ise onlarca acımasız insanla uğraşıyorum...sorular, imalar,2li oynayanlar,acıyanlar,ailenin baskısı..bunların hiçbiri evliyken yoktu
artık dayanamıyorum ben bu belirsizlikleri tavırları kaldıramıyorum çünkü ben tekim ne param nede güçlü bir ailem var karşı tarafsa çok güçlü heryönden
ve daha resmi olarak bitmedi,bitince kimbilir neler yaşarım

Feslegenim merhaba,

Yaşadıklarını çok iyi anlıyorum. Okuyunca benim eşimi anlatmışsın sanki inanılmaz benziyor. Benimki hamileyken usluydu akııllıydı hatırlıyorum da hamilelğim bitmesin diye dua ediyordum nerdeyse. Çünkü yine dırdıra hır güre kavgaya başlayacaktı. İnanılmaz sinirli bir insan ve en komiği beni sinirli bulup beni suçlaması. Ne kadar kusuru varsa hepsini sanki bende aynısı varmış gibi yansıtıyor. Ya be adam bari dürüst ol beni en çok deli eden de bu. İnsan sinirli olur kalp kırar gelir özürünü diler yok bizimki der ki sen beni deli ediyorsun napayım.

Biz de 4 aydır ayrı yaşıyoruz 2 yaşında kızım var. Kafam inanılmaz karışık. Dün protokol hazırlandı, ama hala net değilim. Biranda defolsun gitsin hayatımdan annelerinin kıçının dibinbde otursun diyorum bir yandan da ya sonra nasıl olcak, yapayalnız hayat zor olur mu diye düşünüyorum. Öyle de mutlu değilim böyle de ileriyi göremiyorum gibi. Bir iyi yanları aklıma geliyor o kadar kötü değilmiydi diyorum sonra kavgalar gelince aman aman saçmalama sakın birleşme diyorum. Ne kadar zor bir karar anlatamam. Allah düşmanımın başına vermesin böyle bir karar verme zorunluluğunu.

Benimki de seninki gibi annelerinin sözünden dışarı çıkmaz, beni savunmaz. Bencil ve çıkarcıdır. Sürekli benimle rekabet eder. Saldırgan ve kavgacıdır mutlaka sataşır mesela durduk yerde. Nerden bulduk bu numuneleri bilmem. Çocuktan dolayı hayat boyu baglantıda olacağız. Ama aynı evde mutsuz olmaktansa çıkar ilişkisi sürdürmektense dışarıda bağlantıda olmak daha iyidir. Boşanmış anne olmak zor tabi ama günümüz koşullarında her 4 kadından zaten biri boşanmış anne durumunda. Bu yazıda bile nerdeyse herkes boşanıyor bu nedenle bu durumu dert etmiyorum. Benim derdim bu adam aslında kesinlikle boşanmayı hakediyor ama çevremdeki arkadaşlarımın kocalarına bakınca , benimki gene daha çekilir diye düşünüp acaba diyorum. O kadar kaba saba, karısına değer vermeyen, toplum içinde bile aşağılayan adamlarla evli kadınlar var ve bu kadınlar kocalarından daha çok kazanan, güçlü kadınlar. Bu kadınlar belki cinsellik için birlikteler belki de yalnız kalmamak için bilemiyorum.

boşanmayı kimse istemez ama bazen en iyi çözüm olabiliyor kesin kararlıysan korkma canım zaman en iyi ilaçtır zor da olsa atlatırsın

Hakkımızda en hayırlısı ne ise o olsun inşallah. Günü kurtarmak değil amacım umarım mutlu bir hayata kavuşur ve bebeğimi büyütürüm en kısa zamanda...

