Boşanma sonrası çocuğun babayla görüş günleri sıklığı

nane_molla

Guru
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2011
408
390
303
Merhabalar, 2yılın sonunda çekişmeli boşanma davamız yakın zamanda bitti. 3yaşına girecek kızımın velayeti bana verildi ancak 3yaşını doldurduktan sonra 2haftada bir babada yatılı kalması kararı çıktı. Üstelik şubat ayında 1hafta komple, temmuz ayında 1ay boyunca baba yanında yatılı. Babasının o kadar resmi izni bile yok. Ben de çalışan bir anneyim, dolayısıyla tatillerde benden daha çok babasında olacak neredeyse. Üstelik öfke kontrolü olmayan, şiddet eğilimli bir adam. Bunu dile getirdiysek de karar bu şekilde çıktı.
Bu konularda bir tecrübesi veya bilgisi olanlardan bir görüş rica ediyorum. Baba iletişim kurulabilecek medeniyete hala gelmedi. Elimde görüntü veya ses kaydı olsa ceza davası açardım ancak sadece bir tane ses kaydı var. Hayati tehdit, hakaret içerikli. Bu şartlarda üst mahkemeye itiraz etsem çocuğun yaşı biraz daha büyüyene kadar bu kadar uzun süreli yatılı kalmaması için, sonuç değişir mi sizce

bu dusuncenıze avukatınız ne dedı

Çok büyük seyler olmalı değişmesi için. Söylediğiniz görüş zamanları standart zaten. Anlaşma yoksa bu şekilde çıkıyor.

Bizim komşunun böyle bir davası olmuştu velayet annedeydi baba annenin kötü davrandığını ispatlayıp velayeti aldı. Örneğin Temmuz’da 1 ay alma izni babanınken bu sefer velayet babaya geçince Temmuz izni anneye geçti. Yani bu Temmuz’da 1 ay ve şubatta 1 hafta standart bu değişmez ama babanın o kadar izni yok demişsiniz o zaman gelip almaz muhtemelen. Ayrıca neticede babası öfke kontrolü olmayan şiddet eğilimli kişiden çocuk sahibi olduğunuza göre çocuğun hayatı boyunca o kişiyle birlikte olacağını da kabullenmelisiniz. O zamanlar babanın yasal hakkı ama alıp almamak kendisine kalmış. Ancak yanında devletin belirlediği bir görevli varken çocuğuyla görüşmesine karar verilebilir ama görüşme hakkı engellenemez

Haberlerde görmüştum ilkokula giden bir çocuğun velayeti annedeydi hafta içi ,baba hafta sonu goreçekti. Ama buna itiraz geldi sebep ise anne sürekli okul zamanı görüyor ödev yaparken hem çocuğu ile gerekli zamanı geçiremiyor hem de sürekli kural koyduğu için yani kitap oku ödev yap dediği için çocuk baba da daha rahat ediyor çünkü o hafta sonu görüyor hem baba izinli hem çocuğun ödevi okulu yok.
Buna bile bir düzenleme getirmişlerdi anneyi mağdur etmemek için hele ki sizin durum da daha geçerli sebepler var. Avukatıniz daha iyi bilir tabi. Ama bazı durumlarda iyi bir avukat ve iyi bir gerekçe ile emsal kararlar çıkıyor yani.

bu dusuncenıze avukatınız ne dedı
İstiyorsan deneyelim ama sonuç değişir mi sanmam dedi. Üstelik 1-2yılı buluyormuş dosyanın incelenip sonuç gelmesi. Ancak avukatım biraz ticari görüyor ve iş olarak bakıyor gibi olaylara.
Acaba ben mi çok duygusal bakıyorum, abartıyor muyum diye sürekli kendimi de yokluyorum ancak 3,5yaşında bir çocuk annenin sesini dahi duymadan 1ay nasıl kalır kıyamıyorum.

benımde hıc aklıma yatmadı kaynımla eltım bosanmıslardı cekısmelı falan da degıl anlasarak ona ragmen cocuk 4 yasındaydı onlarda da hıc 1 ay baba da falan kalmadı her hafta haftasonu 1 gun babadaydı

abım bosandı onda da yegenım 4 yasındaydı mahkeme ıkı haftada bır haftasonu baba da kalacak dedı abım yıne de yegenım ıstemezse annemı ozledım derse annesıne bırakır kendınde olsa bıle hak . cocuk bu ustelık yası kucuk 1 ay babada nasıl kalsın baba 1 ay ızınlı bıle degıl hemde ...

sız avukatanızı mı degıstırsenız acaba

Çok büyük seyler olmalı değişmesi için. Söylediğiniz görüş zamanları standart zaten. Anlaşma yoksa bu şekilde çıkıyor.
Standart olduğunu tahmin ediyorum ancak yaşı biraz daha ileriye alamazlar mı acaba diyorum. Henüz güvenli bağlanma dönemimiz bitmeden anneden 1ay ayrı kalacak. Sosyal hizmetler bilir kişi raporunda sadece 2haftada bir baba yanında yatılı kalabilir yazıyordu. Bir haftalık ve bir aylıkları da hakim karar günü açıkladı. Daha geçen hafta çocuğun yanında telefonumu zorla aldı, ses kaydını silecek diye (telefonu kızımın doğumunda hediye ettiler) ve hala bu telefonu nasıl kullanırmışım diye paramparça etti elleriyle. Kızım ağladı, korktu. Bunu sadece örnek olarak anlatıyorum.

