Boşanma sonrası ne zaman iyi oldunuz?

6-7 ay kadar oldu boşanalı. İlk haftalar acı yoğundu ama hep huzurluydum çünkü zaten yıpranmıştım üstümden yük kalkmıştı.

İlk haftalarda çektiğim acı da bir iki aya hafifledi zaten. Mutluydum ama yeni bir flörte hazır değildim bir yas dönemi oluyor haliyle. Şimdi yeni flörtlere de açığım valla

Fakat düğün CDsi izleyince falan duygusallaşma yani ne var ki bunda. Sen ayrıldın diye başkası evliliğine dair herşeyi saklayıp gizlesin mi, hayat bu kimi evlenir kimi ayrılır hepsinin yeri ayrı bu kadar hassas olma. Yarın bir gün sen de mutlu bir yuva kurarsın nedir yani. Benim boşanma dönemim çoğu arkadaşımın evliliğine ya da doğumuna denk geldi hepsine de gidiyorum ve kötü hissetmiyorum, bunun böyle olmasını da ailem sağladı aslında. Davranışlarıyla boşanmamın da evlilik kadar normal olduğunu sürekli hissettirdiler, hayatın normal akışına zorla kattılar beni aşırı bir hassasiyet gösterip pamuklara sarmadılar yani. Nasıl anlatsam mesela bi davetiye geliyor, onlar bizim düğüne gelmişti bizim de gitmemiz lazım falan diyorlar, bunun gibi birçok şey işte. Aman konusunu açmayalım mihaili üzmeyelim diye davransalardı belki ben de herşeye üzülürdüm bilemiyorum.

ben dava actım
1 ay snr davam oldu 5 dakıkada bosandım
ve mahkemeden hemen snr ıyı oldum
bosanma kararını verene kadar cok acı cektım snrasında hersey su gbı aktı gtti
Neden dolayi ayrildinizda bukadar cabuk sonuclandi karsi taraf kabulmu etti bosanmayi ? Benimko bosanmam diyor daha durusma tarihi bile belli degil ama ben bir an once kurtulmak istiyorun 9 ayi bulur diyende var 1 aya biter diyende . Neye gore ?

Neden dolayi ayrildinizda bukadar cabuk sonuclandi karsi taraf kabulmu etti bosanmayi ? Benimko bosanmam diyor daha durusma tarihi bile belli degil ama ben bir an once kurtulmak istiyorun 9 ayi bulur diyende var 1 aya biter diyende . Neye gore ?
Anlaşmalıysa ve de çok kalabalık bir şehirde değilseniz çabuk sonuçlanır. Ben dava açtıktan bir hafta sonra boşandım.

sorumsuz bırıydı
saygısızdı
aile duzenı saglayabılen bırı deıldı
onun aılesının de cok faktoru oldu
karsı taraf da kabul ettı

benım adlıyede arkadasım vardı bır ay snraya gun verdı
5 dakıka surdu cıktık
benım hıc bı maddı manevı talebım olmadı

İlk evliliğimi 20 yaşımda yaptım,25 yaşında ayrıldım.5 yıl zaten o kadar olmayacak şeylere tahammül etmiştim ki ondan ayrıldığımda yeniden doğdum,gözlerimin feri geldi Mahkeme celbini gönderdiğimde sanki zafer kazanmıştım o derece yani..Benim ayrılığım mutlulukla sonuçlandıTabi ayrılık esnasında stres çektim ama o kadar olması normal,hayatım tamamen değişti yurtdışındaydım çünkü.
Senin de zamanla düzeleceğine inanıyorum..

İnşallah

psikiyatr ilaçlar hiç bir işe yaramaz size söyleyeyim. Neden dünyanın sonu gibi davranıyorsunuz anlamıyorum. Herkesin başına gelir bu. Burada çoğu kişi boşanmış, tekrar evlenmiş ya da evlenmemiş. Ama hayatı kendinize zindan etmenin anlamı yok. Sizi bir cd bu kadar etkilediyse durum vahim. Severek mi ayrıldınız geçmiş konularınıza bakmadım

Hayır severek ayrılmadım.

Ben cok hızlı iyileştim zamanında da babam ısı zorlaştırdı sadece. Yoksa cok mutluydum hatta kurtulduğuma.

Hayır severek ayrılmadım.
O zaman kendinize zaman tanıyın. Çalışıyor muşsunuz hafta sonları arkadaşlarınızla daha çok takılın. Belli zaman sonra geçecektir. Sizi rahatsız eden (dün kü olay gibi ) ortamlardan belli süre uzak durun.

Biraz sert gelebilir yazdıklarım şimdiden kusura bakmayın. Ne yazık ki toplum olarak genel bir arabesk ve ajitasyon eğilimi var bizim millette. 4 yıl olmuş boşanalı, başka birisinin düğün cd'sini izlediniz diye saatlerce ağlayacak kadar üzülmeniz normal değil. Hem de severek ayrılmadım diyorsunuz. Aklınızda kendinizi acınacak bir pozisyona sokmuşsunuz ve günlerinizi kendinize acıyarak geçiriyorsunuz. Hayatınızı pozitif yönde değiştirecek kararlar alın. Mesela duygusal şarkılar sizi üzüyor mu, bundan sonra müzik dinleyeceğiniz zaman hızlı, enerjik şarkılar çalan radyoları açın. İlaçlar hem size kilo aldırdı hem de psikolojinizi düzeltmedi mi, psikoloğa gidip ilaçsız terapiyi deneyin, spor yapın, kilo verin. Hobi edinin, birşeylere merak sarın, kitap okuyun. Önce kendinizi sevin.

İlaçları bıraktım şimdi de çok kötüyüm Ruh gibiyim konuşmak dahi zor geliyor

O ilaçları kendi kendinize pat diye bırakmak doğru değil. Dozu azaltılarak veya daha hafif bir ilaca geçilerek yavaş yavaş bırakılması lazım. Psikolog yardımı alın.

O ilaçları kendi kendinize pat diye bırakmak doğru değil. Dozu azaltılarak veya daha hafif bir ilaca geçilerek yavaş yavaş bırakılması lazım. Psikolog yardımı alın.
Artık ona da inanmıyorum Mesele eski eşim falan değil. Sadece bu olay neden başıma geldi diye çok üzülüyorum

Sevmediğiniz birinden ayrılmışsınız, hem de üstünden 4 sene geçmiş. Sırf boşanmış olmamak için sevmediğiniz biriyle bir ömür geçirmeyi mi tercih ederdiniz?

Psikolog, ilaçlar biyere kadar iyi gelir. daha 29 yaşındasın çok gençsin. senin yaşında hayata yeni atılan bi sürü kadın var. bende kendini dibe çekmeyi bırakmalısın ve aynı şeyleri düşünmekten vazgeçmelisin. Sana tavsiyem:
Saç rengini modelini değiştir.
Giyim tarzını gözden geçir, makyaj yap.
Yeni bir kitaba başla. (Ayşe Kulin'in kitaplarını tavsiye ederim)
Sağlıklı beslen sağlıklı düşün.
Kendine hedefler koy.
Kendini sev.
Ve kesinlikle negatif düşünme.

Giyimim kuşamım gayet iyi. Can sıkıntısından şimdiye kadar bir sürü para harcadım Fakat içim, ruhsal yapım dökülüyor. Açıkçası yalnızlıktan da sıkıldım. Ama sırf yalnız kalmayayım diye karşıma çıkan kişilere de pek sıcak bakmıyorum, kafama uymuyorlar Gelecekten çok ümitsizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…