• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sonrası hayat

Bende basligin ahlak bekcisi nerde diyordum.gelmis bile🤣
Agzinin payini verenlerin, agzina saglik🤣🤣

Yani bence biraz daha kendinizi erkeklere vermissiniz ve bu aciyi baska kollarda atlatiyorsunuz hissi olustu ama umarim mutlusunuzdur
siz istiyorsunuz ki kadınlar acı çekerek sussun, konu sahibinin paylaşımı bir dayanışma yazısı, ahlak dersi vermeye gerek yok. Kadınların iyileşmesini ahlakla ölçmek sorunlu bir refleks doğrusu.

Hanımlar merhaba. Bu yazıyı boşanma aşamasında olup o acı hiç geçmeyecek sananları biraz olsun rahatlatmak için yazıyorum. Çünkü geçen yıl ben de sizden birisiydim. İşte benim hikayem ve boşandıktan sonra hayat:

Çok uzatmayacağım. Biz deli divane aşık olarak evlendik. Evlenene kadar ne kadar ana kuzusu olduğunu bilmiyordum. Kendi evliliğimde ikinci kadındım. Birinci kim diye sormayın, annesiydi. Kadın arkadan oğluna gazı verip verip bizi 3-4 ayda ayırmayı başardı. Ve biz gerçekten çok aşıktık ama annesine olan bağımlılığı aşkımızı yendi maalesef. Birinci yılımız dolar dolmaz da boşandık.

Gelelim asıl konuya. Boşanma kararı aldıktan sonraki 5-6 ay ömrümden ömür gitti. Çok ağladım. Bu acı hiç geçmeyecek sandım. Eminim aranızda şu an bunu yaşayanlarınız vardır. Emin olun geçiyor. Dünyanın en aşık insanını kendiniz sanıyor, benimkisi farklı ben unutamam diyorsunuz. Ama unutacaksınız. O dönem ben boşandıktan sonraki hayattan çok korkuyordum. Ama hiç korktuğum gibi olmadı. Boşanma tarihi gelene kadar benim aşkım bitmişti. Boşanma gerçekleştikten 2-3 hafta sonra da dünyalar yakışıklısı bir beyefendiyle tanışıp onunla çok keyifli vakit geçirdim. Ama bazı nedenlerden ayrılmak istedim. 2 ay sonrasında peşimde deli gibi koşan bir beyefendiye şans verdim. Fakat o da daha önce evlenmediği için bir an önce evlilik hayatını tatmak istiyordu. Ben yeni bir evliliğe hazır olmadığımı söylediğim için bir süre sonra aramız açıldı ve yine ben ayrıldım.

Gördüğünüz üzere iki ayrılık da benim isteğimdi. İstesem gayet de mutlu bir çift olarak hayatıma devam edebilirdim. Yani korkmayın erkekler sizden vebalı gibi kaçmayacak.

Bunlar dışında ikinci üniversiteme başladım, gitar çalmayı öğrendim, spora başladım, yeni arkadaşlar edindim ve birlikte yaşadığımız o yerden taşınıp yeni düzen kurdum. Hiçbir şey korktuğum gibi olmadı. Hayat bitecek sanmıştım ama bitmedi.

Artık ne istediğinizi daha iyi biliyorsunuz. Yoldaki işaretleri daha iyi toplayabileceksiniz. Aslında olaya bir tecrübe kazandım gözüyle bile bakacağınız zamanlar gelecek.
Mutlu olmaniza cok sevindim 🌸 bosanan kadinlara erkeklerden ziyade kadinlarin olumsuz degerlendirmeleri oluyor malesef. Kocasindan kiskaniyor yada kendi de ayni hayati istiyor fakat basaramadigi icin kinleniyor vs vs.. tabiki isteriz her evlilik ask dolu olsun omurluk olsun fakat olmayinca da olmuyor. Ben sizin neyi niye yazdiginizi gayet iyi anladim. Suan mutlu bir evliligim var ama yarinimizi bilemiyoruz. Ne olursa olsun kendine guvenle basliyor hersey. Evlilikten korkmadim yarin oburgun o noktaya gelinirse bosanmadan da korkmamak gerek. Etrafimiza konustuklarina dusunduklerine fazla onem veriyoruz halbuki onemli olan sadce biziz, diger herkes kapinin disinda. Ben mutsuz bi kadin olduktan sonra baskasi hakkimda guzel dusunmus ne fayda.. genelde kadinlari zorlayan cocuklar oluyor bu noktada. Bu karari vermek harekte gecirmek ve fevamini getirmek daha sancili oluyor. Anne oldugumuz andan itibaren kendimizden once dusundugumuz bir baskasi oluyor her adimda. Yine bu noktada ozguven ve cesaret devreye girmeli. Cocuk mutsuz bir anneyle ve bitmis bir iliski arasinda buyumek yerine, ayri ayri da olsa mutlu bir anne ve mutlu bir babayla buyumeli. Hepimiz herseye alisiyoruz, heleki cocuklar bizden daha kolay uyum sagliyor degisikliklere. Yazdiklariniz, bu surecte olan yada cesaret edemeyen baska kadinlara da destek olur umarim 🙏

