- 22 Ocak 2013
- 41.716
- 210.659
- 798
- Konu Sahibi nane_molla
-
Çocuk hala çok şükür yaşıyor. Doğumun hediyesi, evlilik hediyesi değil ki? Tabi ki kullanacaksınız. İyi ki boşamışsınız. Bence şimdilik kabul etmiş görünün. 1 ay bende dinlenirim deyin. Çünkü bu adam inadına hareket edecek tip. O zaman kalsın çocuk 1 ay çekemem diyebilir.Standart olduğunu tahmin ediyorum ancak yaşı biraz daha ileriye alamazlar mı acaba diyorum. Henüz güvenli bağlanma dönemimiz bitmeden anneden 1ay ayrı kalacak. Sosyal hizmetler bilir kişi raporunda sadece 2haftada bir baba yanında yatılı kalabilir yazıyordu. Bir haftalık ve bir aylıkları da hakim karar günü açıkladı. Daha geçen hafta çocuğun yanında telefonumu zorla aldı, ses kaydını silecek diye (telefonu kızımın doğumunda hediye ettiler) ve hala bu telefonu nasıl kullanırmışım diye paramparça etti elleriyle. Kızım ağladı, korktu. Bunu sadece örnek olarak anlatıyorum.
Kızım 10aylıkken ailemin yanına geldim. O zamana kadar görmedim, kızım yaşının getirdiği inatlaşmalar dışında uyumlu birisidir zaten belki de o yüzden hiç zannetmem kızıma fiziksel zarar vereceğini. Sadece psikolojik hassasiyeti yok, eminim ki o da seviyor kızını (eğer sevginin neden olduğunu biliyorsa)
Ben de onu umuyordum. Pedagoga gitmeyi teklif edecektim. Dava bitince durulur diyordum ama görüş günlerinde getireceği vakti 1saat geçmesine rağmen haber vermedi diye arıyorum, mesaj yazıyorum cevap vermiyor. Daha şimdiden böyle, 3,5yaşında çocuğa cep telefonu mu alıp öğretmem gerekecek kızımdan haber alabilmek için diye düşünüyorum. Üstelik bu kararı da doğru bulmuyorum. Üstelik onca iftira attılar kimini basit mantık yürütmeyle, kimini raporla çürütmüşken çocukla ilgili fazla da konuşma dedi avukatım ters tepebilir diye. Onlar da bu konuda yine iftira attılar. Üzülmek dışında yapabileceğim bir şey olsun istiyorumO zaman okul dönemine kadar belki ama belki değişebilir karar. Fakat yine de sanmıyorum. Benden size tavsiye bırakın istediği gibi gorussun başlarda. Zamanla iletişim kurabilir hale geleceksiniz. O zaman konuşur karşılıklı ayarlarsiniz. Bir süre sabredin sadece.
Henüz boşanma davası açmadan evvel bir ara çocuk da sen de benden uzak olsun demişti. 2hafta sonra da o çocuğu sana bırakmam gerekirse kaçırırım demişti. Ancak ben boşanma travmamı kızımın sevgisine dayanarak atlattığım için bir dönem kızımdan ayrı kalmakta çok zorlanıyordum. Bu zaafımı gördüğü için de aldı yürüdü. Şimdi o yüzden inanmaz öyle bir blöf yapsam.Çocuk hala çok şükür yaşıyor. Doğumun hediyesi, evlilik hediyesi değil ki? Tabi ki kullanacaksınız. İyi ki boşamışsınız. Bence şimdilik kabul etmiş görünün. 1 ay bende dinlenirim deyin. Çünkü bu adam inadına hareket edecek tip. O zaman kalsın çocuk 1 ay çekemem diyebilir.
Öyle düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ancak yatılı kalacağı vakitlerin doğru olduğuna bir türlü ikna olamıyorum. 6-7yaşına kadar kademeli arttırılsa temmuzda 1hafta, sonraki sene 2hafta vs diye. 6-7yaşında mahkeme kararını aynen uygulasak. Kaldı ki ben kendisine de söylemiştim, illa o karara birebir uymasak da olur. Bir hafta çocuk ister sen müsait olursun fazla kalır, öteki hafta az alır ama öncelik çocuğun kararına uyumlu olmak olsun.Ne yaşadığınızi en cok siz bilirsiniz tabi. Eski esiniz kötü bir eş olmuş olabilir, ama belki iyi bir baba olabilir kızına. Belki bu konuda kendini ispat etmeye fırsat tanısanız çocuğuna iyi babalık yapabilir. Yanında kalması da güvenli bağ kurması için faydalı olabilir
Gözüne gözüne sokmayın. Yine eskisi gibi olun. Sanki içten içe işinize geliyor yada babasıyla da zaman geçirmeli. Baba sevgisi olmadan büyüsün istemem tarzı bir kabulleniş.Henüz boşanma davası açmadan evvel bir ara çocuk da sen de benden uzak olsun demişti. 2hafta sonra da o çocuğu sana bırakmam gerekirse kaçırırım demişti. Ancak ben boşanma travmamı kızımın sevgisine dayanarak atlattığım için bir dönem kızımdan ayrı kalmakta çok zorlanıyordum. Bu zaafımı gördüğü için de aldı yürüdü. Şimdi o yüzden inanmaz öyle bir blöf yapsam.
