Boşanma sonrası ortada kalan çocuk..

Canım boşanmanya mahkemede hakimin size diyeceği şey;Anneyi aradan çıkarın ve geçinmeye bakın olacaktır....Bencede anneyi aradan çıkarmaya bak...

canım tabıkı ablan o senın ama kımsenın lafına bakıpta baskıda kalma,anne bastacı elbette ama suan asıl ayakta tutman gereken yer yuvan,snradan kendılıgınden duzelıyo zaten hersey hıc ustune gıtme esının barıs dıye,yada nıye boyle yapıyosun edıyosun dıye,annenlere esınle gıtmekte hata etmıssın,zaten ıyıce zıtlasmıslar bırbırlerıne,bıaraya her ne sebep oluırsa olsun getırme hatta zorda olsa sende uzak dur,bak gıtmıssın yıne uzulen sen olmussun,ablanla konusmussun aklın annende kalmıs,tabıkı kopma aılenden ama bı muddet mesafe koy,zaman herseyın ılacı olcak bak gor,yavruna yogunlas,suan sana cok ıhtıyacı var dısarının etkılerıne kafa yorma cok..

Ne kadar çok vaka var bu konuyla ilgili. Benim kendi yakın ailemden biri, arkadaşlarımdan iki kişi, burada siz ve daha önce başka bir konu. Doğumdan sonra duygu değişimlerinden mi nedendir yaşanıyor böyle tatsızlıklar. Herkes birbirine giremiyor. Ebeveynler sakin ve sabırlı davranamıyo ve bir sürü tatsızlık. Genelde de kız anneleri biraz daha mı alıngan oluyorlar ne? Dilerim düzelir herşey.
Bu tür durumlarda genelde anne babaya saygılı olmak gerekliliğine inanırım ama bu sefer eşinize kızamadım. Misafir edildiğiniz evde, evsahibi tarafından azarlanmak çok kolay olmasa gerek. Bu nedenle gitmesini de çok yanlış bulmadım. Ama keşke giderken size de teklif etseymiş. Acaba sizin annenizle aynı fikirde olduğunuzu mu düşündü ki

anne,abla büyükler çocukları evlenince kontrolü hiç elden bırakmak istemezler.

eşin annenin tavırlarından huzursuz olduğu için sana soğuk davranmış,annen de buna takmış.

sonuç da bir büyük olarak onu da evladı görüp sabırlı davranması gerekirdi.

her ne kadar annelik dürtüleriyle tepkili davranmış olsa da siz ayrı bir ailesiniz.

gör bak yıllar sonra bu kadar sizinle ilgili olamayacaklar ve o zaman aile olduğunuzu daha iyi anlayacaksınız.

evliliğin ilk yılları, ilk çocuk vs. de aileler çocuklarının üzerinde bir gölge gibi dururlar.

hep yakından takiptedirler.

eşinin onlar geldikten sonra bile tavırlarının değişmemesi pek hoş değil.

en azından uğurlayabilirdi.

kendi ailesi olmadığı için pek de takmıyor,sen de aileni memnun edemediğin için huzursuzsun.

zamana bırak.

cnm bnce bu dönem ,boşanmaya karar vermek için pek sağlıklı bir dönem değil.Bu bir gçeiş dönemi,böyle gerginliklerin olması çok çok normal.Ama sen çok net konuşmuşsun. Başka birşeyler daha var mı aranızda geçen paylaşmak istediğin ? Eğer yoksa bence bir şans daha verin.Birbirinize karşı işlenmiş büyük kusurlarınız yok gibi görünüyor okuduğumda..Sevgi yo karamızda aşk yok dersen bile loğusalık döneminde bunlardan emin olamaman çok doğal diyeceğim..

Bu kadar kısa sürede ailenize gittiniz onlar tekrar geldiler? Sık mı görüşüyorsunuz acaba? Yani bu tür olaylar yaşanmasaydı normaldi de şu aşamada biraz daha serinleşse ortalık?

öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun, analı babalı büyüsün canım.
siz doğum yapmışsınız taze ve tecrübesiz bir annesiniz. eşiniz de taze ve tecrübesiz bir baba. bir çok erkek gibi de panik içinde. yeni bir sorumluluk, yani bir can.

burda hatası olan anneniz. siz artık sadece onun biricik küçük kızı değilsiniz, damadının eşisiniz. anneniz çok hatalı. biraz zamana bırakın. böyle şeyler erkeklerin erkeklik damarlarına dokunur. eşiniz size değer veriyor ki, arabayla kapıya kadar bırakmış. girmemiş ama bırakmış. giddemezsin diyebilirdi, ya da bin otobüse git diyebilirdi.

annenizden artık kopma vakti, artık siz bir annesiniz canım benim:) önce bebeğiniz ve kocanız gelir. bunu siz kabul ederseniz anneniz de kabul eder. hayatın gerçeği bu canım:69::69:

canım eşinin hataları da vaardır belki ama seni ihmal ediyorsa filan bu onun değil senin ikinizin problemi anneniz biraz bencil davranmış bence
bir şikayeti varsa sana söylese sen konuşsaydın eşinle yüz göz olması çok yanlış
bir de orası snein yuvan ve bir çocuğun var artık sırf annenle tartışıldı diye o çocuk babasız mı bırakılacak bu nasıl bir mantık
eşinle güzel güzel konuşup derdini anlatabilirsin annen hakaret neden ediyor ki
kimin kimne hakarete hakkı var allah aşkına
benim annemde 3 damat var hiç birine karşı sesini bile yükseltmez ,şikayeti varsa da damatla tartışmak yerine bize söyler
eşinizi karşınıza alın ve kırmadan annenizin hakaret etmesinin yanlış olduğunu o anda müdahale edemediğinizi söyleyin,birz zaman geçince de gider görüşürsünüz

canım eşinin hataları da vaardır belki ama seni ihmal ediyorsa filan bu onun değil senin ikinizin problemi anneniz biraz bencil davranmış bence
bir şikayeti varsa sana söylese sen konuşsaydın eşinle yüz göz olması çok yanlış
bir de orası snein yuvan ve bir çocuğun var artık sırf annenle tartışıldı diye o çocuk babasız mı bırakılacak bu nasıl bir mantık
eşinle güzel güzel konuşup derdini anlatabilirsin annen hakaret neden ediyor ki
kimin kimne hakarete hakkı var allah aşkına
benim annemde 3 damat var hiç birine karşı sesini bile yükseltmez ,şikayeti varsa da damatla tartışmak yerine bize söyler
eşinizi karşınıza alın ve kırmadan annenizin hakaret etmesinin yanlış olduğunu o anda müdahale edemediğinizi söyleyin,birz zaman geçince de gider görüşürsünüz annenle
eşine de büyüklerin böyle olduğunu onları yargılamadan kabul etmek gerektiğini söylersiniz
biraz mücadeleci olun idareci olun yazık çocuğunuza

Canım Allah yar ve yardımcınız olsun...
benimde annem çok baskın bir karakterdedir eşim de bazen çok inatcıdır ama arayı yapmak sana kalıyor neticede annen eşinin kayınvalidesi ve normal sözleri bile sivri gelir şimdi ona...sen arayı yap anneni ve eşini uygun yollarla aralarını bul derim..ben açıkcası annemin olmadığı mekanlarda eşimi tutarım napayım ne edeyim derim hep aynısını anneme de derim..bazen annem bazen eşim alttan alırlar ama bunlar zamanla olur Allah yardımcın olsun

kusura bakmayında annenizde eşiniz ile aranızı açıp gitmiş gibi geldi bana.sizi koruma iç güdüsü ile yaklaşsaydı zaten sizin için eşinizle problem yaşamamaya çalışır,hadi yaşadıysada sizin için bırakıp gitmezdi.görmezden gelirdi.neyse konu anneniz değil.şimdi boşanmak ağza çok kolay gelmiş.sabredin ve durumu düzeltmeye çalışın ortada bebek var.problemli bir çocuk yetiştirmektense ki babasız yada annesiz büyüyen çocuklar genelde problemli olur heralde,sıkıntıları olan bir evliği sürdürüp çözüm aramak daha kolaydır heralde.boşanmayın.derim ben.eşinizin kaybı olmaz,sizinde kaybınız olmaz.tek kaybedecek olan bebeğniz.bunu ona yaşatmaya hakkınız yok.onu dünyaya siz getirdiniz....