Mutlu olmaniza cok sevindim 🌸 bosanan kadinlara erkeklerden ziyade kadinlarin olumsuz degerlendirmeleri oluyor malesef. Kocasindan kiskaniyor yada kendi de ayni hayati istiyor fakat basaramadigi icin kinleniyor vs vs.. tabiki isteriz her evlilik ask dolu olsun omurluk olsun fakat olmayinca da olmuyor. Ben sizin neyi niye yazdiginizi gayet iyi anladim. Suan mutlu bir evliligim var ama yarinimizi bilemiyoruz. Ne olursa olsun kendine guvenle basliyor hersey. Evlilikten korkmadim yarin oburgun o noktaya gelinirse bosanmadan da korkmamak gerek. Etrafimiza konustuklarina dusunduklerine fazla onem veriyoruz halbuki onemli olan sadce biziz, diger herkes kapinin disinda. Ben mutsuz bi kadin olduktan sonra baskasi hakkimda guzel dusunmus ne fayda.. genelde kadinlari zorlayan cocuklar oluyor bu noktada. Bu karari vermek harekte gecirmek ve fevamini getirmek daha sancili oluyor. Anne oldugumuz andan itibaren kendimizden once dusundugumuz bir baskasi oluyor her adimda. Yine bu noktada ozguven ve cesaret devreye girmeli. Cocuk mutsuz bir anneyle ve bitmis bir iliski arasinda buyumek yerine, ayri ayri da olsa mutlu bir anne ve mutlu bir babayla buyumeli. Hepimiz herseye alisiyoruz, heleki cocuklar bizden daha kolay uyum sagliyor degisikliklere. Yazdiklariniz, bu surecte olan yada cesaret edemeyen baska kadinlara da destek olur umarim 🙏
Dediklerinize kelimesi kelimesine katılıyorum. Açıkçası ben de mutsuz bir ailede büyüdüm. Şimdi geriye dönüp baktığımda madem bu kadar anlaşamıyolardı neden boşanmadılar diye kızıyorum annemle babama. İkisi de çalışan, kendi ayakları üzerinde duran insanlardı oysa

Evet dediklerin çok doğru . Bende bunu hep söylerim boşanmak aklı başında kadını yerinden zıplatıyor. Allah öyle güzel kapılar açıyor ki . Karşı cins anlamında da talipler oluyor . Bunu bende kafaya takardım artık kimse benle olmak istemeyecek vs diye düşünürdüm . Ancak boşandıktan sonra ısrarla benimle görüşmek isteyen erkekler yüzde doksan hiç evlenmemişti :D bazıları daha kolay cinsellige ulaşacağını düşünüp de yaklaşabiliyor bunların da farkında olmak lazım . Boşandıktan sonraki ilk ilişkim de daha önce hiç evlenmemiş biriyle dört ay sürdü. O da pek sağlıklı bi ilişki değildi ve bitirdim . Hiç kafasına takmıyordu bosanma durumlarını . Aksine hassas yaklaştı hep . Ben daha yeni boşanmış kadın etiketini duygusal anlamda üzerimden atabilmiş hissediyorum . Boşanmış dul kadın modundan çıkmak lazım
Cinsellik için yaklaşan o tayfa da hiç evlenmemiş olanlara da aynı şekilde yaklaşıyor. Asla boşanmayla alakası olduğunu düşünmüyorum. Boşanırken bizleri “Herkes size farklı amaçla yaklaşacak” diye çok kandırdılar. Sizin yazınız da bu muhabbete maruz kalan kadınlara iyi gelir umarım 🫶🏼

