boşanma sonrası ve velayetle ilgili sorum var...lütfen fikir verin..

n1985

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
137
2
96
40
Kocaeli
biz eşimle 3 yıl önce evlendik.eşimle evlenmeden öncede evlendikten sonrada hep tartışmalarımız oldu illaki bişeylerde tartışırdık..sözüm nişanım düğünüm hep tartışmalı oldu..ama nedense bu adamla evlendim..seviyorum dedim..ailem vazgeç dedikçe acaba düzelir mi falan filan dedim seviyorum dedim..sanki gözüm kapalıydı..artık gözüm açıldı ama aradan zaman geçti ve şimdi 2 yaşında bir kız evladım var. şimdi keşke diyorum.. ama iş işten geçti..

neyse benim sorum şu; 2 yaşında bir kızım var.eşim benim çok agresif herşeye sinirlenen biri.bence psikolojik açıdan problemleri var...ufak bir şeyi sorun haline getirir. herşeye takar vs. illaki birileriyle tartışır..aileside bi değişik zaten eltim zamanında beni uyarmak istedi ama benim tabi gözüm kapalıydı..ben şimdi boşanmak istiyorum..ama boşanırsam çocuğumun velayetini mahkeme kime verir? bide mahkeme bana verdi ve boşandık diyelim eşim istediği zaman çocuğu alıp ailesinin yanına götürür mü? durum şu ben ailesinin yanına götürmesini istemiyorum..çünkü dediğim gibi bi değişikler..kayınpederim kayınvalidemi sürekli ezmiş..kayınpederim kayınvalideme öyle değer vermez sadece isteği yemek yapsın ona hizmet etsin..kendi dışarda yer içer kadına sadece hizmet ettirir.. çocuklarıda eşimde dahil olmak üzere etrafında dört dönerler.. kayınvalidem kayınpederimin davranışlarından sonra artık saflaşmış...ama eşime söylesen kabul etmez babasını korur...aşırı babacılar..benim şimdi korkum boşandıktan sonra eşim çocuğumu kendi evine (babasının evine) çocuğu götürürse kayınvalidem çocuğa artık bakamaz saflaşmış..bence psikolojik açıdan kadının yardıma ihtiyacı var..aslında çok iyi birisidir...kayınpederimde çocuğumu ezer. çocuğumu o yüzden ezdirmek istemiyorum...gelsinler yanımda sevsinler ama oraya giderse gözüm arkamda kalır...onun kötü durumda olmasına dayanamam..

kısacası eşim velayeti alır mı? ve sizce çocuğu boşandıktan sonra ailesinin yanına götürür mü? buna engel olamaz mıyım????:18:

bu problemleri mahkemeyede sunarsan senin gözetiminde gösterebilirler yada gece yatısına göndermezler

çocuğun küçük olduğu için mahkeme kesinlikle sana verir babaya vermez.. boşandıktan sonra aynı şehirdemi kalacaksınız yoksa başka bir şehremi gideceksiniz???
hakime refakatçi eşliğinde görmesini istediğini söylediğin takdirde hakim ona göre karar verecektir...

ben eşimden boşandım ayrı şehirlerde olduğumuz için çocuklarımı sadece 6 yaşından sonra 1 aylığına yatıya vermiş hakim ada çocuklar isterse onun haricinde görmesine bile izin vermemiş..
çocuklarım zaten babayı tanımıyolar 6 yaşından sonrada ne diyecekler biz babamızda 1 ay kalacağız mı öyle bir şey mümkün değil tabiiki...

uhde sızın dava cekısmelımı bıttı bız anlasmalı bıtırdıgımız ıcın gorus gunu yazıyor kagıtta ama bunu degıstırebılırmıyız ya ben korkuyorum arayıp gormek ıstıcek dıye 3 yasını gectı cocuk baba olarak bızımle beraber bu yola bas koymus esımı bılıyor sımdı kalkıp merhaba ben babanım demelerıne musade etmemem gerek dımı bu konuda dırenebılırmıyım?
( sadece ruya gordum yoksa arayan soran yok)

velayet konusunda sıkıntı yaşamazsınız. kesınlıkle sizde kalır evladınız
diğer sorunuza gelınce...bellı gunlerde cocuk ila babanın görüşmesine karar verılecektır. mesela bır yın 1 ve 3 .cumartesı gunlerı gıbı.....boyle gunlerde babaneye dedeye göturmesını engelleyemezsınız. sadece karşı tarafın hastalığı.psikolojık sorunları vs varsa anca bunu belgelersenız engellersınız

uhde arkadasın eşine gorus gunu vermemısler sıbel

farklı şehirlerde olduğumuz için görüş günü vermediler 6 yaşından sonrada çocuklar isterse 1 ay Ağustos olarak belirlemişler yatılı olarak babada kalabilecekler onun haricinde görüş günü yok bizde...
şayet görüş günü olsaydı ben refakatçi eşliğinde olmasını istemiştim onada hakim tamam demişti ama görüş günü vermemiş...

açılan davam çekişmeliydi mahkeme günü anlaşmaya döndü ve anlaşmalı olarak bitirdik boşanmayı.

Son düzenleme:
YANİ BU DURUMDA BOŞANIRSAK ÇOCUĞU BELLİ GÜNLERDE EŞİM AİLESİNİN YANINA GÖTÜRECEK Mi? YAZILANLARDAN BÖYLE ANLAŞILIYOR

YANİ BU DURUMDA BOŞANIRSAK ÇOCUĞU BELLİ GÜNLERDE EŞİM AİLESİNİN YANINA GÖTÜRECEK Mi? YAZILANLARDAN BÖYLE ANLAŞILIYOR

arkadaşım sen boşanıyosun çocuğun boşanmıyor ne kadar istemesekte bu çocukların bir babası ve onunda ailesi var hakimde ona göre karar veriyor..
hakim görüş günlerini belirleyecek eşinde götürmek isterse ailesine elbette götürecek buna nasıl engel olabileceksin ki??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…