konu sahibi arkadaşım
boşanmak çok zor bir süreç..dediğin gibi ne anne evine nede kendi evine sığamıyorsun
ben kendimden örnek verirsem,bir işim yok 30 yaşındayım hayatımı nasıl,neyle sürdürebilirim bilmiyorum
hayallerim,emeklerim hepsi gitti,başkaları benim emeklerim üstünde keyif yapıyor
aldatıldım aileside buna destek çıkmasına rağmen kadın olduğum için dışlanan ben oluyorum
boşanmış kadın!!!!!bunu insanların tavırlarından,söylemlerinden öyle güzel anlıyorsunki canın yanıyor
evlilik özgürlükmüş..eşim sorunluydu ama en azından bir kişiyle başa çıkmak daha kolaymış ve kızım babasıyla birlikteydi
şimdi ise onlarca acımasız insanla uğraşıyorum...sorular, imalar,2li oynayanlar,acıyanlar,ailenin baskısı..bunların hiçbiri evliyken yoktu
artık dayanamıyorum ben bu belirsizlikleri tavırları kaldıramıyorum çünkü ben tekim ne param nede güçlü bir ailem var karşı tarafsa çok güçlü heryönden

Aldatılmak daha da başka bir mevzu... Senin adına da üzüldüm ama daha sağlam durmaya çalışmalıyız sanırım. Bebeklerimiz için... ve olabildiğince lüzumsuz moral bozucu insanlardan uzaklaşmalıyız...
Evlilik özgürlüktür söylemine katılmıyorum şahsım adına...

Feslegenim merhaba,

Yaşadıklarını çok iyi anlıyorum. Okuyunca benim eşimi anlatmışsın sanki inanılmaz benziyor. Benimki hamileyken usluydu akııllıydı hatırlıyorum da hamilelğim bitmesin diye dua ediyordum nerdeyse. Çünkü yine dırdıra hır güre kavgaya başlayacaktı. İnanılmaz sinirli bir insan ve en komiği beni sinirli bulup beni suçlaması. Ne kadar kusuru varsa hepsini sanki bende aynısı varmış gibi yansıtıyor. Ya be adam bari dürüst ol beni en çok deli eden de bu. İnsan sinirli olur kalp kırar gelir özürünü diler yok bizimki der ki sen beni deli ediyorsun napayım.

Biz de 4 aydır ayrı yaşıyoruz 2 yaşında kızım var. Kafam inanılmaz karışık. Dün protokol hazırlandı, ama hala net değilim. Biranda defolsun gitsin hayatımdan annelerinin kıçının dibinbde otursun diyorum bir yandan da ya sonra nasıl olcak, yapayalnız hayat zor olur mu diye düşünüyorum. Öyle de mutlu değilim böyle de ileriyi göremiyorum gibi. Bir iyi yanları aklıma geliyor o kadar kötü değilmiydi diyorum sonra kavgalar gelince aman aman saçmalama sakın birleşme diyorum. Ne kadar zor bir karar anlatamam. Allah düşmanımın başına vermesin böyle bir karar verme zorunluluğunu.

Benimki de seninki gibi annelerinin sözünden dışarı çıkmaz, beni savunmaz. Bencil ve çıkarcıdır. Sürekli benimle rekabet eder. Saldırgan ve kavgacıdır mutlaka sataşır mesela durduk yerde. Nerden bulduk bu numuneleri bilmem. Çocuktan dolayı hayat boyu baglantıda olacağız. Ama aynı evde mutsuz olmaktansa çıkar ilişkisi sürdürmektense dışarıda bağlantıda olmak daha iyidir. Boşanmış anne olmak zor tabi ama günümüz koşullarında her 4 kadından zaten biri boşanmış anne durumunda. Bu yazıda bile nerdeyse herkes boşanıyor bu nedenle bu durumu dert etmiyorum. Benim derdim bu adam aslında kesinlikle boşanmayı hakediyor ama çevremdeki arkadaşlarımın kocalarına bakınca , benimki gene daha çekilir diye düşünüp acaba diyorum. O kadar kaba saba, karısına değer vermeyen, toplum içinde bile aşağılayan adamlarla evli kadınlar var ve bu kadınlar kocalarından daha çok kazanan, güçlü kadınlar. Bu kadınlar belki cinsellik için birlikteler belki de yalnız kalmamak için bilemiyorum.

