Boşanma sonrası gelecekle ilgili maddi kaygılar!

htcgg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2022
159
172
33
Merhaba hanımlar, bekarken özel sektörde yıllarca çalışma hayatında bulundum evlenince çalışmadım altı yıllık evliliğim sona eriyor 33 yaşındayım ve beş yaşında bir kızım var hâliyle maddi kaygılarım da var ailemin yanındayım her anlamda destek oluyorlar ama insan çocuğu olunca daha bir korkuyor.Bosanan hanımlara sorum şu maddi anlamda sıkıntı yaşadınız mı çalıştınız mi kendinize ve çocuğunuza yetebildiniz mi yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Merhaba hanımlar, bekarken özel sektörde yıllarca çalışma hayatında bulundum evlenince çalışmadım altı yıllık evliliğim sona eriyor 33 yaşındayım ve beş yaşında bir kızım var hâliyle maddi kaygılarım da var ailemin yanındayım her anlamda destek oluyorlar ama insan çocuğu olunca daha bir korkuyor.Bosanan hanımlara sorum şu maddi anlamda sıkıntı yaşadınız mı çalıştınız mi kendinize ve çocuğunuza yetebildiniz mi yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Bence aile desteği bir yere kadar.. çalışmanız şart..Ben çocuğumla yaşıyorum çalışıyorum yine de kaygi duyuyorum

Evlenince neden iş bırakılır ya da başka yere taşınınca yeni iş aranmaz ya da çocuk 3 yaşına gelince işe başlanmaz anlamıyorum orasını öncelikle diyeyim.
Ama şimdi işe başlasanız eski eşiniz de insansa ve nafakasını verirse geçinirsiniz. Belki özellikle ilk zamanlar çocuğunuz her istediğini tak diye alamazsınız ve içinize oturur normal olarak ama zamanla düzelir maddi,manevi her şey.
Zaten şu devirde tek veya çift yaşayan herkeste ay sonunu getirme kaygısı var,maddi kaygı var orası artık genel benlik değil diye bakın bir de.
Tek sıkıntı eski eş elini taşın altına koyar mı o bence.

Evlenince neden iş bırakılır ya da başka yere taşınınca yeni iş aranmaz ya da çocuk 3 yaşına gelince işe başlanmaz anlamıyorum orasını öncelikle diyeyim.
Ama şimdi işe başlasanız eski eşiniz de insansa ve nafakasını verirse geçinirsiniz. Belki özellikle ilk zamanlar çocuğunuz her istediğini tak diye alamazsınız ve içinize oturur normal olarak ama zamanla düzelir maddi,manevi her şey.
Zaten şu devirde tek veya çift yaşayan herkeste ay sonunu getirme kaygısı var,maddi kaygı var orası artık genel benlik değil diye bakın bir de.
Haklısınız ama özel sektör tahmin ettiğiniz gibi çok yorucu ve çalışma saatleri uzun olduğu için çalışmamayi kendim tercih ettim insan gelecekte ne yaşayacağını bilemiyor ki 🥺

Haklısınız ama özel sektör tahmin ettiğiniz gibi çok yorucu ve çalışma saatleri uzun olduğu için çalışmamayi kendim tercih ettim insan gelecekte ne yaşayacağını bilemiyor ki 🥺
Bilemez tabii ki.
Konu bilmek de değil zaten temkinli olup geleceğini kimseye bırakmamak olay.
Gelecekte ne yaşayacağımızı bilemiyorsak eşimize de güvenmeyip ne olur ne olmaz diye bakmalıyız olaya zaten.
Niye gelecekte de aynı tanıdığımız kişi gibi devam eder diye bakalım ki?
Özel sektör dediğiniz gibi olabilir özellikle belli bölümlerde ama evdeki iş bölümü halledilecek orda da.
Ben genel yazdım zaten yeni evlenecekler vs okur diye.
Umarım eski eşiniz çöpsüz üzümmüş gibi hayatına devam etmek isteyecek cinslerden değildir.

Geçim kaygısı çoğu insanda var zaten. Boşanırken bu kaygıyı hissetmeniz normal. Tolere edilebilir sorunlarsa boşanmayın ama çekilecek dert değilse aileniz destekmiş, çocuğunuz büyümüş çalışır mutlu bir hayat yaşarsınız.

İşiniz yolunda gider rahat rahat dersiniz umarım. Korkmanız çok normal . Hele de bu ekonomi dönenimde . Çocukların ihtiyaçları çok tutuyor . Eşiniz baba olarak sorumluluğunu yerine getirsin .
Herşey yokunda gider umarım. Rahat edeceğiniz bir işe girer ve çocuğunuzla mutlu olursunuz umarım.

Enerjiniz düşüncelerinizi takip eder ve size onu sunar. O yüzden daima her şeyin yolunda olduğunu düşünün. Olacak değil ama oldu şeklinde. Bakın hayatınız nasıl değişiyor.
İnsaalh şuan çok taze boşandım sanırım onun etkisiyle bu korkularim

Çalışmayan biri olduğunuz için kaygılarınız daha da artıyor. İşe girince çalışma ortamı ve sosyalleşme ruhunuza da iyi gelecek. Ayaklarınızın üzerinde durdukça öz güveniniz gelecek. Mesele paradan çok daha öte yani. Umarım gönlünüze göre bir iş bulursunuz. O zaman tüm kaygılarınız yom olur

Back
X