Zaten okul çağına kadar kısa süreli babada kalsa, sonrasında kızım da alışır ama yaş olarak çok erken şu an
O konuda hakkını yiyemem bebekken dahi çocukla ilgilenebilirdi, elinden gelirdi ama şimdi çocuk kendi ihtiyaçlarını büyük oranda kendisi görüyo zaten. Bir tek üstünü giymeye destek lazım fiziksel ihtiyaçları için. Sevmesine sever de ama kendisi bu kadar sevgiye açken (içindeki öfkeyi hayatında hiç gerçek sevgiyi görmemesine bağlıyorum) çocuğa ne derece gerçek sevgiyi ve şefkati verir bilmiyorum. Yine iyi diyelim o kadar uzun süre anneden ayrı hatta belki memleketine annesine bırakırsa ne olur ondan korkuyorum. Çünkü çocuk psikolojisinin hassasiyetinin onda olmadığını düşünüyorum. Yine yatılı kalsın ama daha azar azar, alıştıra alıştıra olsaydı. 3,5yaşında 1ay kalacak olması fikri hala beni tedirgin ediyor
Siz bir annenin düşünmesi gerekeni düşünüyorsunuz. Eğer öyle bir imkânınız varsa davamızı devam ettirin. Bu arada babası ben 1 ay alırım kızımı diye bir ifade kullandı mi. Belki o da o kadar uzun süre almaya cesaret edemez.İstiyorsan deneyelim ama sonuç değişir mi sanmam dedi. Üstelik 1-2yılı buluyormuş dosyanın incelenip sonuç gelmesi. Ancak avukatım biraz ticari görüyor ve iş olarak bakıyor gibi olaylara.
Acaba ben mi çok duygusal bakıyorum, abartıyor muyum diye sürekli kendimi de yokluyorum ancak 3,5yaşında bir çocuk annenin sesini dahi duymadan 1ay nasıl kalır kıyamıyorum.
Çocuğunuz kaç yaşında?Aynı bahsettiğiniz olayın şuan birebir içindeyim 7 gündür çocuğumun ne sesini duydum ne haberi var ilk defa ayrı kalıyorum
Hatırlıyoruk sizin o mesajlarınızı. Sizin iki çocuğunuz vardı yanlış hatırlamıyorsam. Belki bir nebze de olsa iki kardeş bir arada olmaları daha kolaylaştırmıştır işi. Teşekkür ederim. İnşallah biz de atlatırız o günleri en az zararlaNe yazık ki hakimler karar verirken değişik bir mantık(sızlık)la karar veriyorlar.
Evet o yaşta çocuğumu babaya 1 ay verdiler. Ve avukatım yapacak bir şey olmadığını söyledi.
Benzer bir konu açmıştım. Benim ex çocukları alıp telefonunu da kapatmıştı. Bana da mail yazmış, telefonum bozuk diye. Halbuki değildi biliyorum. Arada (3-4 günde bir) açıyordu ve açtığında bana mesaj geliyordu, hemen arıyordum.
Zaten niyeti iyi olsa yanında telefon olan başka kimse mi yok, onların telefonundan beni aratırdı.
Hayır, onu boşadığım için bana ceza veriyordu aklı sıra. Haaa en çok çocuklara oldu zararı. Ama bunu görebilecek kadar akıllı olsa boşamazdım zaten.
Bir sonraki sene çocuklara telefon alarak olayı kısmen çözdüm. Çünkü çocuk, telefonu şarj etmeyi unutuyordu. O zaman da avukatım ex kocamı arayıp beni arattırıyordu.
Zor günlerdi.
Sizin için de zor olacak. Allah kolaylık versin.
Aynı şekilde. Kızım eylülde 3yaşını dolduracak ve o zamandan itibaren yatılı kalacak hep. 2haftada bir haftasınları, şubatta 1hafta, temmuzda 1ayÇocuğum 3 yasına girmedi daha Temmuz’da 30 gün babada ve sömestrda 1 hafta babada bayram 2.gün babada
Bu hafta 1 gece alıp yatırmak istiyorum tekrar teslim edeceğim sana dedim alacağım bu hafta 1 geceliğineAynı şekilde. Kızım eylülde 3yaşını dolduracak ve o zamandan itibaren yatılı kalacak hep. 2haftada bir haftasınları, şubatta 1hafta, temmuzda 1ay ☹
Babası olacak şahıs velayeti de istiyordu. Annesi bakacakmış veya yakın zamanda evlenmeyi planlıyormuş, evleneceği kişi bakacakmış. Zaten hazırda sevgilim var da demiyo. Ona kalsa çocuğu alır ve bana bir gün bile göstermez.Siz bir annenin düşünmesi gerekeni düşünüyorsunuz. Eğer öyle bir imkânınız varsa davamızı devam ettirin. Bu arada babası ben 1 ay alırım kızımı diye bir ifade kullandı mi. Belki o da o kadar uzun süre almaya cesaret edemez.
İşin genel hükmü ülkemizde bu maalesef babanın şiddeti olur vs kanıtlarsanız ne alaSaçmaliğa bak ya 1 ay ne demek 3 yasindaki bi cocuk için
O yastaki cocuk 1gun anneden ayri yapamaz
Ben yerinizde olsam tvye çikardım daha etkili olur hemen cözüm bulunur
Yüzünuzude banlarlar isyerseniz
Kabul etti mi yani. Ona da şükür. Arada haber veriyor mu çocuğun nasıl olduğunu. Allah kolaylık versinBu hafta 1 gece alıp yatırmak istiyorum tekrar teslim edeceğim sana dedim alacağım bu hafta 1 geceliğine
Onu geçecek o sabret kardesım muhattap olma senede 1ay sıkıcaz dişimiziBabası olacak şahıs velayeti de istiyordu. Annesi bakacakmış veya yakın zamanda evlenmeyi planlıyormuş, evleneceği kişi bakacakmış. Zaten hazırda sevgilim var da demiyo. Ona kalsa çocuğu alır ve bana bir gün bile göstermez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?