2. paragrafta yazdıklarını birebir yaşıyorum. Ama onlarda aynısını düşünüyor mudur?
Ben bu evliliği kurtarmak için atacağı sağlam bir adımı beklerken oysa...
O bahsettiğin kadınları bilemiyorum. Her şey olabilir sebep. Ama benim sebebim bunlardan biri olmamalı diye düşünüyorum.
Ben evlilikten çok şey beklemişim sanırım.
Ama içi boş değildi bu beklentilerimin, ayağı yere basan beklentilerdi...
Hayatım nasıl bu hale geldi anlamıyorum.
Gözümü açıyorum sabah yatana kadar beynimde bu düşünceler.
Ama çevremde bana bir kişi de haksızsın demiyor!
Çünkü kendimi de yargılıyorum içimdeki mahkemede. Bu da dışa yansıyor sanırım.
Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.
Hamileliğimde güzel bir anım olsun istiyorum ve mutlu bir fotoğrafım...
Henüz yoklar. İçimdeki mucizemin dışında...

Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 buçuk yıldır evliyim ve hamileyim.
Uzun uzadıya yazmak istemiyorum ama kısa konu başlıkları vereceğim.
Eşimle severek evlendik.
Zaman içerisinde ailesinin bizimde bir aile olduğumuzu kabullenmediğini gördüm.
Eşim iyi bir insandır fakat söz konusu ailesi olunca bana sahip değildir ve baskıcıdır. Çok kavgalarımız olmuştur bu yüzden.
Ailesi bana yaptırmak istediklerini çoğu zaman eşim yoluyla baskı yaparak iletiyorlardı. Bu da bizim ailemizin karışmasına, huzursuzluklara sebep oluyordu.
Ve başka şeyler...
Her neyse.
Şu an ayrı yaşıyoruz anlaşmazlıklardan dolayı.
Ve pek çözüleceğe de benzemiyor.
Eşimi seviyorum fakat şu an ki adamı tanımıyorum bu adam benim eşim değil...
Böyle gitmez bu evlilik. Çünkü her konuda haklı olduğuna inanan ve bütün tavizleri benim vermem gerektiğine inanan eşe sahibim.
Evliliğimiz için önemli bir adım atılmayıp ve sadece benden beklenen fedakarlığı karşı tarafta göstermedikçe boşanmayı düşünüyorum fakat bunu manevi açıdan nasıl atlatacağımı bilemiyorum.
Kendimi ne annemin evine ne de eşimle yaşadığım eve ait hissediyorum.
Sanki çok başka bir alemdeyim.
İşten eve / evden işe...
Nefes almakta bile güçlük çekiyorum çoğu zaman.
Kim olduğumu unutmaya başladım...
Bana ne gibi önerileriniz olacak merak ediyorum.

Canım Allah yardımcın olsun,
Bence karşı tarafı kızdıracak birşeyler yap, sen alttan aldıkça onun gerçek yüzünü göremezsin ki. Yani seviyeni düşürmeden senden beklemediği şeyler söyle bakalım ne tepki verecek...
Böyle bakınca sen de anlatmayınca bilinmiyor gerçi ama tek ailesinin baskısı var da , eşin sadece onların etkisinde kalıyor gibi görünüyor. Ama eşin de ailene katılmasa bu karmaşa, anlaşmazlıklar oluşmazdı zaten...
Şuanda hamilesin hassas dönemdesin de, bebeğini düşünerek kendini üzme sakın. Unutma sen değerlisin ! Senin içindeki bebek de senin için değerli.
Düşünmekten ziyade karşı tarafı çözecek şeyler yap.
Hiçkimse belli bir aşamalar geçmedikçe gerçek yüzünü göstermiyor.