Bende şu an boşanma aşamasındayım çocuğum yok ve anne olmayı çok istiyorum. Boşanırken en çokta buna ağladım. Ve evet bende bundan sonra ilişki olmaz diye korkuyorum netice de evlenip boşanmış olacağım. O yüzden o kısımlar bana iyi hissettirdi. Teşekkür ederim konu sahibi 🫶🏻
Bir kadına bile umut ışığı olduysam başlığın amacı yerine gelmiş demektirr 🌸 Ben şimdiye kadar bunu sorun eden hiçbir erkekle karşılaşmadım. Aksine siz yeni boşandığınız için ciddi ilişki istemediğinizi söylemenize rağmen çaba gösterenler olacak peşinizde. Sakın bu korkuya kapılmayın 🫶🏼

Dediklerinize kelimesi kelimesine katılıyorum. Açıkçası ben de mutsuz bir ailede büyüdüm. Şimdi geriye dönüp baktığımda madem bu kadar anlaşamıyolardı neden boşanmadılar diye kızıyorum annemle babama. İkisi de çalışan, kendi ayakları üzerinde duran insanlardı oysa
Genelde cocugum etkilenmesin psikolojisi bozulmasin, yada okulunda cevresi tarafindan damga vurulmasin diye evlilik devam ettiriliyor. Kimi kadinlar var ne ailesinden destek goruyor ne bir meslek var ne bir gelir, dolayisiyla cakilip kaliyor o evlilige. Bunu anliyorum cunku baska cagresi yok. Oyuzden ozellikle kadinlarin egitim olmasi iyi veya kotu bir mesleklerinin olmasi cok cok onemli. Ama sizin aileniz gb ailelerde cocuk etkilenicek diye yanlis kararlar veriliyor. Kendilerince dogru olani yapmislar fakat kimbilir kendileri nekadar mutsuz yasadi onca zaman. Bakmayin konusmak kolay ama cocuk oldugu zaman gercekten isler cok zorlasiyor. Oglum babasi isten gelince oyle bir mutlu oluyor gozlerinin ici oyle bir guluyorki, evleri ayirdiginizda cocugunuzdan bunu esirgemis oluyorsunuz mesela. Bu da ayri bi mutsuzluluk bi de ustune sucluluk duygusu yaratiyor. Fakat artik hic oluru yoksa kurtarilacak birsey kalmadiysa bir secim yapmak gerek. Cunku o cocuk anne mutsuzken asla ve asla mutlu olamiycak. Anne kendini mutlu hissetmek icin cabalarken cocuguna verebilecegi pek birsey kalmycak.

Şu an bende bu süreçten geçiyorum. Baba evine geldim 2. Gecem. Bugün tüm gün eşyalarımı yerleştirdim ağlaya ağlaya. Evet bende süreçten çok korkuyorum çok ağlıyorum ama bitmesi gerek. Umarım benimde aşkım biter
Öyle bir bitecek ki… Emin olun ben de hiç bitmeyecek sandım. Acıdan cildim cayır cayır yanıyordu. Deli gibi yağan karın altında oturduğumda bile geçmiyordu o yanma hissi. Her sabah kalp ağrısıyla uyanıyordum. Her gün en az birkaç kez canım çıkacak gibi ağlıyordum. Ama şimdi çok mutluyum. Sizin de çok mutlu olacağınız zamanlar gelecek

konu sahibi kız kardeşim ,

sen mükemmel bir detaysın demek istiyorum.
ama sana gelmeden önce şu bir kaç yorum yapanlara cevap vermek istiyorum içimde tutamayacağım :)

Boşanma sonrası beni erkeklerden çok hemcinslerimin yorduğunu altını çizerek dile getirebilirim.
Bir kadın , başka bir kadının bu denli düşmanı olamaz. Gerçekten aklım fikrim uzaktan yakından bunu idrak edemiyor.
Boşandıktan sonra bende spora başladım , fitleştim. Ara verdiğim hobilerime devam ettim. Yeni sosyal çevrelere dahil oldum . Bir çok insanla da tanıştım.
Bu süreçte benimde gelgitli anlarım inanılmaz fazla oldu.

Kadınız , değer ölçütümüz tabi ki kaç erkeğin bizi istediği değil. Ama ruhumuza dokunulması, hangi kadının hoşuna gitmez ?
Şu kendinizi erkekler vermişsiniz yorumu trajikomik :)

Muhtemelen yorumu yapan kişi böyle bir durum yaşasa kim bilir neler yapacak..

