- 15 Aralık 2019
- 113
- 63
- 23
- 44
- Konu Sahibi fulyaakaylar
-
Neden linç yiyeceğim ki ?Gayet güzel ve ılımlı mesajlar alıyorum..Ayrıca ben çocuğunu görmesin demiyorum dikkat ederseniz haftada 3 gün alan boşanmış bir babadan bahsediyorum:)Normalde kağıt üzerinde devlet iki haftada bir hafta sonu veriyor bilginiz vardır belki..Biz bunların hesabını hiç yapmadık bende eski eşimde..Ve benim çocuklarımda haftada 3 gün görürler babalarını..Benim derdim sıradan bir günde sıradan yapılan kaprislerde...Konu sahibi muhtemelen linç yiyeceksin hazırlıklı ol.
Sıradan kapris olduğunu nereden biliyorsunuz. Çocuk bu ya istediği her an babasını/annesini görebilir.Sevgilimle buluşacağım diyemez elbette ama sıradan bir kaprise ben şuanda uygun değilim/uzaktayım ya da programım var diyebilir..
Hayır henüz çocuklarla tanışmadık bende o da...Ama çok şımarık olduğunu erkek arkadaşımın kendi ailesi söylüyor zaten:)Yani kendi öz halası bile davranışlarını tasvip etmiyor yanlış yolda olduklarını söylüyor....Çocuk yaramaz mı?Hiç karşılaştınız mı çocukla boşanma aşamasındaki kuzenimin oğlu da böyle babasına çok düşkün annesinin evinde olduğu zaman annesine bir küfretmediği kalıyor ki bu çocuk 10-11 yaşında.Bende buna yoruyorum çocuğun bu şekildeki davranışlarını.
Sıradan kapris olduğunu nereden biliyorsunuz. Çocuk bu ya istediği her an babasını/annesini görebilir.
Bu da her kadının isteyeceği bir şey olamayabilir o zaman seçimlerinizi ona göre yaparsınız sorun kalmaz.
Çocuğun her istediği yapılmamalı aslında böyle şımarmalar olabiliyor çocuk annedeyse babasını özlüyordur bunun etkisi çok büyük.Bu tür durumlar da uzmanlık durumlar.Hayır henüz çocuklarla tanışmadık bende o da...Ama çok şımarık olduğunu erkek arkadaşımın kendi ailesi söylüyor zaten:)Yani kendi öz halası bile davranışlarını tasvip etmiyor yanlış yolda olduklarını söylüyor....
Biraz bencil geldiniz bana kusura bakmayın. Verdiğiniz örnekle şikayetinizin alakası yok. Siz daha rahat gezebilmek için çocuğu istemiyor gibisiniz. Neyse banane. Tabi ki hayat sizin nasıl isterseniz öyle şekillendirirsiniz. Umarım çözüm bulursunuz. Ama bana göre çözümsüz çünkü evlat.Malesef her an göremiyor boşanmış aileler için değil herkes için geçerli bu..Mesela mesai saatındeyse ya da iş toplantısı varsa bırakıp gidecek mi?Bu yüzden çocuk her zaman göremez anne babasını çünkü bunlar dışında bir hayat daha var...Sadece benimle alakalı bir durum değil bu...
pardonda sen kimsin...Merhaba arkadaşlar,
Ben 3 yıl önce boşandım ve iki kızım var..Yaklaşık 9 aydırda seviyeli ve güzel giden bir beraberliğim var..Bire bir ilişkimizde hiç bir sorunumuz yok fakat erkek arkadaşımında ilk evliliğinden olan bir oğlu var.Oğlu annesi tarafından her dediğinin yapılmasına alışmış..Boşanmalarını bir silah olarak kullanıyor ve babasına da ne isterse yaptırıyor.Mesela bir telefon açıyor ben sende kalıcam diyor aniden ve benim erkek arkadaşım hayır diyemiyor..Buna benzer bir sürü davranışı yüzünden gerginlikler yaşıyoruz..Oğlunu tabi ki görecek alacak ama bir ebeveyn olarak sorumlulukları dışında ilişkimizi de ortak payda içinde düşünmesi gerektiğini ve buna göre çocuğuna terbiye vermesi gerektiğini düşünüyorum.Bu sebeple çok kavga ettik ama bunun dışında herşey mükemmel demek doğru olur..Sizce ne yapmalıyım?Bu ilişki için yaşanan durum ufak gibi görünse de büyük tehlike olduğunu düşünüyorum...İkinci evliliği ve ilişkisi olanlardan yardım bekliyorum...