2. paragrafta yazdıklarını birebir yaşıyorum. Ama onlarda aynısını düşünüyor mudur?
Ben bu evliliği kurtarmak için atacağı sağlam bir adımı beklerken oysa...
O bahsettiğin kadınları bilemiyorum. Her şey olabilir sebep. Ama benim sebebim bunlardan biri olmamalı diye düşünüyorum.
Ben evlilikten çok şey beklemişim sanırım.
Ama içi boş değildi bu beklentilerimin, ayağı yere basan beklentilerdi...
Hayatım nasıl bu hale geldi anlamıyorum.
Gözümü açıyorum sabah yatana kadar beynimde bu düşünceler.
Ama çevremde bana bir kişi de haksızsın demiyor!
Çünkü kendimi de yargılıyorum içimdeki mahkemede. Bu da dışa yansıyor sanırım.
Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.
Hamileliğimde güzel bir anım olsun istiyorum ve mutlu bir fotoğrafım...
Henüz yoklar. İçimdeki mucizemin dışında...

Ben de eşimden pişman olduğunu duymak ve özür dilemesini duymak istedim ama ben mahkemeye gidene kadar hala benimle tartışma halindeydi. Aynı evde değildik ama hala tartışma yaratmayı beceriyordu. Ne zaman ki benim ciddiyetimi anladı alttan almaya başladı ama bu da bana inandırıcı gelmedi. En başta kendi kendine hatalarını görse belki bugünlere gelmezdik.
4 aydır 2 tane aile terapistine gittim. Birine eşimle, 2. sine tek başıma. Eşimle gittiğimiz terapistin gününde eşim sinirden evi terk etti zaten. Terapiler ters de tepebiliyor. Hala bir tam sonuca ulaşmış değilim.
Şu anda ben de aynı senin gibi uyandıktan yatana kadar bu düşünceler içindeyim ve sağlığım bozulacak diye korkuyorum. Ama sen bir de can taşıyorsun. Yani bu sana yapılan gerçekten büyük bir haksızlık ve terbiyesizlik. İnsan ne olursa olsun hamile bir kadına, şefkat duymalı. Bir dediğini iki etmemeli. Bu konuda sana sonuna kadar hak veriyorum. Bence sen de kendini suçlama ve şu anda sadece bebeğini düşün. Yoksa hamilelik gibi özel bir dönem bu sorunlardan dolayı heba olacak, tadını çıkarmaya çalış derim.

Ben ayrıca kendimi yalnız hissediyorum burası dışında, benim gibi çocuklu boşanmış kadınlar birleşip bir grup mu açsak acaba :) Veya bir topik var mı kk de bu şekilde yoksa da açalım, sorunlarımızdan filan bahsederiz. Bu şekilde sanki herkes evli barklı dünyada tek evliliği sorunlu insan benmişim gibi hissediyorum ve bu kötü bir his.

konu sahibi arkadaşım

aynen canım aynen ..bend e bazen öyle diyorum evliyken en azından bir kişinin baskısıyla uğraşıyordum diyorum tabi ailesi de vardı ama en ezından çevre yoktu..şimdi herkese ayrı hesap veriyosun..ve insanlar seni resmen dışlıyor..inan en yakın arkadaşlarım benle bağlantıyı kesiti..sürekli boşandığın için kusur arıyorlar rahat hakret edemiyosun..her attığın adım suç

teşekkürler :16::16:

insan huzuru ne parada ne eşyada nede başka bir insanda bulabiliyor.kendi beyninde bitirmen lazım ve yeni şeyleri başlatman lazım :34: anladığım kadarıyla kendini sürekli meşgul tutmaya çalışmıssın.bende denedim ama farkettim ki o daha çok yoruyor insanı.