Burada anne baba farklı sehirlerde olabilir.

Aslında bu ara ve yaz tatili süreleri okul çağına girince başlar genelde. Siz farklı şehirlerde misiniz?

ilk defa bu kadar uzun duydum.o yaslardaki bi cocuk icin 1 ay cok uzun bi sure.ben kac yasindayim annemden 2 haftadir ayriyim dayaniyorum.bence siz daha iyi bi avukat mi bulsaniz cok fazla geldi bana 1 ay

Davadan bu karar çıkmış olabilir ama belki eski eşiniz o zamanlar almaz bile çocuğu. Yada zamanı daha kısa tutar. Onunla konuşamıyosanız bi yakınıyla iletişim kursanız.

Evet şiddet eğilimli kişiyi lohusayken dayak yediğimde yeni fark etmiştim. Ancak öncesinde yeterince psikolojik şiddete maruz kaldığım için boşanmaktan korkardım, dahası adama hak verirdim. Kızım 10aylıkken durduk yere şiddet görüp, üste yarım ağız bir özür dışında bir insanca tepki görmeyince yeni anladım gerçekleri. Benim geçmişteki aptallıklarımın bedelini şimdi kızım ödemesin diye, geç de olsa yapılacak bir şey var mı diye derdim ve bunun için umutsuzca da olsa bir de burada soru sormak istedim

3 yaşında çocuk okula gitmiyor ki neden sömestr ve yaz tatili mantığı gözetilmiş anlamadım?

Eski eşiniz çocuğuna karşı nasıl?
Mesela çok kötü kocalar çocuğa gelince iyi ve şımartan baba oluveriyor..

Davadan bu karar çıkmış olabilir ama belki eski eşiniz o zamanlar almaz bile çocuğu. Yada zamanı daha kısa tutar. Onunla konuşamıyosanız bi yakınıyla iletişim kursanız.
Boşanma işinde tek dayanağı çocuktu. Beni onunla vurmaya çalıştı, bu yönde iftiralar attı. Önce çocuğa iyi bakamıyo mantar oldu çocuk dedi. Doktor raporu götürdüm. Çocuk evde basit bir koşarken düşme olayı yaşadı koşarak gidip rapor almış. 1cm çapında morluk üstelik bu rapor. Kullanamadı raporu ancak bana yaptığı psikolojik şiddetin bir delilidir bana göre. 2yıldır çocuğu aldığında hiç haber vermez. Getireceği vakti bile. Çocuğun yanında hala bile kavga çıkarmaya çalışır. O yüzden çocuğu alıp annesine veya sevgilisine bırakacağını iyi biliyorum. Ancak ben mahkemede çocuk çocuk dedikçe sanki ben çocuğu babadan kaçırıyorum gibi mi algılandım bilmiyorum.
O kadar diyorsam bir sebebi olmalı diye bakılmadı mı anlamadım

O konuda hakkını yiyemem bebekken dahi çocukla ilgilenebilirdi, elinden gelirdi ama şimdi çocuk kendi ihtiyaçlarını büyük oranda kendisi görüyo zaten. Bir tek üstünü giymeye destek lazım fiziksel ihtiyaçları için. Sevmesine sever de ama kendisi bu kadar sevgiye açken (içindeki öfkeyi hayatında hiç gerçek sevgiyi görmemesine bağlıyorum) çocuğa ne derece gerçek sevgiyi ve şefkati verir bilmiyorum. Yine iyi diyelim o kadar uzun süre anneden ayrı hatta belki memleketine annesine bırakırsa ne olur ondan korkuyorum. Çünkü çocuk psikolojisinin hassasiyetinin onda olmadığını düşünüyorum. Yine yatılı kalsın ama daha azar azar, alıştıra alıştıra olsaydı. 3,5yaşında 1ay kalacak olması fikri hala beni tedirgin ediyor

Eski eşiniz cocugunuza şimdiye kadar hiç şiddet uyguladi mi?
Kızım 10aylıkken ailemin yanına geldim. O zamana kadar görmedim, kızım yaşının getirdiği inatlaşmalar dışında uyumlu birisidir zaten belki de o yüzden hiç zannetmem kızıma fiziksel zarar vereceğini. Sadece psikolojik hassasiyeti yok, eminim ki o da seviyor kızını (eğer sevginin neden olduğunu biliyorsa)

Aynı şehirdeyiz hatta aynı mahalledeyiz.
O zaman okul dönemine kadar belki ama belki değişebilir karar. Fakat yine de sanmıyorum. Benden size tavsiye bırakın istediği gibi gorussun başlarda. Zamanla iletişim kurabilir hale geleceksiniz. O zaman konuşur karşılıklı ayarlarsiniz. Bir süre sabredin sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…