Evladına öncelik vermesi gerekir tabi..Bir örnek vereyim mesela sıradan bir buluşma öncesinde oğlu arıyor ve diyor ki ben bugün seninle ödev yapmak istiyorum.Benim erkek arkadaşım buluşmamıza 1 saat kala bana bunu söylüyor ve gelemeyeceğim diyor..Sizce bu doğrumu?Bunları görmezden mi gelmem gerek?Benim çocuklarımda ben bunu hiç görmedim...
Biz zaten hiçbir zaman rahat gezemiyoruz malesef:)Çünkü her ikimizde çocuklar iş vb durumlardan geri kalan zamanlarda kısıtlı zaman geçiriyoruz..Bu yüzden de planlı olmak durumundayız...Biraz bencil geldiniz bana kusura bakmayın. Verdiğiniz örnekle şikayetinizin alakası yok. Siz daha rahat gezebilmek için çocuğu istemiyor gibisiniz. Neyse banane. Tabi ki hayat sizin nasıl isterseniz öyle şekillendirirsiniz. Umarım çözüm bulursunuz. Ama bana göre çözümsüz çünkü evlat.
Eşler boşanmış olabilir ama çocuklardan boşanılmıyor önce bunu kabullenin benceMalesef her an göremiyor boşanmış aileler için değil herkes için geçerli bu..Mesela mesai saatındeyse ya da iş toplantısı varsa bırakıp gidecek mi?Bu yüzden çocuk her zaman göremez anne babasını çünkü bunlar dışında bir hayat daha var...Sadece benimle alakalı bir durum değil bu...
Kusura bakmayında adam sizin için evladındanmı vazgeçsin?
Yeri geliyor insan çocuğu için kocasına posta koyuyor, sevgili kim?
Ki anne olarak siz bunu daha iyi anliyor olmanız gerekir.
Çocuk babasını görmek istiyorsa görür. Buna engel olmayı düşünüyorsanız kayıp eden siz olursunuz.
Çocuğun aldığı terbiyeyi eleştirirken annesinide eleştirmiş olursunuz. Çocuk sizin çocuklarınızdan farklı davranıyor olması yanlış terbiye aldığını göstermez. Zaten başkasının çocuğunun terbiyesini eleştirmeye hakkınız yok.
Eşi olacağım :)pardonda sen kimsin...
Bakın sevgiliyken sorun olmaz, bir şekilde idare edilir ama evlenince çok büyük sorunlar sizi bekliyor, öncelikle erkek arkadaşınız bu seferde sizle evlendiği için suçlu hissedecek belki sevgilinizin kızlarınızla iletişimi kendi oğlu için olumsuz etkilenecek, çünkü o çocuk mutlaka kızlarınızı kıskanacak, bakın bu durum nikahla ya da sizin söyleminizle düzelecek bir konu değil , boşanan insanlar kadın ya da erkekten önce anne ya da babadır, ilişkilerinde bunun gözetmelidir. Ama bunun yolu çocuğun her istediğini yapmak da değildir. Erkek arkadaşınızın bunu görmesi lazım. siz bunu düzeltemezsiniz. Ama anlattığınız gibiyse bu adam düzelmez, hatta evlenince kıskançlıkla kendi evlatlarınızı kayırmakla bile suçlanırsınız. Hani diyorsunuz ya başka sorunumuz yok diye, bu sorun birçok insanın ikinci evliliğinde boşanma nedeni. Bence ilk evliliği bitmiş biri olarak ikinci evliliğinizde böyle bir kumar oynamayın. Ayrıca bu durum ilerde kızlarınızla sizin ilişkinizide zedeler, siz olması gerektiği gibi kızlarınıza gerekli durumlarda hayır demeyi becerirken, erkek arkadaşınız oğluna karşı bunu yapmazsa, ve sizinle olan planlarını oğlunun keyfine göre değiştirir ya da iptal ederse kızlarınızın psikolojisi ve sizle ilişkileri de zarar görür unutmayın.
İşte o plan yaptığınız günlerde daha rahat olmak istiyorsunuz ama olmuyor çocuk rahat vermiyor diyorsunuz. Bende diyorum ki evlat, sevgilinizde iyi bir baba demek ki. Ayrıca tam tersini düşünelim sizin çocuklarınız aynı şeyi yapsa sevgiliniz böyle düşünse siz ne düşünürsünüz? Biraz empati yapın.. Birde ileride evlenirseniz daha büyük sorun olur sizin için. O yüzden iyi düşünün.Biz zaten hiçbir zaman rahat gezemiyoruz malesef:)Çünkü her ikimizde çocuklar iş vb durumlardan geri kalan zamanlarda kısıtlı zaman geçiriyoruz..Bu yüzden de planlı olmak durumundayız...
o zamn vovugun herseyine katlanacaksinn.. babasiyla olan iliski seni ilgilendirmez cici anneEşi olacağım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?