sürekli internetteyim ama ya kadınlar kulubunde ya twitterda yada dizi,sinema sitelerinde :34: neti neye kullandıgın önemli :34: çevrem kısıtlı demişsin ya netten arkadaşlıklar kurmaya çalışmıssın anladıgım kadarıyla.karşı değilim kesinlikle ama iyi insan bulabilme ihtimalin çok zayıf.o yüzden de kendini daha kötü hissetmene sebep olmustur.bide seni çok iyi anlıyorum.insan hayatına yeni birini istiyor.çok istiyor hemde.yanlış yapmana da sebep bu bence.birisi olsun derken olumsuz yanlarını görmüyorsun sonrasında da zaten deneyimin oldugu için yanlış insan olduğuna karar verip bir kere daha kırılıp yıkılıyorsun :43: hayatına birini almadan önce ince ele sık doku.zamana bırak biraz.olmuyorsa boşver gitsin.değer verip sonrasında üzülmekten iyidir :34:

bence ilk yapman gereken şey.herşeyi oldugu gibi kabullenmek.aşmaya çalışmamak çabalamamak.çabaladıkça daha çok debelenirsin.ve demişsin ya sorunlu insanları çekiyorum kendime.bu hayata biraz olumsuz baktıgını hissettirdi bana.en önemlisi bunu bırak.herşeye rağmen yaşamak çok güzel.hep olumlu düşünmeli ki hayatımıza olumlu şeyleri çağıralım.hep dua edelim ki başımıza birşey geldiğinde şükürler olsun ya Rabbim deyip mutlu olalım :34:

haklısın canım..ama belki tekrar deer görmek istiyo insan belkid aha çok ilgiye ihtiyaç duyuyo bu dönemde ama farklı değerlendirebiliyorlar zaten durum itibariyle daha çok yıkılabiliyosun

aynen canım aynen ..bend e bazen öyle diyorum evliyken en azından bir kişinin baskısıyla uğraşıyordum diyorum tabi ailesi de vardı ama en ezından çevre yoktu..şimdi herkese ayrı hesap veriyosun..ve insanlar seni resmen dışlıyor..inan en yakın arkadaşlarım benle bağlantıyı kesiti..sürekli boşandığın için kusur arıyorlar rahat hakret edemiyosun..her attığın adım suç

Çevre bu kadar zor mu ya ?
Hesap mı istiyorlar ?
Niye bağlantıyı kesiyolar ? Vebalımısınız ? Veya haliyeti ruhiyeniz için mi uzaklaşıyolar ?
bir de kaç kere boşandınız ?

Bende boşanma aşamasındayım..karşı taraf istemesede 2.celsede bitme ihtimalini avukatınızmı söyledi
böyle birşey varsa( biz karşılılı boşanma davası açtık )benim davam 2.celsede sonuçlanır ama ben aldatmadan dolayı yüksek tazminat istemli dava açtım
karşı tarafta biran önce verdiği cüzii mikatrı kabul edip anlaşmalı boşanmak sitiyor yoksa çok uzayacağını benim hiçbirşey alamayacağımı söyleyip tehdit ediyor yada blöf yapıyor
tedirgindim bu açıdan onun için sordum
birde çok özel olmassa boşanma sebebi neydi sizin