ama kimbilir eşi ne yaptı ki annesi savunma ihtiyacı duydu. bir anne kızının yuvasını yıkmayı niye istesin. lohusa karısına anlayış göstermek yerine ortadan kaybolan adamda hiç mi suç yok? aa tabi erkek o. her zaman haklıdır(!) bu adamlar ne yapsa haklı zaten hep kadınlar suçlu oluyor (!)

Ilk önce saglikli bir bebek dogurdugun icin, hepinizin cok mutlu olmasi gerekirken, sacma sapan seyler yüzünden karsilikli kalplerinizi kirmissiniz gibi geldi bana.
Ne olursa olsun ben evliysem, benim evliligime ne annem nede kayinvalidem, ne babam nede kayinpederim hic kimse karisamaz bu bir.
Ikinciside ne olursa olsun, ne ben esime laf kondururum, nede esim bana.
Bence hepiniz bir ortayi bulun ve böyle sacma sapan seyler yüzünden kavgalar, kalp kirmalar yaratmayin.
Allah baska dertler vermesin...
Öyle dertler ve üzüntüler ve hastaliklar varki, o insanlar ne yapsin?
Kusura bakma ama evli bir insana yakisan hareketleri ne esin nede sen sergilemiyorsunuz gibi geldi bana.
Anne ve baba oldunuz biraz daha olgun olmaya calisin artik. Tekrar anali babali büyüsün, mutluluklar dilerim.:16:

ben ciftler arasindaki sevgiyi anne-baba ya da diger kisilerin yikabilecegine inanmiyorum...
bana kalirsa zaten aranizda bir seyler bitmis ve annenin olayi da bunun uzerine tuz biber olmus...
esinizin durup dururken, hem de siz ona minicik bir can vermisken, size degersizce davranmasina akil sir erdiremedim ben...
acaba dogumdan sonraki gorunusunuz onu rahatsiz mi etti? ya da cinsel yasantiniz hamilelikten ya da dogum sonrasindan cok etkilendiyse bu uzaklik esinizi sizden mi uzaklastirdi?
ben bu ayrilma dusuncesinin annenizle aranizda cikan sorundan kaynaklandigini sanmiyorum cunku eger birbirinizi gercekten sevseydiniz anneniz gittikten sonra yavas yavas eski halinize geri doner barisirdiniz boyle uzamazdi darginlik...

Neden cocuk yapildiginda illaki anneler veya kaynanalar gelir eve ve aylarca kalirlar.
Bebek bakimi hakkinda o kadar cok kitaplar var, sonra internet var.
Bence onlarin yardimlari pekde öyle etkili olmuyor.
Cünkü bu cok özel zamanda, aileye yeni bir bebek geliyor bunun mutlulugunu aile ici yasamak daha güzeldir bence.
Bu adeti hic begenmiyorum. Insanin özeline kimse girmemeli, insan esiyle paylasmali her özel ani.
Eger dogurmayi biliyorsam bakmayida göze almisim demek.

Neden cocuk yapildiginda illaki anneler veya kaynanalar gelir eve ve aylarca kalirlar.
Bebek bakimi hakkinda o kadar cok kitaplar var, sonra internet var.
Bence onlarin yardimlari pekde öyle etkili olmuyor.
Cünkü bu cok özel zamanda, aileye yeni bir bebek geliyor bunun mutlulugunu aile ici yasamak daha güzeldir bence.
Bu adeti hic begenmiyorum. Insanin özeline kimse girmemeli, insan esiyle paylasmali her özel ani.
Eger dogurmayi biliyorsam bakmayida göze almisim demek.

oliviacim seni anliyorum ama bazi bebekler cok huysuz doguyor tabi ilk bebek oluncada anne deneyimsiz oluyor ve yalniz bakamiyor. benim annem cok yardimci oldu :42:

Back
X