Siz sadece ruhunuzun okşanmasını istemişsiniz . Bunu hangi kadın istemez ki ?

Toplumun sığ görüşünden kendinizi çekip çıkarıp , güzelliklerle kendinizi baştan aşağı donattığınız için tebrik ederim .

Bende son zamanlarda her şey daha yolunda gibi hissediyorum .

İlk boşandığımda toplumun o sığ bakışına maruz kaldığımda bir an ben bile boşandığım için '' kusurlu olacağım '' inancına kapılmak üzereydim

Ama bildiğim tek bir şey vardı. Ben kendime nasıl muamele edersem , çevremdeki herkesin bana öyle muamale edeceğiydi.

Güzelleşen , iyileşen kadın görünce bazıları deliriyor . Umarım günün sonunda herkes kalbindekinin ekmeğini yer.

Sana öyle bir sarıldım ki kız kardeşim anlatamam :)

Boşandıktan sonra benimde karşıma bazı kişiler çıktı . Muhafazakar ve seküler erkekler. Ve gerçekten bunların sanırım 1 tanesi hariç ( oda ailesi kaynaklı ) bu durumu asla problem olarak görmedi.
Bunu görmek onay alma ihtiyacı değildi , aksine teyit etmek ve özgüven oluşturmaktı.

Ve şimdi seçici olup , elemek inanılmaz bir şeymiş onu görüyorum .

Unutmamak lazım , bazıları sadece konuşur . Hep konuşur.

Biz icraat yaparız :)

Yolun, biz kırılmış tüm kadınların yolları çiçek bahçesinden hallice olsun ...

konu sahibi kız kardeşim ,

sen mükemmel bir detaysın demek istiyorum.
ama sana gelmeden önce şu bir kaç yorum yapanlara cevap vermek istiyorum içimde tutamayacağım :)

Boşanma sonrası beni erkeklerden çok hemcinslerimin yorduğunu altını çizerek dile getirebilirim.
Bir kadın , başka bir kadının bu denli düşmanı olamaz. Gerçekten aklım fikrim uzaktan yakından bunu idrak edemiyor.
Boşandıktan sonra bende spora başladım , fitleştim. Ara verdiğim hobilerime devam ettim. Yeni sosyal çevrelere dahil oldum . Bir çok insanla da tanıştım.
Bu süreçte benimde gelgitli anlarım inanılmaz fazla oldu.

Kadınız , değer ölçütümüz tabi ki kaç erkeğin bizi istediği değil. Ama ruhumuza dokunulması, hangi kadının hoşuna gitmez ?
Şu kendinizi erkekler vermişsiniz yorumu trajikomik :)

Muhtemelen yorumu yapan kişi böyle bir durum yaşasa kim bilir neler yapacak..

Siz sadece ruhunuzun okşanmasını istemişsiniz . Bunu hangi kadın istemez ki ?

Toplumun sığ görüşünden kendinizi çekip çıkarıp , güzelliklerle kendinizi baştan aşağı donattığınız için tebrik ederim .

Bende son zamanlarda her şey daha yolunda gibi hissediyorum .

İlk boşandığımda toplumun o sığ bakışına maruz kaldığımda bir an ben bile boşandığım için '' kusurlu olacağım '' inancına kapılmak üzereydim

Ama bildiğim tek bir şey vardı. Ben kendime nasıl muamele edersem , çevremdeki herkesin bana öyle muamale edeceğiydi.

Güzelleşen , iyileşen kadın görünce bazıları deliriyor . Umarım günün sonunda herkes kalbindekinin ekmeğini yer.

Sana öyle bir sarıldım ki kız kardeşim anlatamam :)

Boşandıktan sonra benimde karşıma bazı kişiler çıktı . Muhafazakar ve seküler erkekler. Ve gerçekten bunların sanırım 1 tanesi hariç ( oda ailesi kaynaklı ) bu durumu asla problem olarak görmedi.
Bunu görmek onay alma ihtiyacı değildi , aksine teyit etmek ve özgüven oluşturmaktı.

Ve şimdi seçici olup , elemek inanılmaz bir şeymiş onu görüyorum .

Unutmamak lazım , bazıları sadece konuşur . Hep konuşur.

Biz icraat yaparız :)

Yolun, biz kırılmış tüm kadınların yolları çiçek bahçesinden hallice olsun ...
Ayyyyy ne güzel temenniler bunlar. Bol bol öpüyorum o güzel yüreğinden 🌸

Back
X