benim boşanmak isteme sebebim eşim kumar oynuyordu yıllardır ve etrafa oldukca borç yapıyodu yüklü miktarlarda ben ödüyodum sürekli yalvarıyodum yapma etme söz verip yeniden yapıyodu 8 yıl böyle devam etti bunun yanında sorumsuz,ilgisiz ve alkolüde vardı hafta sonları mutlaka içerdi içtiğinde bana zararı olmazdı,bilg.başını kaldırmazdı sabahlara kadar ne yapardı bilmem,bebek istedim normal ilişkimiz olmadığı için bebeğimiz olmuyodu hiç bir zaman o bebek istemedi ilk önce bunun için ayrılalım dedim baktı ben ciddiyim tamam istiyorum dedi tedavi sonucu çok şükür ikizlerim oldu iyikide oldular onlarsız hayat düşünemem, en son borçlarını ödediğimde bu son yenilenirse birşey sormadan bitecek bu evlilik dedim tama demişti ben hamileyken karnımda ikizlerimi taşırken lanet olası adam yeniden yüklü miktarda borç yapmış bankadan çekilen krediler,ödenmeyen kredi kartları etraftan alınan borç paralar ben tesadüf eseri öğrendim herşeyi ikimizde aynı şirkette çalışıyoduk akşam eve geldik o yine bilg. başında dediğim bankadan kredi çekmişsin ne yaptın diye sormayacagım neden ödemedin dedim verdiği cevap çok komikti ona karşılık bende boşanalım biz dedim tamam dedi sakince işte olaylar böyle gelişti bunların öncesi sonrası yaşananlar vs. çok şey var ...
avukatımın dediği ise eşimin kötü alışkanlıkları olduğu için o boşanmayacagım bile dese ikinci celsede biter dedi ben nafaka tazminat vs. gibi şeyler istemedim hemen bitsin istedim..
Hakkımızda hayırlısı olsun bundan sonraki hayatımızda inş.yüzümüz güler......

Çevre bu kadar zor mu ya ?
Hesap mı istiyorlar ?
Niye bağlantıyı kesiyolar ? Vebalımısınız ? Veya haliyeti ruhiyeniz için mi uzaklaşıyolar ?
bir de kaç kere boşandınız ?

iyi gün dostuymuş dmek çevremdekiler.insanlar artık mefaati olmayan insandan uzaklaşıyorlar..bi kere ayrıldım.sanırım yaşamadığınız için bilemieyeceksiniz.neyse damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış en iyi bu problemi yaşayan ayrılmış kişiler var aynı dertten şikayetçi.

iyi gün dostuymuş dmek çevremdekiler.insanlar artık mefaati olmayan insandan uzaklaşıyorlar..bi kere ayrıldım.sanırım yaşamadığınız için bilemieyeceksiniz.neyse damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış en iyi bu problemi yaşayan ayrılmış kişiler var aynı dertten şikayetçi.

İşte yaşamadığım için soruyorum. Eleştirmek amaçlı sormuyorum. Yani toplumun bakış açısının farklı olduğunu biliyorum da çevrede dostların bile kalmaması acı bişey :(

"sebepsiz mutluyum" yazmış bir arkadaş. evlilik ve eş cidden çekilmez boyuta gelmişse ve ortada sebepsiz mutsuzluklar haddinden çok varsa... büyük cesaret isteyen bir şey çocukla ayrılmak....

Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 buçuk yıldır evliyim ve hamileyim.
Uzun uzadıya yazmak istemiyorum ama kısa konu başlıkları vereceğim.
Eşimle severek evlendik.
Zaman içerisinde ailesinin bizimde bir aile olduğumuzu kabullenmediğini gördüm.
Eşim iyi bir insandır fakat söz konusu ailesi olunca bana sahip değildir ve baskıcıdır. Çok kavgalarımız olmuştur bu yüzden.
Ailesi bana yaptırmak istediklerini çoğu zaman eşim yoluyla baskı yaparak iletiyorlardı. Bu da bizim ailemizin karışmasına, huzursuzluklara sebep oluyordu.
Ve başka şeyler...
Her neyse.
Şu an ayrı yaşıyoruz anlaşmazlıklardan dolayı.
Ve pek çözüleceğe de benzemiyor.
Eşimi seviyorum fakat şu an ki adamı tanımıyorum bu adam benim eşim değil...
Böyle gitmez bu evlilik. Çünkü her konuda haklı olduğuna inanan ve bütün tavizleri benim vermem gerektiğine inanan eşe sahibim.
Evliliğimiz için önemli bir adım atılmayıp ve sadece benden beklenen fedakarlığı karşı tarafta göstermedikçe boşanmayı düşünüyorum fakat bunu manevi açıdan nasıl atlatacağımı bilemiyorum.
Kendimi ne annemin evine ne de eşimle yaşadığım eve ait hissediyorum.
Sanki çok başka bir alemdeyim.
İşten eve / evden işe...
Nefes almakta bile güçlük çekiyorum çoğu zaman.
Kim olduğumu unutmaya başladım...
Bana ne gibi önerileriniz olacak merak ediyorum.

Canım seni çok iyi anlayanlardan biri de benim..
Bende aralık 2011 de ayrıldım.14 şubat 2012 de de boşandım..
Çok zor gerçekten yolların ayrılması..Tekrar bir hayat kurma çabası..
Ailenin yanına dönmek ki ben en çok bu konuda zorlandım.Sonuçta 2 senelik bir düzenim bir hayatım vardı..Dönünce tekrar anne ve babamın düzenine ayak uydurmak zorunda kaldım ve boğuluyorum zannettim..8 ay oldu..Hala toparlanamadım..Çocuğum yok..Yaşanmışlıklar var..Kırgınlıklar var..Kalbim paramparça..Adını duyduğumda yada resmine baktığımda hissettiğim tek şey acı sadece..Biz anlaşamadığımız için boşandık benden çok çabuk vazgeçti..Zaten evlilik hayatını merak ettiğinden evlenmiş ve 2 senede sevgisi bitmiş..Ben ona yetememişim..Daha neler neler..
Yine de güçlüyüm çalışıyorum hala her sabaha mutsuz uyansamda birgün benimde yüzüm gülecek inanıyorum..

"sebepsiz mutluyum" yazmış bir arkadaş. evlilik ve eş cidden çekilmez boyuta gelmişse ve ortada sebepsiz mutsuzluklar haddinden çok varsa... büyük cesaret isteyen bir şey çocukla ayrılmak....

Ortada sebepsiz mutsuzluklar varsa zaten en ufak bir şeyi bile bahane edip tartışmalar çıkabiliyor. İki insanın birbirine tahammülü kalmıyor.
Birçok insan da mutsuz ve evli olmayı tercih ediyor. Sırf ayrılma korkusu, toplum ne der korkuyusla.. Hele de aile destek vermiyorsa...
Bence de büyük cesaret ama abartılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bir kadın her işi yapıp da çocuğuna da tek başına bakabilir, yeter ki istesin ! Ama evliliğinde de psikolojisini , kendini bitirmesin !
O zaman ayrılma şansı da olmaz, ayrıldığında yaşama şansı da.

Hamile olmasaydin keske diyorum, ama Rabbimin vardir bir bildigi..

Canim ya kayivnalidenlerden cok uzaga gidip oturacaksiniz esinle ya da gercekten bosanacaksan…arkadaslar bir cok tavsiye vermisler sagolsunlar..

Kisiden kisiye degisir bu durumu atlatma sureci ve sekli..kimisi bir psikologa gidip rahatlarken kimisi buna gerek bile duymaz.
Kimisi 6 ayda atlatir kimisi 1 senede…

Evet arkadasin dedigi gibi, elimizdekilerin degerini bilmek ve sahip olamadiklarimiza isyan etmek yerine sahip olduklarimiza sukretmek…

Hic birsey icin olmasa bile bebegin icin ayakta kalmayi istemek..ve eminim bir zaman sonra bunlari atlatmis olacaksin..tabiki unutmayacaksin ama yaran kabuk baglayacak.

Bu da seni rahatlatacak emin ol. Bolca dua edip Kuran oku eminim ruhsal acidan seni rahatlatacaktir. Allah yardimcin olsun.

İşte yaşamadığım için soruyorum. Eleştirmek amaçlı sormuyorum. Yani toplumun bakış açısının farklı olduğunu biliyorum da çevrede dostların bile kalmaması acı bişey :(

belki sağlam dostu olanalr vardır ama ben edinememişim diyorum halbuki hep zor günlerinde ben yanolarındaydım onların bu en çok koyanıydı zaten..

Back
X